Προβλημα και αποριες στην χρηση με λεβητα πελλετ

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Μήνες πριν #130734 από Δημος
Και κατι τελευταιο πριν παω για υπνο.Μια πολυωρη διακοπη ρευματος,μια βλαβη,θα λειψω για καποιες μερες,σημαινεισταματημα του λεβητα και κρυωμα των νερων-μεταλλων.Αρα πιθανες αν οχι σιγουρες υγροποιησεις κατα την επομενη εναυση,μεχρι να ζεσταθουν ξανα.Αρα σκεψη μου ειναι πως καποιες υγροποιησεις εστω ελαχιστες θα συμβαινουν λογω καποιων απροβλεπτων η οχι παραγοντων.Οποτε ειναι αναποφευκτες και απλα προσπαθουμε να τις περιορισουμε στο ελαχιστο?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Μήνες πριν #130756 από χρηστος8
Αν ειναι ετσι εμπλεξες με περιεργο λεβητα Δημο.
Επειδη εχω βρεθει στη θεση σου αρκετα πριν απο σενα ελυσα τα προβληματα μου με τοποθετηση δοχειου αδρανειας 500 λιτρων.
Πλεον η ποιοτητα της θερμανσης μου ειναι αποδοτικοτερη και απο αυτη με τον λεβητα πετρελαιου ακομη και με τον φτηνο ferroli.
Δες εδω...


i1103.photobucket.com/albums/g469/vir30/levitas/levitas001.jpg

i1103.photobucket.com/albums/g469/vir30/levitas/levitas003.jpg

i1103.photobucket.com/albums/g469/vir30/levitas/levitas002.jpg



Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ Θεού ελέησον με τον αμαρτωλό

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Μήνες πριν #130764 από Johnpropoman

Δημος έγραψε: Και κατι τελευταιο πριν παω για υπνο.Μια πολυωρη διακοπη ρευματος,μια βλαβη,θα λειψω για καποιες μερες,σημαινεισταματημα του λεβητα και κρυωμα των νερων-μεταλλων.Αρα πιθανες αν οχι σιγουρες υγροποιησεις κατα την επομενη εναυση,μεχρι να ζεσταθουν ξανα.Αρα σκεψη μου ειναι πως καποιες υγροποιησεις εστω ελαχιστες θα συμβαινουν λογω καποιων απροβλεπτων η οχι παραγοντων.Οποτε ειναι αναποφευκτες και απλα προσπαθουμε να τις περιορισουμε στο ελαχιστο?


Eίναι απαραίτητο τελικά να βάλουμε τρίοδη ή όχι; 2 Μήνες 6 Ημέρες πριν #119633
Johnpropoman
Το Άβαταρ του/της Johnpropoman
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΡΑ

More Details
Καλημέρα σε όλους. :) :) :)
Καύσιμα βιομάζας και σχηματισμός υγροποιήσεων
Ανάλογα με τον τύπο του καυσίμου βιομάζας και την εποχικότητα παραγωγής και αποθήκευσης του, μια μεταβλητή ποσότητα υγρασίας περιέχεται στη σύσταση της καύσιμης ύλης. Η υγρασία αυτή, κατά τη καύση εντός του θαλάμου καύσης, απελευθερώνεται με τη μορφή υδρατμών και περιέχεται στα καυσαέρια της καύσης. Η παρουσία ζωνών χαμηλής θερμοκρασίας με τις οποίες τα καυσαέρια έρχονται σε επαφή, προκαλούν πτώση της θερμοκρασίας των καυσαερίων η οποία τελικά οδηγεί σε συμπύκνωση των υδρατμών, αν η πτώση δεν είναι ελεγχόμενη.
Η παρουσία υγρού νερού στα καυσαέρια σε συνδυασμό με την αιθάλη και τους άκαυστους υδρογονάνθρακες, δημιουργούν πίσσα και επικαθίσεις. Οι επικαθίσεις αυτές εμφανίζονται στα τοιχώματα του θαλάμου καύσης και στις διαδρομές των καυσαερίων, και εκτός του ότι είναι επικίνδυνα λόγω της ευφλεκτότητας τους, μειώνουν την αποδοτικότητα και τη διάρκεια ζωής του λέβητα καύσης.
Επομένως είναι κρίσιμο και χρήσιμο να διατηρηθεί η θερμοκρασία των τοιχωμάτων του λέβητα καύσης στην υψηλότερη δυνατή θερμοκρασία με τον έλεγχο της θερμοκρασίας επιστροφής του κυκλώματος θέρμανσης προς το λέβητα.
Γι' αυτό Eίναι απαραίτητο τελικά να βάλουμε τρίοδη :) :) :)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 2 Μήνες πριν #130779 από χρηστος8
........



Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ Θεού ελέησον με τον αμαρτωλό
Last edit: 10 Χρόνια 2 Μήνες πριν by χρηστος8.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Μήνες πριν #130781 από Δημος
Η καταναλωση μεσα σε 27 ωρες 34 κιλα σε κατασταση συντηρησης.Ολο το σπιτι συντηρειται στους 22,5.Ισως και να συμφερειαπο το on-off.Μαλλον ναι γιατι εκει με τις ιδιες ωρες ηθελα 45 κιλα ισως και παραπανω με περισσοτερο κρυο ομως.Θα δουμε.Χρηστο απολαυσα μια θαυμασια κατασκευη στις φωτο σου.Εχω μια σκεψη ακομα.Για ναγινει stant by θα μπορουσαμε να χρησιμοποιησουμε εναν θερμοστατη με ρυθμιση ευρους καποιου ειδους με μπαταριες που να διαβαζει ομως καποιον μεταλλικου σενσορα που θα ακουμπουσε πανω στην σωληνα οπως ο υδροστατης επαφης πριν απο τον κυκλοφορητη και αναλογα να ρυθμιζαμε το ευρος της λειτουργιας.Δεν ξερω βεβαια αν θα εδειχνε πραγματικες θερμοκρασιες αλλα και αυτο πιστευω πως διορθωνεται συγκρινοντας αυτες του λεβητα και του θερμοστατη και ρυθμιζοντας.Πως σας φαινεται αυτο?Θελω γνωμες και συσταση καποιου.θερμοστατη αν ξερετε.Οσο για τον φιλο που αναφερθηκε πολυ εμπεριστατωμενα στις υγροποιησεις θα επιμεινω λιγο.Εχουμε π.χ.βλαβη λεβητα.Κρυωνουν τα παντα.Κατα την εναυση μετα την βλαβη οταν παρει μπροστα ο καυστηρας και προτου κυκλοφορησουν καθολου νερα οταν αρχισει να ζεσταινει το κρυο μεταλλο δεν θα υπαρξουν υγροποιησεις μεχρι να ζεσταθουν λιγο?Σε αυτην τη φαση την αρχικη δεν ξερω αν κανει κατι η τριοδη βανα.Σκεψεις μου.Διορθωστε με αν εχω λαθος.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Μήνες πριν #130782 από Δημος
Μια μικρη παρενθεση Χρηστο στο τελευταιο σου ποστ.Αυτες οι θερμοκρασιες που σωστα αναφερεις εγιναν με την αυτοματη λειτουργια ισχυς καυσης για λογους οικονομιας.ΑΝ το δουλεψω στην πεμπτη σκαλα η ακομα και φουλ εκτη το νερο μεχρι και που βραζει.Ισως το διατυπωσα λαθος στην αρχη.sory.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.127 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ