Starfire Maxi 30

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #22182 από ΘΕΟΔΟΣΗΣ
Απαντήθηκε από ΘΕΟΔΟΣΗΣ στο θέμα Starfire Maxi 30

Gepetto έγραψε: Θεοδόση, θα ήθελα τη βοήθειά σου. Πριν από περίπου 2 μήνες, αρχές Ιουλίου 2012, αγόρασα και εγκατέστησα το λέβητα STARFIRE MAXI30. Μέσα στο κατακαλόκαιρο αναγκάστηκα να κάνω αρκετές δοκιμές και διαπίστωσα τα εξής:

Ρυθμίζω τη θερμοκρασία νερού του λέβητα στους 70 βαθμούς και τη σκάλα τροφοδοσίας πέλλετ στο 5. Οι θερμοστάτες χώρου (για δύο διαμερίσματα, το δικό μου 100 τ.μ. και των γονιών μου 45 τ.μ.) και οι δύο στους 35 βαθμούς. Δεν είμαι τεχνικός, λέω όσα διαπίστωσα απ' την χρήση του λέβητα. Το χειμώνα στα πολλά κρύα, ο λέβητας στους 70 β. και ο θερμοστάτης στους 23 β. άνετα ζέσταινα 200 τ.μ. σε 2 ορόφους (αγροκατοικία εκτεθειμένη από παντού) στην 4η σκάλα (POTENZA), σπανίως στην 5η! Τους 70 β. στο λέβητα δεν το ανέβασα ποτέ πιο πάνω, ενώ αρκετές φορές το κατέβασα στο 67-68 β. όταν "γλύκαινε" ο χειμώνας. Μην ανησυχείς, πιστεύω δεν θα έχεις πρόβλημα κι ούτε θα χρειαστείς δοχείο αδρανείας...

Με 2 κυκλοφορητές, με αντεπίστροφες βαλβίδες και ωρομετρητές και μετά από 2,5 ώρες συνεχόμενης λειτουργίας, ο λέβητας αδυνατεί να ανεβάσει το νερό στους 70 βαθμούς και καίει συνεχώς στη σκάλα 5 που σημαίνει τη μεγαλύτερη κατανάλωση. Η ανώτατη θερμοκρασία που έπιασε αυτό το χρονικό διάστημα ήταν 63 βαθμοί.

Μόλις κατεβάζω τη θερμοκρασία από τους 70 στους 65 βαθμούς, τότε αμέσως η τροφοδοσία πέφτει από τη σκάλα 5 στη σκάλα 3.

Πώς είναι δυνατό όλα τα σώματα να καίνε και ο λέβητας να μην μπορεί να πιάσει 70 βαθμούς. Πρέπει να ανησυχώ; Κι αν υπάρχει πρόβλημα πώς μπορώ να το λύσω;

Μπορεί εγώ να ζητάω μια παράλογη θερμοκρασία μέσα στο σπίτι (35 βαθμοί), αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ο λέβητας που δουλεύει στο φουλ δε μπορεί να ανεβάσει το νερό στους 70 βαθμούς. Και τότε γιατί η ανώτατη δυνατή ρύθμιση να είναι 85 βαθμοί. (Αυτό μου θυμίζει τα κοντέρ των αυτοκινήτων που γράφουν 240 χμ/ώρα και πιάνουν μετά βίας τα 170).

Ούτε το κατάστημα, ούτε ο εγκαταστάτης που μου έστειλε, μπόρεσαν να μου δώσουν ικανοποιητική απάντηση.

Τα σώματα και των δύο σπιτιών είναι κοντά στις 20.000 θερμίδες. Δεν έχω δοχείο αδρανείας, ούτε υπάρχει χώρος για εγκατάσταση.

Ο έμπορος από τον οποίο αγόρασα το λέβητα, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τεχνικό της εταιρείας, ο οποίος με τη σειρά του μας συμβούλεψε να έχουμε τη θερμοκρασία του λέβητα στους 65 βαθμούς και να μην ανησυχώ καθόλου. Το χειμώνα λέει, που ο λέβητας θα δουλεύει πολλές ώρες, θα πιάσει και τους 70 βαθμούς και να μην συγκρίνουμε ένα λέβητα πέλλετ με ένα λέβητα πετρελαίου. Παρόλα αυτά εγώ ανησυχώ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #22185 από Gepetto
Απαντήθηκε από Gepetto στο θέμα Starfire Maxi 30

papg έγραψε: Στις 2,5 ώρες συνεχόμενης λειτουργίας ο λέβητας έκανε παύση ή δούλευε συνεχώς.

Δούλευε συνεχώς χωρίς παύση.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #22206 από papg
Απαντήθηκε από papg στο θέμα Starfire Maxi 30

Gepetto έγραψε:

papg έγραψε: Στις 2,5 ώρες συνεχόμενης λειτουργίας ο λέβητας έκανε παύση ή δούλευε συνεχώς.

Δούλευε συνεχώς χωρίς παύση.

Αν δούλευε συνεχώς πολύ απλά δεν μπορεί να αποδώσει αυτά που υπόσχεται, για διάφορους λόγους.
(ρύθμιση,οριακός σε θερμίδες)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #22224 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα Starfire Maxi 30
Νομίζω ότι αυτό ακριβώς είναι το ιδανικό, να δουλεύει ο λέβητας συνεχώς, ακριβώς στην ισχύ που ζητάει το σπίτι και όχι να αναβαοσβήνει και να χαραμιζει ενέργεια σε ανάμματα και ανεβοκατεβάσματα της θερμοκρασίας των μετάλλων του.

Αν πχ το σπίτι ζητάει 15kW, ο λέβητας πρέπει να δουλεύει συνέχεια στο 50% της ισχύος του. Όχι να δουλεύει 15 λεπτά στο full, μετά να σβήνει για 10 λεπτά, μετά να ξανανάβει άλλα 30, μετά να σβήνει άλλα 5 και ούτω καθεξής. Ούτε να δουλεύει μιά στο 70 και μιά στο 30%. Modulation συνεχώς στο 50% είναι το οικονομικότερο. Ακόμα και από ρεύμα δεν συμφέρει το σταμάτα ξεκίνα...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #22249 από χρηστος8
Απαντήθηκε από χρηστος8 στο θέμα Starfire Maxi 30
Σιγουρα υπαρχει καποιο προβλημα...

Αν μετα απο 2,5 ωρες συνεχους λειτουργειας ο λεβητας αδυνατει να ανεβασει απο τους 30 (που ηδη εχει) στο 70...τοτε τον χειμωνα με εξωτερικες θερμ. 0 η και μειον ποσο θα ανεβασει;;;

Σαφως και το να κανει Modulation ο λεβητας ειναι σωστο...ομως συμφωνα με την περιγραφη του φιλου μας δεν το ειδαμε μετα απο 2,5 ωρες συνεχομενα στην ανωτερη σκαλα λειτουργειας.

Τον χειμωνα που υπαρχει κρυο αρα και ζητηση θερμανσης πολυ μεγαλυτερη θα κανει modulation ποτε;;;

Παραδειγμα...την προηγουμενη εβδομαδα εβαλα 40 αρη OPOP BLACK STAR σε μονοκατοικια 280m2 στην σταυρουπολη θεσσαλονικης.

Αναψαμε και τους 3 οροφους ταυτοχρονα με 35 βαθμους εξω και σε 1 ωρα και 10 λεπτα ειχαμε 80 στα σωματα αλλα και στον λεβητα.

Ο λεβητας κατεβασε ισχυ 20 λεπτα πριν σβησει ουτως ωστε να πιασει τους 80 με την χαμηλοτερη σκαλα λειτουργιας, αρα και καταναλωσης...το modulation στα 50 λεπτα ξεκινησε.

Δεν ξερω τις λειτουργιες του STARFIRE αλλα αυτη επρεπε να ειναι η συμπεριφορα του πανω κατω.

Υπαρχουν πολλα θεματα που δεν τα γραφουν πουθενα οι εταιριες και τα ανακαλυπτουμε εμεις με τις τοποθετησεις και την παρακολουθηση του μηχανηματος σε λειτουργια.

Σας αναφερω απλα οτι σε οσους OPOP πελλετ εχω συνδεσει αλλαζω τους διακοπτες εξωτερικου βρογχου με απλους γωνιακους και συνδεση στο σωμα αριστερο δεξι, η πανω εισαγωγη κατω επιστροφη.

Παρατηρηθηκε οτι τα σωματα δεν ανεβαζαν την επιθυμητη θερμοκρασια των 70 βαθμων, και δουλευαν με χαμηλοτερες γυρω στο 60 ακομη και μετα απο ωρες λειτουργιας.

Αυτο εξηγηθηκε απο μηχανολογο οτι εγινε λογω του bye bass που φυσιολογικα κανει ο διακοπτης αυτος και της μικροτερης θερμογονου δυναμης του πελλετ σε σχεση με το πετρελαιο.

Εξηγω οτι με το πελλετ εχουμε διακοπτομενη λειτουργια οπως με το πετρελαιο.

Ηταν περιεργο για ολους μας και για μενα γιατι η ιδια εγκατασταση με πετρελαιο τους 70 η 75 τους ειχε.

Οι ροες των νερων στην εγκατασταση αποδειχτηκαν καθοριστικες και με την αλλαγη των διακοπτων ειχαμε το επιθυμητο αποτελεσμα.

Απο τοτε απλα αναφερω πριν την τοποθετηση οτι καλο ειναι οι συγκεκριμενοι διακοπτες να αλλαζουν.



Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ Θεού ελέησον με τον αμαρτωλό

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #22642 από Pri
Απαντήθηκε από Pri στο θέμα Starfire Maxi 30
Ερώτηση: Στη σύνδεση του maxi30 τρίοδη βάνα χρειάστηκε;

Το ρωτάω διότι μου φάνηκε παράξενο αυτό που μου είπε ο αντιπρόσωπος (το σχετικό μήνυμα εδώ ):

Pri έγραψε: Επίσης ανέφερε ότι ο παρόν λέβητας δεν χρειάζεται τρίοδη βάνα, γιατί την δουλειά της τρίοδης την κάνει ο λέβητας από μόνος του εσωτερικά. (έτσι μου το είπε, έτσι σας το λέω)


Απλά για επιβεβαίωση ρωτώ.

There is nothing more uncommon than common sense.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.101 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ