Θερμοκρασία καυσαερίων - Καπνός από το τάμπερ

Περισσότερα
7 Χρόνια 4 Μήνες πριν #155176 από dimlyk
νομιζω θα μπορουσαν να βρουν (βρει) καλυτερη δικαιολογια :)


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 4 Μήνες πριν #155181 από jamiespoursas
Χαχαχα... Στο μυαλό μου είσαι; Δηλαδή να φέρουμε κάνα φορτηγό οξυά από την Τσεχία Τσεχία και το λύσαμε το πρόβλημα :P
Έψαξα λίγο στο διαδίκτυο για controller και το μάτι μου έπεσε σε αυτόν
www.master-electric.gr/product.aspx?id=1...atid=153&sub=168#sub
Έχει κανείς άποψη για τον συγκεκριμένο controller ή γενικά για controller και κατά πόσο βοηθάνε στην λειτουργία ενός ξυλολέβητα;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 4 Μήνες πριν #155183 από nick833
Αν τα ξύλα σου είναι πολύ ξερά και λεπτά, ή το είδος τους έχει την ιδιότητα να δίνει πολλή φλόγα, τότε επιβάλεται να παίξεις με την ρύθμιση του δευτερευοντος αέρα (εκείνο το πειράκι που στην παραπάνω εικόνα).
Σημάδεψε που είναι τώρα και δοκίμασε να το τραβήξεις μισό εκατοστό έξω. Πες μας τα αποτελέσματα.

Ξέχασα να σου πω για τον καπνό εκεί στο κλαπέ, ότι φέτος μειώθηκε το φαινόμενο επειδή ψήλωσα την καμινάδα από τα 4 στα 5 μέτρα (πάντα μονωμένης). Τώρα που και που κάνει κάποιες μικρά (σαν σκασίματα) και στιγμιαία πετάει λίγο καπνό. Και αυτό μόνο όταν τον γεμίζω με ψιλά και κατάξερα ξύλα από λεύκα.

εδώ και εδώ έγραψα πληροφορίες της εγκατάστασής μου

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 4 Μήνες πριν #155187 από jamiespoursas
Έχω δει την εγκατάστασή σου εδώ και αρκετό καιρό - πιστεύω έχεις κάνει καλή δουλειά.
Κι εγώ μέχρι τέλους του έτους θα βάλω μια τρίοδη από το δοχείο στα σώματα και την ερχόμενη άνοιξη ενα δοχείο αδράνειας 1000lt επιπλέον. Πιστεύω πως έτσι θα είναι κομπλέ το σύστημά μου.
Θα δοκιμάσω αυτό που λες με τον δευτερεύοντα αέρα και θα σου πω. Είναι κρίμα γιατί έχω αρκετό πουρνάρι για κάψιμο, αλλά τα περισσότερα είναι λεπτά ξύλα.
Η καμινάδα του ξυλολέβητα έχει συνδεθεί εξωτερικά του λεβητοστασίου με την ήδη υπάρχουσα κτιστή καμινάδα του πετρελαιολέβητα. Μήκος καμινάδας περίπου 12μ (1-1,5μ πάνω από την κεραμοσκεπή με καπέλο).
Προχωράμε και βλέπουμε!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 4 Μήνες πριν #155351 από jamiespoursas
Λοιπόν... τράβηξα το πειράκι του δευτερεύοντος αέρα 5 χιλιοστά προς τα έξω. Δούλεψα τον λέβητα μεταξύ 80-85οC. Προσπάθησα να γεμίζω τον θάλαμο τροφοδοσίας με μπερδεμένα τα ξύλα (περισσότερα μεγάλα και λιγότερα ψιλά) και καπνό δεν ξαναείδα στο λεβητοστάσιο.
Σχετικά με τις θερμοκρασίες, σε φουλ λειτουργία του λέβητα εύρος θερμοκρασιών 230-310οC. Θέλω να πιστεύω πως τα λεπτά ξύλα είναι αυτά που αυξάνουν την θερμοκρασία στα καυσαέρια.
Θα κάνω κανά δυο γεμίσματα μόνο με μεγάλου μήκους και χοντρά ξύλα και αν δεν δω διαφορά, θα στείλω Mail στην εταιρία μήπως και με διαφωτίσουν αυτοί.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 4 Μήνες πριν #155479 από jamiespoursas
Επανέρχομαι...
Αφού παρ' όλες τις δοκιμές η θερμοκρασία καυσαερίων δεν βελτιώθηκε, έστειλα mail στην εταιρία η οποία και άμεσα μου απάντησε.
Με λίγα λόγια τους ρώτησα για τον καπνό από το τάμπερ και την υψηλή θερμοκρασία καυσαερίων και μου απάντησαν τα παρακάτω:
"The puffing at the air intake is caused due to having too much gas in top chamber which cannot easily leave the boiler. The too much gas comes either from burning small particals of wood or too dry wood. Is it happening only by start? Which would probably be caused by low draft of chimney. At the beginning the chimney is cold and does not have sufficient draft. Which means the produced gas in top chamber cannot leave the top chamber (because draft of chimney is low) and the gas is looking for a way to leave the boiler. Which can be the puffing. Or by burning, the fuel falls onto the nozzle and can choke up the nozzle. Which causes the gas from top chamber cannot go through nozzle and looks for way out. Use less fuel for start up and use specific fuel. Do not use small briquettes or waste wood or saw dust from wood. Use officially specific log wood.
The draft of chimney influences the temperature of waste gas. Chek the draft. For DC40SX boiler it should be around 25Pa. Check your draft."

Το οποίο μεταφράζεται κάπως έτσι:
"Ο καπνός στην είσοδο του αέρα προκαλείται λόγω του ότι έχει πάρα πολά καυσαέρια στον επάνω θάλαμο που δεν μπορεί να φύγει εύκολα από το λέβητα. Το πάρα πολύ αέριο προέρχεται είτε από την καύση μικρών κομματιών από ξύλο ή πάρα πολύ ξηρών ξύλων. Είναι κάτι που συμβαίνει μόνο στο ξεκίνημα; Το οποίο θα μπορούσε πιθανότατα να προκληθεί από χαμηλό (μάλλον ελκυσμό) της καμινάδας. Στην αρχή η καμινάδα είναι κρύα και δεν έχει επαρκή ελκυσμό. Που σημαίνει ότι το παραγόμενο αέριο στον επάνω θάλαμο δεν μπορεί να αφήσει την κορυφή του θαλάμου (λόγω χαμηλού ελκυσμού της καμινάδας) και το αέριο αναζητεί έναν τρόπο για να φύγει από το λέβητα. Το οποίο μπορεί να είναι από το τάμπερ. Ή από την καύση, το καύσιμο πέφτει πάνω από το ακροφύσιο και μπορεί να "πνίξει" το ακροφύσιο. Έτσι τα καυσαέρια δεν μπορούν να φύγουν από τον επάνω θάλαμο μέσα από το ακροφύσιο και αναζητούν διέξοδο.
Χρησιμοποίησε λιγότερα καύσιμα για την εκκίνηση και συγκεκριμένα καύσιμα. Μην χρησιμοποιείς μικρές μπρικέτες ή απόβλητα ξύλου ή πριονίδι από ξύλο. Χρησιμοποιήστε συγκεκριμένα ξύλα.
Ο ελκυσμός της καμινάδας επηρεάζει την θερμοκρασία των καυσαερίων. Έλεγξε τον ελκυσμό. Για τον DC40SX λέβητα θα πρέπει να είναι 25Pa περίπου. Ελέγξε τον ελκυσμό σου."

Αυτό με τα ξύλα και τον καπνό στο τάμπερ σχεδόν το έχω καταφέρει. Ενημερώνω λοιπόν τον εγκαταστάτη μου να δούμε αν υπάρχει θέμα με την καμινάδα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.071 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ