Peletix eko / Dakon DOR 24kW / Bado Ecofire E1 by fillmore

Περισσότερα
10 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 6 Μήνες πριν #110722 από GEO
Απαντήθηκε από GEO στο θέμα Peletix eko / Dakon DOR 24kW / Bado Ecofire E1 by fillmore

aristidis540 έγραψε: ωραια φιλε μου θα παρω ενα τηλεφωνο αυριο να ρωτησω.
εσυ ποιον εχεις?


Εγώ έχω τον 32kW εδώ και ένα χρόνο και είμαι αρκετα ευχαριστημένος. Το πλεονέκτημα του συστήματος είναι ότι γίνεται και ξυλολέβητας αν χρειαστεί, ενώ ο καυστήρας έχεις αρκετές ρυθμίσεις που εύκολα μπορούν να γίνουν, ανάλογα με την ποιότητα του πελλετ (ρύθμιση αέρα, ποσότητα πελλετ, χρόνοι κοχλία).
Επίσης είμαι ευχαριστημένος και από την εξυπηρέτηση και τεχνική κάλυψη. Περισσότερες πληροφορίες στην εταιρεία .
Last edit: 10 Χρόνια 6 Μήνες πριν by jnet.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 6 Μήνες πριν #110794 από aristidis540
Απαντήθηκε από aristidis540 στο θέμα Peletix eko / Dakon DOR 24kW / Bado Ecofire E1 by fillmore
εγινε φιλε μου θα παω να δω το 16kw,μακαρι να ειναι ιδιο με τα μεγαλυτερα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 4 Μήνες πριν #119454 από tsoukase
Απαντήθηκε από tsoukase στο θέμα Peletix eko / Dakon DOR 24kW / Bado Ecofire E1 by fillmore
Ο χειμώνας μπήκε για τα καλά και τα μπουμπουνητά ακούγονται. Επειδή το forum δε διαθέτει pm's ας μιλήσουμε τηλεφωνικά για ρυθμίσεις, ποσότητες, θερμοκρασίες και άλλα θέματα του λέβητά μας. Οποιος θέλει ας τηλεφωνήσει να τα πούμε (6972422931).

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 4 Μήνες πριν #120424 από tsoukase
Απαντήθηκε από tsoukase στο θέμα Peletix eko / Dakon DOR 24kW / Bado Ecofire E1 by fillmore
Μετά από δοκιμές και πείραγμα των ρυθμίσεων του καυστήρα θέτω κάποιες παρατηρήσεις προς συζήτηση. Φαίνεται ότι ο καυστήρας διαθέτει σχετικά λίγες δυνατότητες αυτοματοποίησης (πχ. δεν υπάρχει αυτόματη ρύθμιση ποσότητας καυσίμου και αέρα, ούτε αυτόματος καθαρισμός χωρίς να σβήσει η φλόγα). Δουλεύει στις ρυθμίσεις που έχει διαρκώς ανεξάρτητα από τη ζήτηση ή τη θερμοκρασία. Ετσι αν αυτές δεν επαρκούν, απλά δε ζεσταίνει το χώρο, ενώ αν είναι υπερεπαρκείς, τότε αναβοσβήνει κατά διαστήματα με τα ανεβοκατεβάσματα της θερμοκρασίας του χώρου.

Σε ότι αφορά τη στάχτη στη μπούκα νομίζω ότι δεν φταίει η χαμηλή δύναμη του αέρα αλλά η μη πλήρης καύση των πέλλετς σε λεπτή στάχτη. Δοκίμασα με πολύ αέρα και στο χώρο καύσης παρέμεναν σβησμένες καύτρες που αθροίζονταν και μπούκωναν το φλόγα. Με λίγο αέρα δημιουργείται η ίδια ακριβώς εικόνα κιέτσι είναι δύσκολο να διαπιστωθεί αν απαιτείται αύξηση ή μείωση του αέρα. Ακόμα και μεταβολές κατά 1% μπορεί να αλλάξουν την καύση προφανώς γιατί δεν αυτός δεν μεταβάλεται αυτόματα καθώς πρέπει. Βέβαια και με τέλεια καύση σε λεπτή στάχτη το πρόβλημα δε λύνεται πλήρως και πάλι μετά από λίγες ώρες η φλόγα πνίγεται λίγο ή πολύ. Επίσης εντύπωσή μου είναι ότι στην απόδοση του λέβητα δεν παίζει και μεγάλο ρόλο ο σωστός αέρας, απλά δεν μπουκώνει ο χώρος καύσης. Η απόδοση αυξάνει μόνο αν αυξηθεί η ποσότητα του πέλλετ οπότε και μεγαλώνει η κατανάλωση.

Τα παραπάνω ισχύουν για τις ρυθμίσεις στο HighPower. Το LowPower δεν ξέρω τι σημασία έχει και δεν πειραματίστηκα με αυτό, ενώ το InternalAuger δεν φαίνεται να έχει ιδιαίτερη σημασία, απλά προωθεί το καύσιμο που πέφτει. Επίσης οι ρυθμίσεις πέλλετ/αέρας του καθένα δεν ισχύουν για άλλον γιατί αναλογούν σε άλλες συνθήκες, πέλλετ κτλ. Ο τακτικός καθαρισμός του καυστήρα (βγαίνει εύκολα χωρίς εργαλείο) συνιστάται. Το manual που βρήκα είναι σε γλώσσα ανατολικής Ευρώπης και δεν έψαξα πως να το μεταφράσω. Ακούω άλλες προτάσεις και εμπειρίες από τη λειτουργία!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.076 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ