Kiturami KRP-50 by thomakiss

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #72369 από thomakiss
Kiturami KRP-50 by thomakiss δημιουργήθηκε από thomakiss
Έφτασε λοιπόν η ώρα να σας παρουσιάσω τον λέβητα πέλλετ KRP-50 της Kiturami. Πρόκειται για τον μεγάλο αδελφό του KRP-20 για τον οποίο έχουν ήδη γραφτεί πολλά εδώ .
Το συγκεκριμένο μηχάνημα είναι το πρώτο που ήρθε στην Ελλάδα και στην εγκατάσταση ήταν παρόντες ο διευθυντής της Ελληνικής αντιπροσωπείας , οι τεχνικοί της εταιρίας και δύο τεχνικοί της Kiturami από τη Κορέα !
Η ισχύς του λέβητα είναι 50.000 θερμίδες (58,1 KW) και προορίζεται να καλύψει τις ανάγκες δύο διαμερισμάτων 100τμ περίπου το καθένα συν μιας σοφίτας 50τμ.
Η σύνδεση έχει γίνει παράλληλα με τον υπάρχοντα λέβητα πετρελαίου.Ο λέβητας λειτουργεί μέσω του συστήματος αυτονομίας της Kirurami.

Στα θετικά σημεία του λέβητα σημειώνω :
- Την απροβλημάτιστη μέχρι τώρα λειτουργία του (αν και είναι ακόμα νωρίς αφού καίει μόλις 4 μήνες).
- Την άνετη πρόσβαση για καθάρισμα στο θάλαμο καύσης.
- Την σαφώς βελτιωμένη σχεδίαση του καυστήρα σε σχέση με τον KRP-20.
- Την βελτιωμένη σχεδίαση με μεγάλη διαδρομή των καυσαερίων μέσω 18 φλογοαυλών.
- Την υποβοηθούμενη έξοδο καυσαερίων με την ύπαρξη βεντιλατέρ.

Στα αρνητικά σημεία του λέβητα σημειώνω :
- Το σχετικά ακανόνιστο σχήμα του , με τον καυστήρα και τη έξοδο καυσαερίων να προεξέχουν , που μας ταλαιπώρησε πολύ για να το κατεβάσουμε στο υπόγειο.
- Τη ποιότητα κατασκευής ειδικά του εξωτερικού τμήματος η οποία είναι πολύ φτηνή , με βίδες μιας χρήσεως , λαμαρίνα πολύ λεπτή και καλώδια που θα έπρεπε να είναι καλύτερα τοποθετημένα και όχι να κρέμονται.
- Τη δυσκολία στο καθάρισμα του χώρου κάτω από τους φλογοαυλούς μέσα από μια μικρή πορτούλα διαστάσεων περίπου 15Χ15 εκ. Παρέχεται βέβαια το κατάλληλο εργαλείο ,αλλά και πάλι είναι δύσκολο γιατί έχει μεγάλο μήκος και καθόλου ορατότητα.
- Τον πίνακα ελέγχου της μονάδας (κοινός με τον KRP-20) ο οποίος έχει ελάχιστες ρυθμίσεις σε σχέση με άλλους λέβητες. Αυτό για κάποιους άλλους μπορεί να είναι και θετικό (simplycity).
- Την προβληματική συνεργασία του λέβητα με το σύστημα αυτονομίας της Kiturami. Συγκεκριμένα δεν υποστηρίζεται από τους θερμοστάτες χώρου της μονάδας αυτονομίας η εντολή bath (hot water) με την οποία ο λέβητας δίνει προτεραιότητα στο ζεστό νερό χρήσης όταν αυτό ζητηθεί. Μάλιστα αυτό το πρόβλημα δεν το γνώριζε ούτε ο τοπικός αντιπρόσωπος.

Θα ήθελα να επεκταθώ λίγο περισσότερο σχετικά με το θέμα του συστήματος αυτονομίας της Kiturami (HTX 200A ).Ο λέβητας λοιπόν έρχεται με τον γνωστό νέο θερμοστάτη χώρου CTR 5700 Plus. Αυτός ο θερμοστάτης , μπορεί να είναι προηγμένος και να έχει διάφορες δυνατότητες και ευκολίες , είναι όμως αποκλειστικά για ατομική θέρμανση. Να τον έχεις στο διαμέρισμά σου και να ελέγχεις από εκεί κάποιες λειτουργίες. Όμως ο KRP-50 δεν είναι νομίζω μηχάνημα ατομικής θέρμανσης. Οπότε αναγκαστικά επειδή χωρίς αυτόν δε λειτουργεί ο λέβητας , είναι στημένος στο υπόγειο και μετράει θερμοκρασία υπογείου. Είναι ρυθμισμένος πάντα σε μία θερμοκρασία μεγαλύτερη από αυτή που υπάρχει περίπτωση να πιάσει ο χώρος του υπογείου , έτσι ώστε να μην ''κόβει'' ποτέ τη λειτουργία του λέβητα. Όλο αυτό νομίζω ότι είναι λάθος. Θα έπρεπε αυτή η μονάδα να μπορεί να ρυθμίζει και από το κεντρικό πίνακα ελέγχου της όλες τις λειτουργίες. Και φυσικά θα έπρεπε να είναι πλήρως συμβατή με το σύστημα αυτονομίας της εταιρίας (αναφέρομαι στο bath...)

Να αναφέρω ότι ο λέβητας κόστισε 3400€ με έκπτωση από την εταιρία λόγω ''πρωτιάς'' ενώ συνολικά μαζί με κόστος εγκατάστασης , υλικά , σωλήνες καμινάδας κλπ. πλησίασε τα 4500€.
Η κατανάλωσή του είναι από 2,5 έως 5 τσουβαλάκια την ημέρα ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.
Καθάρισμα γίνεται κάθε 15 τσουβαλάκια περίπου το απλό , ενώ το μεγάλο καθάρισμα κάθε 50-60 τσουβαλάκια.

Ορίστε και μερικές φωτογραφίες...
Last edit: 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν by thomakiss.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": DOOM_NX

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #72380 από DOOM_NX
Απαντήθηκε από DOOM_NX στο θέμα Kiturami KRP-50 by thomakiss
Πολλά μπράβο Θωμά για την παρουσίαση!

Βλέπω πως στο μεγάλο λέβητα υπάρχει ουσιαστικό και πρωτεύων ελάττωμα. Αν δεν μπορείς να διαχειριστείς όπως πρέπει ένα τόσο μεγάλο λέβητα και να κατανέμεις τη θερμότητα σε πολλά σπίτια, χάνεται το νόημα ύπαρξής του!

Για τις φωτογραφίες ανέβασέ τες κάπου αλλού πρώτα: imageshack.us, photobucket.com, tinypic.com κλπ...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #72388 από thomakiss
Απαντήθηκε από thomakiss στο θέμα Kiturami KRP-50 by thomakiss
Και μερικές ακόμα φωτογραφίες...
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #72394 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα Kiturami KRP-50 by thomakiss
Γιατί βάλατε τον CTR-5700 στο υπόγειο, ας το βάζατε μέσα στο ένα σπίτι. Αν θυμάμαι καλά, έχει και εντολές για τον καυστήρα και εντολές για την ηλεκτροβάνα του διαμερίσματος. Και εμένα στο λεβητοστάσιο μου τον βάλανε και ήταν πέρυσι να τον μετακινήσω μέσα στο σπίτι (στην θέση του ενός DCTR-150), αλλά τελικά μπήκαν τα τζάκια και δεν ξανασχολήθηκα με το πετρέλαιο. Επίσης μπορείς να του βάλεις θερμοκρασία 10 βαθμούς, που δίπλα στον καυστήρα τους πιάνει σχεδόν πάντα, οπότε δεν τίθεται θέμα να βάζει μπροστά τον καυστήρα για την πάρτη του.

Στα σπίτια να υποθέσω ότι έχετε τον DCTR-150?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #72396 από thomakiss
Απαντήθηκε από thomakiss στο θέμα Kiturami KRP-50 by thomakiss
Ορίστε και μια πατέντα για να γεμίζω το σιλό χωρίς να κουβαλάω τα σακκιά στο υπόγειο.Πλαστικός σωλήνα Φ200 μέχρι το παράθυρο και από εκεί και πάνω (δεν υπάρχει φωτογραφία προς το παρόν...) ένα κομάτι από τον ίδιο σωλήνα κομμένο όμως στη μέση κατά μήκος , κάτι σαν σκάφη που φτάνει εως το επίπεδο του πεζοδρομίου.Από εκεί ρίχνω τα πέλλετ και με τη βαρύτητα πέφτουν μέσα στη δεξαμενή !
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #72413 από thomakiss
Απαντήθηκε από thomakiss στο θέμα Kiturami KRP-50 by thomakiss

Asteris έγραψε: Γιατί βάλατε τον CTR-5700 στο υπόγειο, ας το βάζατε μέσα στο ένα σπίτι. Αν θυμάμαι καλά, έχει και εντολές για τον καυστήρα και εντολές για την ηλεκτροβάνα του διαμερίσματος. Και εμένα στο λεβητοστάσιο μου τον βάλανε και ήταν πέρυσι να τον μετακινήσω μέσα στο σπίτι (στην θέση του ενός DCTR-150), αλλά τελικά μπήκαν τα τζάκια και δεν ξανασχολήθηκα με το πετρέλαιο. Επίσης μπορείς να του βάλεις θερμοκρασία 10 βαθμούς, που δίπλα στον καυστήρα τους πιάνει σχεδόν πάντα, οπότε δεν τίθεται θέμα να βάζει μπροστά τον καυστήρα για την πάρτη του.

Στα σπίτια να υποθέσω ότι έχετε τον DCTR-150?


Αυτή Αστέρη ήταν και δικιά μου απορία αλλά οι τεχνικοί της Klima Control μου είπαν ότι αν βάλω αυτό το θερμοστάτη στις θέσεις που έχει για τους DCRT-150 τότε ο λέβητας δε θα έπαιρνε τις ρυθμίσεις (θερμοκρασίες νερών κλπ).Η μονάδα της αυτονομίας έχει ειδική θέση για τον ''κεντρικό'' θερμοστάτη.Αν εκεί κουμπώσω έναν DCRT-150 ή το αφήσω κενό θα πάρει άραγε τις εντολές ?
Όσο για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας που λες , εμείς το δουλεύουμε εντελώς αντίθετα.Η ζητούμενη θερμοκρασία να είναι στο πάνω όριο (35 βαθμούς ας πούμε) οπότε ο λέβητας να είναι μόνιμα stand by δηλαδή να έχει τα νερά του ζεστά ανά πάσα στιγμή.Έτσι μόλις πάρει εντολή να δώσει νερά σε κάποιο διαμέρισμα , στέλνει αμέσως ζεστό νερό.
Last edit: 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν by thomakiss.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.080 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ