Τρίοδη αναμεικτική στην προσαγωγή απο δοχείο αδράνειας

Περισσότερα
10 Χρόνια 5 Μήνες πριν #117521 από SakiSystem
Γεράσιμε πάρα πολύ καλά έκανες όπως βλέπω είχες το ίδιο θέμα.
Την συγκεκριμένη τρίοδη που λες παρ΄όλο τις προηγούμενες μέρες που έφαγα το ..net δεν την βρήκα, και απ΄ότι βλέπω τώρα είναι και ελληνική και η τιμή της συγκριτικά με άλλες είναι πολύ καλή.
Ο δικός μου πίνακας είναι ο αναλογικός οπότε το ξεχνάμε από εκεί. Αν θέλεις αναφέρεις που την έχεις βάλει, εγώ θέλω να την βάλω από το αδράνειας προς τα σώματα, δηλαδή ο λέβητας και το αδράνειας θα έχουν πάντα νερά στους 75-85 C° και η τρίοδη να δίνει ρυθμιζόμενα νερά θερμοκρασίας, από το αδράνειας στα σώματα, κάτω και έως 75 C°.
Τώρα αρχικά θα την ρυθμίσω χειροκίνητα και αργότερα θα βρω κάποιον φτηνό ελεγκτή για αντιστάθμιση.
Αν είσαι από Θεσσαλονίκη μεριά αναφέρεις και που μπορώ να την βρω την "Jes".

Σταύρο αυτό σκέφτομαι να κάνω αλλά όπως γράφω και προηγούμενα δεν γνωρίζω τι υπάρχει στο εμπόριο, εδώ και μέρες που ψάχνω μου βγαίνουν συνέχεια δυο τρεις μάρκες και σε τιμές βοήθεια.

Έχω από εχθές κατεβασμένα τα νερά του λέβητα στους 60 C° όταν όμως έχω ταυτόχρονη ζήτηση από τα δύο διαμερίσματα τα νερά πέφτουν στο αδράνειας μέχρι 45 C° μέχρι να προλάβει ο λέβητας να ξαναζεστάνει, οπότε και αυτό δεν είναι σωστό και επιπλέον φοβάμαι υγροποιήσεις στον λέβητα σε τόσο χαμηλές θερμοκρασίες.
Σας ευχαριστώ

Γηράσκω δ' αεί πολλά διδασκόμενος.
Σόλων ο Αθηναίος

www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=40367&Itemid=384

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 5 Μήνες πριν #117562 από lefteris
Σάκη καλησπέρα.

Αν και το έχεις ψάξει ίσως περισσότερο...μια τρίοδη (ή αλλίώς και βάνα φορτίου αν δεν κάνω λάθος λέγεται), π.χ. όπως η παρακάτω:

www.ecoevzin.gr/Product.asp?ID=2033

μαζί με 1 θερμόμετρο επαφής, μετά την έξοδο προς τα σώματα, δεν θα έλυνε το θέμα, χωρίς να καταφύγουμε σε ακριβές λύσεις?

Συμφωνώ ότι αλλιώς είναι να το ρυθμίζει κάποιος ελεγκτής με αντιστάθμιση, αλλά ο συνδιασμός του κόστους αγοράς και τοποθέτησης ώς προς την απόσβεση μέσω της όποιας καλύτερης οικονομίας δεν θα επιτευχθεί ποτέ... :unsure:

Αφού λοιπόν και εγώ έχω βάλει αντίστοιχους θερμοστάτες, το να ρυθμίζουμε την τρίοδη 4-5 φορές την κάθε χειμερινή περίοδο δεν είναι και δα τόσο μεγάλο πράγμα...

Με 68 βαθμούς δουλεύω τον λέβητα και τα νερά από τα αδρανείας 60-65 την περίοδο αυτή για τα σώματα.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": SakiSystem

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 5 Μήνες πριν #117638 από fritakos
Σακη καλησπερα
Είμαι Αθηνα, την βανα την αγόρασα κατευθείαν απο το εργοστάσιο. Πήρα τηλ και μίλησα με τον ιδιοκτήτη όπου με βοήθησε και πέρασα και την πήρα απο εκεί . Είναι τριοδη προδευτικη δηλ εχει 2 φάσεις στην καλωδίωση δίνοντας ρεύμα στην μια ανοίγει όσο δίνεις ρεύμα και δίνοντας στην άλλη φάση κλείνει. Μόλις σταματήσεις να δίνεις ρεύμα μένει στη θέση που ηταν. Τηλεφώνησε στη Jes και μπορεί να εχουν κάποιον ελεγκτή αντιστάθμισης σε καλή τιμή και να στα στείλουν με ΚΤΕΛ .
Την έχω βάλει στην προσαγωγή στο σπίτι ανάμεσα στο δοχείο και ΠΡΙΝ τον κυκλοφοριτη. Θα στείλω και φωτό
Με τη χειροκίνητη μόνο δεν θα κανείς δουλειά γιατί δεν έχεις σταθερή θερμοκρασια ούτε απο το δοχείο ούτε στην επιστροφή οπότε η θέση της πρέπει να αλλάζει διαρκώς.
Ίσως αυτό που προτείνει ο lefteris να είναι μια οικονομική λύση υπό την προϋπόθεση οτι η Βάνα είναι ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΙΚΗ και γυρίζοντας το διακόπτη ρυθμίσεις την θερμοκρασια εξόδου .
Αλλιώς περίμενε και πάρε βανα και αντισταθμηση μαζί για να συνεργάζονται σωστά.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 5 Μήνες πριν #117648 από kostasd
Αν το θέμα σας είναι να κρατήσετε μια σταθερή θερμοκρασία εξόδου, χαμηλότερη από αυτή του καυστήρα, τότε αφού η βάνα έχει 2 εισόδους, μία για άνοιγμα και μία για κλείσιμο, μπορείτε να κάνετε αυτόματο έλεγχο της βάνας απλά με 2 υδροστάτες.
Είχα πάρει να γράψω πώς μπορεί να γίνει, αλλά επειδή είναι επικίνδυνο σταμάτησα. Καλύτερα, συζητήστε το με κάποιο τζιμάνι ηλεκτρολόγο και πιθανόν να μπορεί να σας το φτιάξει.
Η βασική ιδέα είναι 2 θερμοστάτες ρυθμισμένοι σε διαφορετικές θερμοκρασίες.

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 5 Μήνες πριν #117791 από SakiSystem
Κατά πρώτον σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.

Και στο δια ταύτα, επειδή σήμερα το μεσημέρι δεν άντεξα να βλέπω το αδράνειας να πέφτει στους 45 C° ανέβασα πάλι τα νερά στους 70 C° και να πάλι μέχρι το απόγευμα το ίδιο βιολί η αίσθηση άνεσης πάει περίπατο, και τώρα τα ξανακατέβασα(60 C°) για να απολαύσουμε ζέστη. Σήμερα είχαμε όλη την ημέρα 10 C° εξωτερική και τα νερά προσαγωγής σε έναν μέσο όρο 55 C° και η ζέστη μέσα στο σπίτι φανταστική, με τον θερμοστάτη στους 22,2 C° . Πέρσι την ίδια περίοδο σαν αγράμματος επειδή είχαμε το αίσθημα κρύου όλο και ανέβαζα τα νερά και όλο χειροτέρευα την κατάσταση ώσπου άλλαξα θερμοστάτες χώρου και έγιναν κάπως καλύτερα τα πράγματα και τώρα προσπαθώ να τα κάνω ακόμη καλύτερα.
Λευτέρη την έχω δει και αυτήν, δεν μπόρεσα όμως να κάνω έναν συνδυασμό όπως θα αναφέρω πιο κάτω, και σωστή είναι η σκέψη σου, απλά επειδή το οικονομικό είναι σε "αδράνεια" προσπαθώ να πάρω μια εικόνα από πακέτο τρίοδης & θερμοστατικής κεφαλής & μοτέρ & ελεγκτή αντιστάθμισης τα οποία θα συνεργάζονται και εν καιρώ να επιλέξω αν θα βάλω θερμοστατική κεφαλή όπου πλέον ανάλογα θα πρέπει να ρυθμίζω όπως λες ή μοτέρ & ελεγκτή, ξεκινώντας από την τρίοδη την οποία αρχικά θα ρυθμίζω χειροκίνητα για να μετριαστεί το πρόβλημα και να μην δουλεύω τον λέβητα τόσο χαμηλά.
Κώστα πράγματι η σκέψη μου στην αρχή πήγε σε πατέντα καθ΄ ότι καμία σχέση με το αντικείμενο και κυρίως με το τι εξαρτήματα υπάρχουν, ψάχνοντας και ρωτώντας νομίζω βρίσκονται πιο σίγουρες λύσεις γιαυτό γράφουμε και διαβάζουμε εδώ για να παίρνουμε γνώμες και απόψεις αλλά και να βρίσκουν τις λύσεις τους κάποιοι άλλοι μέσα από τα δικά μας προβλήματα. Πάντως θα ήθελα να αναλύσεις λίγο τον τρόπο που σκέφτηκες ίσως και ένα σχεδιάγραμμα και περίπου κόστος υλικών.
Γεράσιμε εμείς έχουμε ολόιδιο σύστημα αλλά εσύ είσαι αναβαθμιζμένος, η τρίοδη που έχεις προς το παρών από πλευράς κόστους είναι πρώτη επιλογή δεν ξέρω όμως πόσο μπορεί να βγαίνει και ο ελεγκτής αφού είναι εξυπηρετικοί στο εργοστάσιο αύριο θα κάνω μία επαφή να μου πούνε τι υπάρχει.

Με θερμοστατική η μόνη επώνυμη που βρήκα είναι της Ovendrop αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να παίξει και με μοτέρ & ελεγκτή




Σας ευχαριστώ

Γηράσκω δ' αεί πολλά διδασκόμενος.
Σόλων ο Αθηναίος

www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=40367&Itemid=384
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 5 Μήνες πριν #117865 από kostasd
Σάκη αναλύω παρακάτω το σκεπτικό μου. Σχεδιάκι δυστυχώς αυτή τη στιγμή δεν έχω χρόνο να φτιάξω. Ωστόσο η συνδεσμολογία είναι σχετικά απλή. Σχετικά με το κόστος, είναι 2 υδροστάτες και μια 3οδη ηλεκτροβάνα αναμεικτική. Υπολόγισε κανά 10-15 καθε υδροστάτης, και όσο βρεις την ηλεκτροβάνα..

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ: Το παρακάτω είναι μια ιδέα, και δεν φέρω καμία ευθύνη αν το εφαρμόσουν άτομα χωρίς την κατάλληλη κατάρτιση ή γνώσεις. Σε περίπτωση εφαρμογής, το κάνετε με δική σας ευθύνη.

Η ηλεκτροβάνα έχει μία είσοδο για να ανοίξει και μία για να κλείσει.
Έστω ότι με την είσοδο ΖΕΣΤΟ βγάζει πιο ζεστό και με την ΚΡΥΟ πιο κρύο νερό.
Βάζουμε τους δύο υδροστάτες πάνω στη σωλήνα της προσαγωγής (που έχει γίνει ήδη ανάμειξη).
Αν θέλουμε 60 βαθμούς, ρυθμίζουμε τον ένα στους 50 και τον άλλο στους 70.
Κάθε υδροστάτης έχει 1 είσοδο (common) και 2 εξόδους. Μία που ενεργοποιείται πάνω από τη θερμοκρασία (OVER), και μία κάτω(UNDER).
Οπότε έχουμε 4 εξόδους σύνολο, τις UNDER55 OVER55 UNDER65 OVER65
Επίσης έχουμε 2 εισόδους, COMMON55 COMMON65

Η σύνδεση λοιπόν έχει ως εξής:

220 - COMMON55
OVER55 - COMMON65
OVER65 - ΚΡΥΟ
UNDER55 - ΖΕΣΤΟ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο θερμοστάτης των 65, παίρνει είσοδο common από τον θερμοστάτη των 55.
Αυτό γίνεται για να εξασφαλίσουμε ότι δε θα λειτουργήσουν και οι 2 θερμοστάτες ταυτόχρονα.
Διαφορετικά είναι πιθανό να δοθεί διπλή εντολή στην ηλεκτροβάνα και να την πάρουμε στο χέρι.

Το παραπάνω, είναι μια θεωρητική ιδέα και όποιος αποφασίσει να την εφαρμόσει, καλό είναι να δοκιμάσει
και να παίξει λίγο με τις θερμοκρασίες για να βεβαιωθεί πως θα δουλέψει όπως επιθυμεί.
Επαναλαμβάνω


ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ: Το παραπάνω είναι μια ιδέα, και δεν φέρω καμία ευθύνη αν το εφαρμόσουν άτομα χωρίς την κατάλληλη κατάρτιση ή γνώσεις. Σε περίπτωση εφαρμογής, το κάνετε με δική σας ευθύνη.

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Last edit: 10 Χρόνια 5 Μήνες πριν by kostasd.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.079 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ