Γιατί λέβητα pellet & όχι αντλία θερμότητας;

Περισσότερα
10 Χρόνια 8 Μήνες πριν #105149 από kinigos
Φίλε στέργιο το θέμα δεν είναι αν κάνεις την δουλειά σου με μικρότερο ποσό. Ασφαλώς και την κάνεις. Παλιότερα η θέρμανση στα χωριά ήταν με ξυλόσομπα μόνο σε ένα δωμάτιο. Την δουλειά τους την κάνανε. Στο ίδιο μικρό σπίτι, ζούσαν 2 και 3 οικογένειες. Τώρα ένα στα 100 τετραγωνικά, το θεωρούμε μικρό. θεωρώ όμως πως είναι μια συζήτηση που μπορεί να γίνει σε άλλη ενότητα. Τέλος παντων. Το θέμα όμως είναι, τι είναι τελικά πιο συμφέρων σε αυτά τα ποσά.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 8 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 8 Μήνες πριν #105158 από DOOM_NX

kinigos έγραψε: Εντάξει, με 4.000 ο λέβητας είναι μονόδρομος. Όμως αν ήταν να έδινες τα διπλάσια, θα έκανες την ίδια επιλογή ως προς τον τρόπο θέρμανσης; Ερωτώ γιατί, η αντλία θερμότητας παρουσιάζεται σαν κάτι μαγικό και αποδοτικότατο, με το κυριότερο και αδιαμφισβήτητο ότι δεν έχεις την όποια χαμαλίκα.

Φίλε μου, να σου πω πότε θα έβαζα αντλία θερμότητας.
Όταν:
1) Τα λεφτά θα ήταν δικά μου και μου περίσσευαν (μιλάμε για 2x κόστος).
2) Θα έφτιαχνα ένα καινούριο σπίτι από την αρχή με ενδοδαπέδια και fancoils.
3) Θα μου την έκαναν δώρο.
Προϋπόθεση για τα παραπάνω να εμπιστευόμουν το μάστορα, τη ΔΕΗ και να με ένοιαζε λιγότερο για το περιβάλλον.

Για να γλιτώσω το χαμαλίκι που λες, θα μπορούσα επίσης να μείνω στο πετρέλαιο για τα επόμενα 6 χρόνια με επιδότηση (τα 8 χιλιάρικα της αντλίας τόσο θέλουν για απόσβεση) περιμένωντας να συνδεθώ στο φυσικό αέριο ή θα μπορούσα να βάλω λέβητα πέλλετ αποδοτικότατο, αυτοκαθαριζόμενο με αυτόματη τροφοδοσία από big-bag/μεγάλο σιλό. Έτσι δε θα έβλεπα καν τα πέλλετ.

Προς το παρόν, δόξα τω Θεώ, 23 χρονών είμαι, υγιής και αρτιμελής και μπορώ να σηκώσω τα τσουβαλάκια. Καλό μου κάνει, αν αναλογιστούμε πόσες ώρες περνάω πάνω από το PC! :lol:

Συν τοις άλλοις, πλέον μ'αρέσει να ασχολούμαι με το λέβητα και το ψάχνω λίγο περισσότερο το θέμα. Στον δικό μου εγκαταστάτη, τουλάχιστον, έχω βάλει τα γυαλιά με τις γνώσεις που απέκτησα με τη βοήθεια της κοινότητας του energ και από προσωπική αναζήτηση. Κατάφερα να κάνω το λέβητα δουλέψει σωστά και αποδοτικά, διορθώνοντας πολλά λάθη της εγκατάστασης, ενώ στην πορεία έμαθα πολλά μικρά «μυστικά» που δεν τα ξέρει ούτε η αντιπροσωπεία. Η εγκατάσταση του λέβητα ήταν η αφορμή για μένα να ασχοληθώ για πρώτη φορά σοβαρά με το λεβητοστάσιο και οι γνώσεις και η εμπειρία που απέκτησα, θεωρώ πως άξιζαν τον κόπο.

mikel έγραψε: - Η αντλία ριθμίζετε μια φορά και είναι πιο ευκολη . Ενω με το πελλετ ? αλλη μάρκα αλλη ρύθμιση ?
Σωστη επιλογή στην ισχύ της αντλίας + το να αλάξης 2-3 σώματα δεν ειναι μεγάλο το κόστος )

2-3 λες εσύ. Το σπίτι μας έχει 7. Αν θες να κάνεις σωστή δουλειά θα βάλεις fancoils αν δεν απατώμαι. Δεν είναι καθόλου φθηνά...

Σχετικά με τη ρύθμιση, εξαρτάται από το λέβητα. Ένας αυτόματος με αισθητήρα λ δε χρειάζεται ρύθμιση σε κάθε μάρκα. Ένας λιγότερο έξυπνος λέβητας, μια φορά τη σεζόν, μαζί με το Φ.Ε., αρκεί. Αν βέβαια εσύ θες να κάνεις πειράματα με διάφορα πέλλετ στην ίδια σεζόν θα υπάρχουν μικρές αποκλίσεις στην απόδοση.
Last edit: 10 Χρόνια 8 Μήνες πριν by DOOM_NX.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 8 Μήνες πριν #105159 από Fokion
Παναγιωτη οταν θες δινεις ρεσιταλ απαντησεων....

το κυριοτερο θεμα με τις αντλιες θερμοτητας - απο οτι εχω καταλαβει ειναι οτι το 2 στη λιστα σου δεν ισχυει συνηθως....
κι απο ΕΚΕΙ ξεκινανε τα προβληματα...

ENERGY GP 8000 (X2) εφυγαν - απολυτα ευχαριστημενος
www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...mid=144&limitstart=0
ECOSPAR AUGIRA 23KW NEW ENTRY....
www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=59591&Itemid=384

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 8 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 8 Μήνες πριν #105170 από mikel

χρηστος8 έγραψε:

mastoras έγραψε: Ο kinigos όμως Χρήστο μιλούσε για λέβητα αξίας 7-8 χιλιάδων ευρώ.

Σε αυτά τα κόστη όμως, τέτοιες ερωτήσεις σαν του kinigos χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής. Και το λέω αυτό γιατί μην ξεχνάμε ότι το πέλλετ έχει και το χαμαλίκη του, την μικρή η μεγάλη ενασχόληση κτλ.

Δύσκολη ερώτηση, δύσκολη απάντηση. :(



Φιλε μου Δημητρη η παρατηρηση σου αφορα το ημιση της απαντησης μου και ειναι σωστη...ακομη και λεβητα πελλετ των 7 η 8 χιλιαδων ευρω την ιδια απαντηση θα δωσω.
Λεβητα πελλετ δαγκωτο...πληθωρα επιλογων καυσιμων... και επιλογη καυσιμου της τιμης που αρεσει στον καθενα ειναι δεδομενα.
Αντιθετα η αντλια θερμοτητας, εχει εναν και μοναδικο παροχο :( το αξιοπιστο και εντιμο κρατος που τηρει τον λογο του σε ολα...πιστεψτε το οσοι θελετε...το ρευμα σημερα στοιχιζει Χ η κιλοβατωρα...αυριο ποσο;;;
Οσοι επενδυσαν σε φωτοβολταικα το καταλαβαν ηδη...
Τωρα αν κριτηριο θεωρειται το κουβαλημα καθαρισμα κτλ, νομιζω οτι παλι ο ακριβος πελλετολεβητας (αυτοκαθαριζομενος) ειναι η λυση.
Σε καθε περιπτωση και κατα ατομο... πρεπει να μπουν σε σειρα οι λογοι που θα εγκαταστησει ενα συστημα κατα προτεραιοτητα...
1. Οικονομια καυσιμου εναντι του πετρελαιου;;;
2. Τιμη μηχανηματος (αντλια θερμοτητας - πελλετολεβητας - ξυλολεβητας - τζακι κτλ);;;
3. Ευκολια - χαμαλικι - καθαρισμα;;;
4. Αποσβεση;;;
5. Ασφαλεια επενδυσης - ρισκο;;; (Ποια η τιμη αγορας του ρευματος σε ενα χρονο;;;)
6. Οικολογικη συνειδηση;;;
7. Για την κ@βλ@ μας;;; (το ειδα ΚΑΙ αυτο).

Αν ξερουμε ποια ειναι τα κριτηρια του φιλου που ρωταει (kinigos) κατα προτεραιοτητα...τοτε μπορουμε να βοηθησουμε περισσοτερο.


@ mikel
Τωρα ειδα το ποστ σου...προσωπικα και χωρις να ειμαι εμπορος δεν εχω κανενα προβλημα να εγκαταστησω οποιοδηποτε συστημα.
Υποστηριζω οποιοδηποτε συστημα δουλευει στην αγορα...και με την προυποθεση οτι το υποστηριζει η ιδια η εταιρια που το εισαγει.
Υπαρχουν πολλες σαβουροαντλιες θερμοτητας που δεν ειναι καν inverter...τις θεωρεις καλες;;;
Οι υδραυλικοι που ξερουν, κανουν την δουλεια τους σωστα...αν θεωρεις ολους τους υδραυλικους το ιδιο κανεις λαθος.
Ξερεις υπαρχουν και εμποροι... που πουλανε ξυλολεβητες των 150000kcal σε σπιτια που και με 50000kcal ζεσταινονται...και ειναι Παααααρααπολοι. Λογικό ειναι αν εχουν 60% απόδοση :evil:
Να τους βαλουμε ολους στο ιδιο τσουβαλι;;;; Οχι βεβαια...
Πελλετ οπως ξερεις καιω εδω και τρια χρονια...τον πρωτο χρονο αγορασα με 220 ευρω τον τονο...τον δευτερο με 250 και τον τριτο με 235...φετος εκανα αγορα απευθειας (χωρις εμπορο) απο Βουλγαρια με φιλους, και τιμη στην πορτα μου 197 ευρω ο τονος...οι επιλογες μου δειχνουν μεγαλη μειωση και οχι αυξηση τιμης.
Οι τιμες του πελλετ το καλοκαιρι οπως ξερεις πεφτουν...τοτε πρεπει να αγοραζουμε ολοι γιατι μας συμφερει.
Επομενως ολα ειναι ΘΕΜΑ ΕΠΙΛΟΓΩΝ...με την αντλια θερμοτητας απο που θα αγορασεις ρευμα αν ακριβηνει;;;
Απαντηση ξερω... δεν εχεις...
Φιλικα Μιχαλη.

Χρηστο πρωτα από όλα σευχαριστώ πάρα πολυ για τα καλά σου λόγια (σε καποιο παλιό ποστ σου )

Απο το πρέπει ... μεχρι το να αγοράσω ειναι μεγάλη η αποσταση . Προσπαθώ να κρίνω το μέσο χρήστη και όχι των ψαγμένο η τον επαγγελματία

Η μεγαλύτερη ποσότητα σε πελλετ πουλιέται μεσα στην χειμερινη σεζον και φέτος θα ειναι απο 270-330 εδω είματσε και θα το δουμε μακάρι να βγω ψεύτης και μακάρι να παρουνε ολοι απο τώρα πελλετ αλήθεια σου λέω. μιλάμε για καλό πελλετ γιατι η πλιοψηφία έχει απλους καυστήρες .

Τωρα αν είναι η αντλία δεν είναι inverter δεν είναι αξιοπιστη ? Δεν συμφονω μαζι σου σε αυτό λόγω προσωπικής εμπειρίας .

Και την μία αλλα και την αλλη την εχω δει να δουλευη και εχω και στατιστικά και μιλάω για αυτες με τους 2 η 3 panasonic συμπιεστες της ADTHERM (δεν ασχολούμε με αλλες εταιρείες ). Δουλεύη η μία η και δυο συμφωνα με το φορτίο . Το controler είναι CAREL οσοι είναι γνωστες του αντικειμένου ξερουν τις λειτουργίες του και ποσο αξιόπιστο είναι . Δλδ τι δεν είναι αξιοπιστό επειδη δεν ειναι inverter ?
Πρέπει να δούμε γενικά την ανατομία και τον τρόπο λειτουργίας μιας αντλιας . Να ξέρουμε από τι υλικα-εξαρτήματα είναι φτιαγμένη και για να μπορέσουμε να μιλήσουμε πιο τεχνικα και να μας καταλάβουν ολοι θα προσπαθήσω να κάνω ενα σκαρίφημα -απο τι αποτελετε μια αντλία και πιος ο ρόλος του κάθε εξαρτήματος.
Ας πάμε τωρα λίγο πίσω 2009 με 2010 ? - Τότε οι υδραυλικοί (στην πλειοψηφία )δεν ήθελαν να ακούνε καν την λέξη πελλετ . Λογικό είναι και πάλι απλα δεν είναι ολοι το ιδιο και συμφωνο μαζι σου σε αυτο .
Εσυ εμαθες απο πολυ νωρίς αν θυμαμαι καλα ησουν από τους πρωτους και πολυ σοβαρός απο την συντομή επαφη που είχαμε .

Ξεχνάμε ότι το ρευμα ειναι κοινωνικό αγαθό . Δεν προκειτε να φτάση την τιμή του πετρελαιου σε καμία περιπτωση. Τωρα αν αυριο γίνει και πόλεμος δεν το ξέρουμε . Εγω πάλι λεω σε λίγα χρονια δεν θα μιλάμε και Ελληνικα. Αν πάλι η ΔΕΗ ανέβαση την κιλαβατόρα στα 0,50 (που δεν θα είναι κρατική σε λίγο καιρο ) σε καμια 5ετία τότε θα βάλω κανα δυο ηλιακά πανελάκια και τέλος (η τεχνολογία σε αυτα παει με χίλια Χρηστο και πεφτουν και οι τιμές στα προηγούμενα μοντέλα).

Οσο αφορά τα σώματα λέω οτι ΙΣΩΣ θέλουν αλαγή τα 2 η 3 δεν σημαίνει ότι πρεπει να τα αλάξω όλα . Συνήθως τα περισσότερα ειναι υπερδαστασιολογημένα. Αισιοδοξία αν ενοείς ότι με το λ εχουν λύση το πρόβλημα. Ξέρεις ότι υπάρχουν πολυ μεγάλες διαφορες από πελλετ σε πελλετ και από παρτίδα σε παρτίδα .
Βασικά αν δεις καποια θέματα με προβλήματα σε καυστήρες πελλετ ειναι συγκεκριμενοι κωδικοι των σφαλμάτων που καποιοι ακόμη πεδεύονται να βρούν λύση . Με 6.000 λεβητα πελλετ λόγικα δεν εχεις θέμα (την αποψη μου την εγράψα εδω www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...id=384&limitstart=60 )
Να πω και κάτι τελευταίο:
Οταν εγραψά πριν πολύ καιρό ότι πρεπει οι πελάτες να κάνουν ομάδες και να ψωνιζουν απευθειας από τα εργοστάσια.(είχα οργανώση και καποιους σε διάφορες περιοχές) βγηκανε μαχαίρια Χρηστο . Κατι για πλαστα τιμολόγια μου λεγανε και οτι λεω ψέματα και ότι γράφω μπούρδες για την τιμη (πρεπει να τα θυμάσαι ).
Last edit: 10 Χρόνια 8 Μήνες πριν by mikel.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 8 Μήνες πριν #105177 από DOOM_NX
mikel, φαντάσου ότι και με 270-330 ευρώ η οικονομία είναι μεγάλη σε σχέση με το 1,30!

Και θα διαφωνήσω ότι σε αυτές τις τιμές οι διαφορές είναι μεγάλες από παρτίδα σε παρτίδα...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 8 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 8 Μήνες πριν #105179 από aithio
Γεια σας παλικάρια...
Εγω πάλι νομίζω ότι οι αντλίες θερμότητας θα έχουν την τιμητική τους τα επόμενα χρόνια...
Οι τιμές τους πέφτουν η τεχνογνωσία αυξάνεται και σχεδόν είναι plug and play.
Για μας τους υδραυλικούς αν το δεί κανείς τελείως επαγγελματικά είτε αντλίες είναι είτε λέβητες απο την στιγμή που ζεσταίνουν νερό το ίδιο μας κάνει....
Το θέμα είναι ο κόσμος να έχει λεφτά για να μπορεί να επενδύσει...

Gregori
Last edit: 10 Χρόνια 8 Μήνες πριν by aithio.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.076 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ