Αγορά λέβητα πέλλετ.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #143132 από ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΧΑΣ
Απαντήθηκε από ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΧΑΣ στο θέμα Αγορά λέβητα πέλλετ.
μπορει να κανω λαθος νικολα αν τα εχουμε ξαναπει.οκ ;)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #143137 από χρηστος8
Απαντήθηκε από χρηστος8 στο θέμα Αγορά λέβητα πέλλετ.

etsa67 έγραψε:
Η ερώτησή μου ήταν απλή: Αν είναι αρκετά τα 30 kw ισχύος για ένα σπίτι με διπλή αυτονομία στα 200 τ. μ.


Γιατι να μην ειναι αρκετα...γνωριζεις μηπως την ενεργειακη συμπεριφορα του σπιτιου και προτεινεις 50αρη;;;
Ο λογος προσαυξησης της ισχυος του λεβητα - καυστηρα... περα απο τον υπολογισμο των θερμικων απωλειων... εχει να κανει και με τον τροπο θερμανσης του σπιτιου και οχι με το ποιο ειναι το καυσιμο...ειναι συνεχομενη η διακοπτομενη;;;
Εξηγω...αν το συγκεκριμενο σπιτι εκαιγε πριν, πανω κατω 3 τονους πετρελαιο... θεωρεις στα σοβαρα πως ενας 30αρης λεβητας δεν μπορει να το ζεστανει;;;
Η προσαυξηση ισχυος κατα 20% ενος λεβητα - καυστηρα σε σχεση με τις θερμικες απωλειες του σπιτιου, ειναι δεκτη και επιθυμητη υπο προυποθεσεις.
Αν εχουμε σταθερη θερμοκρασια, ολο το 24ωρο στο σπιτι με μικρες αποκλισεις, ο διπλασιος λεβητας σε ισχυ ειναι τραγικη επιλογη.
Αν ομως η θερμανση κλεινει για 10 ωρες και βαλε εντελως...και ξαφνικα θελουμε απο τον λεβητα, να ανεβασει στα 200 μετρα σπιτιου ξερω γω 8 η 10 βαθμους μεσα σε 1 ωρα τοτε ναι και διπλασιος και τριπλασιος λεβητας ισως να μην φτανει.
Οσο για τον χαμηλο βαθμο αποδοσης και την υψηλη θερμοκρασια καυσαεριων που εχει ενας μικρος λεβητας...νομιζω πως αστειευεσαι...
Ο οποπ εχει πανω κατω 120 με 150 βαθμους...ο maxi 30 110 με 140...ο varmebaronen γυρω στους 140 και καποιοι αλλοι κατω απο 100 βαθμους...και με ισχυ απο 3kw και πανω :whistle:
www.windhager.com/int_en/products/pellets/biowin2-180/

www.kwb.at/de/produkte/kwb-easyfire-pelletheizung.html

Θεωρεις πως δουλευουν με χαμηλο βαθμο αποδοσης αυτα τα μηχανηματα;;; B)


Ξαναγυρνωντας στο μεγεθος δες κι αυτο το παραδειγμα με ξυλολεβητα...





Οσο για την ποιοτητα των Ελληνικων μεγκαθερμ, οκταγκον, θερμοσταλ κτλ χαλαρωσε λιγο...οι λεβητες - καυστηρες του Νικου Σαμαρα ναι ειναι εφαμιλλοι με καποιων του εξωτερικου.
Ο ανθρωπος ομως κατασκευαζει και βελτιωνει συσκευες καυσης βιομαζας εδω και 30 και πλεον χρονια.

Αυτα που διαφημιζεις, ξεκινησαν να παραγονται και να εξελισονται (στην βιομαζα) στου κασιδη το κεφαλι (που πληρωνει) εδω και 5 με 6 χρονια...η απειρια και ο πειραματισμος τους ειναι δεδομενα.
Αν θελεις να διαφημισεις κατι... καλα κανεις...οχι ομως ετσι.

Χρηστος υδραυλικος ;)



Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ Θεού ελέησον με τον αμαρτωλό
Last edit: 9 Χρόνια 4 Μήνες πριν by χρηστος8.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #143171 από etsa67
Απαντήθηκε από etsa67 στο θέμα Αγορά λέβητα πέλλετ.
Χρήστο χαίρομαι που είσαι καλά ενημερωμένος και ιδιαίτερα γνωστικός όπως και ο φίλοσ μας Φώτης. Βλέπω ότι η νέα γενιά ψάχνεται πολύ περισσότερο απ' ότι η παλιά.
Το ξέρω ότι προσπαθείς να βοηθήσεις και καλά κάνεις. ¨Όμως μην ξεχνάς ότι τα καλοριφέρ στην Ελλάδα (σωληνώσεις , αποστάσεις ,μονώσεις σωληνώσεων , διαστασολόγηση Θ.Σ. διατομές σωληνώσεων ) δεν νομίζω ότι βοηθούν και πολύ τη συνεχόμενη λειτουργία.
Να σου αναφέρω ότι στο εξωτερικό το θερμοκρασιακό εύρος είναι μικρό και η θερμοκρασία μικρή οπότε ευνοείται η συνεχόμενη λειτουργία η οποία για να εξυπηρετήσει το Θερμικό αποτέλεσμα πρέπει η Κ.Στήλες των σωληνώσεων να είναι μικρότερες αφού δεν μας ενδιαφέρει πλέον ο όρος ισχύς.
Στην Ελλάδα όμως συμβαίνει το εξής;
Δεν σημειώνονται χαμηλές θερμοκρασίες όσο σε Γ. Παράλληλους πάνω των 43 μοιρών. Το θερμοκρασιακό εύρος είναι ιδιαίτερα μεγάλο όπου δεν ευνοεί τη συνεχόμενη λειτουργία. Η κακή διαστασολόγηση των Θ.Σ. (μεγάλα), οι μεγάλες διατομές των σωληνώσεων , οι κακοτεχνίες των σωληνώσεων όσον αφορά τη μόνωση και την απόσταση , και κυρίως η ανυπαρξία βοηθητικών συστημάτων όπως τετράοδες ανάμιξης , τρίοδες φορτίου ,δ.αδράνειας δημιουργούν αρνητικά αποτελέσματα.
Ένας καλός λέβητας της θερμοστάλ 34000Kcal/h (41KW) σε μονή καμινάδα διαμέτρου 200 μμ και ύψος 4 μ. μπορεί να αποδώσει μόνο το 50-55% της συνολικής ισχύος. Γιατί; Ολοι οι λέβητες βιομάζας είναι αρνητικής πίεσης, που σημαίνει ότι πρέπει να αναπτύσσονται υποπιέσεις από τον θάλαμο και να εξέρχονται με ταχύτητα από τα κανάλια συναγωγής ταχύτατα ώστε να μη επικάθονται πίσσες.
Ο ελκυσμός του καπναγωγού σε θερμοκρασία νερού 65c θα είναι 0,03-0,07 mbar. Άρα δεν θα μπορεί να εισέλθει ο απαιτούμενος αέρας μέσω του βεντιλάτέρ και δεν θα έχουμε σωστή οξυγόνωση της καύσης.
Η ειδική φόρτιση του θαλάμου μειώνεται αισθητά και ο λέβητας υστερεί σημαντικά σε ισχύ.
Οι περισσότεροι εγκαταστάτες υδραυλικοί (που εσύ Χρήστο θέλω να πιστεύω ότι κάνεις σωστή εργασία) δεν νοιάζονται διότι δεν γνωρίζουν
Τώρα αν επιστρέψουμε στο θέμα μας πιστεύω, λόγω των παραπάνω, ότι καλό είναι να υπάρχει ένα θερμικό απόθεμα σε θερμαινόμενη επιφάνεια του λέβητα για να προλαμβάνει αστοχίες και κατασκευαστικές ατέλειες.
Εγώ έχω ζητήσει από τους κατασκευαστές και εντός και εκτός χώρας (με όσους έρχομαι σε επικοινωνία) τη ενεργητική θερμαινόμενη επιφάνεια του λέβητα για να έχω καλύτερη εικόνα.
Να σου γράψω ένα τελευταίο να μη σε κουράζω.
Λέβητας 40000 kcal/h αναφερόταν στο προσπέκτους η 4τετρ. μ. θερμαινόμενη επιφάνεια μετρούμενη φυσικά και σε σημεία που δεν βρεχόταν από φλόγα. Τώρα , αν υπολογίσουμε 10-12000 Kcal/h /m2 θα έχουμε 40000 kcal/h συνολική απόδοση.
Δεν μπορούσε να ανεβάσει θερμοκρασία σε σπίτι 25000 kcal/h όταν η εξ. θερμοκρασία έπεφτε κάτω από του 5C.
Eγώ πάντως, τις εγκαταστάσεις μου ,από το 1990 έως τώρα που συνεχίζω να εργάζομαι, τις κάνω βάση των προδιαγραφώ του κατασκευαστή.
Ευχαριστώ και περιμένω να μοιραστώ τις δικές σας εμπειρίες.

Στάθης Μηχανολόγος Μηχανικός

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #143173 από NIKOLAOS66
Απαντήθηκε από NIKOLAOS66 στο θέμα Αγορά λέβητα πέλλετ.
Καλησπέρα στα on line παιδιά .

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #143174 από NIKOLAOS66
Απαντήθηκε από NIKOLAOS66 στο θέμα Αγορά λέβητα πέλλετ.
Κύριε Στάθη χθές σας έστειλα mail, το λάβατε ;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #143183 από etsa67
Απαντήθηκε από etsa67 στο θέμα Αγορά λέβητα πέλλετ.
Δεν είδα τίποτα!!!
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Στάθης Μηχανολόγος Μηχανικός

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.067 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ