Καπνοδόχος τζακιού

Περισσότερα
5 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 5 Χρόνια 2 Μήνες πριν #166530 από giokaspart
Απαντήθηκε από giokaspart στο θέμα Καπνοδόχος τζακιού
Στο Κιλκίς είμαι. Η εικόνα είναι από το αμπέλι μου για κρασί και τσίπουρο ιδιοπαραγωγής. Αν σε βγάλει κατά δω ο δρόμος πέρασε να τα πούμε και να πιούμε κανένα ποτηράκι.
Το λεβητοστάσιό σου το είχα δει αν θυμάμαι καλά εδώ στο forum, σε ένα σχετικό νήμα παρουσίασης και μου φάνηκε πολύ νοικοκυρεμένο.
Αυτά είναι τα πλεονεκτήματα της μονοκατοικίας και του διαθέσιμου χώρου τόσο μέσα όσο και στο οικόπεδο.

Να συμπληρώσω ότι μιά περίοδο παλιότερα που έκαιγα σχετικά υγρά ξύλα είχε μαζέψει αρκετή καπνιά η καμινάδα και την καθάρισα τον επόμενο χειμώνα με ένα αρκετά επικίνδυνο τρόπο. Άναψα ένα δεματάκι ξερές κληματόβεργες, έκλεισα την πόρτα του και άρπαξε όλη η καπνιά και πέταγε πάνω φλεγόμενες πατσαβούρες ενώ μέσα μούγκριζε. Ευτυχώς, επειδή περίμενα να συμβεί κάτι τέτοιο φρόντισα να το ανάψω όταν έβρεχε και δεν έβαλα φωτιά στην περιοχή.
Η καμινάδα έγινε καθρέφτης αλλά αυτό είναι πολύ επικίνδυνο και να μην τολμήσει κάποιος τέτοιο καθάρισμα.
Θα συνιστούσα επίσης η καμινάδα σε όλη τη διαδρομή της να περιβάλλεται από άκαυστα υλικά και σε καμία περίπτωση να μην υπάρχουν κοντά ξύλινα στοιχεία από σκεπή σκάλες κλπ γιατί οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται μερικές φορές είναι πολύ μεγάλες και μπορεί να αρπάξουν ακόμα και αν δεν ακουμπάνε στην καμινάδα. Πολλές σκεπές εδώ έχουν αρπάξει από τέτοια σφάλματα.
Last edit: 5 Χρόνια 2 Μήνες πριν by giokaspart.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
5 Χρόνια 2 Μήνες πριν #166545 από Valo
Απαντήθηκε από Valo στο θέμα Καπνοδόχος τζακιού

alto έγραψε: χαχαχα Για να λειτουργήσει σωστά, ώστε να έχεις σωστή ανακυκλοφορία αέρα, θα πρέπει να επικοινωνεί με τον θερμοθάλαμο του τζακιού.


Έχεις δίκιο σε αυτό Σπύρο, οπότε αν το κάνω θα γίνει με διπλού τοιχώματος από την αρχή μέχρι το τέλος. Σε ευχαριστώ για την παρατήρηση.

Ακολουθώ την τακτική "Aλλα λέω , άλλα κάνω" Πολύ επιτυχημένη..!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
5 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 5 Χρόνια 2 Μήνες πριν #166546 από Valo
Απαντήθηκε από Valo στο θέμα Καπνοδόχος τζακιού
Γιώργο, εγω δουλεύω στο Πολύκαστρο έρχομαι καθημερινά εδώ και 6 χρόνια. Σήμερα έφυγα νωρίς λόγω τού χιονιά πολύ δύσκολος ο δρόμος, ναναι καλά τα χιονολαστιχα..Σου υποσχομαι με την πρώτη ευκαιρία να έρθω μια βόλτα να σού φέρω και ακτινίδια (οικολογικά) και να πιούμε ένα ποτηράκι από τις γραπες σου. Θα χαρώ πολύ αδερφέ :)
Το λεβητοστάσιο το έχω πάρει επ-ωμου, ο πατέρας μου δεν το είχε μεράκι καθώς διέμενα 12 χρόνια Θεσσαλονίκη και πρίν 4 χρόνια επέστρεψα και συμμαζευω ότι μπορώ.Εκανα μονώσεις στα σπίτια έβαλα δοχείο, νέα εγκατάσταση από την αρχή με λίγα λόγια , τουλάχιστο έχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα με χαμηλό κόστος και λίγο χαμαλικι, νέος είμαι ακόμα δεν πειράζει...το αντέχω.Το λεβητοστάσιο ήταν.μαυρο χαλι, πριν 2 μήνες του έβαλα και πάνελ οροφής 100 χιλιοστών και έχω μεσα γύρω στους 20-22 βαθμούς. Τουλάχιστον έχω σπίτι άμα με διώξουν οι γυναίκες... :lol: :lol:

Ακολουθώ την τακτική "Aλλα λέω , άλλα κάνω" Πολύ επιτυχημένη..!
Last edit: 5 Χρόνια 2 Μήνες πριν by Valo.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.057 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ