Fuzzy Logic 15kW by DIMITRIS38

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #33176 από Grecu_
Απαντήθηκε από Grecu_ στο θέμα Fuzzy Logic 15kW by DIMITRIS38
Κι αν υπαρχει μελετη μονωσης που δεν τηρηθηκε? κι αν η μελετη λεει κρυσταλλα low-e με αργο κι εχουν μπει απλα με αερα? κι αν μιλαμε για σπιτι 5ετιας οπου επικρατησε η λογικη του "μικρο κοστος, μεγαλο κερδος" κι ασε τα σχεδια να λενε οτι θελουν?
Αυτο πιστευω λεει ο jnet και δεν εχει αδικο...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #33190 από valsam
Απαντήθηκε από valsam στο θέμα Fuzzy Logic 15kW by DIMITRIS38

Asteris έγραψε:

valsam έγραψε: Του κανατε την καρδια περιβολι του παιδιου,τοσα λεφτα ξοδεψε και τωρα την ακουσε!
Στην χειροτερη θα βαλει και μια σομπα πελλετ!
Συμφωνα παντος με τις προηγουμενες καταναλωσεις σου φιλε Δημητρη δεν την βλεπω να σε καλυπτει ο 15ρης(σορρυ που στην λεω και'γω)εμενα σε σπιτι 180 τ.μ με μηνιαια καταναλωση 500 λιτρα πετρελαιο τον μηνα οπου σκαγαμε στην ζεστη με αυτα τα λιτρα τωρα εβαλα ξυλολεβητα 30kw και τον θεωρω οριακα αν θα καλυφθω για ολο το σπιτι μου(ουτος η αλλος δεν θα θερμανω τα 40 μετρα του υπογειου και ετσι καλυπτομαι),στο λεω εφ"οσων ειχαμε την ιδια καταναλωση σε πετρελαιο!


Ε, καλά, δεν του την λέμε για να χαρούμε, τι να περιμένει του λέμε. Ο λέβητάς του είναι στα σωστά kW, αλλά για σύγχρονο σπίτι. Στο δικό του, αν κάνει και φέτος τον περυσινό χειμώνα με τα -10, θα πρέπει να συμπληρώσει με κάτι την θέρμανση εκείνες τις μέρες. Με καμιά σόμπα, με αερόθερμα, με καμιά φλοκάτη που λέω εγω για πλάκα, με κάτι τέλος πάντων. Του χρόνου όπως είπα, θα κάνει θερμοπρόσοψη και θα είναι τζετ το σπίτι, δεν θα έχει καθόλου ανάγκη, θα πέσει από τα 17-18kW που πιστεύω ότι θέλει τώρα (για τους -10 πάντα, που είναι πιστεύω ένα καλό νούμερο για να υπολογίσεις τυπικές απώλειες για πεδινή Θεσσαλονίκη), στα 10-12kW και πλέον θα έχει μιά ισορροπημένη εγκατάσταση.

Από την άλλη, αν πήγαινε και έβαζε φέτος έναν 25άρη, ενώ θα είχε σκοπό για του χρόνου να κάνει θερμοπρόσοψη, πάλι λάθος θα ήτανε, γιατί του χρόνου θα είχε αδικαιολόγητα μεγάλο λέβητα, με άσκοπες καταναλώσεις και αναβοσβησίματα του καυστήρα. Σκεφτείτε το μονωμένο σπίτι πχ να ζητάει 5-6kW σε μιά τυπική χειμωνιάτικη μερα με 2 έως 5 βαθμούς εξωτερική, και ο 25άρης λέβητας να δίνει μίνιμουμ 9-10kW. Κάθε μισή ώρα άναψε σβήσε θα είναι.

Αντίστοιχο θέμα έχω και εγώ με την ισχύ και ακόμη δεν έχω καταλήξει. Έχω τριόροφο σπίτι 180τμ των 17-18lkW απωλειών, του οποίου ο νέος λέβητας πέλλετ (ο τωρινός είναι πετρελαίου 60kW) θα κληθεί να ζεσταίνει το πολύ τα 2 από τα 3 πατώματα ταυτόχρονα, στο 90% των περιπτώσεων (και αυτό πάλι μόνο αν βαριέμαι να ανάψω τζάκι, αν το τζάκι καίει, ο λέβητας θα ζεσταίνει μόνο το βράδυ τον 3ο, τα υπνοδωμάτια).

Asteri πηρες λεβητα πελλετ?
Αν δεν αγορασες ακομη παιζει μια αρκετα φθηνη σομπα πελλετ νερου αφου εχεις και τα τζακια σε καλυπτει ανετα ,την αγορασε ο κουμπαρος μου την προηγουμενη βδομαδα ειναι της sunsystem δηλ. της εταιριας που βγαζει το burnit που αγορασα εγω,ειναι 23kw την δινουν και στο σαιτ και ο πωλητης μας ειπε για 170-180 μαξ. εχει 92% μαξ αποδοση και μου αρεσε γιατι παιρνει 75 λιτρα νερο και 45 κιλα πελλετ στο δοχειο,σε σχεση με αλλες οπως η mbz ambra ydro τα νουμερα της burnit ειναι πολυ καλα και η τιμη ξευτιλα,2 χρονια εγγυηση και ολα τα εξαρτηματα ειναι Ιταλικα μου ειπαν,εαν δεν ειχα αγορασει τον ξυλολεβητα αυτη θα ηταν η αγορα μου μιας και βρηκα και πελλετ σε καλη τιμη!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #33195 από γιωργος
Απαντήθηκε από γιωργος στο θέμα Fuzzy Logic 15kW by DIMITRIS38
ωρε ολοι να τον φατε το δημητρακη εγω θελω να ποιασουν τα κρυα και να κυκλοφορα με το σοβρακο.
πεστε ωρε και κανενα καλο λογο στον ανθρωπο!!

καλοκαυστος δημητρη σου εχωμε να ανοιγεις παραθυρα να δροσιστεις το χειμωνα να σκατε απο τη ΖΕΣΤΕ
και ολοι οι αλλοινα μην μπορουνε ουτε για κατουρημα να μην πανε στην τουαλετα

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #33196 από γιωργος
Απαντήθηκε από γιωργος στο θέμα Fuzzy Logic 15kW by DIMITRIS38
Asteri πηρες λεβητα πελλετ?
Αν δεν αγορασες ακομη παιζει μια αρκετα φθηνη σομπα πελλετ νερου αφου εχεις και τα τζακια σε καλυπτει ανετα ,την αγορασε ο κουμπαρος μου την προηγουμενη βδομαδα ειναι της sunsystem δηλ. της εταιριας που βγαζει το burnit που αγορασα εγω,ειναι 23kw την δινουν και στο σαιτ και ο πωλητης μας ειπε για 170-180 μαξ. εχει 92% μαξ αποδοση και μου αρεσε γιατι παιρνει 75 λιτρα νερο και 45 κιλα πελλετ στο δοχειο,σε σχεση με αλλες οπως η mbz ambra ydro τα νουμερα της burnit ειναι πολυ καλα και η τιμη ξευτιλα,2 χρονια εγγυηση και ολα τα εξαρτηματα ειναι Ιταλικα μου ειπαν,εαν δεν ειχα αγορασει τον ξυλολεβητα αυτη θα ηταν η αγορα μου μιας και βρηκα και πελλετ σε καλη τιμη![/quote]


για δωσε καμια πληροφορια η μονο για τον αστερη ειναι η προσφορα χεχεχεχεχ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #33197 από vag1234
Απαντήθηκε από vag1234 στο θέμα Fuzzy Logic 15kW by DIMITRIS38

Grecu_ έγραψε: Κι αν υπαρχει μελετη μονωσης που δεν τηρηθηκε? κι αν η μελετη λεει κρυσταλλα low-e με αργο κι εχουν μπει απλα με αερα? κι αν μιλαμε για σπιτι 5ετιας οπου επικρατησε η λογικη του "μικρο κοστος, μεγαλο κερδος" κι ασε τα σχεδια να λενε οτι θελουν?
Αυτο πιστευω λεει ο jnet και δεν εχει αδικο...


Συμφωνώ σε αυτά που γράφεις.. Κάποιες παραμέτρους σίγουρα δεν θα μπορέσεις να τις ελέγξεις. Τα κουφώματα όμως τα βλέπεις..

Μέλετη θερμικών απωλειών χωρίς επιτόπια αυτοψια δεν γίνεται...

Παρόλα αυτά για μένα ο fuzzy logik είναι value for money μηχανημα με τα σημερινά δεδομένα.. Αν και έχω κάποιες επιφυλάξεις για κόστος συντήρησης και ανταλλακτικών του................

Ομορφάντρα μου ΔΕΝ πειράζει, που πήρες τόσο ακριβό μηχάνημα, τώρα παρακάλα μην ακριβύνει και αλλό το καυσιμό σου!!!
Θέλουμε φθηνό Ελληνικό & ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ PELLET!!!!!!!!!...[IMG][/IMG][IMG]...[/IMG]
...
Last edit: 11 Χρόνια 6 Μήνες πριν by vag1234.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #33200 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα Fuzzy Logic 15kW by DIMITRIS38

jps έγραψε: Φίλε Asteris είσαι ωραίος. :)
Ο DIMITRIS38 ανέφερε ότι έχει ένα σπίτι 27 ετών,113 τ.μ. σε πρώτο όροφο,με 80 λίτρα boiler,που κοιτάει βορρά,χωρίς να αναφέρει αν είναι κλειστός από άλλα σπίτια στις υπόλοιπες πλευρές,χωρίς να αναφέρει τον αριθμό και τις διαστάσεις των καλοριφέρ που χρησιμοποιεί,για το αν είναι χτισμένο με διπλό τούβλο ή μονό θερμομπλόκ,για το αν από πάνω έχει άλλο διαμέρισμα ή σκεπή ή αμόνωτη πλάκα για το τι κουφώματα διαθέτει απλά αλουμινίου ή pvc,με μονά ή διπλά τζάμια,απλά ή ενεργειακά και του βγάζεις ότι στους -10 θα χρειάζεται 17-18 kw και ότι αν τον επόμενο χρόνο κάνει θερμοπρόσοψη,χωρίς να ξέρουμε σε πόσες πλευρές και με τι υλικό,διογκωμένη ή εξιλασμένη πολυστερίνη και τι πάχους,του βγάζεις ότι θα χρειάζεται 10-12 kw.
Φιλικά και χωρίς παρεξήγηση :)


120τμ δικό μου σπίτι, με 20άρι Ytong και 3cm πολυστερίνη από έξω, ανοιχτό από όλες τις πλευρές, στα 200 μέτρα υψόμετρο στην Λητή, διπλά συνθετικά κουφώματα, σκεπή/πέτσωμα/ασφαλτόπανο και 5cm πετροβάμβακα στην πλάκα της σοφίτας, όταν έξω είχε -10, έπρεπε το 14άρι τζάκι να δουλεύει σχεδόν τέρμα για να κρατήσει 23 βαθμούς στο σπίτι, δηλαδή 11-12kW τα ήθελε.

Το σπίτι του Δημήτρη38 της δεκαετίας του 80 και εφόσον δεν μας ανέφερε για βελτιώσεις, πόσο λες να χρειάζεται? Δεν θα θέλει 3-4kW παραπάνω τουλάχιστον? Δεν μιλάω να έχει και θέματα με παλιά κουφώματα και μονά τζάμια, εκεί θα είχε ξεφύγει τελείως. Μιά τυπική πλήρη θερμοπρόσοψη σε τέτοιο σπίτι, θα δώσει πίσω τούλάχιστον 30% οικονομία στο καύσιμο.

Αν μας πει ακριβώς την κατάσταση το σπιτιού, σαφώς και θα βγουν πιό ακριβή συμπεράσματα, εγώ μιά εκτίμηση έκανα, έχοντας στο μυαλό μου ένα τυπικό σπίτι της δεκαετίας του 80, ούτε τσαντίρι, ούτε κάνα σούπερ ανακατασκευασμένο και ενεργειακό Α ή Β κατηγορίας.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": jps

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.090 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ