Θερμοπρόσοψη

Περισσότερα
10 Χρόνια 7 Μήνες πριν #108477 από spsafe
Θερμοπρόσοψη δημιουργήθηκε από spsafe
Παιδιά σας χαιρετώ,

θα ήθελα να ρωτήσω την άποψή σας σχετικά με την εφαρμογή θερμοπρόσοψης (άλλοι την αποκαλούν εξωτερική θερμομόνωση) στο νέο μου σπίτι.

Για το σπίτι είχε γίνει μηχανολογική μελέτη θερμομόνωσης βάσει της οποίας εισηγήθηκε η εφαρμογή θερμοσουβά εξωτερικά πάχους 5εκ και τούβλα UB200. Σε τοίχους οι οποίοι εξωτερικά θα είναι με εμφανές μπετόν 15εκ. έγινε εισήγηση να χρησιμοποιηθεί εσωτερικά Πολυστερίνη Wall type της Γέβο πάχους 5εκ και εσωτερική τοιχοποιία 10εκ. Στο σημείο των δοκών και των κολονών θα τοποθετηθεί πολυστερίνη 5εκ.

Τώρα βρισκόμαστε στο χτίσιμο των τούβλων και θα ήθελα να διερευνήσω κατά πόσο η επιλογή της θερμοπρόσοψης αξίζει τον κόπο/λεφτά/απόσβεση επένδυσης κτλ.

Μίλησα με ένα ειδικό συνεργείο οι οποίοι είναι αποκλειστικοί αντιπρόσωποι των συστημάτων θερμοπρόσοψης ATLAS (www.atlas.com.pl) στην Κύπρο και χρησιμοποιούν τις πολυστερίνες Neopor της BASF (www.basf.com/group/corporate/en_GB/brand/NEOPOR) για τέτοιες εγκαταστάσεις . Αναμένω να μου βγάλουν προσφορά στις επόμενες ημέρες. Μια πρώιμη εκτίμηση ήταν πως το κόστος θα είναι στα 38ευρώ/τετρ.μέτρο για 5εκ. πάχος επένδυσης του εξωτερικού τοίχου.

Έχετε καθόλου εμπειρία με τα συγκεκριμένα συστήματα; Αντιλαμβάνομαι πως η ικανότητα του συνεργείου αποτελεί το Α και Ω της εφαρμογής θερμοπρόσοψης.

Σας χαιρετώ,

Παύλος

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.060 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ