Ξυλολέβητας BAUMYL 40kW by kosmidis80

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #20632 από kosmidis80
Ξεκινάω το θέμα-παρουσίαση του λέβητα που τελικά αγορασα (BAUMYL 40 Kw), αν και ο λέβητας κατασκευάζεται και τον Σεπτέμβριο θα έχουμε την εγκατάσταση. Φωτογραφία του δεν έχω, γιατι υπήρχε μόνο ο 60αρης έτοιμος προς παράδοση, αλλά κακώς δεν έβγαλα φωτο τον θάλαμο καύσης για τον 40αρη που είχαν έτοιμο για παραγγελία πελάτη τους και που μου έδειξαν...

Πληροφοριακά να αναφέρω ότι το εργοστάσιο που κατασκευάζεται ο ξυλολέβητας βρίσκεται στην Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης και ότι επίσης μεταξύ άλλων κατασκευάζουν και δικό τους καυστήρα πελετ.
Επίσης να σας αναφέρω και το σπίτι που θα δουλέψει : 3όροφη μεζονέτα με 60μ2 κάθε όροφο, κατασκευής 2008. Ανοιχτή προς τις τρείς πλευρές της και με ακατοίκητη ίδια μεζονέτα στην τέταρτη. Επίσης υπάρχει και σοφίτα περί των 25 τετραγωνικών ωφέλιμων που μπορώ αργότερα να διαμορφώσω σε δωμάτιο – προς το παρόν είναι αποθήκη και δεν θερμαίνεται . Η κεραμοσκεπή είναι με μόνωση Dow 5αρι που έβαλα πέρυσι.

Η επιλογή του συγκεκριμένου κατασκευαστή έγινε για διάφορους λόγους, τόσο γιατί θεωρώ ότι κάνει κατασκευαστικά πολύ καλούς λέβητες, όσο και για συναισθηματικούς λόγους –να αφήσουμε τα χρήματα μας σε Έλληνα κατασκευαστή και όχι απλά έμπορο, να έχουμε κάποιον δίπλα μας αν χρειαστεί για βλάβη κτλ.

Η επιλογή του μοντέλου , για να έχω ένα μηχάνημα που θα δουλεύει σωστά ως προς :
α) θερμίδες σωμάτων : 23-24 Kcal αν προσθέσεις και 120 λτ μποιλερ, άλλες 4 Κcal, πάμε στις 28 Κcal. Το 40αρι Kw λοιπόν καλύπτει άνετα για το σύνολο του χώρου μου και όχι μόνο για 2 ορόφους , όπως και θα ελέγχεται η θερμοκρασία χώρου**(θα επανέλθω σ αυτό αργότερα).
β) Τα 105 λίτρα που περιέχει σε νερό!
γ)Πολύ μεγάλο θαλαμο καύσης σε σχέση με άλλους ξυλολέβητες ίδιας απόδοσης. Θα μου μειώσει τους χρόνους τροφοδοσίας.
δ) Απλός χωρίς βεντιλατερ, για να αποφύγω το έξτρα κόστος στην παρούσα φάση. Μπαίνει και αργότερα αν δεν καταλήξει να καίει πέλετ του χρονου. Αν μπει πελετ το βεντιλατερ θα εμπαινε χωρίς λόγο. Η επένδυση επίσης σε σωστή καμινάδα θα με γλυτώσει από τυχόν προβλήματα.
ε)Η μελλοντική και αν χρειαστεί προσθήκη πελετοκαυστήρα

Μέχρι την εγκατάσταση όπου θα ανέβουν φυσικά φωτογραφίες και βίντεο, εγώ αρχίζω και μαζεύω τα υλικά που θα χρειαστούν για να τον τοποθετήσω μέσα σε λίγες ώρες. Θα τοποθετηθεί και καινούργια καμινάδα 8-9μ. διπλού τοιχώματος Φ180 εσωτερικό, αν και ο λέβητας έχει έξοδο Φ150 για να μην έχω και θέμα ελκυσμού.


Τελικά η εγκατάσταση θα γίνει χωρίς το καζάνι που θα έβαζα για δοχείο αδράνειας (περίπου 750 λτ) γιατί δεν το εμπιστεύομαι και έχω ενδοιασμούς λόγο παλαιότητας τους και εσωτερικής σκουριάς που πιθανώς έχει. Όχι ότι έχανε, το φούσκωσα πολύ περισσότερα bar απ ότι θα έπιανε ποτέ, αλλά... θέλω να φεύγω από το σπίτι και να είμαι ήσυχος!

Προφανώς λοιπόν άλλαξε εντελώς ο σχεδιασμός και μεγαλύτερη βάση θα έπρεπε να δοθεί στα ασφαλιστικά για την αποφυγή υπερθέρμανσης.
Στο θέμα της ασφάλειας λοιπόν να αναφέρω ότι θα συνεχίσω να δουλεύω το κλειστό μου κύκλωμα, προσθέτοντας μια θερμοστατική βαλβίδα πίεσης - θερμοκρασίας και έχοντας άλλες δύο πιέσεως just in case που κολλήσει κάποια. Επίσης θα μπει μια θερμοστατική τρίοδη βάνα στις επιστροφές με 55 ή 60 βαθμούς.

** Έλεγχος θερμοκρασίας :
Οι τρεις όροφοι θα χωρίζονται με τρεις ηλεκτροβάνες, οι δύο κατοικήσιμοι θα έχουν τους θερμοστάτες σε νορμάλ θερμοκρασία 21-22 άντε το πολύ 23 βαθμούς. Το υπόγειο θα έχει τον θερμοστάτη του μονίμως τέρμα για να απορροφά την παραπανήσια ίσως θερμότητα και να αποφύγουμε επίσης υπερθέρμανση του λέβητα (πάλι σε περίπτωση κακής χρήσης ή μέχρι να μάθω την σωστή τροφοδοσία και χρήση του λέβητα).
Last edit: 11 Χρόνια 8 Μήνες πριν by kosmidis80.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #20633 από jnet
Απαντήθηκε από jnet στο θέμα Ξυλολέβητας BAUMYL 40kW by kosmidis80
Καλόκαυστος και με χωρις προβλήματα. :)
Περιμένουμε φωτο εντυπώσεις κλπ

Κοστίζει τόσο να είσαι ειλικρινής όταν είσαι ευφυής! Είναι σαν να είσαι τίμιος όταν είσαι φιλόδοξος.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #20636 από pantelis1973
Απαντήθηκε από pantelis1973 στο θέμα Ξυλολέβητας BAUMYL 40kW by kosmidis80
Θοδωρη η καμιναδα ποσο θα σου στοιχισει?

Δεν κανει κρυο στην Ελλάδα...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #20637 από mastoras
Απαντήθηκε από mastoras στο θέμα Ξυλολέβητας BAUMYL 40kW by kosmidis80
Καλώς να τον δεχτείς. :)

105 λίτρα νερό, Ελληνική κατασκευή, και θερμοστατική τρίοδη βάνα, καμινάδα διπλού τοιχώματος και μάλιστα 180αρα.......απλά ζηλεύω !!!! :lol:

Σωληνώσεις ? Χαλκός ?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #20648 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα Ξυλολέβητας BAUMYL 40kW by kosmidis80
Αν ο λέβητας είναι Φ150 και το ύψος καμινάδας 8-9 μέτρα, τότε λάθος σκέφτεσαι να βάλεις Φ180. Ειδικά αφού του χρόνου σκέφτεσαι για pellet. Μην σου πω και Φ125 θα έπρεπε να κοιτάς με τόσα μέτρα ύψος και διπλού τοιχώματος...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #20651 από pantelis1973
Απαντήθηκε από pantelis1973 στο θέμα Ξυλολέβητας BAUMYL 40kW by kosmidis80

Asteris έγραψε: Αν ο λέβητας είναι Φ150 και το ύψος καμινάδας 8-9 μέτρα, τότε λάθος σκέφτεσαι να βάλεις Φ180. Ειδικά αφού του χρόνου σκέφτεσαι για pellet. Μην σου πω και Φ125 θα έπρεπε να κοιτάς με τόσα μέτρα ύψος και διπλού τοιχώματος...


Δηλαδή Αστέρη να πάει σε μικρότερης διατομής;

Δεν κανει κρυο στην Ελλάδα...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.077 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ