Θερμοστάτης βαλβίδα ασφαλείας ξυλολεβητα και πληρω

Περισσότερα
7 Χρόνια 2 Μήνες πριν #157348 από Cj
Έχω έναν ξυλολεβητα ο οποίος είναι συνδεδεμένος με κλειστό δοχείο διαστολής και αυτόματο πλήρωσης. Το στατικό ύψος της εγκατάστασης είναι 9μ. Το δοχείο διαστολής είναι ρυθμισμένο στα 1 bar, ενώ ο αυτόματος πλήρωσης στα 1,3 bar. Κατά τη λειτουργία του συστήματος η πίεση που δείχνει ο πλήρωσης είναι μεταξύ 1,8-2,1 bar. Στον λέβητα υπάρχει επίσης θερμοστάτης βαλβίδα ασφαλείας. Η απορία που θα ήθελα να μου λύσει κάποιος είναι η εξής: Με δεδομένο ότι ο αυτόματος πλήρωσης ανοίγει και συμπληρώνει νερό στην εγκατάσταση όταν η πίεση της εγκατάστασης είναι μικρότερη από 1,3 bar. Στην περίπτωση που η θερμοστάτικη βαλβίδα ασφαλείας ανοίξει (επειδη το σύστημα πιάσει υψηλή θερμοκρασία) για παράδειγμα στα 1,9bar και αφαιρεθεί νερό από το σύστημα μέχρι να πέσει η πίεση πχ στα 1,6bar. Ο αυτόματος πλήρωσης θα συμπληρώσει νερό στο σύστημα ή θα μείνει ο λέβητας χωρίς νερό?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 7 Χρόνια 2 Μήνες πριν #157351 από Valo
Καλως ήρθες φίλε μου,
Να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά :
1. Οι πιέσεις σε αυτόματο και δοχείο είναι σωστές
2.Η αυξημένη πίεση που διαβάζεις στο μανόμετρο κατα την λειτουργία οφείλεται στον κυκλοφορητή ο οποίος παράγει μια επιπρόσθετη , δηλαδή όπως λέμε 'χτίζει' μανομετρικό.
3.Η βαλβίδα σου δεν θα ανοίξει στα 1.9 bar αλλά σε αυτά που αναγράφονται στον τύπο της πχ 2 , 2.5 , 3 bar. Επίσης αν είναι και θερμοστατική εκτός απο πιέσεως, θα ανοίξει αν η θερμοκρασία του νερού υπερβεί τους 92-95 βαθμούς.
4.Μην ανησυχείς , ο αυτόματός σου θα συμπληρώσει κανονικά σε περίπτωση ΄πτώσης πίεσης , αρκεί να μην έχει βλάβη-κολλήσει.
5. Τέλος , τσέκαρε και το δοχείο σου μην τυχόν έχει τρυπήσει , απλά πατώντας στιγμιαία την βαλβίδα. Αν κάνει φσσσιτ :lol: και βγάλει αέρα είναι οκ , αν όμως βγάλει νεράκι , έχει τρυπήσει η μεμβράνη του και θέλει αντικατάσταση.

Ακολουθώ την τακτική "Aλλα λέω , άλλα κάνω" Πολύ επιτυχημένη..!
Last edit: 7 Χρόνια 2 Μήνες πριν by Valo.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 2 Μήνες πριν #157393 από Cj
Η αυξημένη πίεση θεωρώ ότι οφείλεται στη θέρμανση του νερου, καθώς αν ο λέβητας είναι σβηστός αλλά δουλεύει ο κυκλοφορητή τότε ο αυτόματος δείχνει πάλι 1,3 bar.
Θέλω να τονίσω ότι δε με προβληματίζει το άνοιγμα της θερμοστάτικηβαλβίδα λόγω αυξημένης πίεσης αλλά λόγω θερμοκρασίας. Για παράδειγμα αν πιάσει 95 οC αλλά έχει λιγότερα από 2 bar και βγάλει νερό η θερμοστάτικη τότε θα αναπληρώσει νερό ο αυτόματος αφού θα είναι κοντά στα 2 bar? Μήπως πρέπει να ξηλωσω τη θερμοστάτικη και να βάλω από τις άλλες θερμοστάτικη που εισάγουν και νερό από το δίκτυο?
Το δοχείο διαστολής είναι καινούριο στα 60 λίτρα για λέβητα 35kw. Αλλά όπως το χτυπάω βλέπω ότι είναι είναι γεμάτο με νερό στο 1/8 της χορητικοτητας του.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 2 Μήνες πριν #157413 από dimlyk
Η αυξημένη πίεση θεωρώ ότι οφείλεται στη θέρμανση του νερου
σ αυτο εχεις δικιο ...στα υπολοιπα αδικο :)
μαλλον θα πρεπει περισοτερο να σε προβληματιζει γενικα η υψηλη πιεση...
παντως αν συμβει αυτο που λες η πιεση θα πεσει αποτομα και ο αυτοματος θα συμπληρωσει κρυο νερο
ο λεβητας χωρις νερο δεν μενει (εκτος κι αν συμβουν πολλα στραβα μαζι) δεν ειναι παντως κακη ιδεα ν αλλαξεις θερμοστατικη
αν δεν εχεις δοχειο αδρανειας παντως καλο θα ηταν να εισαι αρκετα προσεκτικος με την τροδοδοσια του λεβητα


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #158697 από LouCi4er
Καταλαβαινω τι σε προβληματιζει και τι ακριβως θες να πεις.Χωρις να ειμαι ουτε υδραυλικος,ουτε μηχανολογος (ηλεκτρολογος ειμαι :) ) θα σου πω οτι οχι,ο αυτοματος δεν θα βαλει νερο αν η πιεση ειναι πανω απο το 1.3 που τον εχεις ρυθμισει.Πως να βαλει αλλωστε?Το θεμα ειναι οτι σε ανησυχει κατι τελειως λαθος.Αν η πιεση ειναι πχ στο 2.2 bar και η θερμοκρασια φτασει 95 βαθμους και ανοιξει η βαλβιδα,εστω οτι η πιεση επεσε στο 1.8 bar.Ο αυτοματος δεν θα βαλει νερο.Αυτο δεν σημαινει οτι η εγκατασταση θα μεινει χωρις νερο.Αλλωστε αν απο το 2.2(υποθετικα νουμερα) πεσει στο 1.8,αυτο σημαινει οτι εχει φυγει πολυ λιγο νερο απο την εγκατασταση(2-3 ποτηρια και αμα).Σε εγκατασταση 200-250 λιτρα (αναλογα την καθε εγκατασταση),ενα-δυο ποτηρια θα πειραξει αμα λειψουν?Αν απο την αλλη φυγει περισσοτερο νερο και πεσει απο το 1.3 που το εχεις ρυθμισει,ο αυτοματος θα βαλει μεχρι να πιασει 1.3 bar.Στη συνεχεια,οσο κρυωνει το κυκλωμα και πεφτει η πιεση,ο αυτοματος θα βαζει ετσι ωστε να κρατησει την πιεση εκει που το εχεις ρυθμισει,στο 1.3 bar δλδ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.065 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ