Λέβητας Thalia 20 kW

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #129771 από lia77
Απαντήθηκε από lia77 στο θέμα Λέβητας Thalia 20 kW
καλημερα!!! ηρθε ενας πραγματικος τεχνικος χτες (γιατι ο προηγουμενος ηταν μαιμου) και μου ειπε οτι εχει πιτσικαρει το τασακι και δημιουργει ολα τα προβληματα εναυσης!!!!! ειχες δικαιο george!!!!!!! :cheer: δυστυχως απο τη μανα του το τασακι ειχε προβλημα και με τις εναυσεις αποτελειωθηκε. Ευτυχως με καλυπτει η εγγυηση. Δεν γνωριζα οτι το τασακι μπορει να προκαλεσει τετοιο προβλημα αφου αρχικα αναβει. :woohoo: :woohoo: ευτυχως ηρεμησα καπως.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Μήνες πριν #129883 από george_kont
Απαντήθηκε από george_kont στο θέμα Λέβητας Thalia 20 kW
Μια χαρά ... Εύχομαι να μην ξανα αντιμετωπίσεις πρόβλημα :-)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Μήνες πριν #130279 από dimitris11
Απαντήθηκε από dimitris11 στο θέμα Λέβητας Thalia 20 kW

george_kont έγραψε: Πάρε ένα τσουβάλι πέλλετ και βάλτο μέσα στο σπίτι... Αστο λίγο να δεις εαν ιδρώνει το τσουβάλι μήπως έχει υγρασία και δεν παίρνει? Πάρε ενα τσουβάλι, αν ανάψει, και βάλτο από πάνω από το λέβητα για 5-10 λεπτά να ζεσταθεί, μήπως εαν έχει υγρασία, φυγει ~~~!!!!


Το τσουβαλι αν ειναι κρυο θα υδρωσει(σημειο δροσου),δεν εχει ομως υγρασια.Υγρασια εχει ο αερας του σπιτιου που οταν ερθει σε επαφη με τα κρυα τοιχωματα του τσουβαλιου θα υγροποιηθει.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 1 Μήνας πριν #132468 από bobus
Απαντήθηκε από bobus στο θέμα Λέβητας Thalia 20 kW
Μου κάνει πάντως εντύπωση αυτή η μεθοδολογία που όλοι (όσοι γνωρίζω τουλάχιστον) οι κατασκευαστές ακολουθούν για την έναυση, δηλαδή ηλεκτρική αντίσταση και αέρα. Αυτός ο τρόπος φαίνεται να ταλαιπωρεί πάρα πολλούς κατόχους αφού έχει σοβαρό ρίσκο αποτυχημένης έναυσης αν το πέλετ είναι "κάπως" κι αν κάνει κρύο στο χώρο του καυστήρα (σε λίγο θα μας πούν να πάρουμε θερμάστρα για τη συσκευή που έχουμε για να μας... θερμαίνει!)

Νομίζω (και μπορεί να κανω λάθος) πως μια μικρή συσκευή υγραερίου με έλεγχο της ροής από τον εγκέφαλο της συσκευής (που ήδη υπάρχει φυσικά) και με μπουζι να δίνει σπινθήρα την κατάλληλη στιγμή (και πάλι ελεγχόμενο από τον εγκέφαλο) θα εγγυόταν γρήγορη έναυση με πιθανότητα 99.9% και όχι 90% ή έστω 95% που φαίνεται να είναι ο "μέσος όρος" για όσους έχουν σόμπα πέλλετ. Ένα γκαζάκι υγραερίου θα αρκούσε για χιλιάδες εναύσεις, και βέβαια θα έμπαινε σε σημείο αρκετά μακρια από τη φλόγα για να μην έχουμε εκρήξεις.

Τώρα πρέπει να περιμένω 2+ λεπτά για να ζεστάνει η αντίσταση, άλλα 2+ λεπτά να κατέβει το πέλετ (αφού έρχεται σε μικρές δόσεις, δεν ξέρω γιατί δεν σετάρουν τον κοκλία να ανοίγει περισσότερο στη φάση εκείνη), και αφού ξεκινήσει ο αέρας, 2-5 λεπτά για να ανάψει, ΑΝ ανάψει. Με τη φλόγα από υγραέριο, θα άναβε θέλει-δε-θέλει... Επίσης ο καθαρισμός του τρυπητού δεν θα ήταν τόσο κρίσιμος όσο τώρα.

Μου είπαν πως θέλει 10 βαθμούς τουλάχιστον στο λεβητοστάσιο για να ανάψει, έχω διαπιστώσει πως και με 14-15 ζορίζεται και πετάει και αποτυχημένες, αναρωτιέμαι στην Ήπειρο και Μακεδονία όπου έχουν πραγματικό και όχι μαϊμού κρύο όπως εγώ στην Αθήνα, τι κάνουν με τις θάλειες...

Το άλλο μου - γενικώτερο - συμπέρασμα είναι πως το πέλετ είναι καλή λύση για σόμπες που βρίσκονται ΜΕΣΑ στο σπίτι, διαφορετικά η φροντίδα και παρακολούθηση που απαιτούν είναι τέτοια που αν πρέπει να βγεις στο κρύο/βροχή και να ανέβεις/κατέβεις σκάλες, βλαστημάς την ώρα και τη στιγμή που έμπλεξες...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 1 Μήνας πριν #132470 από electron
Απαντήθηκε από electron στο θέμα Λέβητας Thalia 20 kW
Με τοσα προβλήματα που εχω διαβάσει με αυτούς τους λέβητες "ΘΑΛΕΙΑ" τι να πω.. Πρέπει να έχετε "ατσάλινα" νευρά.. ακούς εχει πιτσικαρει το τασάκι και δεν ανάβει ο λέβητας?!!

Τι άλλο θα ακούσουμε θεε μου... Μήπως πρέπει ολοι εσεις οι κάτοχοι να συνυπογραψετε μια επιστολή στον κατασκευαστή απαιτώντας να γίνουν οι απαραίτητες βελτιώσεις?

Όταν εκανα ερευνά αγοράς είχα δει τον συγκεκριμένο λέβητα (οχι απο κοντα απο προσπέκτους), τελικά ομως αγόρασα άλλον καθώς ήθελα να μπορει να καψει και ξυλο η βιομάζα.

Καλή δύναμη και ευχομαι να ξεπεραστούν τα οποία προβλήματα :)


"Η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορεί να κερδίσει τη φυσική ηλιθιότητα..."
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
"κάτοχος Mavil Primus 25"

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 10 Χρόνια 1 Μήνας πριν #132510 από bobus
Απαντήθηκε από bobus στο θέμα Λέβητας Thalia 20 kW
Όταν πέρυσι ξεκίνησα να έχω πολλές αποτυχημένες εναύσεις με ρώτησαν αν είχε πιτσικάρει, όντως είχε, μου έστειλαν νέο και το πρόβλημα δεν λύθηκε ούτε στο ελάχιστο, μακάρι να είχε λυθεί...

Πάντως προβλήματα/παράπονα φαίνεται να έχουν κάτοχοι όλων των κατασκευαστών, το βλέπω στο ίντερνετ, μου το επιβεβαίωσε και ένας πωλητής σε κατάστημα με είδη καυστήρων.

Η τεχνολογία των καυστήρων πέλετ κατά τη γνώμη μου δεν έχει ωριμάσει ακόμη. Δεν έχουν δοθεί λύσεις στα θέματα της έναυσης, του αυτόματου καθαρισμού και της ρύθμισης καυσίμου/αέρα κατά την καύση ώστε αυτή να είναι βέλτιστη.
Last edit: 10 Χρόνια 1 Μήνας πριν by bobus.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.159 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ