2 καμινάδες για 2 διαφορετικά τζάκια

Περισσότερα
10 Χρόνια 4 Μήνες πριν #117664 από Ionas
Απαντήθηκε από Ionas στο θέμα 2 καμινάδες για 2 διαφορετικά τζάκια
Γεια σας!

Θέλω να ευχαριστήσω όσους μου απάντησαν στο θέμα που είχα ανοίξει. Πραγματικά, σώθηκα από λάθη και καθοδήγησα τον τεχνίτη σε ορισμένα ζητήματα, όπως π.χ. με το θέμα της μονωμένης καμινάδας.

Τώρα το φθινόπωρο, δοκίμασα το τζάκι. Και ζεσταίνει ικανοποιητικά. Όπως είχα πει είναι ένα μέτρο ανοιχτό. Στο ισόγειο έχει δύο περσίδες ψηλά και στον όροφο ακόμη μία. Φτιάχτηκε θάλαμος για τον ζεστό αέρα και με φυσική ροή βγαίνει ζεστός από τις περσίδες. Πρόσφατα αγόρασα από το Leroy αυτό το σύστημα που ζεσταίνει τον αέρα, με τους σωλήνες που ακουμπούν στην εστία και με μια έξοδο βγαίνει θερμός ο αέρας που εισάγεται με έναν ανεμιστήρα. Πράγματι, λειτουργεί πολύ ικανοποιητικά και ζεσταίνει τον χώρο που είναι γύρω στα 50 μέτρα. Βέβαια, μετά από καμιά δεκαριά ανάμματα υπάρχει μια μυρωδιά και πρέπει να είναι από το μονωτικό υλικό που έχει ο θερμοθάλαμος.

Τώρα, το θέμα μου είναι πώς ζεσταίνω τον πάνω όροφο και ένα μεμονωμένο δωμάτιο. Στον επάνω όροφο υπάρχει ήδη έτοιμη εγκατεστημένη μια καμινάδα που αναμένει μια εστία. Τί θα είναι, όμως, αυτή η εστία; Η αρχική σκέψη ήταν ένα ενεργειακό τζάκι. Μετά ένα υδραυλικό τζάκι. Αλλά είναι δυνατόν να ανεβάζεις ξύλα σε έναν όροφο επάνω για να ζεσταίνει το καλοριφέρ; Έτσι η πλέον πρόσφατη ιδέα ήταν μια συσκευή που να ταΐζεται με πέλετ και να ζεσταίνει το νερό ενός δικτύου καλοριφέρ. Και εδώ είναι που γεννιούνται τα ερωτήματα: Αξίζει σε ένα σπίτι που δεν είναι μόνιμη κατοικία (προς το παρόν) να γίνει μια τέτοια επένδυση; Δηλαδή: να γίνει εγκατάσταση του δικτύου με τους σωλήνες του καλοριφέρ με τις αναμονές για τα σώματα (κόστος 1.000 ευρώ), μετά να αγοραστεί η συσκευή που να υποστηρίζει αυτό το δίκτυο (σόμπα ή τζάκι υδραυλικό που να τρώει πέλετ), αγνώστου προϋπολογισμού... Μήπως με ορισμένους θερμοπομπούς λύνεται το ζήτημα; Ή μήπως με μια ενεργειακή σόμπα (ή τζάκι) που να συνδεθεί με την δεύτερη καμινάδα και να ταΐζεται με πέλετ να μπορεί να δοθεί μια λύση χωρίς καλοριφέρ;

Κάθε σκέψη, πολύ ευπρόσδεκτη!

ι.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.072 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ