2 καμινάδες για 2 διαφορετικά τζάκια

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #92769 από BIOGRUPPO
Φίλε Ionas τρίμετρες μονωμένες υπάρχουν μόνο κατα παραγγελία αλλά ελικοειδούς ραφής. Δεν κάνουν για τζάκι. Εάν θέλεις να προστατέψεις την περιουσία σου προτείνω και εγώ ευθύγραμμη μονωμένη με κεραμοβάμβακα ο οποίος αντέχει σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες για τα υπόλοιπα συμφωνώ με τον Gdevil. Βέβαια μετά απο όλα αυτά δεν ξεχνάμε ποτέ το καθάρισμα της καμινάδας κάθε χρόνο. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #92773 από Gdevil
Αν καταλήξεις πάντως σε λύση μονής καμινάδας και μόνωσης diy, εδώ , θυμάμαι είχε πολλά υλικά

(δεν ξέρω αν κάνω καλά ή όχι με τα λίνκ που σου δίνω και ούτε έχω ίδια εμπειρία ώστε να σου προτείνω τα συγκεκριμένα μαγαζιά λόγω τιμών ή ποιότητας υλικών. Απλά χρησιμοποίησέ τα σαν "μπούσουλα" αν θές ώστε να πάρεις μία ιδέα)


Ειδικός δεν είμαι. Οτι γράφω είναι προσωπικές σκέψεις. Όποιος τις διαβάζει ας τις κρίνει πριν τις αποδεχτεί ή πριν τις απορρίψει.
Last edit: 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν by Gdevil.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #93642 από Ionas
Απαντήθηκε από Ionas στο θέμα 2 καμινάδες για 2 διαφορετικά τζάκια
Αγαπητοί φίλοι,
Η απουσία μου δεν μου επέτρεψε να απαντήσω άμεσα που ήθελα. Αλλά νάμαι εδώ και απαντώ.
Θέλω να ευχαριστήσω πολύ για τον αναλυτικό του σχολιασμό τον Gdevil. Είναι επί της ουσίας και πολύ κατανοητός.

Λοιπόν. Θα πω τις αποφάσεις μου. Στο ισόγειο θα τοποθετηθεί ένα τζάκι ανοιχτού τύπου και στον όροφο το invicta 6769-44 που έχει τζάμι αλλά δεν νομίζω να είναι ενεργειακό.

Όσα λέει ο Gdevil για την καπνοδόχο είναι διασταυρωμένα: Λεία ανοξείδωτη μονωμένη καμινάδα τριών μέτρων στο τέλος που θα βγαίνει έξω και από κάτω έως τον κώνο του τζακιού λεία ανοξείδωτη. ΟΧΙ ΓΑΛΒΑΝΙΖΕ! Επίση τρία μέτρα μονωμένη και όχι ενιαία τρίμετρη. Οι κατασκευάστριες εταιρείες καπνοδόχων ΔΕΝ παίρνουν πιστοποίηση για τρίμετρη λεία καμινάδα διότι υπάρχει κίνδυνος σε περίπτωση εσωτερικής φωτιάς να συνθλιβεί. Επομένως, τρία μέτρα ενωμένα με σφικτήρες.

@ BIOGRUPPO
Τί είναι ο κεραμοβάμβακας; Ένας κατασκευαστής μου είπε ότι έχει ένα υλικό από Ιταλία που βάζει αντί για πετροβάμβακα μέσα στη μονωμένη καπνοδόχο. Μήπως είναι κεραμοβάμβακας;

Πώς θα γίνει η κατασκευή: Το τζάκι θα τοποθετηθεί σε διπλή γυψοσανίδα η οποία θα περιέχει υαλοβάμβακα έως το πάτωμα του ορόφου. Στη συνέχεια η καπνοδόχος θα τυλιχθεί σε υαλοβάμβακα και θα κλειστεί σε γυψοσανίδα. Ο κώνος του τζακιού απαιτεί Φ250. Άρα η αμόνωτη λεία καμινάδα θα είναι Φ250 και η μονωμένη Φ300. Το ίδιο θα γίνει και στο πάνω τζάκι μόνο που εκεί αλλάζει η διάμετρος γιατί θέλει Φ200.

Και στα δύο θα υπάρχουν από δύο περσίδες εκτόνωσης του ζεστού αέρα. Σχετικά με τον εναλλάκτη καμινάδας με απασχολεί. Αλλά δεν ξέρω ούτε πόσο κάνει και εάν είναι θορυβώδης.

Τί γίνεται στο διάστημα μεταξύ του μέσα, της κεραμοσκεπής, και του έξω, του επάνω της κεραμοσκεπής. Εκεί που θα είναι κοντά στα ξύλα θα μπει υαλοβάμβακας. Βγαίνοντας προς τα έξω ο τεχνίτης μου είπε πως μπορεί να στηρίξει τις καπνοδόχους επάνω στη σκεπή, ενώ θα είναι ήδη στηριγμένες από μέσα στον τοίχο. Άρα, δεν χρειάζεται κάποιο κτίσιμο. Υπενθυμίζω πως θα είναι μονωμένες ανοξείδωτες. Εγώ λέω: είναι αρκετό αυτό ή χρειάζεται κάποια βάση με τσιμένο και να κτιστούν εκεί; Μιλάω πάντα για την ασφάλεια και όχι για την ομορφιά.

Ευγνώμων! Σε όλους!
Last edit: 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν by Ionas.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #93649 από dimlyk
μονο μερικες επισημανσεις απο μενα :)

οχι υαλοβαμβαμβακας !!! πετροβαμβακας με αλουμινοφυλλο η κεραμοβαμβακας στην φουσκα

πανω απο την ταρατσα ...στα κεραμιδια δηλ να σου εξηγησει πως θα μονωσει το κενο με την καπνοδοχο ...

επιπλεον ...προσοχη στο υψος πανω απ τα κεραμιδια ...οτι λεει το φυλαδιο του κατασκευαστη ...και επισης προσοχη αν ειναι κοντα οι δυο καπνοδοχοι πρεπει ναχουν διαφορετικο υψος ...επισης οτι λεει ο κατασκευαστης .
οσο για τα ξυλα ...μπορεις να τα μονωσεις αν ειναι κοντα στην καμιναδα


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #93670 από Ionas
Απαντήθηκε από Ionas στο θέμα 2 καμινάδες για 2 διαφορετικά τζάκια
Σε φχαριστώ πολύ dimlyk

Όχι υαλοβάμβακας παντού ή όχι μόνο στη φούσκα; Ο υαλοβάμβακας μου είπε θα τυλίξει την αμόνωτη καπνοδόχο σε όλο το μήκος της και έξω από τον κώνο. Δηλαδή έχουμε ένα κουτί μονωμένο με πετροβάμβακα στο οποίο περιέχεται όλο το τζάκι και φθάνει έως τον όροφο. Μετά τον όροφο και έως την κεραμοσκεπή υαλοβάμβακας. Μου είπε ότι ως υλικό είναι παραπλήσιο με τον πετροβάμβακα αλλά πιο ευέλικτο στο να τυλιχτεί.

Ποια είναι η διαφορά του πετροβάμβακα με τον πετροβάμβακα με αλουμινόφυλλο και του κεραμοβάμβακα;

Μόνωση στο κενό με καπνοδόχο: Θα βάλει μολύβι.

Ύψος πάνω από τα κεραμίδια: Ο κατασκευαστής δεν έχει φυλλάδιο... Νομίζω ότι ισχύει ο κανόνας να μην είναι χαμηλότερη η καπνοδόχος από το ψηλότερο σημείο της κεραμοσκεπής. Έτσι δεν είναι;

Ναί, τα ξύλα θα μονωθούν πάλι με υαλοβάμβακα...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #93678 από dimlyk
για τις καπνοδοχους και το τελειωμα δες απο κανα αλλο φυλαδιο αν θες . μισο μετρο αρκει αλλα εξαρταται και απο την αποσταση απ τον κορφια
www.energ.gr/j15/index.php?option=com_ku...&catid=69&Itemid=117
καπου εκει .

ο πετροβαμβακας με αλουμινοφυλο αφ ενος αντανακλαει βασικα ομως δεν αφηνει τον αερα να ερθει σε επαφη με τον πετροβαμβακα ...στα τζακια μονο τετοιο η κεραμοβαμβακα βαζουμε (ο κεραμοβαμβακας ομως ειναι ακριβος)

ο υαλοβαμβακας καιγεται και δεν τον βαζουμε πουθενα.... και ο πετροβαμβακας βγαινει σε ρολο για να τυλιγεται ευκολα (μια και κοιταζει την ευκολια του )

και προσεξε αν μπορει στο μολυβι να βαλει πυραντοχη σιλικονη στην καμιναδα και να στεγανοποιησει το κεραμιδι απ την μερια που τρεχει το νερο :)


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.064 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ