Πρόταση για αγορά λέβητα ξύλου!

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #124978 από pcexpert
Απαντήθηκε από pcexpert στο θέμα Πρόταση για αγορά λέβητα ξύλου!
χαχα λες ε?εγω θα τα ζυγισω τα ξυλα μιας εβδομαδας και θα επανελθω με νεοτερα.ισως να κανω λαθος αλλα πανω απο 20 το πολυ 25 αποκλειεται.δεν μπορει να κανω τοσο λαθος.
θα τα ζυγισω και θα σας πω

λεω οτι υπολογιζω μεχρι 7 τονους το πολυ.γιατι αργοτερα μπορει να κανει αρκετο κρυο και να χρειαζομαι να καιει περισσοτερα ξυλα.υπολογιζω οτι αν αρχισω να καιω απο νοεμβριο μεχρι απριλιο ειναι 6 μηνες.στη χειροτερη των περιπτοσεων να καψω 1 τονο το μηνα ισως και λιγο παραπανω.

οτι και να λεω τωρα ειναι αρχη.οταν τελειοσει ο χειμωνας θα σας πω.απλα ειπα τον πρωτο μηνα ποσο καιει και οτι ειμαι παρα πολυ ικανοποιημενος με την αποδοση και τη καταναλωση του
Last edit: 10 Χρόνια 3 Μήνες πριν by pcexpert.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #125622 από valsam
Απαντήθηκε από valsam στο θέμα Πρόταση για αγορά λέβητα ξύλου!

pcexpert έγραψε: 15 κιλα την ημερα.αυτες τις μερες καιω τοσα περιπου.τωρα αν κανει μειον ισως τοτε να καψω και 20.παραπανω δεν εχω καψει μεχρι τωρα.και πριν λιγες μερες που εκανε λιγο μειον και τη μερα ειχε χαμηλες θερμοκρασιες παλι 3 φορες εβαζα ξυλα.

Φιλε καπου μας εχεις μπερδεψει με ολα τα νουμερα που αναφερεοις,και κατι δεν παει καλα σε ολη την ιστορια !
Απο που να ξεκινησω λοιπον,απ'το οτι μας λες οτι ο θαλαμος σου δεν ειναι μεγαλος,απο το οτι λες καις 15 κιλα την ημερα ,απο το οτι βαζεις ξυλα 10Χ10 εκαταστα (αναμεικτα και περσινα και φετινα!!!!),απ' το οτι λες κανω 2-3 γεμισματα το πολυ, κ.τ.λ!
Ο θαλαμος του Megatherm MT 32 φιλε χωραει 110 λιτρα η αλλιος 110 dm3 www.saturn.gr/prod_det.php?pr=242&PHPSES...e99d69d9e0937e58e5c0 και παιρνει εως και 50 εκατοστα μηκος ξυλα,ο δικος μου ο burnit που εχει χωρητικοτητα 73 λιτρα παιρνει περιπου 30 κιλα ξυλα αρα εσενα χωραει περιπου 45+ κιλα ξυλα που δεν ειναι καθολου λιγα,και μας λες οτι κανεις 2-3 γεμισματα το πολυ την ημερα και σε ρωταω εγω ρε φιλε 15 κιλα δια του τρια ειναι 5 κιλα γεμισμα καθε φορα,δηλ. βαζεις 5 κιλα σε εναν θαλαμο που χωραει 50 και με 1000ρη μπαφερ, ποιος ο λογος?

Εγω σε αναλογες θερμοκρασιες που λες -2 εως 12 βαθμους και θερμοκρασια σπιτιου 21-24 καιω 20 με 30 κιλα ξυλα 2 ετων την ημερα για 140 τμ και μιλαμε οτι το μηχανημα ειναι τερας οικονομιας αλλα φιλε ειμαι σαντουιτς αναμεσα απο τον αδελφο μου και την αδελφη μου που τα σπιτια τους ειναι πολυ ζεστα και εχω και καλη μονωση,και εχω κανει και ειδικο μονωμενο θαλαμο για τον λεβητα μιας και τον εχω σε εξωτερικο χωρο, δηλ. ειναι σαν να ειναι διπλομονωμενος ο λεβητας με αλλη μια 10ποντη μονωση!
Γι'αυτο λεω,για ξανα τσεκαρε τα νουμερα σου.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.060 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ