Βaumyl Energy 40 kW λέβητας ξύλου & pellet by Kosmidis80

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #31665 από kosmidis80
Καλησπερα,

Θα ξεκινησω να μοιραστω μαζι σας ενα ταξιδι...Ενα ταξιδι που αρχισε πριν περιπου δυο με δυομιση χρονια! Ενα ταξιδι που με εφερε και στην παρεα του Energ!

ΣΤΟ ΨΗΤΟ!

Για το αρχειο,θα ηθελα να αναφερω οτι απο το 2008 η οικογενεια μου και εγώ διαμενουμε σε μια μεζονετα 3 οροφων και 180 μ2 σε Δυτικο προαστειο της Θεσσαλονικης με αρκετα πιο ψυχρο κλιμα και υγρασια. Οι 'αναγκες' του σπιτιου μαζί με το μποιλερ ειναι περίπου 30.000 cal.
Βλεποντας και κρινοντας απο τα τοτε τεκτενομενα, ειχα αποφασισει οτι θα πρεπει να στραφω σε εναλλακτικη μορφη θερμανσης και να απαγκιστρωθω απο το πετρελαιο. Ετσι αγορασα τοτε μια μεγαλη για την αμαθεια μου σομπα - λεβητα. Φυσικα η αποτυχια ηταν δεδομενη απο την αρχη, αλλα το παιδεψα οσο μπορουσα, αρχιζοντας δειλα δειλα να ενημερώνομαι, να διαβαζω, να ασχολουμαι και στην συνεχεια να κατασκευαζω και να βελτιωνω το τοτε συστημα. Η αναζητηση μου κατα καιρους με εκανε να δω αρκετα μηχανηματα, να θαυμασω αλλα (απιαστα σε χρηματα για μενα) να σκοτωθω με υπερασπιστες αλλων υπερτιμημενων, να αναφερω αληθειες που τοτε κανεις δεν ηθελε να ακουσει και αντιστοιχα εμπορος φυσικα να πει.

Για να μην σας κουρασω απο εχθές το βραδυ και μετα από πολύ μεγάλη περιπετεια φεραμε τον ξυλολλεβητα 40 Kw της Baumyl Energy (Ελληνικής κατασκευής) στο σπιτι.



Μετα από πολυ μεγάλη δυσκολία (χαλασε ο γερανος, τους πηγα σπιτι χωρις φωτα στο αμαξι, δεν εμπαινε ο λεβητας στο υπογειο με αλλο γερανο που ηρθε λογω ιδιομορφιας του χωρου της αυλης) τελικα ο λεβητας μπηκε στην θεση του στο υπογειο του σπιτιου.

Στο σημειο αυτο θα ήθελα προσωπικα να ευχαριστησω τον κ. Θοδωρο, ιδιοκτητη της εταιριας, καθως δεν περιμενα να ασχοληθουν 3 ανθρωποι μεχρι τις 12.30 την νυχτα για να βαλουν τον λεβητα μου στο χωρο του.

Μετα λοιπον απο την τοποθετηση του λεβητα στην θεση του, σειρα θα ειχε ο τελικος ελεγχος των προμηθειων και των υλικων που ειχα ήδη αγορασει, καθως και ο τελικος σχεδιασμος της εγκαταστασης που θα ακολουθουσε. Ετσι λοιπον επιασα τις 2.30 το βραδυ...

Σημερα λοιπον εφτασε το κρισιμο σημειο, Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΕΒΗΤΑ!

Σας παραθετω λοιπον φωτογραφιες απο την εγκατασταση που καναμε μαζί με τον ξαδερφο μου, τον οπποιο και ευχαριστω επισης!

Ζητω συγνωμη που δεν εβγαλα κατα την διαρκεια, αλλα βιαζομασταν να τελειωσουμε και δεν στεκομασταν λεπτο. Ασε που ο γυρω χωρος ειχε γινει.... Η ολη εγκατασταση ξεκινησε στις 10 το πρωι και τελειωσε μετα το αναμα του λεβητα περιπου στι 3 το μεσημερι. Φωτογραφιες λοιπον, και επανερχομαι με περισσοτερα σε οτι αφορα το πρωτο μπουρλοτο, τα αποτελεσματα και τις μετατροπες που εγιναν στον λεβητα και τις μετατροπες που θα ακολουθησουν!



ο λέβητας στην θεση του.


Τριοδη ESBE, επιστροφες λεβητα



Θερμοστατικη βαλβιδα, υδροστατης κυκλοφορητη, θερμομετρο και εξαεριστικο



Πωπω, πιασαμε τους 60! χαχαχα! Περισσοτερα γι αυτο σε επομενο ποστ!
Συνημμένα:
Last edit: 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν by KERBEROS.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": jnet, pantelis1973, AndreasX

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #31676 από kosmidis80
TΟ ΠΡΩΤΟ ΜΠΟΥΡΛΩΤΟ!

Αφου λοιπον τεσταραμε οτι δεν εχουμε διαρροη πουθενα, ειπαμε να συνδεσουμε τα ηλεκτρολογικα μας και το σπιραλ και να βαλουμε φωτια! Αγχωμενος εγω για το αν η καμιναδα θα τραβηξει, αν θα γεμισουμε καπνους το σπιτι (Βλεπε customia Νο1 - Κωνος μειωσης διαμετρου απο 150 σε 130), αν δεν θα αποδοσει ο λεβητας, αν αν αν...

Τελικα ο λεβητας μετα από μια αποτυχημενη προσπαθεια (λογω προσαναματος) στην δευτερη πειρε μπροστα και επιτελους αρχισαμε να βλεπουμε στο ματακι τις φλογες. Μεγαλη πρακτικοτητα, δεν χρειαζεται να ανοιγεις πορτα για να δεις αν εχεις φλογα!

Ανοιξαμε το πανω καπακι και ειδαμε τον καπνο να περναει απο τις 2 διαδρομες και μετα απο τα τουμπο. Η κατω πορτα κλεινοντας ανεβαζει μια λαμα που εμποδιζει τα καυσαερια να οδηγηθουν αλλιως.(Customia Νο3)

Τα καυσιμα που μπηκαν μεσα ηταν λιγα προσαναμματα, δυο μπρικετες και 4 κουτσουρα ( οχι μεγαλα 3 οξια και 1 μεσες).

Η πορτα ανοιγε προς εκπληξης μου, χωρις να μας πεθαινει ο καπνος, εβγαζε μεν αλλα ελαχιστο, η θερμοκρασια αρχισε να ανεβαινει... Ω, τι εκπληξη φτασαμε τους 60, περιμενε να δοκιμασουμε την τριοδη!

Ω! συνεχιζει να ανεβαινει, μετα απο λιγο φτασαμε τους 80. Ρε μαλ@κα εχεις ανοιξεις τις ηλεκτροβανες στους οροφους σκεφτομαι? Ναι απανταει το μυαλο μου και οι 3 ανοιγμενες ειναι!

Τελικα ο λεβητας πετυχε το μεγιστο των 83 βαθμων με τα συγκεκριμενα καυσιμα, με τους τρεις οροφους να περνουν από τα 105 λιτρα του συνεχεια νερο (30 βαθμους οι θερμοστατες).
3Conclusion : Πιστευω οτι συμπεριφερθηκε πολυ καλα σε αυτην την πρωτη δοκιμη! Μένει λοιπον να περασουμε στην customia με το βεντιλατερ που θα ρυθμιζεται βασει της θερμοκρασιας του νερου. Αυτο σχεδιαστηκε και πολυ συντομα θα ειναι ετοιμο. Η Baumyl θα μου αλλάξει την πόρτα ή για πιο γρήγορα ίσως ανοιξουμε την δικιά μου. *Για τον λογω αυτο και δεν βλεπετε το κλασικο αλυσιδακι με την βαλβιδα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #31685 από kosmidis80
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ

1) 2 θερμοστατικες 3bar 90 βαθμων
2) UPS για τον κυκλοφορητη
3) Σερμπαντινα λεβητα με θερμοστατικη


ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΛΕΒΗΤΑ

1) Τριοδη ESBE 55 βαθμους

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #31705 από jnet
Θοδωρή σου εύχομαι καλές ζέστες. Αυτός και αν ήταν Γολγοθάς. 2,5 χρόνια

Επειδή η λύση που διάλεξες(δεν εννοώ τον συγκεκριμένο ξυλολέβητα αλλά αυτή την κατηγορία) είναι από αυτές που μπορούν να αντέξουν αρκετά πορτοφόλια φρόντισε να κρατάς ενήμερα τα μέλη για την πορεία των καταναλώσεων και αυτά που θα κάνεις από εδώ και πέρα για τα οποία μας εχεις προϊδεάσει σε άλλο θέμα.

Και πάλι ευχές: απροβλημάτιστος να είναι. :)

Κοστίζει τόσο να είσαι ειλικρινής όταν είσαι ευφυής! Είναι σαν να είσαι τίμιος όταν είσαι φιλόδοξος.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": kosmidis80

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #31777 από kosmidis80
Σ ευχαριστω Γιωργο. Το ταξιδι μετραει και αν δεν ειχε προηγηθει, δεν θα ειχαμε γνωριστει και δεν θα ειχα την χαρα να ειμαι μελος και στην ομαδα συντονισμου του Energ. :)


Η αληθεια ειναι οτι η επιλογη μου βασιστηκε στο χαμηλο σχετικα κοστος βαζοντας ομως σαν βασικο κριτηριο την ποιοτητα κατασκευης και την μελλοντικη τροποποιηση με πελλετοκαυστηρα (που ο κατασκευαστης επισης φτιαχνει).

Αντιστοιχη λυση θα ηταν ο οποιος ξυλολεβητας για καποιον που θελει να μπει στον χειμωνα με εναλλακτική θερμανση στο σπιτι του και κρινοντας απο αποτελεσματα να περασει γιατι οχι και στο πελλετ.

Προσωπικα ειδα μετα απο πολυ καιρο να ανεβαζω το συνολο των σωματων στην μεζονετα στους 70+ βαθμους χωρις να παιδευομαι ως θερμαστης...

Θα ακολουθησουν εντος της ημερας φωτογραφιες απο λεπτομεριες του λεβητα (θαλαμο καυσης, διαδρομες, τουμπο κτλ)

Αντε και καλο χειμωνα!
Last edit: 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν by kosmidis80.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": giannis37

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #31779 από valsam
θοδωρη καλες καυσεις με πολυ ζεστη και μικρη καταναλωση!!!!
(κοιτα ευχες που καταληξαμε να κανουμε,χαχαχαχχα!)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.232 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ