Νεο σπιτικο, επιλογη σωστου τροπου θερμανσης

Περισσότερα
7 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν - 7 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #158956 από Temeteron
Καλησπερα σας. Νεο μελος με πολλες αποριες και λιγες γνωσεις :)
Η ιστορια μου εχει ως εξης: Προκειται το επομενο διαστημα να συγκατοικησω με την κοπελα μου και να στησουμε το σπιτι μας. Το θεμα της θερμανσης με απασχολει απο τωρα καθως και θεωρω οτι πρεπει να προετοιμαστω εγκαιρως και επειδη στα μερη μου (Δραμα) το -25 ειναι ευκολο. Τα δεδομενα λοιπον ειναι τα εξης (αν και νομιζω οτι θα ειναι ελλειπη)

1. Το σπιτι που προκειται να ενοικιασουμε διαθετει πετρελαιολεβητα, βρισκεται σε αδρανεια για 2 ή 3 χρονια
2. Υπαρχει χωρος ο οποιος μπορει να χρησιμοποιηθει σαν λεβητοστασιο καθως προσανατολιζομαι σε αλλαγη του τροπου θερμανσης (προφανως) ο οποιος χωρος ομως ειναι στην αλλη πλευρα του σπιτιου, η δεξαμενη του πετρελαιου βρισκεται σε ενα υπογειο μικρο οπου δεν χωραει τιποτα αλλο
3. Το σπιτι κατα προσεγγιση ειναι 80 τετραγωνικα, θα ξερω διαστασεις σε λιγες μερες (ωστοσο ποτε δεν καταλαβα γιατι μετραμε επιφανεια και οχι κυβικα αφου ζεσταινουμε χωρο και οχι μετρα)
4. Απο μονωση το σπιτι εχει φυσιολογικη προς καλη στους τοιχους, κακη στο ταβανι, επισης θα εχω περισσοτερες πληροφοριες σε λιγες μερες
5. Η χρηση οποιουδηποτε ειδους σομπας αποκλειεται λογω διαρυθμισης του σπιτιου και προφανως υπαρξης καλοριφερ
6. Το σπιτι διαθετει ηλιακο θερμοσιφωνα (αν λεει κατι αυτο)
7. Εχω καποιο προβλημα στη μεση και με το κουβαλημα υπαρχει θεμα

Ερωτησεις
1. Η "μεταβαση" απο πετρελαιο σε αλλη μορφη καυσης μεσω της απομονωσης του υπαρχοντος λεβητα ειναι εφικτη, ετσι;
2. Με δεδομενο οτι οι 2 λεβητες ειναι μακρυα, θα πρεπει να "τραβηχτουν" σωληνωσεις απο τον νεο λεβητα στον παλιο ή μπορει με καποιο τροπο να παει απευθειας μεσα στο σπιτι σε οποιοδηποτε σωμα και απο εκει σε ολο το σπιτι;
3. Ποσο νοημα εχει να ασχοληθω με την μονωση εστω με υαλοβαμβακα του ταβανιου;
4. Η μοναδικη εμπειρια απο λεβητες που εχω ειναι ο ξυλολεβητας που εχουμε στο πατρικο μου, τον τελευταιο καιρο ακουω τα καλυτερα για τους ξυλολεβητες πυρολυσης ωστοσο σε συναρτηση με το θεμα της μεσης θα ηθελα να ψαξω και τα πελετ και τη βιομαζα. Εχω ψαξει στο φορουμ καποια πραγματα, δε ζηταω μασημενη τροφη, υπαρχουν καποια λινκς που θα μπορουσα να διαβασω? Δεν εχω βρει κατι ολοκληρωμενο που να τα περιγραφει ολα νομιζω
5. Επειδη ειμαι της λογικης του "προλαμβανειν" θα ηθελα να ενημερωθω για το θεμα της θερμανσης οσο γινεται καλυτερα. Διαβαζω για θερμιδες ανα ωρα για kw για btu και δεν τα εχω ξεκαθαρισμενα στο μυαλο μου. Θα ηθελα αν μπορειτε να μου παραθεσετε λινκς ωστε να βγαλω ακρη και να καταλαβω τι ειναι αυτο που διαβαζω ωστε να κανω τη σωστη αγορα

Ευχαριστω πολυ για την προσοχη και την υπομονη σας, και ζητω την ανοχη σας σε οποια τεχνικα λαθη ή ορισμους αναφερθηκα :)
Last edit: 7 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν by Temeteron.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #158957 από Pasxalis
Γτ λες οχι σε σομπα;εχει σομπες για καλοριφερ.αυτο που μπορει να μην βολευει ειναι ο καπνοδοχος αλλιος και απο θεμα μεγεθους βολευουν και αυριο την βγαζεις και την πας οπου θες.ξεκινας πρωτα τεχνικα τι μπορεις να κανεις στον χωρο και τη βολευει χωρις πολλες φασαριες και σιγα σιγα θα βρεις αυτο που θες και βολευει.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #158958 από ΑΝΕΣΤΗΣ98
Καλησπέρα
Όλα μπορούν γα γίνουν , το θέμα είναι τι κεφάλαιο θες να επενδύσεις και μάλιστα σε ένα σπίτι που δεν είναι δικό σου, καθώς τα κόστη που αναφέρεις είναι σοβαρά.
Στο θέμα μας τώρα, η σύνδεση ενός συστήματος θέρμανσης με καλοριφέρ μπορεί να γίνει παράλληλα με το λέβητα ή ξεχωριστά. Οι αποστάσεις δεν παίζουν σημαντικό ρόλο ως προς την συνδεσμολογία. Το σίγουρο είναι ότι και στους δύο πρέπει να συνδέονται στα κολεκτέρ και όχι σε ένα από τα σώματα. Για λεπτομέρειες θα σου απαντήσουν και οι επαγγελματίες του φόρουμ . Αν θες να βρεις χοντρικά τα κυβικά του σπιτιού σου πολλαπλασίασε τα τεραγονικά σου με το μέσο ύψος του σπιτιού. Το ταβάνι είναι ο βασικότερος αγωγός απώλειας θέρμανσης καθώς η ζέστη πάει πάνω. Το σώφρον είναι να μονωθεί γιατί ότι και να χρησιμοποιήσεις σαν θέρμανση θα σου βγει πολύ δαπανηρό . Η καταλληλότερη θερμομόνωση χωρίς πολύ μεγάλο κόστος είναι γυψοσανίδα και πετροβάμβακας. Οι ξυλολέβητες όπως και οι πελλετολέβητες έχουν το κουβαληματάκι τους. Το πέλλετ ίσως λιγότερο αλλά και πάλι έχει. Αν έχεις πρόβλημα με τη μέση απλά σπάσε το κουβάλημα και στις δυο περιπτώσεις ή με μικρότερα σακιά πέλλετ ή δύο δύο τα κούτσουρα και μεταφορά πάντα με τετράτροχο καρότσι. Για το στοίβαγμα μια φορά το χρόνο θα βρεις βοήθεια. Την επιλογή και τη διαστασιολόγηση του λέβητα άσε να την κάνει κάποιος ειδικός. Το θέμα θέλει πολλούς υπολογισμούς και εμπειρία. Όσο αφορά τις μονάδες μέτρησης της απόδοσης δες εδώ www.rapidtables.com/convert/power/kW_to_BTU.htm
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Temeteron

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #158959 από Temeteron
Τα κοστη ειναι σοβαρα μεν, αλλα ειναι μεσα στο προγραμμα γιατι δεν γινεται χωρις θερμανση. Επισης απο τη στιγμη που αυτα που θα "βαλω" στο σπιτι, οταν θα φυγω θα μπορω να τα παρω, δεν με ενοχλει τοσο, χωρις φυσικα ολα αυτα να σημαινουν οτι το μπατζετ ειναι απεριοριστο, ισα ισα.

Η γυψοσανιδα με τον πετροβαμβακα ειναι κατι σχεδον μονιμο, για αυτο ανεφερα τον υαλοβαμβακα, το οποιο ειναι αμεσα αποσπομενο. Υποθετω οτι η λυση που προτεινεις ειναι αποδοτικοτερη, μη εφαρμοσιμη ομως. Οποτε αν πουμε οτι μονωνω την οροφη θα πρεπει να ειναι κατι που μετα μπορω να το παρω και να φυγω.

Για το στοιβαγμα εννοειται οτι εχω βοηθεια. Το προβλημα μου ειναι περισσοτερο το καθημερινο αν μιλαμε για ξυλα και αν μιλαμε για λεβητα σαν αυτον που εχω στο πατρικο που ειναι μεγαλος και παιρνει κουτσουρα 30+ κιλα. Με τα 15κιλα πελετ δεν θα εχω θεμα, μεχρι εκει δηλαδη μπορω ευκολα να τη χειριστω την κατασταση ειδικα αν μιλαμε και για σιλο που γεμιζουν για μερες.

Επισης επειδη δεν γνωριζω και τωρα ξεκιναω το ψαξιμο, να αναφερω οτι το θεμα της ιδιοπαραγωγης πελετ (αν μιλαμε για ικανη διαφορα στα χρηματα) και αγορα λεβητα βιομαζας θα ηθελα να το δω καθως βρισκομαι σε αγροτικη περιοχη και νομιζω οτι οι πρωτες υλες υπαρχουν,απο κλαδια μεχρι αχυρα καλαμποκοφυλλα κτλ. Μπορει να λεω και χαζομαρες βεβαια :)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #158960 από ΑΝΕΣΤΗΣ98

Temeteron έγραψε: Η γυψοσανιδα με τον πετροβαμβακα ειναι κατι σχεδον μονιμο, για αυτο ανεφερα τον υαλοβαμβακα, το οποιο ειναι αμεσα αποσπομενο. Υποθετω οτι η λυση που προτεινεις ειναι αποδοτικοτερη, μη εφαρμοσιμη ομως. Οποτε αν πουμε οτι μονωνω την οροφη θα πρεπει να ειναι κατι που μετα μπορω να το παρω και να φυγω.

Εννοείς σκέτο υαλοβάμβακα στο ταβάνι χωρίς κάλυψη από γυψοσανίδα ; Απαγορευτικό για την υγεία . Θα αναπνέεις όλα τα αιωρούμενα μόρια ; Θες οπωσδήποτε κάλυψη του υλικού

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #158961 από PAPADAKIS
Αγοράζεις λέβητα πέλλετ,τον τοποθετείς στο δωματιάκι που ανέφερες,τραβάς σωλήνες και τις ενώνεις στο αρχικό κονεκτερ του πετρέλαιο λέβητα (αρκετά καλά να τις μονώσεις γιατί θα είναι εξωτερικές σωλήνες) και κάνεις την δουλεία σου.
Δυο-τρεις παρατηρήσεις:
1.- Στην Δράμα θα βρίσκεις εύκολα και φθηνά πέλετ καλής ποιότητας (Α1).
2.- Κόμπακτ λέβητα ή με σιλό άμα σου έχουν ντανιάσει την παλέτα κοντά στο λέβητα δεν θα έχεις πρόβλημα μέσης.
3.-Ολα τα παραπάνω ισχύουν εφόσον το δωματίακι είναι ισόγειο.
4.-Στο τέλος μπορείς να τον αποσυναρμολογήσεις και να τον μεταφέρεις εσύ ή μιά μεταφορική εταιρεία στο νέο σου σπίτι χωρίς να έχεις κάνει μεγάλη ζημιά στο σπίτι.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.063 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ