Bioplex HL-50 by SakiSystem

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #134090 από SakiSystem
Απαντήθηκε από SakiSystem στο θέμα Bioplex HL-50 by SakiSystem
Καλησπέρα Στάθη τώρα αρχίζουμε να συμφωνούμε.

etsa67 έγραψε: Καλησπέρα Σάκη. Το μηχάνημα που έχεις λοιπόν πρέπει να δουλεύει έστω με διακοπές όταν πέφτει σε κατάσταση συντήρησης π.χ. κάθε 6 min 9 sec ο κοχλίας, για τους κυρίως, εξής λόγους :
1) Για να μη σβήσει και ανάβεις ξανά.
Δεν θα σβήσει ποτέ μέχρι να ενεργοποιηθεί το ασφαλιστικό του νερού για να σβήσει.

2) Για τυχόν επιστροφές και
3) Για πρόβλημα επικάθησης καπνού στα τοιχώματα της εστίας και δημιουργία πίσσας κ.λ.π.
Πώς επελέγησαν οι χρόνοι τροφοδοσίας και συντήρησης;
α) 6-7 sec για κάθε 30 sec παύση στη κανονική καύση. Περίπου εδώ είμαι ανάλογα το πέλλετ
β) 9 sec για κάθε 6 min παύση στη συντήρηση 8-16 sec κάθε 7-15 λεπτά ανάλογα το πέλλετ για διατήρηση φλόγας.
Για το α) έχουμε για κάθε λεπτό 13 sec on του κοχλία (ποιο το βάρος του πέλλετ στα 13 sec); ανάλογα το πέλλετ
Για το β) έχουμε για κάθε λεπτό 1,5 sec ον του κοχλία.(ποιο το βάρος του πέλλετ στα 1,5 sec); ανάλογα το πέλλετ

Γράψε πότε σβήνει τελείως.
Αν μείνει χωρίς τροφοδοσία για 20-30 λεπτά ίσως και παραπάνω, δεν θυμάμαι, η φλόγα θα σβήσει, αρχίζουν τα ντουμάνια, και η θράκα θα προχωρά προς το σιλό δεν θα σβήσει μέχρι να ενεργοποιηθεί το ασφαλιστικό να ρίξει νερό.

Αν το on του κοχλία στη συντήρηση γίνει κάθε 60 min 10sec τι θα συμβεί;
Θα αρχίσει να κάνει θράκα μέσα στον σωλήνα μπορεί και μέχρι το σιλό μέχρι να ενεργοποιηθεί το ασφαλιστικό να ρίξει νερό, δεν το άφησα ποτέ τόσο πολύ.

Το αν μένει καπνιά μέσα δε σημαίνει πάντα επικάθηση και δημιουργία πίσσας αφού θα ξανασαρωθεί η εστία από φλόγα σε κανονική καύση έστω και σε 2 ώρες από τη λήξη της τελευταίας συντήρησης.
Από αλλεπάλληλες δοκιμές αν σβήσει η φλόγα για μεγάλο χρόνο στην συντήρηση δυστυχώς έχω επικαθήσεις.

Δεν το λέω με 100% σιγουριά αυτό αλλά δεν είναι η περίπτωσή σου όπως τα πυρολυτικά που κολλάνε ακόμα και οι πόρτες τους από τις πίσες.
Γιαυτό ρύθμισα έτσι τους χρόνους συντήρησης και τον αέρα εισαγωγής(χωρίς φυσητήρα) ώστε να μην σβήνει η φλόγα.

Πρόσφατα σε κάποιον που έχει astra Wood-gas 50 kw του τοποθέτησα μια λαμαρίνα μέσα στο θάλαμο που βάζεις τα ξύλα (πυρόλυσης) για να κάνω τον θάλαμο ημίξηρο και είχε αποτέλεσμα. Τώρα με μία σπάτουλα κάθε εβδομάδα και βγαίνουν όλες οι πίσες.
Αλλά ,λογικά ο καπνός που μένει μέσα στον θάλαμο, δεν πρέπει να επικάθεται και να κάνει πίσσα γιατί ακολουθεί μετά από λίγο κανονική φλόγα και διαλύεται με τα νέα καυσαέρια.
Πολλές φορές ο χρόνος που παραμένει σε συντήρηση είναι μεγάλος και αν μείνει χωρίς φλόγα έχει καπνό και επικαθήσεις.

Εγώ στον δικό μου η καπνιά μένει για 2+ ώρες και τα ξύλα δεν παίρνουν οξυγόνο να καούν.
Σβήνουν ,όμως υπάρχει θράκα, και ανάβουν πάλι μόλις ο ανεμιστήρας φυσήξει πάλι σε λιγότερο από 2 min. περίπτωση με ξύλα.

Έχεις αναλύσει καυσαέρεια;
Όχι δεν έχω την πολυτέλεια αυτή, το μόνο που προσέχω είναι θερμοκρασία καυσαερίων, ο καπνός και να μην έχω επικαθήσεις.

Για μένα κάνε τα εξής:
1)τοποθέτησε από μία ή φέτες από λαμαρίνα 3 mm στα πλευρικά τοιχώματα με διάκενο 1 cm και στη πλάτη βρές πυρότουβλα και βάλε έως 35-40 cm ύψος.
Τέτοιες αμυδρές-πονηρές σκέψεις έκανα για να μου έρχεται πιο εύκολο το καθάρισμα

2) Αραίωσε τον χρόνο ον του κοχλία στη συντήρηση κατά το διπλό.
Οι χρόνοι στην συντήρηση βγήκαν μετά από πολλές ώρες παρακολούθηση για να μην σβήνει η φλόγα και να μην γυρνάει πίσω.

3) Ανάλυσε τα καυσέρεια co2 και αιθάλη για να κάνεις καλή αναλογία και στις δύο καταστάσεις καύσης.
Θέλει όργανα που να τα βρώ ;

4) Πάρε το βάρος του πέλλετ ανά λεπτό για να δείς τι kw έχεις στη φλόγα.
Το έκανα με το Αυστριακό και σύμφωνα με τους χρόνους παύσης-τροφοδοσίας είναι στα 3 κιλά την ώρα.

και 5) με milibarometro πάρε ελκυσμό στο άναμμα, στη κανονική φλόγα και στη συντήρηση.
Αν στο κανονικό άναμμα το milibarometro δείχνει αρνητικές τιμές ( η μαύρη βελόνα πάει προς το μηδέν και το ξεπερνάει ,αριστερόστροφη κίνηση) τότε μείωσε το on του κοχλία και αέρα. στη κανονική καύση.
Πάλι θέλει όργανο που να το βρω.

Κάνε αν μπορείς Σάκη το εξής: Επέλεξε 55c κανονική φλόγα και 65c να πάει με τη συντήρηση και μετά να βγαίνει εκτός .(σβήσιμο) με επένδυση όμως στα τοιχώματα.
Τέτοιες δυνατότητες ενδεχομένως να έχει ο ψηφιακός πίνακας, σβήσιμο όμως δεν νομίζω πως μπορεί να γίνει, αν εννοείς θερμοκρασία νερών στον αναλογικό δεν μπορώ να την αλλάξω στην συντήρηση.
Ο φίλος σου ο Στάθης. Κάτι θα βρεθεί μην απελπίζεσαι.



Τέλος φίλτατε Στάθη θα πω πως δεν έχω κανένα πρόβλημα έτσι όπως τον έχω "ζυγιάσει" με το μάτι, γιατί όργανα δεν υπάρχουν εκτός από το θερμόμετρο καυσαερίων, θα προτιμούσα βέβαια όταν πάει σε συντήρηση να μην έχει φλόγα ώστε να μεγαλώσουν και οι χρόνοι όπως πρότεινες αλλά δυστυχώς δεν το εφαρμόζω αυτό γιατί θα ντουμανιάζω τον κόσμο θα υπάρχουν και επικαθήσεις.
Επί δύο μήνες στην αρχή της χειμερινής περιόδου δούλεψε άψογα χωρίς ίχνος πίσσας, σκέτη λαμαρίνα, τα τούμπα πεντακάθαρα ούτε φλόυδίτσα απολύτως τίποτα, φαίνονταν τα μέταλλα, εννοείται πως έκανα το τακτικό καθάρισμα, ξαφνικά ένα πρωί είδα τον θάλαμο όλο να γυαλίζει, συνέπεσε σε αλλαγή παρτίδας πέλλετ (Golden), το φαινόμενο συνεχίστηκε για αρκετές μέρες και είχα την εντύπωση πως έφταιγε το πέλλετ (άρχισα να μουτζώνω προς Αυστρορουμανία μεριά) έλα όμως που δεν έφταιγε το καύσιμο αλλά το βράδυ στην συντήρηση έσβηνε η φλόγα, αφού ρύθμισα λίγο τον αέρα της συντήρησης όλα επανήλθαν, οι λίγες μέρες όμως που έσβηνε στην συντήρηση τα βράδια είχε σαν αποτέλεσμα ο θάλαμος να πιάσει μια ωραία φλουδίτσα, ελάχιστα και τα τούμπα τα οποία μετά από λίγα τακτικά καθαρίσματα εμφάνισαν πάλι το μέταλλο, ο θάλαμος όμως έχει ακόμη φλούδα την οποία τώρα με τα τελευταία άναψε-σβήσε θα προσπαθήσω να βγάλω.
Τώρα για να φύγει και η τελευταία υποψία ότι το φαινόμενο των επικαθήσεων σε συντήρηση χωρίς φλόγα ίσως οφείλεται σε χαμηλή θερμοκρασία επιστρεφόμενων ενώ είναι σε συντήρηση, θα βάλω μία ESBE φορτίου να δω πως θα τα πάει.

Γηράσκω δ' αεί πολλά διδασκόμενος.
Σόλων ο Αθηναίος

www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=40367&Itemid=384

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #134094 από etsa67
Απαντήθηκε από etsa67 στο θέμα Bioplex HL-50 by SakiSystem
Καλημέρα φίλε Σάκη. Είσαι αρκετά καλύτερος από το μέσο όρο τεχνικών, στο να ρυθμίζεις ένα δύσκολο μηχάνημα μονού άξονα, με χρήση πέλλετ όπως το δικό σου.
Νομίζω ότι αυτά τα εργαλεία δουλεύουν καλά μόνο με χρήση πυρήνα ή πυρηνόξυλου ,καύσιμα πού δεν είναι τόσο έφλεκτα όσο τα πέλλετ και αποτρέπεται έτσι , επιστροφή καπνού στο συλό. Έχεις δοκιμάσει τα πάντα λοιπόν, οπότε βγαίνει το συμπέρασμα αλλαγή καυσίμου σε πυρηνόξυλο ή σε πέλλετ με βάση πυρήνα και αγροτικά προϊόντα.
Τότε και μόνο τότε θα αραιώσεις χρόνους.
Μόνον και μόνο αν σε ενδιαφέρει να το δοκιμάσεις και να το πείς και σε εμάς φυσικά.
Τώρα για τη δύναμη της φλόγας έχεις μόνο 15 KW που αντιστοιχούν στα 3 KG /h με ανωτέρα θερμογόνο δύναμη 5 kw. Με κατωτέρα 4,6 kw.
όμως , παίρνεις στη φλόγα 13 +kw και στο νερό μείον της απώλειες καύσης δηλ 13 kw x 086%=11+ kw μόνο. Ο λέβητας αποδίδει 58+ kw με πέλλετ που σημαίνει ότι πρέπει να του παρέχεις πάνω από 10 kg πέλλετ. Τι θερμοκρασίες θα έχεις εκεί;
Αυτό σημαίνει ότι αν δοκιμάσεις με πυρηνόξυλο (που είναι και αρκετά φθηνότερο) δώσε περισσότερα γραμμάρια την ώρα και βάλε στροβιλιστήρα στο μεγάλο τούμπο .
Μέτρα θερμοκρασία. Για τον αέρα βλέπε κίτρινη φλόγα και να πετάει λίγες σπίθες στα άκρα.
Η θερμοστάλ μετά από δοκιμές κατέληξε στο να προειδοποιεί τη χρήση μονού άξονα με πέλλετ, και με μονό σε όποια άλλη μορφή βιομάζας.
Εγώ είχα μερικές φορές ενημερώσει πρόσφατα τα e-shop multiclima-electronica και δεν ήξεραν τίποτα για το θέμα.
Ο πελλετεκαυστήρας μου όταν δουλεύει στη ελαχ. ισχύ (12) kw δουλεύει 3 ώρες για να πάρει θερμικό φορτίο 25 kw γι 'αυτό στη κανονική καύση τον έχω στα 40 kw και σε 40 λεπτά μεταβαίνει στ12 kw. Άν κάποιος θερμοστάτης συνεχίζει και ζητάει ο καυστήρας θα δουλεύει στην ελαχ. ισχύ για +10 c από την θερμοκρασία επιλογής της κανονικής καύσης. Ότι έρθει πρώτο, θα σβήσει εντελώς τον καυστήρα και θα βρεθεί πάλι σε κατάσταση προετοιμασίας φλόγας.
Όσο για τη esbe φορτίου είναι πολύ καλή και μάλιστα έχει παροχή ΄σε 1 1/4 θηλ 14 m3/h ενώ οι άλλες 12 m3/h.
Το κόστος της esbe 1 1/4 θηλ ανέρχεται στο ποσό των 84 ευρώ. Θα μείνεις πολύ ευχαριστημένος με την 55 άρα.
Καλό Σαββατοκύριακο. Στάθης από Λίμνη Ευβοίας. Εξ. Θερμοκρασία 65 F, Eσ. 73 F

Στάθης Μηχανολόγος Μηχανικός

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν - 10 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #134097 από Johnpropoman
Απαντήθηκε από Johnpropoman στο θέμα Bioplex HL-50 by SakiSystem

etsa67 έγραψε: Καλημέρα Saki. Δεν μπορώ να καταλάβω κάτι. Γιατί πρέπει να καθαρίζεις τον λέβητα σου τόσο συχνά . Κάτι έχει γίνει λάθος με τον ελκυσμό και τη καύση. Ο δικός μου καθαρίζεται μία φορά τον μήνα όταν δουλεύει με ξύλα, και μια φορά τον χρόνο με πέλλετ. .......
.....Στην δικιά μου εγκα/ση τοποθέτησα το 4 ον ξυλολέβητα 100kw της Θερμοστάλ και τον δουλεύω τον περισσότερο καιρό για δύο διαμερίσματα 80 και 70 τ.μ. 40 χρόνια παλιά συνολικής ισχύος 30 kw. Έχω τον παλιό (πλήρη υδραυλωτό - αεραυλωτό) και στον καπνοσυλλέκτη η έξοδος f 200 mm μετακινήθηκε 50 cm χαμηλότερα για να ζεσταίνω και τη πλάτη από τη πίσω πλευρά. Τοποθέτησα ένα βεντιλατέρ καυσαερίων σε καπνοδόχο 250 μμ ,ύψους 13 μ και όλα τα παρελκόμενα με αποτέλεσμα 25 κιλά ξύλα να ζεσταίνω και τα δύο σπίτια σε θερμοκρασίες 22c. Απολογισμός σε ξύλα τον χρόνο 3,3 τόνους και 250 κιλά μπριγκέτες. Καθάρισμα των τούμπων και απομάκρυνση της στάχτης μία φορά τον μήνα. Αυτά πριν 1 μήνα. Από τις αρχές του Μάρτη δουλεύω τον Όκταγκον 70 kw. Τελικά τον καίω με alpha pellet 240 με ΦΠΑ απροβλημάτιστα εδώ και 15 ημέρες με καθάρισμα κάθε 3-4 ημέρες και με ρυθμίσεις πολύ κοντά σε αυτές του κατασκευαστή. Κρυσταλοποίηση κάνει μόνο με αέρα κατά πολύ περισσότερο. Αιθάλη πουθενά.


Μήπως κάτι δεν μας το λες καλά ; :dry: :dry: :dry:
Last edit: 10 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν by PRIMUS 45.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν - 10 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #134098 από etsa67
Απαντήθηκε από etsa67 στο θέμα Bioplex HL-50 by SakiSystem
Γεια σου φίλε John . Εξαρτάται από τον χειμώνα και την ποιότητα του πεύκου ως προς τη περιεκτικότητά του σε ρετσίνι και υγρασία.
Με ειδικό βάρος 330 κιλά / χωρικό υπολόγισε έως το πολύ 11 χερικά. Άρα καθαρή καύσιμη ύλη με υγρασία 9-11% είναι περίπου 3,8 τόνοι.
Οι στροβιλιστές που είναι στα τούμπα σε συνδυασμό με την αυξημένη ταχύτητα που δημιουργεί το βεντιλατέρ κάνουν τον εναλλάκτη σούπερ και χωρίς κατάλοιπα.
Στη Λίμνη οι καιρικές συνθήκες είναι σε γενικές γραμμές καλές με θερμοκρασίες μεταξύ Θεσσαλονίκης και Αθήνας. Η θερμομόνωση είναι πάνω από το μέσο όρο με συντελεστή διαπερατότητας κοντά στο 2,5 w/m2 h. Οπότε τα νούμερα βγαίνουν άνετα. Και τα 11 χωρικά που ετοιμάζω περισσεύουν 1ή 2 για την άλλη χρονιά.
Καλό Σαββατοκύριακο.

Στάθης Μηχανολόγος Μηχανικός
Last edit: 10 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν by PRIMUS 45.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν - 10 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #134100 από Johnpropoman
Απαντήθηκε από Johnpropoman στο θέμα Bioplex HL-50 by SakiSystem

Johnpropoman έγραψε:

etsa67 έγραψε: Δεν μπορώ να καταλάβω κάτι. Γιατί πρέπει να καθαρίζεις τον λέβητα σου τόσο συχνά . Κάτι έχει γίνει λάθος με τον ελκυσμό και τη καύση. Ο δικός μου καθαρίζεται μία φορά τον μήνα όταν δουλεύει με ξύλα, και μια φορά τον χρόνο με πέλλετ. .......
.....Στην δικιά μου εγκα/ση ..... Από τις αρχές του Μάρτη δουλεύω τον Όκταγκον 70 kw. Τελικά τον καίω με alpha pellet 240 με ΦΠΑ απροβλημάτιστα εδώ και 15 ημέρες με καθάρισμα κάθε 3-4 ημέρες .


Μήπως κάτι δεν μας το λες καλά ; :dry: :dry: :dry:

Last edit: 10 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν by PRIMUS 45.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #134119 από SakiSystem
Απαντήθηκε από SakiSystem στο θέμα Bioplex HL-50 by SakiSystem

etsa67 έγραψε: Καλημέρα φίλε Σάκη. Είσαι αρκετά καλύτερος από το μέσο όρο τεχνικών, στο να ρυθμίζεις ένα δύσκολο μηχάνημα μονού άξονα, με χρήση πέλλετ όπως το δικό σου.
Νομίζω ότι αυτά τα εργαλεία δουλεύουν καλά μόνο με χρήση πυρήνα ή πυρηνόξυλου ,καύσιμα πού δεν είναι τόσο έφλεκτα όσο τα πέλλετ και αποτρέπεται έτσι , επιστροφή καπνού στο συλό. Έχεις δοκιμάσει τα πάντα λοιπόν, οπότε βγαίνει το συμπέρασμα αλλαγή καυσίμου σε πυρηνόξυλο ή σε πέλλετ με βάση πυρήνα και αγροτικά προϊόντα.
Τότε και μόνο τότε θα αραιώσεις χρόνους.
Μόνον και μόνο αν σε ενδιαφέρει να το δοκιμάσεις και να το πείς και σε εμάς φυσικά.
Τώρα για τη δύναμη της φλόγας έχεις μόνο 15 KW που αντιστοιχούν στα 3 KG /h με ανωτέρα θερμογόνο δύναμη 5 kw. Με κατωτέρα 4,6 kw.
όμως , παίρνεις στη φλόγα 13 +kw και στο νερό μείον της απώλειες καύσης δηλ 13 kw x 086%=11+ kw μόνο. Ο λέβητας αποδίδει 58+ kw με πέλλετ που σημαίνει ότι πρέπει να του παρέχεις πάνω από 10 kg πέλλετ. Τι θερμοκρασίες θα έχεις εκεί;
Αυτό σημαίνει ότι αν δοκιμάσεις με πυρηνόξυλο (που είναι και αρκετά φθηνότερο) δώσε περισσότερα γραμμάρια την ώρα και βάλε στροβιλιστήρα στο μεγάλο τούμπο .
Μέτρα θερμοκρασία. Για τον αέρα βλέπε κίτρινη φλόγα και να πετάει λίγες σπίθες στα άκρα.
Η θερμοστάλ μετά από δοκιμές κατέληξε στο να προειδοποιεί τη χρήση μονού άξονα με πέλλετ, και με μονό σε όποια άλλη μορφή βιομάζας.
Εγώ είχα μερικές φορές ενημερώσει πρόσφατα τα e-shop multiclima-electronica και δεν ήξεραν τίποτα για το θέμα.
Ο πελλετεκαυστήρας μου όταν δουλεύει στη ελαχ. ισχύ (12) kw δουλεύει 3 ώρες για να πάρει θερμικό φορτίο 25 kw γι 'αυτό στη κανονική καύση τον έχω στα 40 kw και σε 40 λεπτά μεταβαίνει στ12 kw. Άν κάποιος θερμοστάτης συνεχίζει και ζητάει ο καυστήρας θα δουλεύει στην ελαχ. ισχύ για +10 c από την θερμοκρασία επιλογής της κανονικής καύσης. Ότι έρθει πρώτο, θα σβήσει εντελώς τον καυστήρα και θα βρεθεί πάλι σε κατάσταση προετοιμασίας φλόγας.
Όσο για τη esbe φορτίου είναι πολύ καλή και μάλιστα έχει παροχή ΄σε 1 1/4 θηλ 14 m3/h ενώ οι άλλες 12 m3/h.
Το κόστος της esbe 1 1/4 θηλ ανέρχεται στο ποσό των 84 ευρώ. Θα μείνεις πολύ ευχαριστημένος με την 55 άρα.

Μήπως είσαι Αμερικανάκι εξ΄ού και το παρακάτω ;
Καλό Σαββατοκύριακο. Στάθης από Λίμνη Ευβοίας. Εξ. Θερμοκρασία 65 F, Eσ. 73 F



Γειά σου Στάθη
συμφωνώ στα παραπάνω, όλα βέβαια τα είδα και στην πράξη και κατέληξα στον τρόπο που δουλεύει τώρα.
Όσο για τους μεταπωλητές οι περισσότεροι δεν δίνουν σημασία, αρκεί να πουλήσουν και να σου πάρουν και την εγκατάσταση και μετά ο Θεός βοηθός.
Πυρινόξυλο δεν έψαξα να βρω που υπάρχει εδώ, κουκούτσι ελιάς βρήκα, το απέφυγα όμως γιατί έχει μυρωδιά και επειδή δεν υπάρχει αποθήκη στο σπίτι αλλά αραδιάζω τα τσουβαλάκια στον διάδρομο και στα πλατύσκαλα θα έχω πρόβλημα.
Σε μέγιστη ισχύ δεν τον άφησα ποτέ να δουλέψει μόνο όταν ανάβω για πρώτη φορά και είναι όλα κρύα τότε τον πάω κάπου στα 7-8 κιλά την ώρα σε διάρκεια μίας ώρας μέχρι να ζεσταθούν όλα τα νερά, 120 λίτρα τα δικά του 500 λίτρα του δοχείου και μερικοί κύκλοι στα σώματα, μετά τον κατεβάζω, η θερμοκρασία νερών στο τέλος αυτής της φάσης είναι περίπου 70C° και καυσαέρια καθ΄ όλη την διάρκεια της φάσης αυτής περίπου 200C° +- 10C°. Μέσα στον θάλαμο δεν διακρίνεται τίποτα παρά μόνο φωτιά, καπνός πουθενά. Όλα αυτά με πεντακάθαρο λέβητα.

Σωστή η παρατήρηση του John σε ότι αφορά τα λεγόμενά σου για το καθάρισμα θεωρώ πως ήταν ατυχής η αναφορά σου στο θέμα αυτό.

Γηράσκω δ' αεί πολλά διδασκόμενος.
Σόλων ο Αθηναίος

www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=40367&Itemid=384
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Johnpropoman

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.079 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ