Υπερθέρμαση ξυλολέβητα ATMOS DC32 S

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν - 10 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #133732 από g.grivas
Απαντήθηκε από g.grivas στο θέμα Υπερθέρμαση ξυλολέβητα ATMOS DC32 S
Δεν μπορώ να Πω ότι δεν το κατέχει. Ίσως κάποιες φορές πηγαίνει ψάχνοντας καθόσον οι ξυλολέβητας στην περιοχή μας είναι νεόφερτοι από Πέρση λόγω του ακριβού πετρελαίου και λίγο πολύ όλοι εδώ έχουμε δικά μας ξύλα από τα ελαιόδεντρα. Γενικά είναι μία εγκατάσταση θα έλεγα προσεγμένη. Ίσως έπρεπε να δοθεί παραπάνω προσοχή στις θερμίδες που δίνει ο λέβητας και το δοχείο που είναι μικρό σε σχέση με το συγκεκριμένο λέβητα. Πάντως στο manual λέει ότι εάν δεν είναι εφικτό ένα σύστημα συσσώρευσης με ελάχιστο όγκο για το συγκεκριμένο λέβητα 2000-2500 lt να εγκατασταθεί μία δεξαμενή εξισορρόπησης όγκου 25 lt ένα 1kw του λέβητα. Ή ακόμα λέει και για δεξαμενή συσσώρευσης 500-1000lt όπου δεν είναι εφικτό. Τελικά ποια η διαφορά στα παραπάνω και ποια η λύση στην περίπτωση μου δεν μπορώ να καταλάβω. Όντως ο θερμοστάτης επαφής νερού δεν αποτελεί κάποια λύση όταν διαρκώς μου μεταβάλει τη θερμοκρασία στο χώρο σε σημείο που να μην αισθάνομαι καλά. Ένα επιπλέον δοχείο αδράνειας 1000lt παράλληλα με το 300 θα ήταν οριστική λύση; Σε πόση ώρα θα ανέβασε θερμοκρασία με κρύο το λέβητα και πόσο;
Last edit: 10 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν by PRIMUS 45.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #133735 από χρηστος8

g.grivas έγραψε: Δεν μπορώ να Πω ότι δεν το κατέχει. Γενικά είναι μία εγκατάσταση θα έλεγα πρωσεγμένη.


Που να το κατειχε κιολας...μια εγκατασταση που δεν τηρει σε κανενα σημειο τις προτεινομενες διαστασεις (της εταιριας) του δοχειου αδρανειας, ειναι εξ ορισμου και μονο απαραδεκτη.
Αρχικα φταιει ο υδραυλικος 100% για την επιλογη του δοχειου και την κατασκευη...ομως και ο φιλος που δικαιολογει τον απαραδεκτο τεχνιτη που τον πληρωσε κιολας...εεε τι να πω πια αυτο ειναι μαζοχισμος...
Το ιδιο τροπαριο, η ιδια ιστορια καθημερινα...οταν μαθουμε αρχικα ως τεχνιτες υδραυλικοι και μετα ως χρηστες την χρησιμοτητα του δοχειου αδρανειας, εχουμε ελπιδα να αποκτησουμε σωστες εγκαταστασεις που θα λειτουργουν χωρις προβληματα.
Μεχρι τοτε...περαστικα μας... :blink:



Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ Θεού ελέησον με τον αμαρτωλό

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #133740 από SakiSystem
Απαντήθηκε από SakiSystem στο θέμα Υπερθέρμαση ξυλολέβητα ATMOS DC32 S
Όλοι όσοι μπλέξαμε με ξύλα και πέλλετ λόγω του πετρελαίου το κάναμε.
Εμένα πάντως δεν με ενοχλεί το αν ο λέβητας είναι μεγάλος αυτό που είναι τραγικό στην περίπτωσή σου είναι το ανύπαρκτο δοχείο αδράνειας, όταν λέω όσο πιο μεγάλο δοχείο αδράνειας το εννοώ όσο πιο μεγάλο δοχείο αδράνειας μπορείς, αυτό βέβαια εξαρτάται από το οικονομικό και από τον διαθέσιμο χώρο. Τώρα μερικά από τα υπέρ ενός μεγάλου δοχείου είναι, χρονικά λιγότερα γεμίσματα του λέβητα με ξύλα άρα δεν θα κατεβαίνεις συχνά κάτω, αποκλείεις στο ελάχιστο την περίπτωση υπερθέρμανσης, έχεις πάντα ζεστά νερά, πιο ομαλή λειτουργία του λέβητα. Ο χρόνος που χρειάζεται να ζεσταθεί το αδράνειας δεν έχει και μεγάλη σημασία, με την προϋπόθεση πως η θέρμανση θα είναι συνεχόμενη μέρα-νύχτα από αρχή χειμώνα μέχρι τέλος αρκεί να φροντίζεις ο λέβητας να μην μένει από ξύλα και κρυώνουν τα νερά, αν πάλι δεν θα δουλεύει συνεχόμενα θα πρέπει να μπούν οι ανάλογοι αυτοματισμοί ώστε κάθε φορά που βάζεις φωτιά πρώτα να τροφοδοτούνται τα διαμερίσματα να ζεσταθούν και μετά να δίνει στο αδράνειας, αυτό το διαμορφώνεις ανάλογα με τις απαιτήσεις σου. Ακόμη θα σου πρότεινα να βάλεις και Αντιστάθμιση σε κάθε διαμέρισμα έτσι θα έχεις ολοκληρωθεί ως "θερμαστής". Επικεντρώσου και μελέτησε τα παραπάνω και αν μπορέσεις να τα εφαρμόσεις θα δεις την τεράστια διαφορά στην θέρμανσή σου. Αν λοιπόν ο μαστοράκος σου όπως λες την ψάχνει έχει και αντίληψη και επιμένεις να τον έχεις μετέφερέ του όλα αυτά που μαθαίνεις.
Πάντως στην υλοποίηση αυτών που προσπαθώ να σου μεταφέρω υπεύθυνος θα είναι ο μασταράκος σου !
Κανείς δεν μπορεί να σου πει σε πέντε γραμμές πως θα γίνει μία σωστή εγκατάσταση.

Γηράσκω δ' αεί πολλά διδασκόμενος.
Σόλων ο Αθηναίος

www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=40367&Itemid=384

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #133764 από fritakos
Απαντήθηκε από fritakos στο θέμα Υπερθέρμαση ξυλολέβητα ATMOS DC32 S
Η λύση ειναι μια ...,ΜΕΓΑΛΟ ΔΟΧΕΙΟ ΑΡΔΑΝΕΙΑΣ
Ολα τα υπόλοιπα ειναι ημίμετρα και τελικά θα σου κοστίζουν περισσότερα απο το δοχειο.
Δεν εχει σημασία πόσο χρόνο θέλει το δοχειο να ζεστάθει αυτό θα γίνει στο πρώτο άναμμα της χρονιάς μετα θα φροντίζεις να μην κρυώνει το δοχειο κάτω απο τους 45 - 50 βαθμούς. Σύντομα θα μάθεις ποσά ξυλα και πόσο συχνά θα γεμίζεις. Οι θερμοστατες χώρου θα φροντίζουν τη θερμοκρασια του χώρου σου
Ετσι δεν θα έχεις υπερθέρμανση ούτε στο λεβήτα ούτε στο σπιτι!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #133793 από g.grivas
Απαντήθηκε από g.grivas στο θέμα Υπερθέρμαση ξυλολέβητα ATMOS DC32 S
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Θα έλεγα πως η επιλογή ενός δοχείυ ειναί δύσκολη όσον αφορά τα λίτρα καθόσον υπάρχει και έλλειψη χώρου. Εντός του λεβητοσταδίου το ξεχνάω γιατί τα 6 περίπου τετραγωνικά έχουν καλύπτει. Έξω από το λεβητοστάσιο φυσικά θα μπορούσε να τοποθετηθεί σε στεγασμένο χώρο φυσικά . Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι καταλήγω σε 1500 και 300 που ήδη έχω σύνολο 1700. Θα αντιμετωπίσω την συνεχή υπερθέρμανση; Έχω διαβάσει ότι οι Γερμανοί προτείνουν 50 λίτρα ανά 1kw λέβητα. Όσο αφορά την λειτουργία του λέβητα εδώ υπάρχουν πολλές ζεστές μέρες κατά το χειμώνα και κάποιες μέρες δεν τον διατηρούσα γιατί είχα ζεστό νερό στο μπόιλερ.
Φυσικά το απόγευμα τον άναβα. Έχω διαβάσει επίσης ότι μπορεί ο λέβητας να στέλνει πρώτα τα νερά στο σπίτι και μετά στο δοχειό. Τι γίνετε όμως με την επιστροφή των νερών από το δοχείο στο λέβητα μέσω ladomate για αποφυγή υγροποιήσεων; Δεν θυμάμαι ακριβώς την διατύπωση του άρθρου. Το προτιμότερο για αποφυγή υγροποιήσεων στον λέβητα ειναι να στέλνει πρώτα στο δοχείο μέχρι κάποια θερμοκρασία και μετά στο σπίτι. Έτσι θα υπάρχει μεγαλύτερη καθηστέριση με μεγαλύτερο δοχείο. Έτσι δεν είναι. Έαν ήμουν Υδραυλικός θα έκανα εγώ την εγκατάσταση.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #133794 από fritakos
Απαντήθηκε από fritakos στο θέμα Υπερθέρμαση ξυλολέβητα ATMOS DC32 S
Μπορεις να το συνδέσεις με τέτοιο τροπο ώστε να στέλνεις στο σπιτι και μετα στο δοχειο αυτο όμως θέλει υδροστατες, μονάδα διαχηρηςης και ηλεκτροβανες που θα ανεβάσουν το κοστος. Αν δεν λείπεις συχνά μέρες απο το σπιτι ώστε να κρυώσει τέλειως το δοχειο μην μπλεξεις με πολύπλοκα συστηματα. Εσυ απλά θα φροντίζεις να εχει το δοχειο ζεστό νερό και τίποτα άλλο.
Αν το βάλεις έξω καλό θα ηταν να το κλείσεις σε ενα κουτί απο διπλή γυψοσανιδα με μόνωση ανάμεσα. Αν και τα δοχεία εχουν αρκετά καλή μόνωση αν το αφήσεις έξω θα έχεις μεγαλύτερες απώλειες

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.088 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ