Starfire Maxi 30

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #59118 από πανος
Απαντήθηκε από πανος στο θέμα Starfire Maxi 30
εγω με τον θερμοστατη ελεγχω τον κυκλοφορητη .αν ο λεβητας και ο κυκλοφορητης δουλευει συνεχεια σε κυκλομα με το μποιλερ τοτε μαλλον εκει οφειλετε η μεγαλη καταναλωση.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #59588 από betonly
Απαντήθηκε από betonly στο θέμα Starfire Maxi 30
ο θερμοστατησ ανοιγη ηλεκτοβανα οταν κλιση η ηλεκτροβανα ο κυκλοφοριτησ δουλευει για το μποιλερ. οταν πιαση 70 ο λεβητασ και η ηλεκτοβανα ειναι ακομα κλιστη κανη στοπ fire και σινεχωσ τα ιδια. μου εγραψεσ ποσ ελενχησ κυκλοφοριτη. ετσι το ειχα πριν και μου ειπαν απο εταιρια να κλινο ηλεκτοβανα και ο κυκλοφοριτησ να δουλευηγια μποιλερ και το εκανα. οταν εσενα κλινη ο θερμοστατησ σταματα ο κυκλοφοριτησ τα νερα μετα που γυριζουν οταν ειναι ψηλα΄ δεν υπαρχη περιπτοση να σου κανη ηπερθερμανση΄. εαν θεσ παρε τηλεφονο να στα πο καλιτερα. 6945388880 χριστοσ σε ευχαριστο πολι

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #59604 από stergiosbik
Απαντήθηκε από stergiosbik στο θέμα Starfire Maxi 30
betonly αν πω οτι δεν ζαλιστηκα θα πω ψεμματα!!!

Δεν είναι ότι δεν είμαστε επαναστάτες. Απλά είμαστε άτυχοι που δεν είναι όπλο ο καναπές!!!


Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #59610 από betonly
Απαντήθηκε από betonly στο θέμα Starfire Maxi 30
εχω αφιση τηλεφωνο

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #59898 από Gepetto
Απαντήθηκε από Gepetto στο θέμα Starfire Maxi 30
Εγώ κατάλαβα τι θέλει να πει ο betonly.
Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζω κι εγώ. Ο φίλος μας ορίζει τη θερμοκρασία του λέβητα στους 70 βαθμούς και το θερμοστάτη χώρου στους 18 με 19 βαθμούς.

Ο λέβητας δουλεύει και... μόλις τα 70 λίτρα νερού που έχει μέσα του, φτάσουν στους 61 βαθμούς, ανοίγει ο κυκλοφορητής (ή η ηλεκτροβάνα) και στέλνει το νερό στα σώματα. Το κρύο νερό των σωμάτων γυρίζει στο λέβητα για να ξαναζεσταθεί. Μόλις όμως η θερμοκρασία των νερών του λέβητα πέσει στους 56 βαθμούς, κλείνει ο κυκλοφορητής μέχρι να ξαναγίνουν τα νερά 61 βαθμοί και να ανοίξει και πάλι κάνοντας την ίδια δουλειά.

Μετά από κάποια ώρα, η θερμοκρασία των νερών όλου του δικτύου θα είναι συνεχώς πάνω από τους 61 βαθμούς, οπότε ο κυκλοφορητής δε θα κλείνει καθόλου και η θερμοκρασία των νερών (λογικά) θα ανεβαίνει μέχρι να πιάσουν τους 70 βαθμούς.

Ο λέβητας όλο αυτό το διάστημα δουλεύει στη σκάλα 5, που σημαίνει 6,7 κιλά πέλλετ την ώρα. Αν καταφέρουν τα νερά του λέβητα να φτάσουν στους 67 με 68 βαθμούς (κάτι που δε γίνεται), ο λέβητας "θα ρίξει στροφές" και θα κατέβει από τη σκάλα 5, στη σκάλα 4 και 3, επιτυγχάνοντας με αυτόν τον τρόπο οικονομία στην κατανάλωση.

Ο λέβητας του Betonly, (όπως και ο δικός μου) δουλεύει πάντα στη σκάλα 5 δηλ. με φουλ κατανάλωση και ανεβάζει ανώτατη θερμοκρασία με συνεχή κυκλοφορία νερών, 64 βαθμούς. Είναι μια θερμοκρασία που μπορεί να ζεστάνει τα σώματα του σπιτιού του και να πιάσει τους 19 βαθμούς που επιθυμεί. Τότε ο θερμοστάτης εσωτερικού χώρου δίνει εντολή να κλείσει ο κυκλοφορητής και ο λέβητας θα συνεχίσει να δουλεύει μέχρι να πιάσει τους 70 βαθμούς που του όρισε. Αυτό θα το κάνει στα σίγουρα και ύστερα θα σταματήσει γράφοντας στην οθόνη του "Stop Fire".

Έχω περάσει αμέτρητες ώρες κάτω στο λεβητοστάσιο και τον έχω μάθει απέξω κι ανακατωτά. Μόνο κρεβάτι που δεν έβαλα εκεί για να παρατηρώ τη λειτουργία του και τη νύχτα.

Όπως έχω γράψει (βλέπε σελ. 5 του φόρουμ), ζεσταίνω 2 σπίτια: Το δικό μου 100τμ. και των γονιών μου 45τ.μ. Όταν ανάβει μόνο ο πατέρας μου (2 μεγάλα σώματα και 1 μικρό του μπάνιου), ο λέβητας δουλεύει άψογα. Πιάνει τους 70 βαθμούς ξεκούραστα και η κατανάλωση πέφτει μέχρι και τη σκάλα 2. Τέλεια δηλαδή. Όταν ανάβω μόνο εγώ (6 μεγάλα σώματα και 1 μικρό του μπάνιου) τα πράγματα δυσκολεύουν. Τα σώματα ναι μεν καίνε, αλλά η θερμοκρασία του λέβητα δεν πιάνει ποτέ τους 70 βαθμούς. Δουλεύει πάντα στη σκάλα 5, μέχρι να πιάσω τους 22 βαθμούς που ζητάω μέσα στο σπίτι. Κι όταν ανάβουμε και οι δύο μαζί, τότε περνάνε μέχρι και 5 ώρες για να ζεστάνουμε τα σπίτια μας, ειδικά αν τύχει και ανοίξουμε τα παράθυρα το πρωί, για να αερίσουμε (γιατί πρέπει να γίνει κι αυτό). Ανώτατη θερμοκρασία νερών του λέβητά μου, 63 βαθμοί, όσες ώρες κι αν δουλέψει.

Δεν έχω παράπονο από τις θερμοκρασίες μέσα στο σπίτι. Μένω στο Κιλκίς. Έχω σταθερά 22 βαθμούς την ημέρα και 19-20 βαθμούς τη νύχτα. Το πρόβλημα είναι στην κατανάλωση. Το Νοέμβριο που ο καιρός ήταν μαλακός, έκαιγα 1 σακί πέλλετ την ημέρα. Το Δεκέμβριο που έσφιξαν τα κρύα καίω 3 σακιά την ημέρα. Αν πέσουν οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας κάτω από το μηδέν, πόσο θα καίω; Και ο λέβητας θα δουλεύει πάντα στη σκάλα 5 και θα σβήνει μόνο όταν σβήσει το λαμπάκι του θερμοστάτη στο σαλόνι μου; Γιατί δεν έχει τη δύναμη να ανεβάσει τους 70 βαθμούς που ζητάω; Αυτά δεν μπορώ να καταλάβω.

Ήρθε 2 φορές ο αντιπρόσωπος του λέβητα από τη Θεσσαλονίκη και προσπαθούσε να με πείσει, (χωρίς να τα καταφέρει) ότι όλα δουλεύουν σωστά.

Παρατηρώντας από το καλοκαίρι τη λειτουργία του λέβητα, έβγαλα τα εξής συμπεράσματα:

1. Ίσως τα κιλοβάτ του λέβητα δεν επαρκούν. Είναι οριακά για τα 2 διαμερίσματα, μια και διαθέτω ένα αρκετά εκτεταμένο σύστημα σωληνώσεων. Τα 70 πρώτα λίτρα ζεστού νερού που στέλνει ο λέβητας, ζεσταίνουν τους σωλήνες και κάνα δυο παλάμες από τα σώματα. Από τη μέση και κάτω είναι εντελώς κρύα. Πολύ αργότερα, ζεσταίνονται μέχρι κάτω. Άρα το δίκτυο πρέπει να έχει πολλά λίτρα.

2. Όταν πήρα τον λέβητα, ο έμπορος μού είπε ότι το φετινό μοντέλο έχει λίγο διαφορετικό λογισμικό από το προηγούμενο μοντέλο. Μήπως τελικά είναι θέμα λογισμικού και δε γίνεται σωστά η καύση μέσα στο θάλαμο; Μέχρι τώρα πίστευα ότι ο λέβητάς μου, βγήκε προβληματικός. Όταν βλέπω όμως και κάποιον άλλο χρήστη να έχει τα ίδια προβλήματα, τότε αυτό σημαίνει ότι κάτι άλλο φταίει. Ξέρω κάποιον γείτονα που πέρυσι πήρε λέβητα άλλης μάρκας και δε ζεσταίνονταν τα σώματά του. Τελικά μετά από μεγάλη ταλαιπωρία, η εταιρεία έστειλε τεχνικό και του άλλαξε το πρόγραμμα. Ως διά μαγείας, λύθηκαν τα προβλήματά του και ευχαριστήθηκε χειμώνα. Πρέπει να έχουμε υπόψη μας και μια τέτοια εκδοχή.

Και κάτι άλλο. Εσείς όλοι που έχετε τον ίδιο λέβητα, βάλτε το θερμοστάτη εσωτερικού χώρου στους 30 βαθμούς (για τις ανάγκες του πειράματος) και κατεβείτε στο λεβητοστάσιο. Βάλτε το λέβητα στους 70 βαθμούς και παρατηρείστε, αν θα πιάσουν τα νερά και σε πόση ώρα τη θερμοκρασία αυτή.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #60037 από betonly
Απαντήθηκε από betonly στο θέμα Starfire Maxi 30
φιλε καπετο καλημερα. τι να πω΄ μονο εσιθ καταλαβεσ το προβλημα ισωσ δεν τα εγραφα καλα για να το εμπεδοσουν ολοι. μαλιστα καποιοσ ζαλιστηκε εγραψε. ασ κοιταξουν ολοι τι θερμοκρασια στο λεβητα πιανουν με το θερμοστατη στο 30 σε ευχαριστω πολη

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.113 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ