Χρήση UPS σε λέβητες

Περισσότερα
10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #103523 από kosmidis80
Απαντήθηκε από kosmidis80 στο θέμα Χρήση UPS σε λέβητες
Εγω δουλευω UPS τα τελευταια δυομιση χρονια και η αληθεια ειναι οτι μια φορα με εσωσε + οτι δεν εμεινα απο ζεστη για κανα 1μιση ωρα. ;)

Πρεπει να ειναι καθαρου ημιτονου! Ολα τα μοτερ με καθαρου ημιτονου συνδεονται και οχι με απλο!!!

Τον πρωτο χρονο το δουλεψα απευθειας στον κυκλοφορητη - και τοτε ηταν που εγινε η διακοπη. Περυσι με τον ξυλολεβητα το συνδεσα στο κοντρολερ και αυτο με την σειρα του εδεινε στον ανεμιστηρα και στον κυκλοφορητη! Δοκιμασα και με αυτην την συνδεσμολογια και δουλεψε ικανοποιητικα - τουλαχιστον ενα τεταρτο (φουλ βεντιλατερ και κυκλοφορητης). Αν συνεχιζα την δοκιμη θα αφαιρουσα το βεντιλατερ για να τραβαει ρευμα μονο ο κυκλοφορητης, αλλα βαριομουν να περιμενω για να δω την αυτονομια.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #103534 από AngelsGR
Απαντήθηκε από AngelsGR στο θέμα Χρήση UPS σε λέβητες
παιδια δεν εχω εμπειρια σε αυτα που λετε, αλλα με ενα απλο UPS σε περιπτωση που κοπει το ρευμα για 1 λεπτο, ο λεβητας δεν θα μπορει να δουλευει?? Δεν με ενδιαφερει ο κυκλοφορητης και αν θα εχω ζεστη, παρα μονο να μην ανοιγοκλεινει ο λεβητας.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 10 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #103544 από DOOM_NX
Απαντήθηκε από DOOM_NX στο θέμα Χρήση UPS σε λέβητες

egglezos έγραψε: α) ούτε αυτά που λές του καθαρού ημιτόνου?

Απαγορεύεται να συνδέονται τα UPS σε οτιδήποτε έχει μοτέρ (σκούπες, πιστολάκια, ψυγεία) καθώς και σε scanner και εκτυπωτές laser. Η ενδεδειγμένη χρήση τους είναι μόνο τα PC, τα modem/router/AP, οι οθόνες, οι τηλεοράσεις, οι αποκωδικοποιητές, τα CD/DVD/BD players, μηχανήματα CPAP κλπ... Γενικά ό,τι έχει τροφοδοτικό είναι ΟΚ. Τα spikes των συσκευών με μοτέρ είναι πολύ μεγάλα για ένα UPS.

Τα ενδεδειγμένα για αυτή τη χρήση είναι τα Inverter/EPS .

Τώρα αν ένα UPS καθαρού ημιτόνου έχει την ανάλογη ισχύ και αντέχει τα spikes, τότε θα μπορούσε να λειτουργήσει. Αλλά για πόσο; 5 λεπτά; 10; Μετά θα κλείσει. Και ο λέβητας δεν έχει σειριακή θύρα για να μπει σε λειτουργία τερματισμού, όπως ένα PC. Είναι λίγο δώρο άδωρο. Αν έχουμε ανάγκη από θέρμανση σε μεγάλες διακοπές, τότε ένα σύστημα με inverter μπαταρία και γεννήτρια θα ήταν ιδανικό. Αν θέλουμε προστασία από υπερτάσεις ένα AVR είναι ιδανικό.

egglezos έγραψε: β) αν ο κυκλοφορήτης είναι ηλεκτρονικός?

Δε γνωρίζω πως ακριβώς λειτουργεί ο ηλεκτρονικός κυκλοφορητής. Αν η κυματομορφή του επηρεάζεται από το ρεύμα εισόδου, ξεχνάμε τα φθηνά UPS και εδώ...
Last edit: 10 Χρόνια 10 Μήνες πριν by DOOM_NX.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #103693 από lefterikas
Απαντήθηκε από lefterikas στο θέμα Χρήση UPS σε λέβητες
Ωχ !!! παλι μπερδευτηκα γκάις .
Η ερωτηση μου για την χρηση ups αφορα 2 μονο αντικείμενα .
α) Αν δεν υπαρχει κανένα συστημα υποστήριξης ( πχ. γενητρια - ups ) τοτε σε περιπτωση διακοπης ρευματος πρεπει να κάνουμε καποιες συγκεκριμένες ενεργειες ?
β) Για την προστασία και μονο των ηλεκτρικών κυκλωμάτων του λεβητα ( οχι για να συνεχισει να δουλευει ο λεβητας ) ειναι καλό να υπαρχει το ups ? ή ειναι αχρηστο ?

Σε περιπτωση που η απαντηση στο β ειναι οτι ειναι χρήσιμο και οτι μπορει να συνδεθει ups , τοτε τι πρεπει να προσεχτει στην αγορα του ups .

Υ.Γ Προσθέτω ενα αρχείο , χρήσιμο πιστευω για τους κατοχους του maxi30 . ( Εξειγουνται οι ενδειξεις στον πινακα του λέβητα οι οποιες δυστηχώς δεν υπαρχουν στο εγχειρίδιο . )
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #103871 από DOOM_NX
Απαντήθηκε από DOOM_NX στο θέμα Χρήση UPS σε λέβητες

lefterikas έγραψε: α) Αν δεν υπαρχει κανένα συστημα υποστήριξης ( πχ. γενητρια - ups ) τοτε σε περιπτωση διακοπης ρευματος πρεπει να κάνουμε καποιες συγκεκριμένες ενεργειες ?

Όχι. Σταματάει ο ανεμιστήρας, σβήνει το πέλλετ, βγαίνει καπνός από την καμινάδα και αυτό ήταν. Αν έχει αέρα μπορεί να καπνιστεί το λεβητοστάσιο.

lefterikas έγραψε: β) Για την προστασία και μονο των ηλεκτρικών κυκλωμάτων του λεβητα ( οχι για να συνεχισει να δουλευει ο λεβητας ) ειναι καλό να υπαρχει το ups ? ή ειναι αχρηστο ?

Για προστασία από υπερφόρτωση και spikes υπάρχουν στην αγορά surge protectors (αντικεραυνικά). Ενδεχομένως να έχεις ακούσει για πολύμπριζα ασφαλείας. Ό,τι πληρώνεις παίρνεις. Η APC κάνει πολύ καλά. Εκτός αν ο ηλεκτρολόγος το έχει συνδέσει κατευθείαν στο δίκτυο με χρήση ασφάλειας-ρελέ. Τότε αν δεν απατώμαι είσαι καλυμμένος. DIMLYYYYYYK? :whistle:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #103878 από dimlyk
Απαντήθηκε από dimlyk στο θέμα Χρήση UPS σε λέβητες
τι φωναζεις παναγιωτη ???? :P
ειπαμε αντικεραυνικα μονο στον πινακα (προυποθεση να υπαρχει γειωση-80% δεν υπαρχει ;) )
οποτε κατι πολυμπριζα κλπ ειναι μονο για να κονομανε καποιοι

αν υπαρχει προβλημα με το δικτυο η καλυτερη μαλλον λυση ειναι ενας σταθεροποιητης τασης


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.089 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ