Δίλημμα: σόμπα pellet ή τζάκι;

Περισσότερα
10 Χρόνια 7 Μήνες πριν #108189 από kostas/88
Απαντήθηκε από kostas/88 στο θέμα Δίλημμα: σόμπα pellet ή τζάκι;

vag1234 έγραψε: Εξαρτάται από το σπίτι.. Το δικό μας είναι κατασκευής 1975 χωρίς μόνωση στους τοίχους και η σόμπα ζεσταίνει και το νερό του ηλιακού 120 lt.. Η σόμπα είναι σεταρισμένη στην χαμηλή σκάλα με κατανάλωση 1,7 kg περίπου/h και με σύνδεση με θερμοστάτη χώρου.

Υπάρχει αντίστοιχα και η 15 kw.. H διαφορά με τα 20 kw είναι 200€.

Τι θερμικές απώλειες έχεις??


Δεν ξέρω ακριβώς πως τα υπολογίζεις όλα αυτά για να είμαι ακριβής στην απάντηση μου, αλλά πιστεύω ότι είμαι σε ένα ικανοποιητικά χαμηλό επίπεδο θερμικής απώλειας.

Τα στοιχεία που μπορώ να σου δώσω είναι ότι,
Το σπίτι είναι σε πολυκατοικία του 80 με 85,είναι 100 τμ. ρετιρέ στον 4 όροφο,με πόρτες ασφαλείας και μπαλκονόπορτες αλουμινίου.

Από θέμα μόνωσης, το μόνο που μπορώ να σου πω με βεβαιότητα είναι ότι δεν έχει καθόλου υγρασία άλλα έχω σκοπό στο μέλλον (1-1,5 χρόνο) να του βάλω καλή θερμομόνωση στην ταράτσα και να μονώσω εσωτερικά τους δυο,τρις μεγάλους εκτεθειμένους τοίχους.

Από θέμα στοιχείον τώρα, ο ήλιος ξεκινάει το βαράει συν μεριά τον υπνοδωματίων από το πρωί στις 10 όλη μέρα και καταλήγει στην μεριά του σαλονιού μέχρι να δύσει.

Αέρηδες τώρα, από θέμα βαριά είμαι καλυμμένος λόγο πλαϊνής πολυκατοικίας και από νότια επίσης καλυμμένος γιατί η πολυκατοικία είναι σε γωνία και βαράει τους άλλους ;) (πλην από ένα τοίχο που έχω σκοπό να τον μονώσω).

Τώρα όσο αφορά το θέμα με τον ηλιακό, δεν με πολύ ενδιαφέρει γιατί εκτός ότι δεν είμαστε πολλά άτομα, (και σιγά πόσο να ανάψει σε μια μέρα 1 ώρα εε!! αν έχει και ψιλό ήλιο και λιγότερο) έχω και νυχτερινό ρολόι και προσπαθούμε να το εκμεταλλευτούμε όσο γίνετε και αυτό.
Γενικά στην περίπτωση μου δεν βλέπω τον λόγο να έχω στο και λίγο αυξημένη κατανάλωση, για την χρήση που θα κάνω στο ζεστό νερό.
(λόγο ατόμων πάντα δεν είμαστε και βρομιάρηδες :P) xaxaxa

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 7 Μήνες πριν #108191 από vag1234
Απαντήθηκε από vag1234 στο θέμα Δίλημμα: σόμπα pellet ή τζάκι;
Η μονη έγκυρη απάντηση στο θέμα των θερμικων απωλειών είναι η μελέτη απο μηχανολογο . Αν και απο αυτά που μου περιγράψεις δύσκολα πεφτεις κάτω απο 14 kw σε απώλειες. Τι μόνωση έχεις στους τοίχους και τι μόνωση στην πλάκα .. Μάλλον για φελιζολ η ηρακλειτη το κόβω..
Τα κουφώματα σου είναι μόνα η δίπλα τζάμια; Καινουρια η 25 ετών ;

Ομορφάντρα μου ΔΕΝ πειράζει, που πήρες τόσο ακριβό μηχάνημα, τώρα παρακάλα μην ακριβύνει και αλλό το καυσιμό σου!!!
Θέλουμε φθηνό Ελληνικό & ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ PELLET!!!!!!!!!...[IMG][/IMG][IMG]...[/IMG]
...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 7 Μήνες πριν #108194 από kostas/88
Απαντήθηκε από kostas/88 στο θέμα Δίλημμα: σόμπα pellet ή τζάκι;

vag1234 έγραψε: Η μονη έγκυρη απάντηση στο θέμα των θερμικων απωλειών είναι η μελέτη απο μηχανολογο . Αν και απο αυτά που μου περιγράψεις δύσκολα πεφτεις κάτω απο 14 kw σε απώλειες. Τι μόνωση έχεις στους τοίχους και τι μόνωση στην πλάκα .. Μάλλον για φελιζολ η ηρακλειτη το κόβω..
Τα κουφώματα σου είναι μόνα η δίπλα τζάμια; Καινουρια η 25 ετών ;


Ναι, παράλειψις μου τα κουφώματα έχουν διπλό τζάμι, είναι σχετικά καινούρια δεν ξέρω χρονολογία αλλά έχει γίνει η τοποθέτηση αρκετά μετά την κατασκευή.

Τώρα για την μόνωση θα σε γελάσω παίζει να μην έχει και τίποτα. "αλλά όπως είπα έχω έτσι κι αλλιώς στο πρόγραμμα να βάλω."

Από Δευτέρα περιμένω τηλέφωνα από ορισμένα καταστήματα για να έρθουν να δουν τον χορό και να μου πουν αυτοί τι προτείνουν.
Θα ρωτήσω αν μπορούν να μου υπολογίσουν και τοις θερμικές απώλειες και βλέπουμε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.058 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ