Ξυλολέβητας πυρόλυσης Effecta Lambda 60kW by dvaitsakos

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #73665 από dvaitsakos
Επανέρχομαι στο θέμα με παρουσία και φώτο της εγκατάστασης .
1. Ξυλολέβητας EFFECTA LAMBDA 60 με δύο δοχεία αδράνειας της EFFECTA 1500 λίτρα το καθένα εκ των οποίων το ένα έχει σερμπατίνα συνδεδεμένο με ηλιοθερμικούς συλλέκτες (30 συλέκτες κενού narva ) και είναι συνδεδεμένο μέσω τρίοδης (siemens) όπως φαίνεται στην φώτο. Επίσης έχω συνδεδεμένο με τον ξυλολέβητα και ένα μποϊλερ διπλής ενέργειας 300 λίτρα το οποίο είναι και αυτό μέσω της τρίοδης συνδεδεμένο με τους ηλιακούς συλλέκτες στην ουσία ένα κλειστό κύκλωμα από τους συλλέκτες στο μπόιλερ και ταυτόχρονα όταν πιάσει επιθυμητή θερμοκρασία το μποίλερ ο υδροστάτης δίνει εντολή και γυρίζει η ηλεκτρονική τρίοδη και στέλνει στο άλλο δοχείο αδράνειας με την σερμπατίνα. Εννοείται ότι για τον ηλιακό έλεγχο υπάρχει και αυτοματισμός ηλιακού ελέγχου (RESOL) βλ.φώτο.
(Σημείωση: Κατά βάση οι συλλέκτες έχουν ως σκοπό την χρήση για θέρμανση του μπόιλερ άνοιξη-καλοκαίρι και στην σερμπατίνα του δοχείου αδράνειας δύσκολά θα στείλει ζεστό νερό το χειμώνα, είναι περισσότερο για υποβοήθηση και αξίζει όταν έχεις ενδοδαπέδια θέρμανση που λειτουργείς με χαμηλές θερμοκρασίες νερού, απλά εγώ τους σύνδεσα και στο δοχείο αδράνειας ώστε σε περίπτωση υπέρθέρμανσης και πλήρης φόρτισης του μπόιλερ να γυρίσει η τρίοδη και να εκτονωθεί μέσω της σερμπατίνας στο δοχείο αδράνειας, βέβαια ασύμφορο το κόστος να βάλεις πολλές σωλήνες κενού, προτιμότερο ξέχωρα απλό ηλιακό, και γλιτώνεις χρήματα και από τους αυτοματισμούς.
2. Τώρα στο θέμα του λέβητα είναι σε δυόροφη οικοδομή συνολικά δύο διαμερίσματα 95 & 80 τ.μ. – δύο γκαρσονιέρες από 50 τ.μ. και ένα κατάστημα 45 τ.μ. ΣΥΝΟΛΟ: 320 τ.μ. και η κατανάλωση φέτος που έναρξη λειτουργίας κάναμε την 20/10/2012 και μέχρι τα τέλη Απριλίου, να δούμε και πως θα πάνε οι επόμενοι μήνες ευελπιστώ να μην ξεπεράσω τους 25 με 28 τόνους ξύλα (Έχω αγοράσει 20 τόνους δρυ και 5 τόνους οξιά) : 2600 ευρώ συνολικά. Με τον πετρελαιολέβητα είχα κατανάλωση επειδή ήταν και λίγο μικρότερος από όσο χρειάζονταν περίπου 6,5 με 7 τόνους πετρέλαιο. Η οικοδομή είναι μονοκατοικία σε ύπαιθρο και έχω απώλειες από το ισόγειο που δεν είναι κλειστό. Όλα παίζουν ρόλο ακόμη και το ένα διαμέρισμά που βρίσκεται σε μακρινή απόσταση δηλαδή και έχει μεγάλου μήκους σωλήνωση από τον κυκλοφορητή που στέλνει ζεστό νερό από τα δοχεία αδράνειας και δεν έχει και τα απαιτούμενα σώματα πανελ στον εσωτερικό του χώρο, κανονικά ήθελε μεγαλύτερα, τραβάει την μεγαλύτερη ποσότητα νερού από τα μπάφερ (δοχεία), με αποτέλεσμα να γυρνάει περισσότερη ώρα τα νερά και να κρυώνουν οι επιστροφές πιο γρήγορα, το βλέπεις όταν έχει πολύ κρύο κατά πόσο γρήγορα πέφτει η θερμοκρασία του δοχείου αδράνειας . Αυτό στο λέω γιατί εν τέλει όλες οι εγκαταστάσεις δουλεύουν κατά κάποιο ποσοστό αλλά το θέμα είναι ότι δεν γνωρίζει ο κόσμος τα περιθώρια βελτίωσης και συνεπώς οικονομίας που μας ενδιαφέρει, Γι αυτό και βάζουμε δοχεία αδράνειας για να μην κάθε λίγη ώρα βάζουμε ξύλα και σημαντικό και η τρίοδη ή τετράοδη βάνα σταθερής θερμοκρασίας προσαγωγής στο δίκτυο με αντιστάθμιση και για την ασφάλεια της διασωλήνωσης από υψηλές θερμοκρασίες (αν και οι χαλκοσωλήνες δεν έχουν θέμα) γιατί τα δοχεία μπορεί να ανεβάσουν και υψηλές θερμοκρασίες 80-85 βαθμούς που δεν χρειάζεται τόσο πολύ, έτσι θα παίρνεις τους 65-75 βαθμούς ανάλογα το κρύο που έχει και οι υπόλοιποι να παραμένουν στα δοχεία. Σε τι θερμοκρασία θα σου ανεβάζει στα δοχεία παίζει ρόλο και η βαλβίδα ρύθμισης στο Laddomat στους 65, 72, 78 βαθμούς ανάλογα. Στο πρώτο που είχα το μικρότερο σε ισχύ ήταν στους 78 βαθμούς και έφτανε στα δοχεία το νερό 85-87 βαθμούς στο υψηλότερο σημείο που είναι τα θερμόμετρα αλλά δεν είχε την δύναμη να κυκλοφορεί το νερό και δεν μπορούσε να φορτίσει τα δοχεία στην μεση και πιο χαμηλά, έτσι όταν πήρα τον μεγαλύτερο, αυτός ήταν με βαλβίδα που άνοιγε στους 72 βαθμούς και φόρτιζε τα δοχεία περίπου στους 80 βαθμούς στο σύνολο των τριών τόνων νερού ακόμα στην είσοδο των επιστροφών ειδικά όταν δεν υπήρχε ζήτηση-κατανάλωση από τα σπίτια. Με δυο γεμίσματα ημερησίως τα φόρτιζε σε νορμάλ μέρες.
3. Και κάποια τεχνικά θέματα στην συνδεσμολογία: Τοποθέτηση αυτόματων εξαεριστικών στα υψηλότερα σημεία της εγκατάστασης για αποφυγή εγκλωβισμού αέρα στο δίκτυο, (υπήρξε θέμα σε κάποιον που από αέρα που έμεινε στα δοχεία, του σάπισαν, δεν ξέρω αν τα είχε αδειάσει και την πάτησε) , κυρίως στους σωλήνες πάνω από τα δοχεία αδράνειας, υποθέτω ότι από εκεί θα έχει εισαγωγή το ζεστό νερό από τον ξυλολέβητα, τουλάχιστον από όσες εγκαταστάσεις έχω δει ο τρόπος συνδεσμολογίας δεν είναι δεσμευτικός αλλά η effecta δίνει πρώτα στα δοχεία το νερό από λέβητα τέρμα από πάνω στην κορυφή των δοχείων και παίρνει από αυτά το δίκτυο από μπροστά. (βλ.φώτο).Κάτι άλλο σημαντικό καλό θα είναι όχι τσιγκουνιές σε βανάκια στους χαλκοσωλήνες, είναι πολύ χρήσιμα ειδικά στην σύνδεση του Laddomat & πριν από τα εξαεριστικά, για την εύκολη αντικατάσταση τους αν χρειαστεί, γιατί οι περισσότεροι υδραυλικοί την ευκολία ψάχνουν και μετά όταν θα προκύψει τίποτε και χρειαστεί αλλαγή θα ψάχνεις που να αδειάζεις νερά. Επίσης θα προσέξεις που θα συνδέσεις τις επιστροφές από το δίκτυο από ότι έχω δει στην effecta σε σύνδεση με δύο δοχεία τα φέρνει στο μέσο της ένωσης αυτών χαμηλά, πρίν το laddomat. Α και κάτι ακόμα που εχει να κάνει με την πίεση α) Στην εγκατάσταση μου έχω βάλει μειωτή πίεσης και πρίν από την πλήρωση της εγκατάστασης με νερό να συνδέσεις το δοχείο διαστολής και να δώσεις πλήρωση από ότι θυμάμαι κατά 0.5 bar πίεση πάνω από την αρχική πίεση του δοχείου διαστολής. Ελπίζω να βοήθησα και περιμένω να μου πεις νέα. Και μια ερώτηση? Πόσο σου κόστισε ο λέβητας με τα δοχεία και από πού τα πήρες? Μπορεί να με φέρει ο δρόμος το καλοκαίρι Αλεξανδρούπολη να το βλέπαμε και από κοντά.

















Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": GeoTa, χρηστος8, GT, LEONAS, theoilia, DOOM_NX

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #73670 από dimlyk
κοιταζω τις φωτο και σκεφτομαι πως εχουν εξελιχθει τα λεβητοστασια μας ενα σωρο μηχανακια :)
πολυ ομορφο παντως και ταχτοποιημενο ...μπραβο


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": dvaitsakos

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #73678 από dvaitsakos
Στο λέβητα έχει συνδεθεί και η ψύκτρα σε περίπτωση υπερθέρμανσης π.χ. λόγω διακοπής ρεύματος να εισέλθει κρύο νερό από το δίκτυο ύδρευσης για να ψυχθεί. Υπάρχει και η σκαστρα και αυτή στον σωλήνα δεν φαίνεται στην φώτο πάνω ακριβώς από τον λέβητα από πίσω. Να κοιτάξεις οσο γίνεται να μην έχεις πολλές καμπύλες στην διασωλήνωση και να έχουν φορά όλες προς τα πάνω, δηλαδή να οπως είσέρχεται το ζεστό νερό στα δοχεία να φεύγει απο τα δοχεία στο δίκτυο και να μην κάνει κοιλιά προς τα κάτω πουθενά τουλάχιστον μέχρι τους κυκλοφορητή-τες. :)


Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #73719 από DOOM_NX
Πάρα πολύ ωραίο, Δημήτρη! Αξιοζήλευτη δουλειά! :side:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #73792 από GT
Δημήτρη σ' ευχαριστούμε πολύ για την όμορφη παρουσίαση!

Διπλά μπράβο, γιατί στην εγκατάσταση δεν ήσουν απλά θεατής, αλλά έχοντας λιώσει στην αναζήτηση τηλεφωνικά και διαδικτυακά, κατάφερες να ενημερωθείς τόσο καλά, που κατηύθυνες τους εγκαταστάτες!

Η ειρωνία: είχα τόσο καιρό που έλεγα ότι θα έρθω να δω από κοντά το λεβητοστάσιό σου και τελικά το είδα από το energ! :lol: :lol: :lol:

Να το χαρείτε με υγεία, ζέστη και οικονομία! :)


Ακόμα στα πετρέλαια...
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": dvaitsakos

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #73865 από lefteris
Καλησπέρα και από εμένα και καλές καύσεις να έχουμε.

Έχω αντίστοιχα εγκαταστήσει
www.energ.gr/j15/index.php?option=com_ku...1&id=52865&Itemid=53

Ήθελα να σε ρωτήσω με τη laddomat 21-100 χρειάστηκε να βάλεις το έλασμα λόγω Knocking noise ή όχι?

και η κατανάλωση σε κιλά ανα μέρα μέχρι τώρα που κυμαίνεται?

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.109 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ