Bioplex HL-50 by SakiSystem

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #133995 από etsa67
Απαντήθηκε από etsa67 στο θέμα Bioplex HL-50 by SakiSystem
Νομίζω ότι ένα καλό σύστημα κ. θέρμανσης καθορίζεται από:
- Καλή απόδοση πάνω από 85% στο 70%της μέσης ισχύς.
-Αραιό καθάρισμα ακόμα και με κακό πέλλετ πράγμα δύσκολο χωρίς καλό ελκυσμό.
- Όλα τα παρελκόμενα ,όπως τρίοδες θερμοστατικές 55-60c , τετράοδη ή τρίοδη ακόμα και χωρίς δοχείο αδρανείας. μονώσεις παντού.
- Για αύξηση του ελκυσμού εγκα/ση ανεμιστήρα καυσαερίων εάν κρίνεται σκόπιμο για αύξηση του ελκυσμού στην εκκίνηση είναι το κυριότερο πράγμα και σε θερμοκρασίες >60 να βγαίνει εκτός ιδιαίτερα σε μικρές -αραιές τροφοδοσίες συντήρησης. ΄
- Co2 κοντά στο 9-10 % με αιθάλη 2-3 μπάκαρά και Θερμοκρασίες καυσαερίων κοντά στους 120-180 c. Αυξημένος αέρας σημαίνει απομάκρυνση άκαυτου πέλλετ και ταχεία φθορά τω πυρίμαχων υλικών του καυστήρα.
-καύσιμο με ελάχιστη υγρασία καλή θερμιδική κατωτέρα ικανότητα (4,8-5 kw/kg)
Μην απορείτε για το καθάρισμα του λέβητα με πέλλετ.
Καίω εδώ και έναν μήνα τον καυστήρα και σήμερα απλά πήγα και έλεγχα τα τούμπα του. Δεν υπάρχει ούτε η πούδρα που αφήνει η καύση πέλλετ.

Στάθης Μηχανολόγος Μηχανικός

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #134003 από SakiSystem
Απαντήθηκε από SakiSystem στο θέμα Bioplex HL-50 by SakiSystem
Στάθη όλα γνωστά αυτά που αναφέρεις, δεν έχω κανένα πρόβλημα και ούτε χρειάστηκε ο λέβητας να πάει σε μέγιστη ισχύ, σύμφωνα με τους χρόνους τροφοδοσίας υπολογίζω ότι δουλεύει κοντά στα 15KW/h, τον πήρα μεγάλο με την προοπτική να συνδεθούν άλλα δύο διαμερίσματα. Πολύ σπάνια ανεβάζω τα νερά του λέβητα από το δικό του ρυθμιστικό πάνω από 70C°, μόνο στις παγωνιές, φέτος δούλεψε 66C°, το βράδυ όμως που υπάρχει μειωμένη ζήτηση και επειδή όταν πάει σε συντήρηση διατηρώ και φλόγα τα νερά ανεβαίνουν 80C° + μετά από ώρες, στο όριο να ενεργοποιηθεί ο κυκλοφορητής μου για αποθέρμανση το οποίο όμως προς το παρόν δεν έχει συμβεί, ούτε ποτέ ενεργοποιήθηκαν τα ασφαλιστικά. Θεωρώ λοιπόν ότι έστω και αυτά τα λίγα κιλά που καίει κατά την διάρκεια της νύχτας που είναι σχεδόν όλες τις ώρες σε συντήρηση καλό θα ήταν να τα μειώσω, ένας τρόπος είναι να σβήνει η φλόγα στην συντήρηση έτσι όμως έχω καπνό και επικαθήσεις ο άλλος είναι να σβήνω τελείως, πολύ άβολο και ο τρίτος να βάλω πελλετοκαυστήρα. Αυτά συμβαίνουν μόνο σε ημέρες που δεν κάνει παγωνιά δηλαδή με θερμοκρασίες νύχτας 7-10C° και είναι πολλές αυτές τουλάχιστον φέτος.
Όσο για ελκυσμό μόνο αν τον δεις να καίει ξύλα θα καταλάβεις πόσο τράβηγμα έχει.
Στο σπίτι δεν μπορούμε να κατεβάσουμε την θερμοκρασία γιατί έχουμε και στα δύο γιαγιάδες.
Θερμοκρασία καυσαερίων με νερά 66C° κυμαίνονται 130C° - 150C° σε δοκιμές για μέγιστη ισχύ ίσως και παραπάνω πλησιάζει τους 200C°, νερά 86C°, με την εστία γεμάτη υλικό, αρκετό αέρα και φωτιά παντού, βασικό δεν καπνίζει ποτέ πουθενά.
Τα επιστρεφόμενα στον λέβητα αν και δεν έχω τρίοδη είναι σχεδόν πάντα πάνω από 50-55C°.
Στο θέμα καθαρίσματος δεν υπάρχουν περιθώρια, αν τον αφήσω βρομισμένο θα καίει στον βρόντο.

Η σκέψη μου για πελλετοκαυστήρα ίσως είναι παρατραβηγμένη θα το μελετήσω όμως λίγο.

Στο μεγάλο τούμπο δεν έχει επιβραδυντή λες δηλαδή ότι πρέπει να μπει και εκεί, η Thermostahl γιατί δεν το λέει και δεν έχω δεί σε κανέναν να το φοράει εκεί.

Γηράσκω δ' αεί πολλά διδασκόμενος.
Σόλων ο Αθηναίος

www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=40367&Itemid=384

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #134004 από fritakos
Απαντήθηκε από fritakos στο θέμα Bioplex HL-50 by SakiSystem
Στάθη τι δουλειά κάνεις ; Μηχανολόγος της Thermostahl ; Πάντως ξέρεις πιο πολλά απο αυτούς B)
Και εγώ έχω αρκετή αιθαλη ειδικά με το πυρηνοξυλο και πελλετ ξύλου οταν ανοίγω την πάνω πόρτα ,ενώ ειναι σε πλήρη ισχυ, βλέπω καπνο μπροστά στα τούμπα . Βλέπω και λίγο καπνο στην καμινάδα .
Οταν καιω μόνο πελλετ ξύλου δεν έχω καπνο πουθενά στο θάλαμο ούτε στην καμινάδα. Το πελλετ ξύλου κανει όμως πολύ καπνο στην συντήρηση και πισσες. Οποτε γιαυτο το καιω με πυρηνοξυλο ή creta pellet
Έχω ενα ταμπερ ελκυσμου στα 12pa το οποίο μόλις ανάψει φλόγα ανοίγει και μενει ανοικτο.
Έχω το πίνακα της ecomax 750 και ρυθμίζω τρία επίπεδα απόδοσης (modulation)
Έχεις καποια προταση για βελτίωση;
Εσυ τι μηχανημα έχεις ;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #134009 από SakiSystem
Απαντήθηκε από SakiSystem στο θέμα Bioplex HL-50 by SakiSystem
Τώρα θα μας βάλει να ψάχνουμε επιβραδυντή και για το κεντρικό τούμπο.

Γηράσκω δ' αεί πολλά διδασκόμενος.
Σόλων ο Αθηναίος

www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=40367&Itemid=384

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν - 10 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #134013 από etsa67
Απαντήθηκε από etsa67 στο θέμα Bioplex HL-50 by SakiSystem
Καλημέρα σε όλους. Από εχθές παραμένω σπίτι λόγω ασθένειας οπότε ίσως να μπορώ να το ψάξω το θέμα εις βάθος και να βοηθήσω.
Είστε και οι δύο πολύ καλοί γνώστες του αντικειμένου και σας αξίζουν συγχαρητήρια αν και δεν γνωρίζω με τι ασχολείστε.
Είμαι Μηχανολόγος Μηχ/κός και εγκα/της από το 1990 σε συστήματα καλοριφέρ πετρελαίου - αερίου και ξυλολεβήτων Σαμαρά και Κόμπι και πιο πρόσφατα της Thermostahl (γνωρίζω τον Δ. Μάντσιο πολύ καλά) και μπορώ να του μιλήσω για το παραπάνω θέμα. Έδρα μου η Λίμνη Ευβοίας.
Σε πρόσφατη ερώτηση μου προς τον Διονύσιο για τη διαφορά λειτουργίας του bioplex μονού και διπλού άξονα μου απάντησε: Για χρήση πέλλετ απαγορεύεται αυστηρά η χρήση μονού άξονα τροφοδοσίας.
Ο λόγος είναι ότι επιστρέφει καπνός πίσω και πρέπει να τον έχεις αναμμένο στο νεκρό χρόνο με ότι αυτό συνεπάγεται.
Μήπως η αλλαγή αυτή σε συμφέρει καλύτερα από 'τι η αγορά πελλετοκαυστήρα; Θα ρωτήσω τον ίδιο τον Διονύσιο αν ο διπλό άξονας σταματάει την τροφοδοσία στη κανονική καύση από τους π.χ. 58c και συντηρεί τη φλόγα έως τους +5,6,7,8,9,ή 10c αναλογικά πάντα εξαλείφοντας το φαινόμενο της καπνιάς στο σβήσιμο; Πρίν 4 χρόνια εγκα/σα έναν 80kw με συλό μονού άξονα της Thermostahl αυτόν τον παλιό με τα 12 τούμπα και τους 9 υδραυλούς (πολύ εργαλείο) αλλά ο τύπος έκαιγε πυρήνα. Σήμερα θα τον ρωτήσω για την συχνότητα της συντήρησης του. Το μόνο μελανό σε αυτούς τους λέβητες είναι ότι με χρήση ξύλων η τροφοδοσία είναι επίπονη αφού πρέπει να τα τοποθετείς 50cm στο βάθος της εστίας. Θυμάμαι στην αρχή επέστρεφε καπνιά στο συλό. Μετά τοποθετήσαμε ένα τάμπερ που απέτρεπε την επικοινωνία του θαλάμου με τον άξονα τροφοδοσίας αλλά μόνο όταν τον δούλευε με ξύλα. Η άλλη περίπτωση είναι η έξής: Δοκίμασε με την κάτω πόρτα λίγο ανοιχτή όταν σβήνει. Να παρατηρήσεις αν εξαφανίζεται η καπνιά. Αν ναι, τότε σε κάθε σβήσιμο να φτιάξουμε ένα πορτάκι με αυτοματισμό όπου να ανοίγει σε θερμοκρασίες πάνω της επιλογής του υδροστάτη του καυστήρα. Tα λέμε λοιπόν και να περνάτε καλά.

Στάθης Μηχανολόγος Μηχανικός
Last edit: 10 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν by PRIMUS 45.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": SakiSystem

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #134018 από SakiSystem
Απαντήθηκε από SakiSystem στο θέμα Bioplex HL-50 by SakiSystem
Καλημέρα Στάθη και περαστικά σου.
Με τον Κύριο Διονύση είχα αρκετές συνομιλίες όποτε πήγαινα στο εργοστάσιο πριν αγοράσω τον λέβητα και μπορώ να πω πως μου είχε πει αρκετά πράγματα. Στο θέμα του διπλού κοχλία όμως θυμάμαι πολύ καλά πως μου είπε ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα και ότι στη έσχατη περίπτωση θα ανοίξει η βαλβίδα για να σβήσει, αφού τον θεωρεί απαγορευτικό τον μονό κοχλία γιατί τον δίνει, πάντως δεν είχα τέτοιο θέμα, το μόνο πρόβλημα μου στην αρχή ήταν ο δυνατός ελκυσμός και μια δυο φορές που γύρισε καπνός στο σιλό μέχρι να βρώ τους χρόνους παύσης-τροφοδοσίας στην συντήρηση. Ο ελκυσμός διορθώθηκε πιστεύω κατά πολύ αφού έχω βάλει δύο τάμπερ ελκυσμού στην καμινάδα και ένα στον φυσητήρα όπου δεν υπήρχε τίποτα. Τα ξύλα καίνε χωρίς αέρα, έχω ανοίξει στην κάτω πόρτα δέκα τρύπες και όποτε βάζω ξύλα με ένα περιστροφικό κλαπέτο τις ανοίγω, έτσι καίνε πάρα πολύ καλά χωρίς καπνίλα το ατυχές είναι ότι έχω μικρό δοχείο αδράνειας και είμαι αναγκασμένος κάθε δύο ώρες να βάζω 2-3 κούτσουρα, δεν έχω σκοπό να καίω μόνιμα ξύλα, είχα πάρει δύο τόνους έτσι μόνο για δοκιμή.
Η διαφορά μας με τον Γεράσιμο πέρα από τον πίνακα είναι ότι αυτός έχει διπλό κοχλία και εγώ μονό, εάν πνίξω την φλόγα στην συντήρηση έχω καπνό και στον θάλαμο και στην καμινάδα, με την κάτω πόρτα το έχω δοκιμάσει η διαφορά είναι ότι ο θάλαμος γίνεται πιο ελαφρύς από καπνό αλλά η καμινάδα ντουμανιάζει, έτσι το έχω φέρει σε κατάσταση ώστε στην συντήρηση να έχω πάντα φλόγα και εξαλείφεται το θέμα "κάπνα". Οι χρόνοι στην συντήρηση είναι 12 λεπτά αναμονή και 30 δευτερόλεπτα τροφοδοσία ανάλογα το πέλλετ κάπου εκεί βρίσκεται. Σε γενικές γραμμές δεν έχω προβλήματα ούτε είδα ποτέ αδυναμία του λέβητα να δώσει ισχύ.
Δεν θα ανεχόμουν σε καμία περίπτωση και με καμία δικαιολογία να καπνίζει.
Φέτος που τα βράδια η θερμοκρασίες δεν ήταν πολύ χαμηλές είδα στο αδράνειας υψηλές θερμοκρασίες, 22:30
η θερμοστάτες στα σπίτια πάνε 1.5C° κάτω από εκείνη την ώρα ο λέβητας είναι για αρκετές ώρες σε συντήρηση (με φλόγα) στις δώδεκα που πάω να τραβήξω τις στάχτες από την εστία το αδράνειας πλησιάζει τους 80C° βέβαια δεν έχω κάτσει ποτέ να δω μετά από πόση ώρα κάποιο διαμέρισμα θα αρχίσει να παίρνει νερά φαντάζομαι όμως μετά από τρις ώρες κάποιο θα πάρει και έτσι θα πέφτουν λίγο τα νερά.
Πιστεύω πως θα έχω ολοκληρώσει την αντιστάθμιση και στο άλλο διαμέρισμα για την επόμενη περίοδο και θα δω πως θα πάει.

Επιβεβαίωσε σε παρακαλώ για τον επιβραδυντή στο κεντρικό τούμπο.

Σ΄ ευχαριστώ, και πάλι περαστικά.

Γηράσκω δ' αεί πολλά διδασκόμενος.
Σόλων ο Αθηναίος

www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=40367&Itemid=384

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.082 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ