Θόρυβος από αέρα στο σύστημα θέρμανσης

Περισσότερα
9 Χρόνια 1 Μήνας πριν #146655 από slygizos
Παιδιά έχω δυο διαρροές. Θα έρθει υδραυλικός να τις κλείσει και θα μπει και απαερρωτης στο σύστημα. Πήρα στη wilo και μου είπαν να βάλω την πίεση στο 1.6 και το δοχείο διαστολής στο 1.2.


Sent from my iPad using Tapatalk

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 3 Μήνες πριν #151999 από slygizos
Καλησπέρα σας. Επιτέλους μετά απο ενα χρόνο μπορώ να πω ότι επιτέλους το πρόβλημα λύθηκε. Δουλεύω τη σόμπα εδώ και τρεις μέρες χωρίς ίχνος αέρα. Σε οποιαδήποτε σκάλα του κύκλοφορητη. Σε οποιαδήποτε θερμοκρασία και ρύθμιση σε οποιαδήποτε πιεςη δικτύου. Τι έκανα; Δεν μπορείτε να φανταστείτε. Μετά απο πολλές παρεμβάσεις, τοποθέτηση spirovent, εξαεριστικων, εξαερισμων κτλ κτλ κτλ όλα έφτιαξαν. ΠΩΣ;;;; Ας σας εξηγήσω.
Μετά απο τα πάντα που είχα κάνει, σκέφτηκα ότι τελικά κάπου υπάρχει κάποιο φράξιμο κάπου στην εγκαταςταςη η στη σόμπα όποτε ο κυκλοφορητης δεν μπορούσε να πάρει το νερό που ήθελε και ουσιαστικά γύριζε και αέρα και νερό μαζί ειδικά σε υψηλές θερμοκρασίες. Γιαυτο και όταν έπαιρνε μπροςτα ο κυκλοφορητης έριχνε την πιεςη απο το 1.5 στο 1 bar. Όποτε μετά απο 16 χρόνια που υπάρχει η εγκατάσταση (όχι η σόμπα, η οποία έχει ενα έτος) αποφάσισα να κάνω ενα χημικό και μηχανικό καθαρισμό. Η εγκατασταση είχε πολυ μαυρίλα απο παλιότερα. Όταν άνοιγες ενα εξαεριστικο έβγαζε μαυρίλα.
Έφερα λοιπόν έναν άγιο άνθρωπο που βρήκα στο internet να κάνει τον καθαρισμό, με ουδέτερα χημικά και όχι όξινα για να μην βλάψει τη σόμπα και το σύστημα. Φαινόταν τόσο απο το website του, όσο και απο βιντεο που είχε ανεβάσει ότι ήξερε τη δουλειά.
Ήρθε ο άνθρωπος, έκατσε 6 ώρες και έκανε τον καθαρισμό και καθώς τον έκανε έκανα το σταυρο μου να φταίει αυτό.
Το τι μαυρίλα έβγαλε το σύστημα δεν μπορείτε να φανταστείτε. Σας βάζω στο τέλος μια φωτό απο τους μαγνήτες που κρατούσαν τον μαγνητιτη για να δείτε την ποσότητα, πέρα απο το ποσό έφυγε στην αποχέτευση.
Κάνουμε πλήρωση λοιπόν και βάζουμε μπροςτα αφού εξαερώσουμε κύκλοφορητη και σόμπα. Ανεβάζει θερμοκρασία το σύστημα, παίρνει μπροστα ο κυκλοφορητης, αθόρυβα όλα. Κάνω το σταύρο μου ξανά. Ανεβαζει θερμοκρασία, τίποτα. Κόντευα να πάω να ανάψω λαμπάδα. Φτάνει θερμοκρασία στα νερα 67 βαθμούς ο κυκλοφορητης αθόρυβος. Επιτέλους το πρόβλημα λύθηκε.
Κάπου λοιπόν το σύστημα είχε πάθει έμφραγμα και ξεβουλωσε με τον καθαρισμό και απο εκείνη την ώρα όχι μόνο δουλεύει αθόρυβα, αλλα ανεβάζει θερμοκρασία στα νερα πιο γρήγορα, τα σώματα ζεσταίνονται πιο γρήγορα και το σπίτι ζεσταίνεται ακόμα πιο γρήγορα.
Το συνιστώ σε οποιονδήποτε έχει παλιά εγκατάσταση, περα απο τα εμφράγματα σίγουρα κανείς απόσβεση τα λεφτά καθώς η εγκατάσταση δουλεύει αποδοτικότερα.
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για τις συμβουλές σας.




Sent from my iPad using Tapatalk

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.051 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ