Αντικατάσταση λέβητα πετρελαίου: με τι;

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #88905 από valsam

χρηστος8 έγραψε:

valsam έγραψε: Xρηστο 4,2 λιτρα επι 1,30 ευρω το λιτρο ειναι 5,5 ευρω ενω 13-15 κιλα(οσα χρειαζετε για να παρει τα kw απο τα 4,2 λιτρα πετρελαιου) ειναι τζαμπανταν για τον xristosan1974!
Ποια η γνωμη σου για τον τροπο με το μπαφερ που του προτεινα?



Δεν μου αρεσει Σαμη σε καμια περιπτωση...ο Gdevil το επιασε το ζητουμενο αμεσως και μπραβο του...θελουμε αυξηση θερμοκρασιας γρηγορα και μονο με δυο πηγες θερμανσης το πετυχαινουμε.
Μιλαμε δεδομενα για περιοχες με πολυ κρυο και μεγαλα διαστηματα που η θερμανση των σπιτιων ειναι σε αδρανεια.
Το δοχειο των 1000 λιτρων, σε μια ορεινη περιοχη με μεγαλες αναγκες θερμανσης του σπιτιου, σε 24 ωρες θα αδειασει οπως και να χει.
Εκτος αυτου χειροτερευει την κατασταση, δημιουργωντας μεγαλυτερη αδρανεια...αν πας στο σπιτι που εχει 5 η 8 βαθμους εσωτερικη και αναψεις τον ξυλολεβητα, ποτε το 1000αρι δοχειο θα πιασει θερμοκρασια ικανοποιητικη;;; με ταυτοχρονη ζητηση των σωματων για κανα 24ωρο δεν θα ζεσταθει ευκολα.
Το ζητουμενο ειναι η γρηγορη αυξηση θερμοκρασιας και εκει εστιαζω εγω...τωρα ποση σπαταλη ειναι τα 200 λιτρα πετρελαιο δεν ξερω...ολα δικα μας δεν γινεται να τα χουμε.
Αναβοντας τον λεβητα πετρελαιου ΠΡΙΝ πας στο σπιτι, εχεις ενα μεγαλο πλεονεκτημα, που καμια συσκευη που καιει ξυλα δεν την παρεχει απουσια ιδιοκτητη...οσο αποδοτικη και να ειναι.
Στον ελαχιστο χρονο που θα δουλεψει το πετρελαιο, θα βοηθησει παααααρα πολυ το τζακι που θα βρει ηδη ζεστο δοχειο και ζεστα σωματα και απλα θα συνεχισει μονο του στη συνεχεια.

Χρηστο ακουσε με λιγο,για το θεμα της μεγαλυτερης αδρανειας που λες οτι δημιουργει το μπαφερ μπορει καλιστα να κλεισει τις βανες του μπαφερ ο xristosan1974 και να ζεστανει κατευθειαν τα σωματα για αμεση ζεστη,και μετα ζεσταινει το μπαφερ!
Για το θεμα που λες οτι σε 24 ωρες θα αδειασει το μπαφερ δεν ειπαμε να ζεσταινει το σπιτι στους 20 βαθμους οταν λειπει αλλα ισα ισα να το συντηρει στους 10-12-14 βαθμους,1000 λιτρα στους 90 βαθμους ειναι 100kw συν το οτι φευγοντας θα το αφησει το σπιτι ζεστο θεωρητικα εχει 30 kw κοντα την ημερα για τις 3-4 μερες που θα λειπει να κρατησουν το σπιτι σε κατασταση συντηρησης,αφου το λεει ο ανθρωπος κιολας οτι το σπιτι ειναι σχετικα καινουργιο με καλη μονωση και κουφωματα πιστευω οτι μια χαρα καλυπτεται,σιγουρα υπαρχουν καλυτερες λυσης και πιο αυτοματοποιημενες αλλα στην συγκεκριμενη περιπτωση μιλαμε για τζαμπα καυσιμη υλη και προτερεοτητα ειναι να εκμεταλευτει ο xristosan1974 το κουτρανταν του ξυλο!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #89341 από xristosan1974
Επειδη απο οτι φαινεται μπορω να μπω στο εξ οικονομω μαλλον παω για αλλαγη του τζακιου απο απλο σε ενεργειακο νερου. Τι ειναι καλυτερα κασετα στο υπαρχων ή γκρεμισμα και νεο απο την αρχη? Ποια τζακια ειναι καλα? Η λυση του δοχειου αδρανειας συμβαδιζει με τζακι νερου?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #89346 από kosmidis80
Τι κασετα βρε αδερφε σε υδραυλικο τζακι?


Βαλε το τζακι και το δοχειο αδρανειας και καλες ζεστες! ;)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #89350 από xristosan1974
Ειχα την εντυπωση οτι γινετε μετατροπη με κασετα στο υπαρχων τζακι...
Απο μαρκες και μοντελα??

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #89757 από Gdevil
Αφού θα πάς με το "εξ οικονομώ" κοίταξε να αλλάξεις και κανά καλοριφέρ. Βάλε κάποια ή όλα πιό μεγάλα σώματα. Να μπορούν να "τραβάνε" γρήγορα στον χώρο την ζέστη που θα έχεις από το τζάκι.
Και εννοείται ότι τον λέβητα πετρελαίου θα τον κρατήσεις με παράλληλη σύνδεση για προθέρμανση του χώρου είτε με τηλεεντολή είτε με τον γείτονα (αν και προσωπικά νομίζω ο γείτονας μετά από 2-3 φορές θα το θεωρεί βάρος όσο καλός και χρυσός να είναι δεν θα του είναι και το καλύτερό του μέσα στο κρύο να σηκώνετε να ανάβει τον δικό σου τον λέβητα).


Ειδικός δεν είμαι. Οτι γράφω είναι προσωπικές σκέψεις. Όποιος τις διαβάζει ας τις κρίνει πριν τις αποδεχτεί ή πριν τις απορρίψει.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.085 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ