Λέβητας ξύλου HEIZERT 26,5kW by mastoras

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #1988 από mastoras
Πρόσφατα ήρθε η ώρα να περάσω και εγώ....όπως όλοι σχεδόν :) στον εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης.

Αποξήλωσα από το σαλόνι μου ένα ωραίο και τεράστιο τζάκι, που την θέση του την πήρε ο καναπές, ξήλωσα την καινούργια σχετικά ατομική μονάδα θέρμανσης πετρελαίου που είχα στο υπόγειο, και αφού την έκανα μια γενική συντήρηση την σύνδεσα παράλληλα, με τον καινούργιο καυστήρα ξύλου HEIZER.

Από το πρώτο άναμμα ξεκίνησε ο Γολγοθάς μου. :woohoo:

Για το καυστηράκι δεν μπορώ να πω τίποτα, απλά τέλειο, άσχετα εάν δεν ήταν τελικά αυτό που είδα στο διαδίκτυο, ένας χυτοσίδηρος καυστήρας HEIZER 22.800 kcal/h και 26.5 KW στο τιμολόγιο που παρέλαβα αυτά τα στοιχεία είχε, ο καυστήρας όμως που φόρτωσα στο αυτοκίνητο ...άλλο πράγμα ήταν. :(

Τέλος πάντων χυτοσίδηρος ο ένας χυτοσίδηρος και ο άλλος, ίδιο πράγμα, ίδιες διαστάσεις, ίδια χαρακτηριστικά......στην μάρκα θα κολλήσουμε. :silly:

Βρήκα και ένα εγχειρίδιο χρήσης από έναν παρόμοιο άλλης μάρκας, γιατι βιαστικά που τον αγόρασα ξέχασα να το ζητήσω απο τον έμπορο, και ξεκίνησα έτσι την εισαγωγή μου στον μαγικό κόσμο του καυσόξυλου. :lol:

Εναν κόσμο όμως που από μικρό ακόμα παιδί γνώριζα καλά, τζάκι, μασίνα, ψησταριά κτλ. Όχι όμως από λέβητα ξύλου, που θα αντικαταστήσει την άνεση και την ομαλή ζεστασιά του πετρελαίου.

Ήξερα ότι θα ήταν μια μικρή ταλαιπωρία, δεν φανταζόμουν όμως με τίποτα ότι για να ζεσταθώ μόνο την ημέρα θα χρειαστεί να δουλεύω σαν το σκυλί 2ημέρες την εβδομάδα.
Για τα βράδια δεν το συζητάμε, μόλις πιάσουν οι παγωνιές με βλέπω να παθαίνω ανακοπή από τον ψόφο στον ύπνο μου :(

Μεγάλο χαμαλίκι τα ξύλα.

Ψάξε να είναι ξερά
Πάρε τον τσεκούρι και σκίσε τα κούτσουρα που μου έφερε ο τρελός ο ξυλέμπορος.
Βάλτα σε κουβάδες και κατέβασε τα στο υπόγειο
Ψάξε να βρείς και να αποθηκεύσεις προσανάματα,
Και αφού τον ανάψεις τον καυστήρα.....ταίζε τον κάθε λίγο και λιγάκι μέχρι να σκάσει,αλλά έλα που δεν σκάει με τίποτα :unsure:

Το πεντακάθαρο και περιποιημένο μου υπόγειο-εργαστήριο θυμίζει πλέον Βυρητό.

Στάχτη και σκόνη παντού αιωρούνται και κατακάθονται παντού.

Κάπνα κάθε φορά που ανοίγεις την πόρτα να ρίξεις κάνα ξύλο.....ντουμάνι πλοίου, σκυφτός βγαίνω από το υπόγειο για να μην πνιγώ από τα δηλητηριώδη αέρια.

Το συρτάρι σταχτής γεμίζει ασταμάτητα και θέλει άδειασμα συνεχώς.

Ανέβα κατέβα συνέχεια τις λίγες σκάλες του υπογείου, έχασα σε δύο μήνες 7κιλά. Χώρια που εάν πιάσουν τα κρύα θα πρέπει να ντύνομαι συνέχεια σαν εσκιμωος.....βλέπεις για να πάω στο υπόγειο βγαίνω λίγο έξω από το σπίτι.

Και φτάνουμε στον καθαρισμό του καυστήρα που γίνεται μια φορά την εβδομάδα. :evil:

Θέλετε να ακούσετε ? ......μάλλον όχι.

Οπότε όποιος τρελός η κομάντο αποφασίσει να μπλέξει με τα καυσόξυλα, και έχει και τέτοιο καυστήρα σαν και τον δικό μου, ευχαρίστως να ανταλλάξουμε εμπειρίες, και να βοηθήσω όσο μπορώ. Πέρασαν δυο μήνες και ακόμα μαθαίνω....εκεί που νόμιζα ότι τα ήξερα όλα για τα καυσόξυλα και τις σόμπες.

Πάντως το σύστημα όλο στοίχισε πάμφθηνα. 500ευρώ καυστήρας. 150ευρώ υλικά. και 7 τόνους ξύλα προς 105 ευρώ ο τόνος. Νομίζω πως θα την βγάλω αυτόν τον χειμώνα.....ο θεός να βάλει το χέρι του.

Υ.Γ. Ευχαριστώ όσους διάβασαν το παραπάνω μήνυμα μου, και μοιράστηκαν μαζί μου τις εμπειρίες μου. Τράβηξα και τραβάω μεγάλη ταλαιπωρία, μέχρι στιγμής όμως νομίζω ότι αξίζει τον κόπο γιατί την έχω βγάλει πολύ φτηνά. Εάν όμως πλακώσουν τα χιόνια εδώ στην Β.Ελλάδα, και το αγροτόσπιτο που μένω και προσπαθώ να ζεστάνω, δεν ζεσταθεί......τότε μάλλον θα ξανακούεστε για εμένα στις ειδήσεις. :woohoo:
"Μάστορας έψαχνε να βρει φτηνούς τρόπους εναλλακτικής θέρμανσης, και βρέθηκε τελικά κρυσταλλωμένος μέσα στο σπίτι του" :P
Last edit: 11 Χρόνια 4 Μήνες πριν by KERBEROS.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": sirios

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #1991 από jnet
Απαντήθηκε από jnet στο θέμα Λέβητας ξύλου HEIZERT 26,5kW by mastoras
Ευχαριστούμε καταρχην που μοιράζεσαι μαζί μας την εμπειρία σου.

Το ξηλωσες το πετρελαιο γιατί δεν χωρούσε?

Πόσο σου κόστισε ο λέβητας?

Τι κατανάλωση εχει αυτές τις ημέρες?

Σε ποιόν Δημο ανήκεις?

Κοστίζει τόσο να είσαι ειλικρινής όταν είσαι ευφυής! Είναι σαν να είσαι τίμιος όταν είσαι φιλόδοξος.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #1996 από KERBEROS
Απαντήθηκε από KERBEROS στο θέμα Λέβητας ξύλου HEIZERT 26,5kW by mastoras
Φίλε μάστορα, έχεις γράψει το κορυφαίο κείμενο εμπειριών μέχρι τώρα. Σου εύχομαι καλό κουράγιο και πάντα να έχεις χιούμορ, παρά τις δυσκολίες.

Όλα για την οικονομία...
Άλλος λίγο, άλλος πολύ, όλοι αλλάζουμε συνήθειες γι' αυτή την οικκονομία.

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #2012 από mastoras
Απαντήθηκε από mastoras στο θέμα Λέβητας ξύλου HEIZERT 26,5kW by mastoras
Καλησπέρα και ευχαριστώ για τις ευχές.

Πέρασε ακόμα μια όμορφη και ηλιόλουστη ημέρα, χωρίς να χρειαστεί να κάψει η τζιμινιέρα μου ούτε ένα κλαδάκι. :) Μακάρι να κρατήσει έτσι ο καιρός αλλιώς βλέπω τους σύγχρονους Ρωμιούς να καίνε σε μια χρονιά όλο τον Χολομώντα.

Είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρχει σύνεση και λογική στο "τάισμα" του ξυλολέβητα. Δεν μέτρησα πόσα κιλά ξύλα την ημέρα καίγονται, γιατί ακόμα πειραματίζομαι να βρω τον ιδανικό τρόπο καύσης -απόδοσης.

Εάν δεν βρούμε αυτόν τον ιδανικό τρόπο, τότε θα έχουμε μεγάλη απώλεια ενέργειας.....ασύστολη σπατάλη. Όπως είχα με το καταραμένο διακοσμητικό τζάκι, που έκαιγε στοίβα τα ξύλα, και ζεσταινόμασταν μόνο όποιος προλάβαινε και έπιανε θέση μπροστά του. :lol:

Μια απλή σόμπα ξύλου, όταν πυρώσει δεν χρειάζεται καθόλου γέμισμα. Ενα μικρό κουτσουράκι θα κρατήσει ένα δίωρο. Αυτά όμως τα καυστηράκια σε ένα δίωρο θέλουν να κάψουν 15κιλά ξύλο, για να ζεστάνουν καλά τα σώματα. Γιατί εάν δεν "κάψει" το σώμα καλά.....το σπίτι δεν ζεσταίνεται.

Επίσης με μεγάλη μου τρομάρα διαπιστώνω ότι για να ζεσταθεί το σπίτι, θα πρέπει να φυλάω καραούλι στο υπόγειο την φωτιά. :ohmy: Σήμερα τράβηξα καλώδιο tv να βλέπω τηλεόραση εκεί κάτω. Αλλιώς δεν γίνεται τίποτα. Η φωτιά θέλει ανακάτεμα συνέχεια......κάθε τρεις και λίγο, αν δεν ανακατευτεί καρβουνιάζουν τα ξύλα και πέφτει η θερμοκρασία.

Άνοιξε το taber κλείσε το taber -θυρίδα της καμινάδας....να, τα μαύρα τα ζουμιά ξεχειλίζουν από την καμινάδα, πότε τα ξύλα καίγονται σε χρόνο ρεκόρ, πότε δεν καίγονται καθόλου και γεμίζει πίσα ο λέβητας. Πίσα καταραμένη που μια φορά κόλλησε η πόρτα του, και δεν άνοιγε με τίποτα. Έκανα μοχλό μια σιδεριά και την άνοιξα την αναθεματισμένη. :silly:

Βλέπω μερικούς γνωστούς μου που προμηθεύτηκαν τεράστιους λέβητες ξύλου και τρομάζω, μερικοί από αυτούς είναι και πανάκριβοι. Πόσο θα τους βγει στο τέλος η "ζημιά" θα δούμε. Προς το παρών όταν τους ρωτώ πως πάει ?
Μου απαντάνε "με το φανελάκι Δημήτρη μου, με το φανελάκι τριγυρνάμε στο σπίτι" :unsure:

Για να γυρνάς με το φανελάκι μέσα στο σπίτι, θερμαίνοντας το αυτό με λέβητα ξύλου, δύο είναι τα τινά: Η θα κάψεις 15τόνους ξύλο την σεζόν, η το σπίτι σου είναι Ναυαρχίδα από πλευράς μονώσεων.

Εγώ προμηθεύτηκα το πιο μικρό λεβητάκι που υπήρχε στην αγορά.....και φυσικά το πιο φτηνό. Μου στοίχισε 500 ευρώ και μάλιστα είναι από χυτοσίδηρο. Φώτο avatar. Δύσκολο μεν στο καθάρισμα, αλλά όταν χαθεί η θράκα αυτός αποδίδει για αρκετά ακόμη.......λέμε :whistle:

Κατά τα άλλα φίλοι μου όλα καλά και η ταλαιπωρία αφάνταστη για έναν άνθρωπο της πόλης, που αποφάσισε να μετακομίσει στην εξοχή....... πρόσφατα τότε που δέναμε τα σκυλιά με τα λουκάνικα, και φουσκώναμε φούσκες :evil:
Last edit: 12 Χρόνια 4 Μήνες πριν by mastoras.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #2013 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα Λέβητας ξύλου HEIZERT 26,5kW by mastoras
Και γιατί δεν έβαλες μιά κασέτα ενεργειακή στο παλιό τζάκι? Εγώ ένα ξύλο την ώρα του βάζω, δεν ασχολούμαι καθόλου μαζί του και ζεσταίνω 120μέτρα...

Πάντως ο λέβητάς σου πρέπει να στερείται πάσης φύσεως αυτοματισμούς. Τουλάχιστον το τάμπερ έπρεπε να είναι αυτόματο από τον θερμοστάτη χώρου...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #2015 από mastoras
Απαντήθηκε από mastoras στο θέμα Λέβητας ξύλου HEIZERT 26,5kW by mastoras

jnet έγραψε: Ευχαριστούμε καταρχην που μοιράζεσαι μαζί μας την εμπειρία σου.

Το ξηλωσες το πετρελαιο γιατί δεν χωρούσε?

Πόσο σου κόστισε ο λέβητας?

Τι κατανάλωση εχει αυτές τις ημέρες?

Σε ποιόν Δημο ανήκεις?


Την ατομική μονάδα πετρελαίου που είχα την ξήλωσα για γενική συντήρηση, και την ξανατοποθέτησα πιο συμμαζεμένα, και σε παράλληλη σύνδεση με τον λέβητα ξύλου. Πέταξα την χιλιάρα δεξαμενή πετρελαίου...μάλλον την έκοψα και την έκανα κάδο για τα προσανάμματα, και στην θέση της έβαλα ένα βαρέλι σιδερένιο 200λιτρα.

Ο λέβητας ξύλου στοίχισε 500ευρώ, και περίπου 150ευρώ χαλκοσωλήνες, εξαρτήματα, μεταλλικά τεμάχια καμινάδας κτλ. Υπόψιν χωρίς κανέναν αυτοματισμό.....μόνο τα άκρως απαραίτητα.

Την ημέρα νομίζω ότι θέλω 30-40κιλα ξύλα, όλη την ημέρα όμως να καίει. Στο περίπου όλα αυτά γιατί ακόμα πειραματίζομαι με τον λέβητα και την καύση του ξύλου.

Ανήκω στον δήμο Πολυγύρου, αλλά δεν δικαιούμε ξύλα από το δασαρχείο.....δυστυχώς :( . Οπότε αγοράζω από έμπορο, στην πηγή βέβαια στην Παλαιόχωρα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.081 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ