Windhager VarioWIN by Mykoniatis

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #96714 από valsam
Απαντήθηκε από valsam στο θέμα Windhager VarioWIN by Mykoniatis

Mykoniatis έγραψε:

valsam έγραψε: 8000 ευρω το ολο κοστος αγορας και εγκαταστασης,καταναλωση φετος 2,33 τονους πελλετ 700 ευρω αρα αν εμενες στο πετρελαιο 1100 λιτρα(για τον φετινο ηπιο χειμωνα που εκανε!)και 1400 ευρω,συνολικο κερδος δηλ. 700 ευρω ,αντε με το καλο αλλα 11 χρονια ακομη για να κανεις αποσβεση φιλε Mykoniatis!
(Αστην καμιναδα ησηχη γιατι την βλεπω την αποσβεση να φτανει κοντα στην 15ετια μετα!)


Φίλε μου μάλλον σου διαφεύγουν κάποια πραγματάκια που τα αναφέρω.
1. Με το πετρέλαιο είχα διακοπτόμενη λειτουργία του στυλ άναβα κάποιες ώρες το πρωί και κάποιες το βράδυ εκτός των ημερών με πολύ κρύο.
2. Θερμοκρασία μέχρι 20 oC ενώ τώρα σταθερά 22+
3. Αυτόνομία και ζεστό νερό πάντα.
4. (Σημαντικό για μένα) Δεν ασχολούμαι. Ούτε στάχτες κάθε λίγο και λιγάκι,όύτε κόλλησε, ούτε καπνίζει, ούτε μουγκρίζει κ.τ.λ για τι κάτι γνωστοί μου και φίλοι άσπρους τους γνώρισα και τλωρα μου φέρνουν κλατι σε Πακιστανούς, για να μην μπώ τις ποσότητες του καυσίμου και το κουβάλα.
Στο κάτω κάτω το μηχάνημα σε τεχνολογία τα σπάει, αλλά όλοι μας τρέχαμε κάποτε να πάρουμε αμάξια απο 20.000€ και πάνω και οι περισσότεροι 30 και 35.000€ και τώρα τα έχουμε και τα κοιτάμε.
Τουλάχιστον ζεστάθηκα και δεν ασχολούμε, χώρια η γροίνια της γυναίκας μου πρίν, ενώ τώρα μου κάνει και γλύκες απο την ζέστη χα,χα,χα.

Φιλε πραγματικα ουτε ειρωνικα ουτα με κακια εγραψα το πιο πανω ποστ και θα συμφωνησω οτι το μηχανημα που πηρες ειναι οντος καλο αλλα τα λεφτα ειναι πολλα,αλλα δεν συμφωνω ουτε σε εναν απο τους τεσσερης λογος που δινεις παραπανω για εναν και μοναδικο λογο και ο λογος που δεν συμφωνω ειναι γιατι αν ειχες βαλει μια αντλια θερμοτητας με λιγοτερα απο αυτα τα λεφτα που εδωσες θα καλυπτωσουν ανετα και στα τεσσερα σημεια που αναφερεις(ειδικα στο σημειο 4 αφου το τονιζεις κι'ολας οτι ειναι σημαντικο για σενα γιατι οσο και να'ναι με το πελλετ δεν γινετε να μην ασχολεισε,μπορει λιγοτερο απ'οτι με αλλα μηχανηματα πελλετ αλλα παλι ασχολεισε γιατι οσο καλο και να΄ναι το μηχανημα σου ουτε τα πελλετ κουβαλαει μονος του μεχρι εκει που θα τα αποθυκευσεις ουτε μονο του φορτωνει το σιλο του γιατι οπως λες ενα τσουβαλι καθημερινα εβαζες ουτε μονο του πεταει την σταχτη κ.τ,λ αρα φιλε ασχολιοσουν!)!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν - 11 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #96715 από valsam
Απαντήθηκε από valsam στο θέμα Windhager VarioWIN by Mykoniatis

jnet έγραψε: H αλλαγή γίνεται την 5η σεζόν. Είναι λοιπόν αγορά για κάποιους που κοιτούν λίγο πιο μακριά και φυσικά έχουν την οικονομική άνεση αλλά και την προτεραιότητα στον να δώσουν εκεί τα χρήματα τους από κάπου αλλού.

Για κανε λιγο πιο λιανα τον πινακα που παραθετεις φιλε jnet γιατι δεν καταλαβαινω ακριβος τι θελεις να πεις με το "H αλλαγή γίνεται την 5η σεζόν"!
Τι συγκρινεις,2 διαφορετικους λεβητες πελλετ εναν συμβατικο και εναν Windhager(αν ειναι αυτο τοτε και με τι καταναλωση τον χρονο)?
Βλεπω στον 5ο χρονο η γραμες διασταυρονονται στα 16,000 ευρω δηλ. απο τα 4,500 του απλου εχουμε 11,500 ευρω καταναλωση στα 5 χρονια και απο τα 8,500 του Windhager εχουμε καταναλωση 7,500 ευρω,τι σχεση εχιυν αυτες οι καταναλωσεις με αυτα που λεω εγω και στην συγκεκριμενη περιπτωση του φιλου Μυνονιατη?
Γιατι αν αυτο ειναι ο πινακας τοτε ειναι ασχετο με αυτο που λεω γιατι εγω κανω συγκριση της αποσβεσης σε σχεση με το πετρελαιο θερμανσης!
Αλλα και αυτο να δειχνει ο πινακας τοτε παλι δεν ειναι σωστος γιατι σωστα βαζεις το κοστος κτησης για εναν Windhager στα 8500 ευρω αλλα λαθος βαζεις τον συμβατικο στα 4500,πολλα ειναι γιατι ξερω ανθρωπο οπως ο κουμπαρος μου που εβαλαν μια υδραυλικη σομπα πελλετ 23kw με συνολικο κοστος κτησης(και εγκατασταση μεσα φυσικα) στα 1800 ευρω οπως και πολλους φερολακιδες με 2000-2500 μαξ!
Last edit: 11 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν by valsam.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν - 11 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #96716 από jnet
Απαντήθηκε από jnet στο θέμα Windhager VarioWIN by Mykoniatis
Δεν τα συγκρίνω εγώ το διαγραμμα είναι του Σαμαρά.

Βλέπω οτι ο Windhager που ξεκινάει απο τα 8500€ στο τέλος της 4η περιόδου εχει φτάσει στα 15000€ αρα 6500/4 βαζει κοστος χρήσης ανα χρόνο τα 1625€ που μέσα σε αυτό είναι και το καύσιμο.

Δες και τον πίνακα που υποστηρίζει το διάγραμμα. Περισσότερα ας απαντήσει ο ιδιος ο Σαμαράς




Το συνολικό κόστος επένδυσης μετά την 5η σεζόν καταλήγει να είναι μικροτερο σε ενα λέβητα με υψηλη απόδοση αντιστάθμιση και διαβαθμισμένη λειτουργία από οτι σε εναν συμβατικό, ηθελα να πω με την λέξη αλλαγή.

Κοστίζει τόσο να είσαι ειλικρινής όταν είσαι ευφυής! Είναι σαν να είσαι τίμιος όταν είσαι φιλόδοξος.
Συνημμένα:
Last edit: 11 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν by jnet.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #96717 από jnet
Απαντήθηκε από jnet στο θέμα Windhager VarioWIN by Mykoniatis

valsam έγραψε: αλλα λαθος βαζεις τον συμβατικο στα 4500,πολλα ειναι γιατι ξερω ανθρωπο οπως ο κουμπαρος μου που εβαλαν μια υδραυλικη σομπα πελλετ 23kw με συνολικο κοστος κτησης(και εγκατασταση μεσα φυσικα) στα 1800 ευρω οπως και πολλους φερολακιδες με 2000-2500 μαξ!


Στην δική μου την περίπτωση ισχύει παντως. Οταν εκανα ερευνα αγοράς είχα budget 4000€ και είχα αποκλείσει τις πολυ φτηνές λύσεις. Ανθρωπος που σκεφτεται λυσεις στα 2000€ είναι πολυ μακριά από τα Windhager.

Κοστίζει τόσο να είσαι ειλικρινής όταν είσαι ευφυής! Είναι σαν να είσαι τίμιος όταν είσαι φιλόδοξος.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #96736 από dimlyk
Απαντήθηκε από dimlyk στο θέμα Windhager VarioWIN by Mykoniatis
για το πραγματικο κοστος χρησης ειναι πολυ νωρις για πραγματικα συμπερασματα
σαν νεο ειδος δεν εχουμε ακομα στοιχεια πχ για την συντηρηση και ανταλλακτικα
και δεν ισχυουν τα 50 ευρω το χρονο που διναμε για τους πετρελαιολεβητες (αν τα διναμε κι αυτα)
οσο για την αντισταθμιη ομως εχω καποιες ενστασεις μια και νομιζω οτι υπαρχουν και φτηνοι λεβητες που κατι προβλεπουν αφ ενος και αφ ετερου γιατι μπορει να ειναι ενα προσθετο στοιχειο σε καθε εγκατασταση (με το αναλογο φυσικα κοστος)

και θα ηταν καλο οσοι δεν εχουν ξεφυγει απο το πετρελαιο και το αεριο αυτο το θεματακι να το ξαναδουν μια και οντως η οικονομια μπορει να ειναι αρκετα σημαντικη


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #96796 από LEONAS
Απαντήθηκε από LEONAS στο θέμα Windhager VarioWIN by Mykoniatis
Η δικη αποψη ειναι οτι ο καταναλωτης αρχισε σιγα σιγα να
βλεπει και τετοια μηχανηματα γιατι πλεον βλεπουν την διαφορα σε
καταναλωση - ποιοτητα - ασφαλεια - αξιοπηστια - λειτουργικοτητα
και μακροζωια.
Καλοριζικος φιλε και καλες ξεκουραστες καυσεις.

Το ζητας το τσιπας !!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.092 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ