Αγορα ενεργιακου τζακιου η κασσετα?

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #143486 από rodolfos
Καταρχήν συγχαρητήρια για το φορουμ σας που πραγματικά δίνει φώς στον σκοτεινό κόσμο του τζακιού... :P
Στο σπίτι που ανακαινίζουμε σκεφτόμαστε να μετατρέψουμε το παλιό τζάκι σε ενεργιακό η κασσέτα. Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω με βάση τις ανάγκες μου τι είναι ιδανικό για την περίπτωση μου. Ο χώρος είναι ισόγειο 60 τετραγωνικά αποτελουμενο απο 2 χωρους, σαλόνι περι τα 35-40 που ειναι και το γωνιακο τζακι και 10-15 το υπολοιπο (κουζίνα). Υπάρχει μια σκαλα που οδηγει στο πάνω μέρος του σπιτιου που βρισκονται τα υπνοδωματια και ενα μπανιο. Ακριβώς πάνω απο το τζάκι ειναι το ενα υπνοδωματιο που σκεφτομαι να εχει θέρμανση με αγωγο απο το τζακι. Αρχιζω λοιπον τις ερωτήσεις: Βαση καποιου υπολογισμου που διαβασα αν δεν ξερω ακριβως τις απώλειες πρεπει να χρειαζομαι περι τα 12 kw Ονομαστική θερμική απόδοση οριακα και για τους 2 οροφους..? Πρεπει να υπολογισω και τον πανω και τον κατω οροφο..? Θέλω οποσδήποτε καλή θέρμανση στα 60 τετραγωνικά του κάτω μερους του σπιτιού (σαλόνι- κουζίνα)και το ενα ακριβως πανω απο το τζάκι υπνοδωμάτιο. Δεν εχω προβλημα με σπασιματα - βαψιματα κτλπ. Στην περιοχη μου στα πολλα κρυα πιανουμε 3,4 βαθμους C. Με κασσετα γινεται να εχω την θερμανση που θέλω? Ειπα να βαλω ενα ενεργιακο αλλα μου ειπαν μια τιμη 5000 και για ενα piazzetta ht 600 10 kw..(που δεν νομιζω να καλυπτει τον χωρο μου αν υπολογισα σωστα). Επισης δεν εχω καταλάβει γιατι κάποιος βάζει ενεργιακο σε εναν χώρο 50-60 τετρ και οχι κασσετα αφου η κασσετα στοιχιζει λιγοτερα και εχει και περισοτερη ονομαστικη ισχυς. Μετα πως γινεται ενα ενεργιακο τζακι να εχει Ονομαστική θερμική ισχύς kW 10 και να ζεσταινει χωρο οπως λεει Θερμαινόμενος όγκος (ελάχ. – μέγ.) m3 170 - 290, Ονομαστική θερμική απόδοση% 74,2 (piazzetta ht 600). Παρακαλώ πολυ προτείνετε μου καποια μαρκα και μοντελο να ριξω μια ματια βαση των απαιτησεων που εχω γιατι απο τζακια δεν εχω ιδεα.. Ευχαριστω!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #143515 από dimlyk
Ας τα παρουμε ανακατεμενα :-)
Οι σοβαροι κατασκευαστες αναφερουν τμ η κυβικα μετρα σε ιδανικες περιπου συνθηκες ...οι λοιποι οτι τους κατεβει .... Σε καθε περιπτωση αυτες τις συνθηκες δεν τις εχουμε σπιτια μας ... Στον υπολογισμο σου θα λογαριασεις και τα δυο πατωματα μια και η ζεστη θα φευγει προς τα πσνω αν δεν απομονωνεται ..... Αρα τα 12 μκβατ ειναι πολυ οριακα εκτος κι αν χρησιμοποιεις και εναλλακτικη θερμανση η εχεις πολυ καλες μονωσεις .
Διαβασε ομως λιγο στο φορουμ .... Θα βρεις και προτασεις συγκεκριμενες αλλα κυριως θα αποκτησεις καποιες απαραιτητες γνωσεις για να μην ψαχνεσαι μετα :-)
Παρεπιπτοντως ολα τα τζακια που συζηταμε ειτε κασετες ειτε φυσικης ροης ειναι ενεργειακα .


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #143535 από panosf01
Ενα τζακι με λιγοτερα kw,μπορει να ζςστανει και ενα μεγαλυτερο χωρο,αν καιει περισσοτερες ωρες.Γνωμη μου ειναι να παρεις μια εστια τουλαχιστον 14kw,και να μην ειναι κασσετα,αλλα φογιερ η μονομπλοκ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #143550 από rodolfos
καποια προταση ? H βασικη διαφορα μεταξυ φουαγιερ και μονομπλοκ??

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #143619 από panosf01
To φογιερ ειναι μια απλη μαντεμενια συνηθως,εστια που λειτουργει με φυσικη ροη του αερα.Το μονομπλοκ ειναι το ιδιο αλλα εξωτερικα περιβαλετε απο ενα κλειστο θαλαμο οπου μεσω βεντιλατερ μπορουμε να κανουμε διανομη της θερμοτητας και σε αλλους χωρους.Αυτο βεβαια υπο προυποθεσεις μπορεις μπορει να γινει και με φογιερ.Προταση εχω να σου κανω,αφου δεις διαφορα μοντελα δες και κανενα κρατκι,ο αντιπροσωπος τους γραφει και στο φορουμ αυτο.Δεν κανω διαφημιση,ουτε εχω τετοιο τζακι,απλα τα εχω δει απο κοντα και σε σχεση με τα υπολοιπα πιστευω οτι εχουν πολυ καλη σχεση ποιοτητας-τιμης.Και το βασικοτερο εχουν ακουστει καλα λογια απο τους χρηστες του.
Last edit: 9 Χρόνια 4 Μήνες πριν by panosf01.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.055 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ