Τρόπος υπολογισμού του μεγέθους λέβητα

Περισσότερα
12 Χρόνια 5 Μήνες πριν #505 από jimmys81
Τάκης wrote:
jimmys81 wrote:
Καλημερα
Φιλε Τακη δεν δεν λεω οτι δεν τον πιστευω φυσικα ο ανθρωπος γνωριζει πολλα περισοτερα πραγματα απο εμενα που ειμαι ασχετος μετο θεμα και ο ιδιος δεν εμπορευετε απλα κανει την δουλεια του και δεν εχει κανενα αλλο συμφερον
Θελω ομως να ξαναμιλησω μαζι του γιατι την μελετη που εκανε την εκανε για λεβητα πετρελαιου και οχι για ξυλολεβητα που εγω θελω να βαλω εκει πιστευω οτι σιγουρα τα 20 kw θα αλλαξουν.

Σε μια κατοικια με ξυλολεβητα χωρις δοχειο αδρανειας δεν χρειαζοντε πχ 20 kw αν εχει ομως δοχειο αδρανειας 1000 λιτρα δεν θα χρειαστει λιγο μεγαλυτερος η ετσι νομιζω;

Τα 20kW απαιτούμενης ισχύος δεν μεταβάλλονται αν η πηγή είναι πετρέλαιο, ξύλα ή pellet. Αρκεί να αποδίδουν αυτή την ισχύ. Εδώ βέβαια να προσέξει κανείς την ονομαστική και αποδιδόμενη ισχύ του λέβητα. Το δοχείο αδρανείας, από ότι ξέρω, παίρνει το περίσευμα τς ενέργειας του λέβητα, όταν τα σώματα πιάσουν την απαιτούμενη θερμοκρασία μέσα από κάποια διάταξη η ενέργεια των ξύλων που καίνε οδηγείται στο δοχείο αδρανείας. Ούτε επιβαρύνει ούτε δημιουργεί δικιά του ενέργεια. Απλά στο επόμενο άναμμα του λέβητα θα υπάρχει έτοιμο ζεστό νερό για να κυκλοφορήσει στα σώματα.
Δεν εχω καμιά ειδικότητα στη θέρμανση αλλά έτσι τάχω καταλάβει. Οι περισσότερο ειδικοί ας διορθώσουν ή συμπληρώσουν.


Σωστός Τάκη.


Οκ τωρα με καλυψατε το μονο που μενει ειναι να μλησω με τον μηχανολογο σας ευχαριστω

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 5 Μήνες πριν #536 από polis
ok ευχαριστω και αν γινεται 2 ερωτησειs ακομα πωs μετραμε τα σωματα που εχουμε στο σπιτι για να δω το τι εχουν βαλει και η δευτερη ερωτηση ειναι προσ τον kakos ποσο κοστισε η μελετη για να εχω υποψη μου οταν θα βαλω για ξυλολεβητα λεω να παρω και μια γνωμη ακομα ευχαριστω

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 5 Μήνες πριν #538 από Τάκης

polis έγραψε: ok ευχαριστω και αν γινεται 2 ερωτησειs ακομα πωs μετραμε τα σωματα που εχουμε στο σπιτι για να δω το τι εχουν βαλει και η δευτερη ερωτηση ειναι προσ τον kakos ποσο κοστισε η μελετη για να εχω υποψη μου οταν θα βαλω για ξυλολεβητα λεω να παρω και μια γνωμη ακομα ευχαριστω

Υπάρχουν σχετικοί πίνακες, πχ techteam.gr/forum/topic/155023-epilogh-somaton-kalorifer-/
και για φέτες img686.imageshack.us/img686/1360/swmataakan.jpg

Για τον κόσμο του κεφαλαίου είμαστε όλοι ξένοι.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Last edit: 12 Χρόνια 5 Μήνες πριν by Τάκης.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 5 Μήνες πριν #606 από polis
ευχαριστω πολλη παμε τωρα για μετρημα. :cheer: :cheer: :cheer:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #4738 από GeoTa
Χαιρετώ την παρέα. Διάβασα όλες τις αναρτήσεις και κατάλαβα πως για ακριβή συμπεράσματα πρέπει κάποιος μηχανολόγος να κάνει μελέτη θέρμανσης. Προσπαθώντας όμως να βρω στη πράξη τις ανάγκες του σπιτιού, έχω ψιλομπερδευτεί.
Μιλάω για τριώροφο σπίτι στο Φίλυρο (αρκετό κρύο, εκτεθειμένες οι 3 από τις 4 πλευρές του σπιτιού). Το ισόγειο είναι ανεξάρτητο διαμέρισμα και οι άλλοι 2 όροφοι είναι μια μεζονέτα. Από μόνωση έχουμε: το ισόγειο πολύ καλή, ο 1ος καλή και ο 2ος καλή προς μέτρια. Σύνολο τετραγωνικών 280 περίπου Έχω έναν καυστήρα πετρελαίου 70KWο οποίος με καλύπτει. Πέρυσι κάψαμε 4 τόνους πετρέλαιο (και 7 τόνους ξύλα).
Έκανα αυτόν τον υπολογισμό με την κατανάλωση πετρελαίου και με τις δικές μου ώρες και ημέρες λειτουργίας και βγαίνει περίπου 41000kcal/h ή 48KW αν δεν κάνω λάθος…
Επίσης μέτρησα και τα σώματα και σύνολο μου βγαίνουν περίπου 51000kcal/h ή 59KW αν πάλι δεν κάνω λάθος…
Άρα μιλώντας με αριθμούς:
Α. καυστήρας πετρελαίου 70KW
Β. Υπολογισμός σύμφωνα με κατανάλωση: 48KW
Γ. Υπολογισμός σύμφωνα με σώματα: 59KW (νομίζω πως η διαφορά στους υπολογισμούς οφείλεται στο ότι έκαψα και πολύ ξύλο ετσι;)
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το εξής:
Διαβάζω στο post του Τάκη : «Αν ο λέβητάς σου είναι 70 kw, τον είχε προτείνει μηχανολόγος και από την εγκατάσταση δεν υπήρξαν μετατροπές στο σπίτι, τότε αυτά είναι τα KW που χρειάζεσαι»
Διαβάζω επίσης στο post του sta1: «….Έτσι λοιπόν αν για τον χώρο μας απαιτούνται 30 kw είτε αυτά τα υπολογίσαμε με τον τύπο ή έχουμε μελέτη μηχανικού που καθορίζει ακριβώς την ενέργεια που χρειαζόμαστε και εμείς βάλουμε έναν λέβητα μικρότερης ισχύος έχουμε τις παρακάτω περιπτώσεις :…»
Και διαβάζω και στο post του kakos : «Κάπου εδώ καταλήγουμε ότι χρειάζομαι ένα καυστήρα τουλάχιστον 40KW. Λόγο όμως του ανήσυχου πνεύματος που έχω είπα να επισκεφτώ και έναν ηλεκτρολόγο μηχανικό απόφοιτο του ΑΠΘ ………και αφού υπολόγισε και τα επιπλέον 35τμ τα οποία θα γίνουν μελλοντικά (κάτι που δεν υπολόγισε ο καυστηρατζής) έβγαλε την ετυμηγορία. Οι απώλειες του κτηρίου κύριοι σε KW είναι συνολικά 20-22KW!!!!.»

Και το «κερασάκι στην τούρτα» είναι βλέποντας το βίντεο στο παρακάτω link



όπου έχει τοποθετηθεί ξυλολέβητας με Θερμική Ισχύ 33.2KW στα Γρεβενά σε συνδυασμό με Δοχείο Αδρανείας 1000lt και θερμαίνει 300m2 και παρεχει ζεστά νερά χρήσης !

Τελικά όσα KW ήταν ο λέβητας πετρελαίου τόσα ζητάω και από ξυλολέβητα; Όμως εδώ βλέπουμε πως στα Γρεβενά με 33,2Kw ζεσταίνει 300m2!
Στην περίπτωση μου τι θερμική ισχύ θα πρέπει να ζητήσω;;

Ευχαριστώ και αν κάπου κάνω λάθος διορθώστε με

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #4743 από kostantinos1

egglezos έγραψε:

vasilisk έγραψε: θα θελα να ρωτησω εαν η χωρητικοτητα νερου του λεβητα παιζει καποιο σημαντικο ρολο.ειχα παρει προσφορες απο 15 kw μεχρι 40 kw για να καλυψω το σπιτι μου.


παίζει ρόλο στην αδράνεια, ιδιαίτερα στα ξύλα, αλλά μικρό ρόλο, γιατί παίζουν και οι ταχύτητες του κυκλοφορητή, κτλ.

Αλλά η απόκλιση στις προσφορές, θεωρώ ότι δεν οφείλετε στην περιεκτικότητα νερού του λέβητα, αλλά σε λύση με ή χωρίς δοχείο αδρανείας ή διαβαθμισμένης λειτουργίας, κτλ.

μια που ανεφερες κυκλοφορητες φιλε μου για πες μου εναν τροπο να αποτρεψω την φυσικη ροη σε αυτονομιες με κυκλοφορητες?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.080 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ