BURNiT WBS Active 40kW by pantelis1973

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #53763 από pantelis1973
Απαντήθηκε από pantelis1973 στο θέμα BURNiT WBS Active 40kW by pantelis1973

valsam έγραψε: Ρε Παντελη γιατι πας καθε 4 ωρες και βαζεις 4 ξυλα και δεν πας να τον ξανατιγκαρεις μεχρι τ'αυτια ?
Το μπαφερ τι το εβαλες τοτε ,τι θερμοκρασια πιανει μαξ.το μπαφερ?
Ο 40ρης πρεπει να χωραει τουλαχιστον 35 κιλα ξυλα αρα με 2 γεμισματα εισαι στα 70Χ4kw που εχουν τα στεγνα σου ξυλα=280kw δια 70% αποδοση που πιστευω οτι εχει ο λεβητας τουλαχιστον = 196 kw οσα δηλαδη θα επαιρνες αν εκαιγες 20 λιτρα πετρελαιο,με 20 λιτρα πετρελαιο ημερισιος με τετοιες θερμοκρασιες καλυπτοσουν?



Με 20 λιτρα πετρελαιου καλυπτομουν μια χαρα. Το δοχειο πιανει μεγιστη θερμοκρασια οπως σου ειπα 70 βαθμούς. Απο την άλλη θεωρω αδυνατο να καλυπτομαι με δυο γεμισματα ανα ημερα..θα δοκιμασω και θα επανελθω..

Δεν κανει κρυο στην Ελλάδα...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #53858 από ΓΙΩΡΓΟΣ1912
Απαντήθηκε από ΓΙΩΡΓΟΣ1912 στο θέμα BURNiT WBS Active 40kW by pantelis1973
Αγαπητε ταλαιπωρε συναδελφε θερμαστη, εγω εχω εγκατατησει εναν BURNiT WBS Active 50kw με 1000αρι buffer και δεν σου κρυβω οτι απο το πρωι ως το βραδυ βριζω τους κυβερνωντες μας για την καταντια που μας εφεραν. Στην ουσια τωρα δεν ειμαι καθολου ευχαριστημενος και το πιο κυριο που πρεπει να προσεχεις και εσυ και ολοι εμεις πλεον οι θερμαστες ειναι το εξης: Δηλητηρίαση με μονοξείδιο του άνθρακα




Το μονοξείδιο του άνθρακα (CO) αποτελεί προϊόν ατελούς καύσης οργανικών ουσιών. Η δηλητηρίαση με μονοξείδιο του άνθρακα είναι μια ύπουλη κατάσταση, καθώς αυτό είναι άοσμο και δεν διακρίνεται στην ατμόσφαιρα όπως ο καπνός (αιθάλη). Τα πιο συνηθισμένα ατυχήματα αφορούν ανθρακωρύχους, οδηγούς οχημάτων που κοιμούνται μέσα σε αυτά με αναμένη μηχανή, επισκευές οχημάτων που γίνονται μέσα σε κλειστά γκαράζ, συσκευές οικιακής θέρμανσης όπως μαγκάλι, τζάκι η σόμπα σε χώρους που δεν αερίζονται επαρκώς, πυρκαγιές, αλλά και απόπειρες αυτοκτονίας.

Η τοξική δράση του μονοξειδίου του άνθρακα οφείλεται στην ικανότητά του να εκτοπίζει το οξυγόνο από τις θέσεις δέσμευσής του με την αιμοσφαιρίνη. Αυτό οφείλεται στην πολύ μεγαλύτερη χημική συγγένεια που έχει το μονοξείδιο του άνθρακα με την αιμοσφαιρίνη, σε σχέση με το οξυγόνο. Με τον τρόπο αυτό εμποδίζεται η ανταλλαγή των αερίων στο επίπεδο των ιστών και γρήγορα εμφανίζεται υποξία.

Καθώς αυξάνει η συγκέντρωση του μονοξειδίου του άνθρακα στο αίμα, εμφανίζεται ναυτία, κόπωση και πονοκέφαλος. Πολύ χαρακτηριστικό είναι το βαθύ κόκκινο χρώμα που αποκτά το θύμα (σαν κεράσι), που είναι εμφανές και στο πρόσωπο. Στη συνέχεια το θύμα πέφτει σε κώμα και επέρχεται ο θάνατος. Οι ηλικιωμένοι, τα μικρά παιδιά και οι πάσχοντες από καρδιοαναπνευστικές παθήσεις είναι πολύ πιο ευάλωτοι στις τοξικές επιδράσεις του μονοξειδίου του άνθρακα.

Εκτός από την οξεία δηλητηρίαση και η χρόνια δηλητηρίαση είναι πιθανή, όταν π.χ. μια οικιακή συσκευή εμφανίζει ελαττωματική λειτουργία και τα επίπεδα του μονοξειδίου του άνθρακα αυξάνουν μεν, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό ώστε να επέλθει κώμα. Ο γιατρός πρέπει να υποπτεύεται τη χρόνια δηλητηρίαση με μονοξείδιο του άνθρακα, όταν περισσότερα από ένα μέλη της ίδιας οικογένειας εμφανίζουν συμπτώματα, όπως κόπωση, ναυτία και πονοκεφάλους.

Όταν κάποιος ανακαλύψει ένα άτομο που είναι πολύ πιθανόν να έχει δηλητηριαστεί με μονοξείδιο του άνθρακα θα πρέπει να προβεί στις ακόλουθες ενέργειες. Το θύμα θα πρέπει να μεταφερθεί το συντομότερο σε χώρο που αερίζεται καλά. Αν το θύμα δεν εμφανίζει αυτόματη αναπνοή ή δεν ψηλαφάται σφυγμός, ακολουθείται η διαδικασία της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης. Με γρήγορες κινήσεις θα πρέπει ο χώρος που συνέβη το ατύχημα να αεριστεί καλά και να γίνει προσπάθεια εντοπισμού της πηγής του μονοξειδίου του άνθρακα, ώστε να διαφυλαχθεί η ασφάλεια των διασωστών. ΟΠΟΤΕ ΜΑΓΚΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗ.
Last edit: 11 Χρόνια 4 Μήνες πριν by ΓΙΩΡΓΟΣ1912.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #53939 από pantelis1973
Απαντήθηκε από pantelis1973 στο θέμα BURNiT WBS Active 40kW by pantelis1973
Γιωργο καλως ηρθες και εσυ στο club.
Eαν εχεις χρονο κανε και εσυ μια παρουσιαση, του δικολυ σου και πως τον λειτουργεις,θερμοκρασιες κλπ

Δεν κανει κρυο στην Ελλάδα...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #54060 από valsam
Απαντήθηκε από valsam στο θέμα BURNiT WBS Active 40kW by pantelis1973
Ρε φιλε ΓΙΩΡΓΟΣ1912 εδω ειναι το θεμα που παρουσιαζουμε τους λεβητες μας και οχι το τι γραφει η wikipedia για την επιδραση του μονοξείδιο του άνθρακα στον ανθρωπινο οργανισμο!
Αν τον εβαλες τον ξυλολεβητα στο σαλονι σου τοτε ας προσεχες φιλε,εγω δεν θα εβαζα ξυλολεβητα ουτε με σφαιρες εντος του σπιτιου,οποιος το εκανε εχει δυσκολο εργο!
Χωρις υπερβολη σημερα το απογευμα τον λεβητα τον αναψα φορωντας τα καλα μου,ιχνος καπνας και ιχνος βρωμας,μονο οταν τον καθαριζω ισως βαλω καμια φορμα και παλι ισως λεω!
Last edit: 11 Χρόνια 4 Μήνες πριν by valsam.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #54064 από aithio
Απαντήθηκε από aithio στο θέμα BURNiT WBS Active 40kW by pantelis1973
Καλώδια με σπιράλ που να επικοινωνούν με το σπίτι έχεις Valsam;
Κεντρική στήλη από το λεβητοστάσιο που να ανεβαίνει στο σπίτι και να μην είναι στεγανοποιημένη έχεις Valsam;
Αν δεν τα έχεις έχει καλός...
Αν τα έχεις ο Γιώργος και εγώ μπορεί να έχουμε σώσει το τομάρι σου ή το τομάρι κάποιων άλλων φίλων που διαβάζουν το θέμα και θα πρέπει να μας ευνομονεις.
Μερικές φορές η επιπολαιότητα σου σε κάποια θέματα και ο τρόπος που γράφεις είναι εκνευριστικός.

Gregori
Last edit: 11 Χρόνια 4 Μήνες πριν by aithio.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #54202 από valsam
Απαντήθηκε από valsam στο θέμα BURNiT WBS Active 40kW by pantelis1973
Ωπα λιγο ρε Aithio ,τι εκανα παλι και είμαι εκνευριστικός με αυτα που γραφω?
Εγραψα σε απαντηση στον φιλο ΓΙΩΡΓΟΣ1912 το θεμα συζητησης εδω ειναι που παρουσιαζουμε τους λεβητες μας που το εκνευριστικο ΚΑΙ ΟΧΙ για την επιδραση του μονοξείδιο του άνθρακα στον ανθρωπινο οργανισμο!
Καλα ειναι να ενημερονομαστε και γιαυτο αλλα ας ανοιγε καινουργιο θεμα.
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ1912 γραφει οτι εβαλε λεβητα σαν τον δικο μας λεει οτι δεν ειναι καθολου ευχαριστημενος (δεν γραφει για ποιους λογους)και μετα γραφει ενα κατεβατο για ποιους λογους πρεπει να προσεχουμε ολοι εμεις πλεον οι θερμαστες για το μονοξείδιο του άνθρακα,και απαντησα με λιγη δοση χιουμορ αν δεν το καταλαβες!

Αυτο με τα καλώδια με σπιράλ και με την κεντρικη στηλη δεν το καταλαβα,για ανελυσε το Aithio.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.068 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ