Συμβουλές για γεμίσματα λέβητα ξύλου!

Περισσότερα
9 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 6 Μήνες πριν #137677 από Argyrispro
Καλησπέρα,

Τις επόμενες ημέρες θα κάνω την σύνδεση του λέβητα ξύλου πυρόλυσης logano-2 της buderus. Έχω διαβάσει αρκετά θέματα σε αυτό το φόρουμ πάνω σε διάφορα θέματα.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω ειναι το εξης : Ο λέβητας που πήρα έχει 32,000 θερμίδες, κανονικά ήταν να έπαιρνα τον λέβητα που έβγαινε 27,000 θερμίδες αλλά έπρεπε να περιμένω 2-3 μήνες μιας και το μεσαίο μοντέλο δεν το πολύ παίρνει ο κόσμος λόγω ότι η τιμή ειναι πολύ μικρή σε σχέση με το επόμενο μεγαλύτερο μοντέλο (Αυτό ήταν επίσημη απάντηση της Buderus και των καταστημάτων). Τα σώματα στο σπίτι ειναι περίπου 23,000 θερμίδες αυτά βάση μελέτης μηχανικού + το ζεστό νερό χρήσης που θα παράγει ο λέβητας και θα στέλνει στον ηλιακό.

Δοχείο αδρανείας δεν θα βάλω φέτος, το ερώτημα μου λοιπόν ειναι με ποιόν τρόπο θα έχω χαμηλές καταναλώσεις, χωρίς υπερθμανσεις του λέβητα και δημιουργίας πίσσας. Το να γεμίζω τον λέβητα χωρίς δοχείο σίγουρα θα έχω πολλές ώρες ατελή καύση(όταν σβήνει ο ανεμιστήρας), άρα μεγαλύτερη κατανάλωση + το θέμα της υπερθερμάνσης. Σκέφτομαι λοιπόν να ρίχνω 2-5 κουτσουράκια κάθε 1-2 ώρες ανάλογα, ώστε να μην δημιουργείτε αρκετός καπνός όταν σταματάει να δουλεύει ο ανεμιστήρας και το νερό στον λέβητα ειναι στους 80. Ξύλα έχω ήδη βάλει στον χώρο που βρίσκεται ο λέβητας για να περάσω αρκετές βδομάδες και το να κατεβαίνω κάθε 1-2 ώρες δεν ειναι τόσο πρόβλημα για αρκετούς λόγους (Δεν θα καίμε πάνω απο 8ώρες τον λέβητα ακόμα και στο πολύ κρύο, το λεβητοστάσιο ειναι εσωτερικά συνδεδεμένο με το σπίτι) Ειναι σωστή πιστεύετε αυτή η μέθοδος;

Ξύλα έχω ξερά δικά μου, ορισμένα μάλιστα ειναι 5+ χρόνια ξερά και σκληρά. Τρίωδη θα βάλω κανονικά για να μην έχω πίσσα με τις χαμηλές θερμοκρασίες του νερού προσαγωγής.

Κάθε συμβουλή καλοδεχούμενη. Το βασικότερο κομμάτι που με ενδιαφέρει ειναι η προστασία του λέβητα απο πίσσα λόγω καπνού-ατελής καύση και φυσικά η κατανάλωση. Του χρόνου λογικά θα προχωρήσουμε στην προσθήκη δοχείου αδρανείας αν και έχω ακούσει και διαβάσει διάφορα για το συγκεκριμένο θέμα και θετικά και αρνητικά.
Last edit: 9 Χρόνια 6 Μήνες πριν by Argyrispro.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 6 Μήνες πριν #137689 από dimlyk
το δοχειο δεν ειναι για να κανουμε οικονομια (αυτο μπορει να ειναι ευπροσδεκτο παραπροιον ) ουτε για να αποθηκευουμε για ναχουμε αλλα για λογους ασφαλειας γι αυτο και η χρηση του ειναι επιβεβλημενη

ως προς την σκεψη σου βρισκεσαι στον σωστο δρομο ...ενα καλο γεμισμα αρχικα και λιγο λιγο στην συνεχεια
τωρα αν αυτο θαναι 1 κουτσουρο η δεκα ...θα πειραματιστεις και θα το βρεις :)


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 6 Μήνες πριν #137690 από Argyrispro
Οικονομία με το δοχείο αδρανείας νομίζω κάνεις (σύμφωνα και με τα όσα έχω διαβάσει εδώ μέσα) λόγω οτι ο λέβητας δουλεύει στο φούλ, άρα με υψηλή απόδοση μέχρι να γεμίσει το δοχείο με ζεστό νερό 80ο και φυσικά για προστασία.

Αν πάρουμε για παράδειγμα έναν λέβητα χωρίς δοχείο που το νερό στον λέβητα ειναι στους 80ο και έχει μόλις τελειώσει απο ξύλα, πάς και το γεμίζεις μέχρι πάνω με ξύλα για συντήρηση, τότε ο λέβητας θα υποφέρει και θα έχει συνεχώς ατελή καύση, υπερθέρμανση ίσως να μην έχει λόγω ότι θα ειναι σταματημένος ο ανεμιστήρας, αλλά σίγουρα θα υπάρχει μεγάλη ποσότητα καπνού. Τώρα αυτό που δεν ειναι γνωστό ειναι τι και πόσο χάνεις κατά την διαδικασία που δεν γυρίζει ο ανεμιστήρας και έχεις ατελή καύση, γιατί σίγουρα κατά την φάση αυτή έχεις και οικονομία ξύλου λόγω αργής-καθυστερημένης καύσης των ξύλων. Αν π.χ κατά την φάση που σταματάει ο ανεμιστήρας πέφτει η απόδοση κατά 10-20% αλλά παράλληλα κερδίζεις απο την καθυστέρηση της καύσης τότε πραγματικά δεν ξέρουμε τι και κατά πόσο κάνει όντως οικονομία το δοχείο αδρανείας. Με πολλούς που έχω μιλήσει μου έχουν πεί πώς καίνε παρα πολλά ξύλα και δεν κάνουν οικονομία, άλλοι λένε πώς ειδαν σημαντική διαφορά στην οικονομία των ξύλων. Ίσως η μέση λύση αν δεν έχεις δοχείο αδρανείας ειναι αυτό που αναφέρω, δηλαδή κατά την φάση της συντήρησης λίγα ξύλα αλλά συχνά "γεμίσματα" για λιγότερο καπνό, για προστασία απο υπερθέρμανση και φυσικά λιγότερη ατελή καύση.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.056 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ