Bioplex HL-50 by SakiSystem

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν - 10 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #133978 από fritakos
Απαντήθηκε από fritakos στο θέμα Bioplex HL-50 by SakiSystem
Δεν νομίζω ότι αξίζει Σάκη να βάλεις πελλετοκαυστηρα . Το ότι τα νερά πάνε στους 80 δεν πειράζει στο σπίτι θα πάει η θερμότητα, πόσο παραπάνω πελλετ καις και πότε θα αποσβέσεις τα 900 ευρώ και την λίγο μεγαλύτερη κατανάλωση ρεύματος λόγω της χρήσης της αντίστασης σε κάθε άναμμα και το κόστος των αντιστάσεων που πρέπει να αλλάζεις.
Γιατί δεν δοκιμάζεις ένα καλό πυρηνοξυλο με πελλετ ; Κάνω 12" τροφοδοσία κάθε 20' χωρίς καπνό, χωρίς φλόγα χωρίς πίσσες.
Μπορώ να το,πάω και κάθε 25 απλά θέλω να είμαι όλη μέρα σπίτι για παρακολούθηση. Αυτή η εποχή βολεύει να ρυθμίζεις τη συντήρηση.

Etsa εγώ που έχω τον ίδιο καθαρίζω μια φορά την εβδομάδα καίγοντας πυρηνοξυλο μα πελλετ σας αναλογία 2/1
Last edit: 10 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν by PRIMUS 45.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #133984 από SakiSystem
Απαντήθηκε από SakiSystem στο θέμα Bioplex HL-50 by SakiSystem
Γεράσιμε καλησπέρα
Πυρηνόξυλο δεν έχω ψάξει αν υπάρχει εδώ και σε τι τιμή, πάντως όταν πάω σε συντήρηση χωρίς φλόγα έχω ορατό καπνό στην καμινάδα και γυαλάδα στον θάλαμο με οποιοδήποτε πέλλετ, και δεν γουστάρω κανένας καλός γείτονας να μου την πει, εξ΄άλλου δεν θέλω να ενοχλώ όπως και δεν θέλω να με ενοχλούν. Το δοχείο αδράνειας που έχω δεν είναι και από τα καλύτερα, σε 24 ώρες πέφτει 8-10C° όταν είναι κοντά στους 70C°, πολλές φορές τα βράδια ξεπερνάει τους 80C° με την μικρή φλόγα της συντήρησης, να λάβεις υπόψιν ότι στο ένα διαμέρισμα δεν έχω ακόμη αντιστάθμιση οπότε το βράδυ όταν παίρνει και αυτό αποθερμαίνεται ο λέβητας, του χρόνου όμως που θα έχω και εκεί αντιστάθμιση πιστεύω πως τα νερά το βράδυ θα ανεβαίνουν πιο πολύ. Παίζει και ένα ενδεχόμενο να συνδέσω ακόμη ένα διαμέρισμα(δεν το βλέπω) αν το κάνω δεν θα υπάρχει λόγος να αλλάξω κάτι.
Νομίζω με πελετοκαυστήρα θα είναι πιο ήρεμο το μυαλό μου και πιο διαχειρίσιμη η απαραίτητη ισχύ, ίσως να ισχύει και αυτό που αναφέρει ο Στάθης, το 35% λιγότερο καύσιμο, όλα αυτά θα πάνε για έρευνα.

Ξεκίνησα τον γενικό καθαρισμό με όλα τα μέσα, φαντάζομαι δυο τρεις φορές θα χρειαστεί να ανάψω ξανά, θα ολοκληρωθεί και η απομάκρυνση της πίσσας.

Γηράσκω δ' αεί πολλά διδασκόμενος.
Σόλων ο Αθηναίος

www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=40367&Itemid=384

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #133992 από etsa67
Απαντήθηκε από etsa67 στο θέμα Bioplex HL-50 by SakiSystem
Καλησπέρα Σάκη. Κατά αρχήν οι λέβητες της Thermostahl με τον κυλινδρικό ενναλλάκτη έχουν 8 στροβιλιστές σε 55άρια τούμπα και ένα 63 ελεύθερο το οποίο στη καύση με πέλλετ πρέπει να τοποθετήσεις και εκεί στροβιλισή. Αυτοί οι στροβιλιστές είναι με αυτιά τα οποία τα ανοίγεις τουλάχιστον 45 μοίρες. Όταν δουλεύεις τον λέβητα στη μέγιστη παροχή για 58 kw ο ελκυσμός ίσως πιάσει αρνητικές τιμές γι' αυτό έχεις αιθάλη. Λογικά δούλεψε τον σε μικρότερη παροχή για 40 kw μείωσε τη θερμοκρασία του υδροστάτη του λέβητα στους 75 και τοποθέτησε στην επιστροφή τρίοδη θερμοστατική 55c της esbe μαντεμένια, εάν δεν έχει το κύκλωμα. Επίσης , τοποθέτησε τρίοδη στο δοχείο αδρανείας ώστε να το έχεις για περισσότερο χρόνο φορτισμένο μείωσε τη θερμοκρασία των θερμοστατών σε 21,5 ή 22 c και στείλε την υπερθέρμανση στο δοχείο. Η μία από τις 2 Η/Β πρέπει να μένει ανοιχτή ώστε να παραλαμβάνει την υπερθέρμανση του δοχείου και αν έχεις έναν κυκλοφορητή τον ρυθμίζεις με άλλον υδροστάτη να ξεκινάει στους 85 και να κόβει στους 80c. Υπερθέρμανση μπορεί και να συμβεί όταν το ringel δουλεύει κάθε 30 λέπτά 60 δευτερόλεπτα τον κοχλία για να φέρνει φρέσκια τροφή και να εμποδίζει επιστροφές καπνού στη δεξαμενή.
Όσο για την ενεργή επιφάνεια του λέβητα.
Ο συγκεκριμένος λέβητας έχει περίπου 4 m2 θερμαινόμενη επιφάνεια. Όμως η ενεργητική του είναι μόλις 2,5m2.Το δοχείο καύσης κλέβει και λίγο. Αυτό σημαίνει ότι, για κάθε 1μ2 παίρνεις με πέλλετ 18 KW , με πετρέλαιο 37kw, και με ξύλα μόνο 13kw. Όταν τον λέβητα τον δουλεύεις κοντά στη μέγιστη ισχύ τότε αυξάνεται η ειδική του φόρτιση μειώνεται ο βαθμός απόδοσης και γενικά γίνεται αντιοικονομικός. Για ' αυτό επιλέγουμε μεγαλύτερο σε ισχύ ξυλολέβητα για να πάρουμε τα μέγιστα των θερμοκρασιών σε μεγαλύτερη θερμαινόμενη επιφάνεια στον θάλαμο με μεσαία παροχή άρα και χαμηλότερη έξοδο στα καυσαέρια. Ο πελετοκαυστήρας σαρώνει με ακτινοβολία από χαμηλά όλον τον θάλαμο πλην το κάτω μέρος και έχεις κερδίσει μία επιπλέον οριζόντια διαδρομή. Να ξέρεις όλο το παιχνίδι παίζεται στον θάλαμο καύσης και λιγότερο στα κανάλια συναγωγής. Εκεί ακριβώς αυτά χρείζονται μόνο για την αύξηση του β. απόδοσης της καύσης. Ο πελετοκαυστήρας μπορεί και κρατάει ρελαντί με ελάχιστο καύσιμο κάτι που δεν μπορεί το τροφοδοτικό που διαθέτει ο bioplex. Πιστεύω ότι σε κάλυψα λιγάκι. Στάθης.

Στάθης Μηχανολόγος Μηχανικός

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #133995 από etsa67
Απαντήθηκε από etsa67 στο θέμα Bioplex HL-50 by SakiSystem
Νομίζω ότι ένα καλό σύστημα κ. θέρμανσης καθορίζεται από:
- Καλή απόδοση πάνω από 85% στο 70%της μέσης ισχύς.
-Αραιό καθάρισμα ακόμα και με κακό πέλλετ πράγμα δύσκολο χωρίς καλό ελκυσμό.
- Όλα τα παρελκόμενα ,όπως τρίοδες θερμοστατικές 55-60c , τετράοδη ή τρίοδη ακόμα και χωρίς δοχείο αδρανείας. μονώσεις παντού.
- Για αύξηση του ελκυσμού εγκα/ση ανεμιστήρα καυσαερίων εάν κρίνεται σκόπιμο για αύξηση του ελκυσμού στην εκκίνηση είναι το κυριότερο πράγμα και σε θερμοκρασίες >60 να βγαίνει εκτός ιδιαίτερα σε μικρές -αραιές τροφοδοσίες συντήρησης. ΄
- Co2 κοντά στο 9-10 % με αιθάλη 2-3 μπάκαρά και Θερμοκρασίες καυσαερίων κοντά στους 120-180 c. Αυξημένος αέρας σημαίνει απομάκρυνση άκαυτου πέλλετ και ταχεία φθορά τω πυρίμαχων υλικών του καυστήρα.
-καύσιμο με ελάχιστη υγρασία καλή θερμιδική κατωτέρα ικανότητα (4,8-5 kw/kg)
Μην απορείτε για το καθάρισμα του λέβητα με πέλλετ.
Καίω εδώ και έναν μήνα τον καυστήρα και σήμερα απλά πήγα και έλεγχα τα τούμπα του. Δεν υπάρχει ούτε η πούδρα που αφήνει η καύση πέλλετ.

Στάθης Μηχανολόγος Μηχανικός

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #134003 από SakiSystem
Απαντήθηκε από SakiSystem στο θέμα Bioplex HL-50 by SakiSystem
Στάθη όλα γνωστά αυτά που αναφέρεις, δεν έχω κανένα πρόβλημα και ούτε χρειάστηκε ο λέβητας να πάει σε μέγιστη ισχύ, σύμφωνα με τους χρόνους τροφοδοσίας υπολογίζω ότι δουλεύει κοντά στα 15KW/h, τον πήρα μεγάλο με την προοπτική να συνδεθούν άλλα δύο διαμερίσματα. Πολύ σπάνια ανεβάζω τα νερά του λέβητα από το δικό του ρυθμιστικό πάνω από 70C°, μόνο στις παγωνιές, φέτος δούλεψε 66C°, το βράδυ όμως που υπάρχει μειωμένη ζήτηση και επειδή όταν πάει σε συντήρηση διατηρώ και φλόγα τα νερά ανεβαίνουν 80C° + μετά από ώρες, στο όριο να ενεργοποιηθεί ο κυκλοφορητής μου για αποθέρμανση το οποίο όμως προς το παρόν δεν έχει συμβεί, ούτε ποτέ ενεργοποιήθηκαν τα ασφαλιστικά. Θεωρώ λοιπόν ότι έστω και αυτά τα λίγα κιλά που καίει κατά την διάρκεια της νύχτας που είναι σχεδόν όλες τις ώρες σε συντήρηση καλό θα ήταν να τα μειώσω, ένας τρόπος είναι να σβήνει η φλόγα στην συντήρηση έτσι όμως έχω καπνό και επικαθήσεις ο άλλος είναι να σβήνω τελείως, πολύ άβολο και ο τρίτος να βάλω πελλετοκαυστήρα. Αυτά συμβαίνουν μόνο σε ημέρες που δεν κάνει παγωνιά δηλαδή με θερμοκρασίες νύχτας 7-10C° και είναι πολλές αυτές τουλάχιστον φέτος.
Όσο για ελκυσμό μόνο αν τον δεις να καίει ξύλα θα καταλάβεις πόσο τράβηγμα έχει.
Στο σπίτι δεν μπορούμε να κατεβάσουμε την θερμοκρασία γιατί έχουμε και στα δύο γιαγιάδες.
Θερμοκρασία καυσαερίων με νερά 66C° κυμαίνονται 130C° - 150C° σε δοκιμές για μέγιστη ισχύ ίσως και παραπάνω πλησιάζει τους 200C°, νερά 86C°, με την εστία γεμάτη υλικό, αρκετό αέρα και φωτιά παντού, βασικό δεν καπνίζει ποτέ πουθενά.
Τα επιστρεφόμενα στον λέβητα αν και δεν έχω τρίοδη είναι σχεδόν πάντα πάνω από 50-55C°.
Στο θέμα καθαρίσματος δεν υπάρχουν περιθώρια, αν τον αφήσω βρομισμένο θα καίει στον βρόντο.

Η σκέψη μου για πελλετοκαυστήρα ίσως είναι παρατραβηγμένη θα το μελετήσω όμως λίγο.

Στο μεγάλο τούμπο δεν έχει επιβραδυντή λες δηλαδή ότι πρέπει να μπει και εκεί, η Thermostahl γιατί δεν το λέει και δεν έχω δεί σε κανέναν να το φοράει εκεί.

Γηράσκω δ' αεί πολλά διδασκόμενος.
Σόλων ο Αθηναίος

www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=40367&Itemid=384

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #134004 από fritakos
Απαντήθηκε από fritakos στο θέμα Bioplex HL-50 by SakiSystem
Στάθη τι δουλειά κάνεις ; Μηχανολόγος της Thermostahl ; Πάντως ξέρεις πιο πολλά απο αυτούς B)
Και εγώ έχω αρκετή αιθαλη ειδικά με το πυρηνοξυλο και πελλετ ξύλου οταν ανοίγω την πάνω πόρτα ,ενώ ειναι σε πλήρη ισχυ, βλέπω καπνο μπροστά στα τούμπα . Βλέπω και λίγο καπνο στην καμινάδα .
Οταν καιω μόνο πελλετ ξύλου δεν έχω καπνο πουθενά στο θάλαμο ούτε στην καμινάδα. Το πελλετ ξύλου κανει όμως πολύ καπνο στην συντήρηση και πισσες. Οποτε γιαυτο το καιω με πυρηνοξυλο ή creta pellet
Έχω ενα ταμπερ ελκυσμου στα 12pa το οποίο μόλις ανάψει φλόγα ανοίγει και μενει ανοικτο.
Έχω το πίνακα της ecomax 750 και ρυθμίζω τρία επίπεδα απόδοσης (modulation)
Έχεις καποια προταση για βελτίωση;
Εσυ τι μηχανημα έχεις ;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.091 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ