Βοήθεια: προτάσεις για λέβητα pellet (part 2)

Περισσότερα
10 Χρόνια 9 Μήνες πριν #104321 από Apost
Μιας και στο part 1 αναλύσαμε διεξοδικά το πως σκέφτεται και πράττει ο ΚΕΝΑΚ ήρθε νομίζω η ώρα να εκθέσω άλλον έναν προβληματισμό μιας και νομίζω πως πλησιάζει η ώρα που θα πρέπει να τοποθετηθεί ο λέβητας.
Ιδού (με αλφαβητική σειρά και όχι σειρά προτίμησης):

1. Atmos D31P 30kw -> 4.500€

2. Kostrzewa p 100 platinum 32kw -> 3.153,72€

3. Starfire maxi 30 33,2 kw -> 3.320€

Και οι τρεις είναι νομίζω αξιόλογοι λέβητες αλλά:
  • Ο αντιπρόσωπος της Atmos στην περιοχή μου δε με έπεισε ότι κατέχει στο 100% το λέβητα αυτό. (Ξέχασα να τον ρωτήσω αν κάνει ο ίδιος εγκατάσταση ή θα μου προτείνει κάποιο συνεργείο)
  • Ο αντιπρόσωπος της Kostrzewa είναι στην Αλεξανδρούπολη (δηλαδή 115 χιλ. μακρυά) και αν τον χρειαστώ τι γίνεται;;; Ωστόσο μου φάνηκε πολύ ενημερωμένος και γνώστης του τι πουλάει. Την εγκατάσταση μπορεί να την κάνει αυτός αλλά σίγουρα θα κάνει αυτός το πρώτο άναμμα.
  • Ο αντιπρόσωπος της Starfire στην Ορεστιάδα μου ζητάει 4.600€ τη στιγμή που ο αντιπρόσωπος του Διδυμοτείχου 3.320€. (Η διαφορά στην τιμή είναι μάλλον στο ότι θα μου κάνει δώρο την εγκατάσταση όπως είπε :lol: :lol: :lol: που και πάλι 1.300€ επιπλέον χωρίς να μου λέει καν τι περιλαμβάνει η τιμή του....). Όσο για τα υπόλοιπα δεν ασχολούμαι παραπάνω.
  • Το πρόβλημα με τον αντιπρόσωπο του Διδυμοτείχου είναι ότι είναι πολυκατάστημα. Δηλαδή πουλάει από οικοδομικά υλικά και λέβητες-τζάκια μέχρι κατσαρόλες και λοιπά είδη κουζίνας. Κατά τα άλλα δεν έχω ακούσει κάποιο αρνητικό γι' αυτόν. Όσο για την εγκατάσταση θα μου προτείνει, όπως είπε, κάποιο συνεργείο που έχει συνδέσει κι άλλους τέτοιους λέβητες που έχει δώσει στο παρελθόν.
Αυτά όσον αφορά την αγορά - εγκατάσταση του λέβητα.

Για καθεαυτούς τους λέβητες έχω να πω τα εξής:
  • Για τον Atmos με παραξένεψε το γεγονός δεν τον βρίσκω ούτε στο site της εταιρίας εισαγωγής ούτε και στο επίσημο site της Atmos. Έστειλα μηνύματα και στους δύο και με διαβεβαίωσαν (δύο φορές η εισαγωγέας εταιρία) πως υπάρχουν πιστοποιητικά και λοιπά και πως θα μου τα δώσει ο τοπικός αντιπρόσωπος ή αυτοί αν επικοινωνήσω τηλεφωνικά μαζί τους. Πέρα από αυτό μου αρέσει που δεν έχει πολλά ηλεκτρονικά πάνω του. Είναι αυτό που λένε πολλοί "όσο λιγότερες λειτουργίες τόσο το καλύτερο" (= λιγότερες βλάβες ίσως ;;; )
  • Από την άλλη ο Kostrzewa θα έλεγα ότι δεν είναι λέβητας αλλά υπολογιστής. Fuzzy logic κλπ κλπ. Νομίζω πως από άποψη τεχνολογίας είναι ένα βήμα μπροστά από τους άλλους δύο αλλά παραπέμπω σ' αυτό που είπα μόλις πιο πάνω: "όσα λιγότερα τόσο το καλύτερο". Με φοβίζουν λίγο τα τόσα ηλεκτρονικά σε συνδυασμό με την απόσταση του αντιπροσώπου από μένα. Ωστόσο τον θεωρώ μια πολύ καλή επιλογή και με πολύ δελεαστική τιμή. Διάβασα ένα post σχετικά με "κρυφές" χρεώσεις της Kostrzewa. Τον ρώτησα σχετικά με την εγγύηση και ήταν αρκετά καθησυχαστικός. Αυτό βέβαια δε λέει και πολλά...
  • Για τον Starfire δεν έχω να πω τίποτα. Κατάφερα και διάβασα και τις 32 σελίδες (!!!) του post του Θεοδόση και νομίζω πως εκεί υπάρχουν όλα, και καλά και κακά.

Νομίζω πάντως πως μάλλον προς στον Starfire πάω τελικά. Κάθε άλλη πρόταση βέβαια δεκτή.
Συγνώμη για την έκταση του post αλλά αν δεν πω σε σας τον προβληματισμό μου που θα τον πω;;; :)
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ΘΕΟΔΟΣΗΣ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 9 Μήνες πριν #104322 από jnet
Βαλε και τον παρακάτω στις επιλογές σου :)
www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...622&Itemid=74#103138

Κοστίζει τόσο να είσαι ειλικρινής όταν είσαι ευφυής! Είναι σαν να είσαι τίμιος όταν είσαι φιλόδοξος.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 9 Μήνες πριν #104324 από DOOM_NX
Πόσα θα δώσεις τελικά;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 9 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 9 Μήνες πριν #104326 από vag1234
Επειδή δεν το θυμάμαι τώρα, με τον star fire έχεις δεύτερη επιλογή σε καύσιμο ;; Η μόνο Πέλλετ;;

Jnet τελικά δεν έχω καταλάβει ποσο τον πουλάς ;;

Ομορφάντρα μου ΔΕΝ πειράζει, που πήρες τόσο ακριβό μηχάνημα, τώρα παρακάλα μην ακριβύνει και αλλό το καυσιμό σου!!!
Θέλουμε φθηνό Ελληνικό & ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ PELLET!!!!!!!!!...[IMG][/IMG][IMG]...[/IMG]
...
Last edit: 10 Χρόνια 9 Μήνες πριν by jnet.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 9 Μήνες πριν #104349 από Apost
vag1234 Αν δεν κάνω λάθος ο Starfire δέχεται μόνο pellet και όχι βιομάζα (αν αυτό σκεφτόσουν). Σκεφτόμουν κι εγώ πως σε αγροτική περιοχή ζω και κάτι θα βρω να κάψω αλλά δεν έχω ακούσει παρά μόνο για 2 παραγωγούς (έτσι αόριστα) που ξηραίνουν σπόρια καλαμποκιού και τα δίνουν για καύσιμο. Είναι κρίμα (αν πράγματι ισχύει) που οι καλλιεργητές της 2ης μεγαλύτερης πεδιάδας της Ελλάδας δεν έχουν δει ότι μπορούν να αποκομίσουν κάποιο κέρδος ασχολούμενοι και με αυτή την εκδοχή της παραγωγής τους. Για παράδειγμα κάποιος μου είπε πως τα ηλιόσπορα είναι αρκετά θερμιδογόνα τόσο τα σπόρια όσο και οι κορμοί. Ωστόσο δεν είδα κάποια σχετική κίνηση. (Ειδικά σ' αυτό το θέμα δεκτή οποιαδήποτε παρατήρηση από πιο ειδικούς στο θέμα. Οι όποιες παρατηρήσεις μου είναι εντελώς με αγαθή πρόθεση.) Βέβαια ποτέ δεν ξέρεις για το μέλλον...

DOOM_NX όπως βλέπεις οι τιμές "παίζουν" στα 3.500 οι δύο και στα 4.500 ο Atmos. Είναι και οι τρεις εντός των οικονομικών μου ορίων λίγο - πολύ. Στην ουσία αν βάλω 3,500 για το λέβητα και κοντά άλλα 1,500 για εγκατάσταση, κυκλοφορητές κλπ και καμινάδα θα είμαι γύρω στα 5,000€ άντε 6,000€. Ε, κάπου εκεί φτάνουμε στο ταβάνι! :)

jnet Ευχαριστώ. Θα το έχω υπ' οψην μου. Άλλωστε κάθε πρόταση δεκτή και σεβαστή!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 9 Μήνες πριν #104350 από jnet

vag1234 έγραψε: ;

Jnet τελικά δεν έχω καταλάβει ποσο τον πουλάς ;;


3800 αναφέρεται στον Τιτλο της αγγελίας

Κοστίζει τόσο να είσαι ειλικρινής όταν είσαι ευφυής! Είναι σαν να είσαι τίμιος όταν είσαι φιλόδοξος.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": vag1234

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.067 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ