Eπιλογη κοντρολερ ξυλολεβητα

Περισσότερα
8 Χρόνια 7 Μήνες πριν #147876 από nickxatzh
Απαντήθηκε από nickxatzh στο θέμα Eπιλογη κοντρολερ ξυλολεβητα

burnit40 έγραψε: Αν συνδέσεις τον θερμοστάτη στο βεντιλατερ που γίνεται εύκολα όταν θα έχει πολλά κρύα το δοχείο δεν θα προλαβαίνει να φορτίζει κ θα γονατιζει.στο κρυφο μενού του κοντρολερ θα ανεβασεις την θερμοκρασία που θέλεις να σβήνει το μοτέρ.αν είναι 50 τώρα βάλτο 60-65.ετσι και να μείνει από ξύλα να έχει ως βάσει το60 κ όχι να πέσει στο 40.



Οχι δεν υπαρχει αυτη η λειτουργια στο κρυφο μενου δυστυχώς! !!!αλλιως θα το εβαζα μια στο 75° και θα ειχα βρει την υγεια μου!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 7 Μήνες πριν #147878 από burnit40
Απαντήθηκε από burnit40 στο θέμα Eπιλογη κοντρολερ ξυλολεβητα
Τότε αγ θέλεις θα βάλεις έναν εβαπτιζομενο θερμοστάτη κ θα τον βάλεις σε ποια θερμοκρασία θέλεις να κόβει.αλλα όταν θα μένει από ξύλα θα πρέπει να τον χαμηλωνεις.θελεις να σου στείλω τον st81 να τον δοκιμασεις;έχει στο κρυφό ρύθμιση.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 7 Μήνες πριν #147886 από cpp
Απαντήθηκε από cpp στο θέμα Eπιλογη κοντρολερ ξυλολεβητα
Λοιπόν .... Καταρχήν καλημέρα....

Το πρόβλημα που έχεις είναι θέμα controller.
Θα μπορούσες να βάλεις έναν εμβαπτιζόμενο θερμοστάτη όπως είπε και ο φίλος burnit , οποίος θα λειτουργεί σαν θερμοστάτης. δηλαδή θα δίνει εντολή στο θερμοστάτη (χωρίς τάση) και στη συνέχεια θα κόβει ο κυκλοφορητής και ο ανεμιστήρας. Έτσι όταν τα νερά σου θα είναι στους 70 βαθμούς (τον εμβαπτιζόμενο θα τον βάλεις στο μέσο του δοχείου) θα κόβει ο controller τον κυκλοφορητή και τον ανεμιστήρα.
Τον κοντρόλερ που έχεις τώρα τον ξέρω καλά. Τον είχε ο λέβητας μου οταν τον πήρα. Βέβαια τον άλλαξα και στη συνέχεια έφτιαξα έναν καυστήρα pellet.

Επίσης θα μπορούσες να συνδεσεις τον δευτερο αισθητήρα που εχει ο κοντρολερ που ειναι για Ζ.Ν.Χ.

Η παραπάνω ειναι και η πιο φτηνή λύση αν πιάνουν τα χερια σου.....

Ο controller που έχω είναι ο st 32 zpid αν ξέρεις αγγλικά να σου στείλω το manual.
www.tech-controllers.com/shop,21,35,eu-32-zpid

Aααα ... με τον τρόπο που σου είπα πιο πάνω ενδεχομένως δεν θα μπορείς να αναψεις το λέβητα αν δεν εχει πέσει η θερμοκρασία στο δοχείο .... θα μπορούσες να συνδέσεις σε σειρα τον κυκλοφορητή με τον εμβαπτιζόμενο....

Δεν ξέρω αν "πιάνουν" τα χέρια σου ... αλλα να έχει υπόψη σου πως μια προσοχή την θέλει.

Ο κοντρόλερ είναι καλός αλλά αν και χρησιμοποιεί την θερμοκρασία των καυσαερίων για το άναμμα για το σβησιμο δεν είμαι σίγουρος.......

Sorry για το μεγάλο post.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 7 Μήνες πριν - 8 Χρόνια 7 Μήνες πριν #147889 από nickxatzh
Απαντήθηκε από nickxatzh στο θέμα Eπιλογη κοντρολερ ξυλολεβητα
Ναι αυτο ειναι το μονο ευκολο να συνδεσω τον ουδετερο του κυκλοφοριτη του laddomat και εναν απλο επαφης και να το ρυθμισω στο ελαχιστο πχ 70 αλλα εχουμε δυο προβληματα...!!!!!πρωτον αν μεινει απο ξυλα και πεσουν τα νερα κατω απο 70 σταματαει το laddomat αλλα ΔΕΝ σταματαει ο ανεμηστηρας μιας και το κοντρολερ βλεπει χαμηλα νερα και γκαζωνει και δευτερων αν οντος σβησει αρκετα με τα νερα κρυα θα πρεπει να πειραζω τον επαφης και να τον κατεβασω πχ στο 40 ετσι ωστε οταν παει 50 (επιλογη ξεκινηματος απο κοντρολερ) να μπορει να ξεκινησει και το laddomat....γαυτο ενδιαφερομαι να βρω ολοκληρομενο κοντρολερ που να διαβαζει την θερμοκρασια καυσαεριων ΜΟΝΟ οταν δουλευει ο ανεμιστηρας μιας και ο λεβητας δουλευει stand by με το δοχειο και πχ θα δουλεψει ανα 2 ωρες για κανα τεταρτο και μετα καθε 15 λεπτα για καμια 20 δευτερολεπτα για συντηρηση καρβουνου...οποτε οπως καταλαβαινεται δεν ειναι τα καυσαερια σταθερα πχ για 4 ωρες αλλα ΄΄παιζουν΄΄..!!!!γι΄αυτο το σκεπτικο μου ειναι.....δινει εντολη ο κοντρολερ στον ανεμιστηρα αρχιζει και η αντιστοφη μετρηση πχ σε 150 βαθμους σε 10 λεπτα...αμα θα κανει συντηρηση που ειναι για 20 δευτερολεπτα και μετα σβηνει θα σβησει και αυτος ο αυτοματισμος μια και δεν θα μπορεσουν να ξεπεραστουν το 10 λεπτα...αν ομως θελει κανονικη καυση και αρχιζει η διαδικασία αν σε 10 λεπτα δεν ΄΄δει΄΄ θερμοκρασιες καυσαεριων(δειγμα οτι τελειωσαν τα ξυλα) τοτε να κανει shut-down τα παντα...!!!!εαν δεν βρω ολοκληρωμενο ετσι τον αυτοματισμο σε εναν κοντρολερ δεν θα το κανω αλλα αμα το βρω θα θελησω σιγουρα την μετατροπη......και στο κατω κατω ρε αδερφε φροντισε να μην αφηνεις κι΄εσυ το λεβητα απο ξυλα ποτέ,θα μου πειτε και δεν θα εχετε και αδικο.....συγνωμη για το μεγαλο topic...!!!!
Last edit: 8 Χρόνια 7 Μήνες πριν by nickxatzh.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.058 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ