EcoSpar: Ερωτήσεις - Προβλήματα λειτουργίας

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #48183 από dmtr
veziris,

Μάλλον οι φωτογραφίες σου είναι μεγάλα αρχεία και δεν φαίνονται. Μέχρι 150 kb/φωτό επιτρέπεται.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #48302 από XAALAARAA

veziris έγραψε: Το πήγα από αλλού :







ΡΕ ΟΥΣΤΤΤΤΤ
Συνημμένα:
Last edit: 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν by XAALAARAA.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #48754 από pianoteacher
¨Εχω μονώσει και εγώ την πάνω επιφάνεια με ένα πολύ πυκνό πετροβάμβακα με επένδυση αλουμινίου. Είναι τόσο πιεσμένος που ελάχιστα μπορώ να συμπιέσω εγώ! Επίσης "χάνει" πολύ θερμότητα ανάμεσα στη δεξαμενή πέλλετ και στο καζάνι. Εδώ που έχω την κόκκινη γραμμή, αλλά είναι δύσκολο να το λύσω όλο αυτό και να βάλω έναν πετροβάμβακα από πάνω εως κάτω.


Στα σημεία αυτά πρέπει να ξεβιδώνουμε τις 4 βίδες και να καθαρίζουμε την μουτζούρα 1-2 φορές το χρόνο ανάλογα με την χρήση-καύση. Αν ανοίξουμε το πάνω καπάκι και τρίψουμε τους σωλήνες η μουτζούρα των 2 στην άκρη θα πέσει σε αυτά τα σημεία.


Και επειδή εδώ είναι Ελλάντα έβαλα και ένα ups 1000kva με άλλη όμως μπαταρία χωρητικότητας 40ah έτσι ώστε και σταθερή τάση να έχω αλλά και ζέστη κατά την διακοπή ρεύματος. Τώρα θεωρητικά κρατάει 1 ώρα, στην πράξη δεν το έχω τεστάρει!


Υπάρχει περίπτωση παλλέτα πέλλετ ΜΑΚΗ να έχει διαφορά από σακί σε σακί; Έχω κάτι τρελλές αποκλίσεις στην κατανάλωση! Μήπως να κάνω το πέλλετ "κομποστ" για το λαχανόκηπο και να πάρω άλλο;
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #48779 από veziris
Δεν ακουγεται λογικο αυτο με την καταναλωση. Εχεις θερμοστατη χωρου; Μηπως ανοιγεις και κλεινεις την θερμανση ; Πες αν θες σε τι επιπεδα δουλευει ο λεβητας κι και τι ρυθμισεις εχεις κανει.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #48569 από veziris
Θα προσπαθησω να πω εν συντομια ποια ειναι η γνωμη μου για τον τροπο προγραμματισμου της σομπας και ποιες ρυθμισεις εκανα τελικα εγω. Καταρχην θέτουμε την θερμοκρασία χώρου που επιθυμούμε. Ρυθμίζουμε την θερμοκρασια νερού (εγω λογω ενδοδαπεδιας εβαλα στους 43C) απο την οποια η σομπα ανεβαινει αναλογως εντασης 3-4 βαθμούς επιπλεον. Ρυθμιζουμε το DEL AYTO OFF για να μην κλεινει η σομπα μολις πιασει την θερμοκρασια νερου (το εχω βαλει στα 75 λεπτα). Μετα απο αυτα αρχιζουμε να παρατηρουμε ποσο ανεβαινει επιπλεον η θερμοκρασια νερου και σε ποσους βαθμους παραμενει στη λειτουργια WORK MODULATE. Αναλογως τοτε ρυμιζουμε την λειτουργια του κοχλια ή ακομα και το επιπεδο λειτουργιας της σομπας.
Οι δικες μου επιλογές για ενδοδαπεδια σε μεζονετα 130μ2. Θερμοκρασια χωρου 21C και θερμοκρασια νερου 43C. Επιθυμια μου ηταν η σομπα να ανεβαζει το νερο μεχρι 48C. Εβαλα να δουλευει στο επιπεδο2 και ανεβαζε το νερο μεχρι τους 52-53 βαθμους σταθερα. Αρχισα να μειωνω τη λειτουργια του κοχλια ανα 0,2'' καθε φορα μεχρι που το πελλετ που επεφτε ηταν αρκετο για να συντηρει το νερο στους 47-48C. Επισης ρυθμισα τον κυκλοφορητη να ανοιγει στους 43C και να κλεινει στους 40C οποτε να μην υπαρχει κενο διαστημα αφου και η σομπα ξανανοιγει στους 40C. Φανταζομαι οτι αναλογικα παρομοιες ρυθμισεις θα πρεπει να κανουν και οσοι εχουν σωματα και ζητανε μεγαλυτερες θερμοκρασιες νερου. Παντως η καταναλωση επεσε κατακορυφα ετσι, χωρις να γινει εκπτωση στην θερμανση του σπιτιου.
Δεν πειραξα καθολου ρυθμισεις καυσαεριων λογω αγνοιας. Απλα χαμηλωσα λιγο την εισαγωγη αερα αφου εχει μειωθει και το καυσιμο (Η απλη λογικη αυτο μου λεει, αν κανω λαθος ας με διορθωσει καποιος)Απο οτι συμπέρανα καθε κατοικια ειναι διαφορετικη κι επομενως χρειαζεται αρκετη παρατηρηση πανω απο τη σομπα για να γινει σωστη ρυθμιση, πραγμα που ειναι δυσκολο να κανει οποιοσδηποτε υδραυλικος και με το δικιο του. Εγω ανεβοκατεβαίνω πανω απο 10 φορες στο λεβητοστασιο για να δω τα δεδομενα αλλα νομιζω βρηκα την ακρη. Δεν ξερω αν βοηθανε οσα γραφω, αλλα προσωπικα συνεχιζω την παρατηρηση αφου ολο και κατι θα υπαρχει ακομα για να μαθουμε.....
Ανεβαζω παλι τις φωτο απο την μονωση γιατι μετα την αλλαγη server δεν ειναι ανοιχτες οι δυο στο post του ΧΑΛΑΡΑΑ τον οποιο ευχαριστω ετσι κι αλλιως :

prntscr.com/kjmu6

prntscr.com/kjmw0

prntscr.com/kjmxp



Οποιος φιλος θελει περισσοτερες λεπτομερειες μπορει να μου στειλει πμ για να μιλησουμε σε κινητο ή σταθερο.
Last edit: 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν by veziris.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #49614 από nikou
γιατι δεν μπορώ να βγάλω το κυπελάκι!!!!????? φοβάμαι να το ζορίσω...

μέχρι στιγμής δεν έχει πιάσει τίποτα και το σκουπίζω με την ηλεκτρική σκούπα στάχτης....

αλλα δεν πρέπει να βγαίνει κι όλας???? και μάλιστα εύκολα???

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.105 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ