Ο ηλιακός χάνει το ζεστό νερό απο το λέβητα

Περισσότερα
10 Χρόνια 8 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 8 Μήνες πριν #106060 από kosmidis80
Χοντρικα υπολογισε καθε σωμα για 25-30 λιτρα. Προσθεσε τα νερα του λεβητα και βαλε και αλλα 50 λιτρα για τις σωληνωσεις. Ετσι πχ αν πουμε οτι 15 σωματα x 30 lt = 450lt + 100 lt ο λεβητας + 50lt = 600 lt.

θελεις 60 λτ κλειστο δοχειο διαστολης, για συγουρια βαλε 80 λτ. Να εχεις στο νου σου με τα δοχεια που εχεις να ειναι το ιδιο ρυθμισμενα σε πιεση!

Επισης βαλε αλλη μια θερμοστατικη βαλβιδα 90 βαθμων και 3 bar για να εισαι πιο σιγουρος σε περιπτωση υπερθερμανσης οτι αν δεν ανοιξει η μια θα ανοιξει η αλλη.

Ξεχνα με 50 μ σωληνες το ανοιχτο δοχειο!

μολις ξυπνησα βασικα, αργοτερα θα σου γραψω και τιποτα αλλο... :lol:
Last edit: 10 Χρόνια 8 Μήνες πριν by kosmidis80.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 8 Μήνες πριν #106062 από kosmidis80
Σε οτι αφορα τα του ξυλου, αν δεν θελεις να μπεις σε εξοδα και να τον κανεις με βεντιλατερ και κοντρολερ, θα πρεπει να μαθεις να τον ταιζεις οσο πρεπει για να μην ξεφευγει!

Το καλυτερο βεβαια ειναι να βαλεις ενα κοντρολερακι να οδηγει ενα βεντιλατερ που θα προσαρμοσεις στο κλαπε εισοδου αερα (και θα αφαιρεσεις την αλυσιδα του κλαπε) θα κανει τον λεβητα να δουλευει οπως πρεπει με set points θερμοκρασιες και χωρις να αγχωνεσαι! Για περισσοτερες λεπτομεριες πανω στο κοντρολερ, δες απο την αρχη την παρουσιαση της δικιας μου εγκαταστασης!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.053 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ