Υδραυλικά τζάκια vs ξυλολέβητες

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #95013 από ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
κύριε Στέλιο νομίζω ότι η σύνταξη των Ελληνικών μου είναι αρκετά σαφής. σας το λέω ξανά δεν συγκρίνω λέβητα με τζάκι γιατί καταρχήν δεν γνωρίζω το αντικείμενο του λέβητα η μοναδική μου απάντηση προς εσας ήταν το γράφημα μου με τα kw και τίποτα άλλο .
το να πιαστώ στα δικά σας για να προβληθώ δεν το κατάλαβα ...!!
στο φόρουμ προβάλλομαι με κάθε δικαίωμα μιας και είμαι business member.
εσύ που κάνεις διαφήμιση στον τρομερό σου εναλλάκτη έχεις προσφέρει κάτι στο φόρουμ και το διαφημίζεις ??
μιας λοιπόν και τον προσφέρετε δωρεάν σε εμένα δώστε τον καλύτερα στο φόρουμ να μπει στην κλήρωση.

κύριε leona να σας κάνω τότε και εγώ την ίδια ερώτηση !!πιστεύετε το δικό σας ???είστε επαγγελματίας και μου δίνετε αυτές τις απαντήσεις ??
το ότι με φυσική ροή το δοχείο αδράνειας θα απορροφήσει κάποια ενέργεια το αναφέρετε σαν ασφαλιστικό και μάλιστα το καλύτερο ??? δηλαδή εσείς δεν έχετε ασφαλιστικά στο λέβητα σας γιατί έχετε δοχείο αδράνειας. οκ !!
όσο και να το θέλετε ασφαλιστικό δεν είναι .
ακόμα περιμένω να μου δώσετε ενα σενάριο στο οποίο τα ασφαλιστικά που προανέφερα δε θα λειτουργήσουν.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #95014 από LEONAS
Απαντήθηκε από LEONAS στο θέμα Υδραυλικά τζάκια vs ξυλολέβητες
Δημητρη αν ξερεις τι ειναι το δοχειο αδρανειας δεν θα ελεγες
οτι δεν ειναι ασφαλιστικο και το ξαναλεω οτι ειναι το καλυτερο
ασφαλιστικο πανω στην εγκατασταση.
Ο δικος μου ο ξυλολεβητας εχει 86 % και αν δεις τις διαδρομες του και
σε τι θερμοκρασια καυσαεριων δουλευει τοτε η αποδωση του ειναι αυτη που
την δινει το Σουηδικο Ινστιτουτο.

Το ζητας το τσιπας !!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #95015 από dimlyk
Απαντήθηκε από dimlyk στο θέμα Υδραυλικά τζάκια vs ξυλολέβητες
τι σεναριο ψαχνεις ?
ενα ειναι σε καθε περιπτωση
να μη λειτουργησει τιποτα
γι αυτο οσο περισσοτερα τοσο καλυτερα :)


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #95031 από χρηστος8
Καποια πραγματα εχουν σοβαρες διαφορες μεταξυ τους.
Τι εννοω...
Συγκρινοντας ενα εξαιρετικο τζακι νερου, σχετικα ιδιας τιμης με εναν ξυλολεβητα πυρολυσης στα ιδια kw περιπου εχουμε τα εξης συμπερασματα.

1. Το τζακι νερου εχει μικροτερο θαλαμο καυσης απο τον ξυλολεβητα στο 99% των περιπτωσεων...γιατι πλεονεκτει ο ξυλολεβητας;;; γιατι με την χρηση του καταλληλου μεγεθους δοχειου αδρανειας, μπορουμε να εκμεταλευτουμε ολο το μεγεθος του θαλαμου καυσης γεμιζοντας τον και απλα αποθηκευοντας την ενεργεια στο δοχειο...αυτο σημαινει οτι εχουμε σαφως λιγοτερα γεμισματα ημερησιως, χωρις τον κινδυνο να βρασουμε το σπιτι αφου το τζακι βρισκεται εντος του σπιτιου ενω ο ξυλολεβητας οχι...περα απο αυτο η ανεση που προσφερει το να βαζει καποιος 2 - 3 φορες την ημερα ξυλα για 24 ωρη θερμανση δεν φτανεται απο κανενα τζακι.

2. Πολυ σοβαρο το παρακατω...ενα τζακι νερου δεν λειτουργει με πυρολυση απο οσο ξερω. Αρα σε περιπτωση διακοπης ρευματος η καυση μικρη η μεγαλη συνεχιζεται και ελεγχεται οσο το δυνατον με τα ρυθμιστικα αερα...αυτο σημαινει οτι η αυξηση της θερμοκρασιας στα νερα ειναι δεδομενη.
Αντιθετα ο λεβητας πυρολυσης στην διακοπη ρευματος σβηνει, μια και δεν λειτουργει ο ανεμιστηρας και υπαρχει πληρη απουσια οξυγονου.

3. Ενας ξυλολεβητας πυρολυσης σε συνδιασμο με ενα δοχειο αδρανειας, εχει μικρη φυσικη ροη σε μια διακοπη ρευματος απο λεβητα σε δοχειο υπο προυποθεσεις...δηλαδη να βρισκονται και τα δυο στον ιδιο χωρο... φυσικα το λεβητοστασιο... με την επιστροφη του ξυλολεβητα και του δοχειου αδρανειας στο ιδιο σχετικα υψος...ακομη και οι συσκευες laddomat το προβλεπουν αυτο απο κατασκευης τους.
Βαση του χωρου που μπαινει το τζακι (εντος σπιτιου) θεωρω οτι δοχειο αδρανειας διπλα του δεν μπαινει...αρα αυτη η φυσικη ροη σε μια κατασκευη με τζακι + δοχειο δεν θα υπαρχει.

4. Οτι και να γινει στην κατασκευη του ξυλολεβητα, θα γινει στο λεβητοστασιο...αυτος ειναι ο φυσικος του χωρος και δεν αλλαζει αυτο. Αν πλημμυρισουμε η οτι αλλο μπορει να γινει θα γινει στο λεβητοστασιο που υπαρχει αποχετευση...αντιθετα με το σαλονι μας που δεν ενδεικνυται για νερα στα πατωματα και ουτε προβλεπεται απο κανεναν να υπαρχει αποχετευση...ασε την παντοφλα που θα πεσει :lol:

5. Καιμε ξερα ξυλα σε καθε περιπτωση... η απουσια της πυρολυσης στα τζακια νερου, λειτουργει υπερ της συσσωρευσης πισσας πολυ πιο ευκολα στο τζακι απο οτι στον ξυλολεβητα...η ατελη καυση που παντα υπαρχει σε συσκευες που καινε ξυλα, ειναι σαφως περισσοτερη σε ενα τζακι απο οτι στον ξυλολεβητα πυρολυσης...η θερμοκρασια της πυρολυσης μας εξηγει το γιατι.

6. Ολα τα ασφαλιστικα που υπαρχουν στο εμποριο...βαλβιδες ασφαλειας 90 βαθμων, πιεσης 2,5bar, βαλβιδες ασφαλειας τυπου σερπαντινας, UPS, ανοιχτα δοχεια κτλ μπορουν να μπουν και στα τζακια νερου και στους ξυλολεβητες...ομως τα παραπανω που ανεφερα, κανουν την χρηση ανοιχτου δοχειου στους λεβητες πυρολυσης με δοχειο αδρανειας ΟΧΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ...σε καθε περιπτωση ομως στο τζακι νερου ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ και αυτο λεει πολλα κατα τη γνωμη μου.

7. Το τζακι νερου θελει το καυσιμο να κουβαληθει δυο φορες σε σχεση με τον ξυλολεβητα...δεν γινεται να μπουν τα ξυλα πχ 6 τονοι διπλα στο τζακι που βρισκεται εντος σπιτιου. Αντιθετα γινεται να μπουν τα ξυλα σε πολλες περιπτωσεις, διπλα στον λεβητα ξυλου αφου αυτος βρισκεται στο φυσικο του χωρο, το λεβητοστασιο.

Προσωπικα εχοντας συνδεσει πολλους λεβητες πυρολυσης και καμια δεκαρια τζακια νερου (με ολα τα καλουδια τους, δοχεια αδρανειας κτλ) θεωρω ασφαλεστερη και αποδοτικοτερη την θερμανση με εναν καλο ξυλολεβητα πυρολυσης.

Περι ορεξεως ομως :) ...



Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ Θεού ελέησον με τον αμαρτωλό
Last edit: 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν by χρηστος8.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Gdevil, Jimbo

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #95037 από panosf01
Απαντήθηκε από panosf01 στο θέμα Υδραυλικά τζάκια vs ξυλολέβητες
Πρεπει να λαβουμε υποψιν μας οτι πολυ απο εμας προτιμανε την θαλπωρη της φωτιας του τζακιου απο το να ξυλοφορτωνουνε τον λεβητα τους στην αποθηκη τους.Οσο για την αποδοση ειναι προφανες οτι ενας λεβητας ξυλου λογικα θα εχει,λογω διαδρομων καυσαεριων εφοσον δουλευει με εξαναγκασμενη ροη αερα,μεγαλυτερη αποδοση.Κατι το οποιο μπορει εν μερη να αντισταθμιστει με εναν εναλλακτη καμιναδας.Τα ασφαλιστικα που μπαινουν και στις δυο περιπτωσεις ειναι τα ιδια.Για τους λεβητες πυρολυσης που αναφερονται εδω με τα μεγαλα δοχεια αδρανειας,τους πολλους κυκλοφορητες κτλ,και κοστος 8-10 χιλιαρικα..θα ελεγα α)οτι πολυ λιγοι μπορουν να δωσουν αυτα τα λεφτα σημερα,β)αν ειναι να δωσει καποιος ενα τετοιο ποσο ας βαλει μια αντλια θερμοτητας να γλιτωσει και το χαμαλικι.Πρεπει να αναφερονται και λυσεις πιο ρεαλιστικες θα ελεγα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #95041 από dimlyk
Απαντήθηκε από dimlyk στο θέμα Υδραυλικά τζάκια vs ξυλολέβητες
ξεκινησατε με το θεμα της ασφαλειας κι εκει ο λεβητας εχχει ενα συγκριτικο πλεονεκτημα
εχω προσεξει γενικα οτι ξεχνατε ομως καποια βασικα πραγματακια
πχ ο λεβητας θελει λεβητοστασιο ...μη υπαρκτο στις περισσοτερες περιπτωσεις
κι αν υπαρχουν 100000 μονοκατοικιες υπαρχουν 2000000 διαμερισματα χωρις λεβητοστασια και αποθηκες

γενικα ευθεια συγκριση δεν μπορει αν υπαρχει ... μια και μιλαμε τελικα για 2 πηγες θερμανσης διαφορετικης ομως νοοτροπιας


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.090 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ