Πυρηνολέβητας Σαμαράς ΜΙΛΕ Π35 by ftspetro

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #73613 από ftspetro
απο εκει που ξεφορτωνει το φορτηγο μεχρι την δεξαμενη μου, ειναι 15 μετρα περιπου ευθεια γραμμη και η δεξαμενη ειναι κατασκευασμενη απο εμενα αλλά προς το παρον οχι ολοκληρωμενη και βρισκεται πλαι στον καυστηρα μου στο ιδιο επιπεδο με τον καυστηρα και το ανωτερο σημειο της ειναι 2,2 μετρα απο το δαπεδο. στην αρχη ειχα σκεφθει να μεταφερω τον πυρηνα με κοχλιες αλλά ακομα και σε μηχανουργειο που ειχα παει να ρωτησω, δεν μου ειπαν τι τιμη θελουν για να με βοηθησουν γιατι ειναι ακριβα. φιλε δεν θελω να εγκαταλειψω το θεμα ετσι και να παω αμαχητος. εσυ τι λες?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #73619 από ftspetro
και οσο για το να παρω άλλο φορτηγο και να παω να φορτωσω δεν γινεται γιατι αυτος που μου πουλα τον πυρηνα, εχει το ελαιοτριβειο και το φορτηγο. ετσι αυτος κερδιζει και απο ενα υλικο που άλλοι πετουν και απο την δηθεν μεταφορα και με χρεωνει καπελο 40 ευρω για μια αποσταση 3 χιλιομετρων. και όσο για ΦΠΑ ουτε συζητηση γιατι τοτε δεν μου δινει υλικο. γιαυτο και το ψαχνω να προμηθευτω υλικο απο Πατρα ή Αργος αλλά αναγκαστικά σε μεγαλη ποσοτητα για να με συμφερει. γιαυτο εγραψα ΔΥΣΤΥΧΩΣ πριν

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #73637 από stratis 1
Οταν θα καψης πυρηνοξυλο θα δης οτι τα 140 ευρω ανα τονο πυρηνας ειναι καλη τιμη.
Τωρα για τις πετρες μεσα στο υλικο ειναι αρνητικο.
Αλλα εισαι σιγουρος οτι οι αλλοι εχουν καθαροτερο προιον?

Οταν θα γεμισης τη δεξαμενη στα 2,2 μετρα,πως θα βαζεις το υλικο μεσα στο σιλο του λεβητα?
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ftspetro

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #73646 από ftspetro
σκεφτομουν αλλά δεν ειμαι σιγουρος για το αποτελεσμα... αν δουλεψει με την αντλια κενου να μεταφερω με ευκαμπτες σωληνες τον πυρηνα στη δεξαμενη και μετα με αντιστροφή πιεσης και με κοντη σωληνα να μεταφερω απο την δεξαμενη στο σιλό του καυστηρα όσο υλικο θα θελω.και παλι λεω πως δεν ξερω αν δουλεψει γιατι και ο Σαμαρας που μιλησα μαζι του εχει αμφιβολις για το εγχείρημά μου.όσο για την τιμη των 140 ευρω... σιγουρα ειναι πολυ καλυτερη απο αυτο που πληρωνα μεχρι σημερα για πετρελαιο, αλλά Στρατο δυστυχως οι μισθοί ολων μας εχουν παει στα Ταρταρα και ετσι δεν εχουμε την πολυτελεια να πληρωνουμε ουτε ενα ευρω παραπανω και γνωμη μου ειναι πως πρεπει να το ψαχνουμε. άλλωστε λιγη ενασχόληση με το επαγγελμα του θερμαστή(χαχα) :) δεν θα μας κανει και κακό. όσο για την ποιότητα του πυρηνα άλλων, φιλε δεν το ξερω,γιατι ειμαι πολυ νεος στο αντικειμενο. μαλλον πρεπει να περασει λιγος καιρος για να αποκτησω καποια εμπειρια στο αντικειμενο.και κατι άλλο να σε ρωτησω και σου εχω κανει και σε άλλο θεμα. ξερεις ποσο μπορει να κανει ένας φθηνος σφυρόμυλος που θα μπορουσε να με βοηθησει στο να κανω μειξη πυρηνα με βιομαζα (πριονιδι)?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #73661 από stratis 1
Εγω θα εδινα 30-40 ευρω σε εναν εργατη να με βοηθησει στο σακιασμα και στη μεταφορα του υλικου διπλα απο το λεβητα.
Θα ειχα κανονισει με αυτον που πουλαει τον πυρηνα να μου εφερνε διαδοχικα ολη τη ποσοτητα.
Σε μερικες ωρες 2 ατομα θα μπορουσατε να μεταφερετε και να σακιασετε πανω απο 5 τονους.
Εγω τα σακια που βαζω στην αποθηκη διπλα στο λεβητα δεν τα δενω,ετσι γλυτωνω χρονο.
Με σωστη τοποθετηση δεν χυνονται και οταν ειναι για να τα βαλω στο σιλο δεν καθυστερω για να τα λυσω.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #73919 από konstantinos1
Γεια σας.
Νεο μέλος και εγω αν και παρακολουθώ καιρο το καταπληκτικο αυτο φορουμ.
Λοιπον έχω πυρηνολεβητα MIΛΕ Π 35 του Σαμαρά σε κατοικια του 1974 120τμ 3.10m υψος με καινουρια κουφώματα αλουμινίου χωρις μόνωση στους τοιχους απο τον Δεκέμβρη του 2011.Περυσι η καταναλωση για 24/7 λειτουργια ηταν γύρω στους 4 τονους πυρηνοξυλο υποβοηθουμενα απο κάποια ξυλα (πιο πολύ για δοκιμή) τα οποια δεν τα έχω υπολογίσει σε βαρος γιατι ηταν δικά μας και οχι αγορασμένα.
Οσο για το λέβητα δηλώνω ικανοποιημένος.Άδειασμα της σταχτης μια φορα τη βδομαδα καθαρισμα των τοιχωματων απο τη σκόνη που μαζευεται,οποτε το θυμηθω και καθαρισμα των κάθετων διαδρομων 1 φορα περυσι και 1 φετος εως τωρα(αν και δεν ειχε μαζεψει κατι το ιδιαιτερο απο σκονη).
Φετος η ημερισια κατανάλωση κυμαινεται απο 45-55 κιλα την ημέρα ανάλογα το κρύο.

Οσον αφορα τη συνδεσμολογια.Ο θερμοστάτης χώρου δινει εντολη στον καυστηρα και οχι στον κυκλοφορητη.Ο κυκλοφορητης είναι ρυθμισμενος στος 50 και ο λέβητασ στους 70 βαθμους.Ο λεβητας λειτουργει σε αυτο το ευρος 45-55 βαθμους το πολυ 60 οταν έχει αρκετο κρυο (περιοχη Μεσολογγιου) εκει επεμβαινει ο θερμοστατης χωρου(αναλογικος siemens) ρυθμισμενος στου 21-22 τη μερα και 20 το βραδυ.Το προβλημα ειναι οτι ο κυκλοφορητης γυρναει συνεχεια μέχρι τα νέρα να πέσουν απο 50 και τα νερα μενουν στους 40, το πολύ 45 βαθμους με την αδράνεια.Το boiler εχει χλιαρο νερο και αναγκαζομαι να ανεβασω το θερμοστατη για να ζεσταθει το νερο και να περιμενω αρκετη ωρα ωστε να είναι ζεστο.
Να συμπληρώσω ότι ο λέβητας δεν έχει inverter(κατι που μετάνιωσα) και ούτε κάποιο χρονικό ή ρύθμιση των στροφών του ανεμιστήρα.Η όποια ρύθμιση γίνεται με το κλαπέτο του καπνοδόχου και με το νταμπερ του φυσητηρα.Καπνός στη καμινάδα(6μ φ250 ανοξειδωτη) την ημερα σχεδόν αόρατος κάποιες φορές ελάχιστα λευκός.Το βράδυ οταν πεφτει στην καμιναδα λιγο φως ειναι παραπανω ορατος.Και πάλι πολύ λιγότερος απο του τζακιου που είναι πιο δίπλα.
Αυτά απο μένα,σε ότι μπορω να φανω χρησιμος ρωτήστε με και όποιες συμβουλές-λύσεις στο πρόβλημά μου καλοδεχόυμενες.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.074 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ