Υγροποιηση καμιναδας!!!

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #129028 από degeor
Απαντήθηκε από degeor στο θέμα Υγροποιηση καμιναδας!!!
Φταίνε σε μεγάλο βαθμό τα ξύλα που χρησιμοποιείς, αυτό φαίνεται καθαρά γιατί στο κάνει ενώ καίει κανονικά και όχι στο άναμμα ή προς το σβήσιμο που έχεις κυρίως πιο χαμηλές θερμοκρασίες καυσαερίων. Δοκίμασε να κάψεις περισσότερα ξύλα κυρίως προς την αρχή για να ζεσταθεί καλύτερα. Γενικά όμως εφόσον δεν γίνονται επιστροφές των υγρών στη σόμπα και φεύγουν στο σιφόνι και ζεσταίνεσαι,προσωπικά δεν νομίζω ότι θα έχεις κάποιο πρόβλημα στο να πάθουν κάτι ή σωλήνες ή η σόμπα. Τη νέα σεζόν πιο ξερά ξύλα

Ένας άγνωστος, είναι ένας φίλος που δεν έχεις γνωρίσει ακόμα !!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #129101 από KRASOULIOS
Απαντήθηκε από KRASOULIOS στο θέμα Υγροποιηση καμιναδας!!!

degeor έγραψε: Φταίνε σε μεγάλο βαθμό τα ξύλα που χρησιμοποιείς, αυτό φαίνεται καθαρά γιατί στο κάνει ενώ καίει κανονικά και όχι στο άναμμα ή προς το σβήσιμο που έχεις κυρίως πιο χαμηλές θερμοκρασίες καυσαερίων. Δοκίμασε να κάψεις περισσότερα ξύλα κυρίως προς την αρχή για να ζεσταθεί καλύτερα. Γενικά όμως εφόσον δεν γίνονται επιστροφές των υγρών στη σόμπα και φεύγουν στο σιφόνι και ζεσταίνεσαι,προσωπικά δεν νομίζω ότι θα έχεις κάποιο πρόβλημα στο να πάθουν κάτι ή σωλήνες ή η σόμπα. Τη νέα σεζόν πιο ξερά ξύλα

Το κατάλαβα και στην πράξη χτες!!
Βρήκα ξερά ξύλα και πέρα της διαφορετικής φλόγας και ζέστης δεν είχα σταγόνα υγροποιησης!!οποτε για του χρόνου από νωρίς κόψιμο και φύλαξη.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #129103 από degeor
Απαντήθηκε από degeor στο θέμα Υγροποιηση καμιναδας!!!
Επειδή είπες τη λέξη κόψιμο, το κάθε δέντρο έχει συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που έχει χυμούς καλό είναι να τον αποφεύγουμε αυτό το χρόνο να τα κόβουμε γιατί αργούν να στεγνώσουν πάρα πολύ και μυρίζουν και πιάνουν πιο εύκολα σκουλήκι κτλ. Αυτό αν τα κόβουμε μόνο για κάψιμο, γιατί για παράδειγμα κάποιος αν έχει ελιές τις κλαδεύει την Άνοιξη που έχουν χυμούς. Αν έχεις χώρο καλό είναι να καις αυτά που είναι τουλάχιστον 18 μήνες κομμένα, άρα ξεκίνα το κόψιμο από τώρα (εξαρτάται το δέντρο)

Ένας άγνωστος, είναι ένας φίλος που δεν έχεις γνωρίσει ακόμα !!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #129106 από nikolas
Απαντήθηκε από nikolas στο θέμα Υγροποιηση καμιναδας!!!

degeor έγραψε: Επειδή είπες τη λέξη κόψιμο, το κάθε δέντρο έχει συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που έχει χυμούς καλό είναι να τον αποφεύγουμε αυτό το χρόνο να τα κόβουμε γιατί αργούν να στεγνώσουν πάρα πολύ και μυρίζουν και πιάνουν πιο εύκολα σκουλήκι κτλ. Αυτό αν τα κόβουμε μόνο για κάψιμο, γιατί για παράδειγμα κάποιος αν έχει ελιές τις κλαδεύει την Άνοιξη που έχουν χυμούς. Αν έχεις χώρο καλό είναι να καις αυτά που είναι τουλάχιστον 18 μήνες κομμένα, άρα ξεκίνα το κόψιμο από τώρα (εξαρτάται το δέντρο)


Έχω την εντύπωση ότι της ελιές της κλαδεύουν όταν μαζεύουν τον καρπό δηλαδή Νοεμβριο Δεκεμβριο Ιανουάριο κάνω λάθος?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #129110 από degeor
Απαντήθηκε από degeor στο θέμα Υγροποιηση καμιναδας!!!
Αναλόγως την περιοχή, σε λίγο πιο ψυχρές περιοχές κόβουν τα κλαδιά στο μάζεμα και τους πιο χοντρούς κορμούς (σε μέγεθος από μπράτσο και πάνω) την Άνοιξη για να μη ρίξει κανά πάγο και κάνει ζημιά στο δέντρο. Στη Κρήτη για παράδειγμα μπορείς να κλαδεύεις σχεδόν όλο το Χειμώνα. Τώρα βέβαια, πολλοί τα τελευταία χρόνια με τα νέα μηχανήματα όπως λανάρες-δονητές δεν κόβουν τίποτα το Χειμώνα στο μάζεμα, τις κλαδεύουν την ΄Ανοιξη.

Ένας άγνωστος, είναι ένας φίλος που δεν έχεις γνωρίσει ακόμα !!!
Last edit: 10 Χρόνια 3 Μήνες πριν by degeor.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #129131 από KRASOULIOS
Απαντήθηκε από KRASOULIOS στο θέμα Υγροποιηση καμιναδας!!!

nikolas έγραψε:

degeor έγραψε: Επειδή είπες τη λέξη κόψιμο, το κάθε δέντρο έχει συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που έχει χυμούς καλό είναι να τον αποφεύγουμε αυτό το χρόνο να τα κόβουμε γιατί αργούν να στεγνώσουν πάρα πολύ και μυρίζουν και πιάνουν πιο εύκολα σκουλήκι κτλ. Αυτό αν τα κόβουμε μόνο για κάψιμο, γιατί για παράδειγμα κάποιος αν έχει ελιές τις κλαδεύει την Άνοιξη που έχουν χυμούς. Αν έχεις χώρο καλό είναι να καις αυτά που είναι τουλάχιστον 18 μήνες κομμένα, άρα ξεκίνα το κόψιμο από τώρα (εξαρτάται το δέντρο)


Έχω την εντύπωση ότι της ελιές της κλαδεύουν όταν μαζεύουν τον καρπό δηλαδή Νοεμβριο Δεκεμβριο Ιανουάριο κάνω λάθος?

Οπως το πες!!!
Εδώ στην Κρήτη κλαδευουμε Δεκέμβρη-Γενάρη!!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.064 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ