Vitoligno 100-S 30kW by sot.p

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #78427 από agge72
Απαντήθηκε από agge72 στο θέμα Vitoligno 100-S 30kW by sot.p

ΠΑΡΗΣ έγραψε: φιλε μου γεια σου.εχω τοποθετησει στο σπιτι μου στο εξω απο το Αργος λεβητα πυρολησης astra g-31.5ms,χωρις δοχειο αδρανειας και εγω.μου κανει μεγαλη εντυπωση πως γινεται αυτη η αυτονομια που εχεις .ενω εγω ριχνω ξυλα και 4 ωρες το μαξιμουμ,και εχω κανει σωστη εγκατασταση σε υλικα εκτος απο το δοχειο που μου λειπει.(ανοξειδωτη μονομενη καμιναδα .τετραοδη βανα.κ.α.πως το καταφερνεις αυτο?



Αποψη δικημου ειναι πως για μεγαλη αυτονομια και ασφαλεια ειναι υποχρεωτικο το δοχειο αδρανειας.
Αλωστε δεν ειναι τυχαιω ολοι η κατασκευαστες να το δινουν υποχρεωτικα..

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #78458 από sot.p
Απαντήθηκε από sot.p στο θέμα Vitoligno 100-S 30kW by sot.p

mgiampou έγραψε: sot.p απο οτι καταλαβενω εννοεις οτι δουλευει συνεχεια ο κυκλοφορητης του λεβητα και υπερισχυει απο τον κυκλοφορητη του by-pass.το θεμα ειναι οτι οταν ο θερμοστατης χωρου σβησει(που δεν δουλευεις ο κυκλοφορητης του λεβητα) παλι στελνει ζεστα νερα προς τα σωματα οταν δουλευει ο μικρος κυλοφορητης,σχεδον παντα δηλαδη, και εχω πολυ μικροτερο κυκλοφορητη απο τον δικο σου.η μονη διαφορα στο by-pass μου ειναι οτι επειδη δεν ειναι τοσο κοντα εμενα η εισαγωγη επιστροφη εχω ενα κομματι περιπου 1m για να κανω το by-pass.λες να φαιει αυτο??

Τον κυκλοφορητή του by-pass εννοώ (τον μικρό), δουλεύει συνεχώς και κάποια νερά τα στέλνει σπίτι, περνώντας τα μέσα από τον κυκλοφορητή της θέρμανσης (ελεγχόμενος από τον θερμοστάτη), ακόμη και όταν αυτός είναι εκτός λειτουργίας, καθόσον δεν κόβει την εισροή του νερού μέσα από αυτόν, όταν είναι σταματημένος. Πρέπει να βρεθεί τρόπος ώστε ο κυκλοφορητής του by-pass να κάνει μόνο την δουλειά του και όχι και την δουλειά του κυκλοφορητή θέρμανσης. Κάποιον τρόπο φίλε μου δεν ξέρω. Υποτίθεται όμως ότι για αυτόν τον λόγο μπαίνει το by-pass, ή κάνω λάθος;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #78475 από sot.p
Απαντήθηκε από sot.p στο θέμα Vitoligno 100-S 30kW by sot.p
Φίλε Πάρη να ξέρεις ότι αυτές οι αυτονομίες, δεν πετυχαίνονται χωρίς δοχείο σε καμιά περίπτωση τώρα. Τώρα maximum 12-13 ώρες. Προσωπικά μιλάω πάντα. Με δοχείο δεν ξέρω, δεν έχω. Προσωπικά, τις πέτυχα την άνοιξη με θερμοκρασίες και συνθήκες ανοιξιάτικες, όπου η ζήτηση είναι αρκετά περιορισμένη. Και φυσικά, ισχύουν όλα αυτά που προανέφερε ο mpampis και άλλοι ακόμα παράμετροι, π.χ. ο λέβητας, μπορεί στο τελείωμα της καύσης των ξύλων να κρατήσει αποθηκευμένη την ενέργεια του, αφού δεν ζητάει το σπίτι θέρμανση και να την δώσει μετά από 4-5-6 ώρες, που θα ζητήσει; και αν ναι πόσα λίτρα νερού, αρκούν αυτά να σβήσουν τον θερμοστάτη ή έστω να "σπάσει" λίγο; Μόνο και μόνο από την μόνωση και την χωρητικότητα σε νερό του λέβητα, κερδίζεις αρκετές ώρες μεγαλύτερη αυτονομία. Επίσης ο λέβητας, τι βαθμό απόδοσης έχει, πόσο ελεγχόμενη καύση κάνει; Είναι πολλά....

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #78484 από mgiampou
Απαντήθηκε από mgiampou στο θέμα Vitoligno 100-S 30kW by sot.p
φιλε sot συνφωνω! τον τροπο που στελνει νερο απο το by-pass τον εχω καταλαβει. το θεμα ειναι οτι δεν μπορω να αβρω το γιατι... θα πιασω να δοκημασω να βγαλω το κομματι που ειπα οτι εχω στο by-pass και θα τα βαλω κοντα εισαγωγη-επιστροφη για να διευκολυνθει η ροη. αν δεν πιασει και αυτο μετα αναγκαστικα θα βαλω ηλεκτροβανα και θα περνει εντολη απο τον μεγαλο κυκλοφορητη...
Last edit: 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν by mgiampou.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #78562 από mpampis
Απαντήθηκε από mpampis στο θέμα Vitoligno 100-S 30kW by sot.p

lefteris έγραψε: Mπάμπη καλησπέρα, δεν ξέρω αν είδες www.energ.gr/j15/index.php?option=com_ku...itstart=30&Itemid=53
Θα χαρούμε να έχουμε στην παρέα και εναν ακόμη πυρολυτικό αν έχεις χρόνο για κανένα καφέ.


Λευτέρη δεν είδα καθόλου για την συνάντηση. Τώρα είδα το ποστ και αυτή την στιγμή δεν μπορώ να έρθω, οικογενιακοί λόγοι.Ευχαριστώ πολύ πάντος, θα χαρώ και γω στην επόμενη συνάντηση να παρευρεθώ και να μιλήσουμε για καταναλώσεις και να βρούμε και ξύλα για του χρόνου σε καλή τιμή.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #78709 από lefteris
Απαντήθηκε από lefteris στο θέμα Vitoligno 100-S 30kW by sot.p
Στήλε μου ένα email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για να μην ενοχλούμε και το νήμα.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Last edit: 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν by lefteris.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.122 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ