Αντικατάσταση λέβητα πετρελαίου: με τι;

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #88746 από dimlyk
οι λεβητες δεν κανουν διακρισεις στις θερμοκρασιες ....
απλα εχουν διαφορα στον τροπο λειτουργιας ...και το προβλημα σου θα ειναι οχι αν θα ζεστανει αλλα ποσο γρηγορα θα ζεστανει αφ ενος κι αφετερου... το πρωι να μην βρεις το σπιτι ψυγειο παλι


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #88752 από xristosan1974
Να βοηθησω λιγο..Αυτη την στιγμη καιω περιπου 10-15 τονους ξυλα σε ενα τζακι και περιπου 1 τονο πετραιλεο που στην καλυτερη κανει απο 1000 εως 1500 ευρω. (τα ξυλα τζαμπα) Το σπιτι με τον τροπο αυτο και τις 2 ή 3 ή 4 μερες που θα μεινουμε μερες πιανει περιπου 21-22 κατω και 18 περιπου ο οροφος, με συντηριτικη λειτουργια του καλοριφερ (λογω κοστους) και φουλ το τζακι. Ας πουμε οτι ημαστε οκ με τις θερμοκρασιες αυτες, κοστος λειτουργιας 1300 ευρω ας πουμε το χρονο.
Βλεπω οτι ενας ξυλολεβητας κανει περιπου 1200 ευρω αν χρησιμοποιησουμε και το κυκλωμα του καλοριφερ δεν ξερω ποσα ακομα θα χρειαστει ας πουμε η μετατροπη 2000 ευρω.
Λογικα σε δυο χρονια εχω κανει αποσβεση τον ξυλολεβητα και ζεστενουμε το σπιτι με τις θερμοκρασιες που ειχαμε και με το πετραιλεο 22 κατω 18 πανω αν μπορει να τις πιασει ο ξυλολεβητας και κοστος μετα τα δυο χρονια μηδεν, σωστα?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #88755 από valsam
xristosan1974 πρεπει να μας πεις και αλλα για το σπιτι,ετσι δεν γινετε δουλεια!
Τι μονωση εχει και κουφωματα,ακριβος σε ποια περιοχη και τυπικες θερμοκρασιες χειμωνα,εχει τυχει να φυγεις την Δευτερα απο το σπιτι αφου τον εκαιγες τον λεβητα το Σ.Κ και να εχεις παει μετα απο 2 μερες,και αν ναι σε τι κατασταση απο θεμα θερμοκρασιας το βρηκες?
Στα ρωταω αυτα για να δω αν θα πετυχει η παραπανω προταση μου με αναμα του λεβητα την Δευτερα πρωι πριν φυγεις για να αποφευχθει το παγωμα των δομικων στοιχειων!'
Αν ειναι π.χ στην Βασιλιτσα το σπιτι ξεχνα το γιατι και μια μερα να μεινει το σπιτι χωρις θερμανση με μειον 15 εξω παγωσαν τα παντα μεσα!
Να σου δοσω ενα παραδειγμα εγω ετυχε να φυγω μια Παρασκευη πρωι και να γυρισω την Δευτερα το μεσημερι δηλ. λειπαμε 3,5 μερες οταν εφυγα το σπιτι ειχε 24 βαθμους και τον γεμισα τον λεβητα εβαλα τον θερμοστατη στους 16-18(ο θερμοστατης μου ειναι στο περιπου,οταν τον βαζω εκει που γραφει 20 π.χ το σπιτι εχει 23-24!) και οταν γυρισαμε το σπιτι ειχε 19 βαθμους η εξωτερικη θερμοκρασια εκεινες τις μερες ηταν απο 6-8 μαξιμουν εως και 2-3 μινιμουμ και μιλαμε οτι εχω 500 λιτρα μπαφερ αν ειχα 1000 λιτρα πιστευω οτι θα μπορουσα να το συντηρησω το σπιτι και 1-2 βαθμους υψηλοτερα,βεβαια το παν ειναι η μονωση!
Last edit: 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν by valsam.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #88757 από xristosan1974
Το σπιτι ειναι του 2000 με πολυ καλα κουφωματα και θερμοκρασιες εξωτερικες αναλογα το χειμωνα (εχει κανει και -15)
Το σκεπτικο που εγραψα πιο πανω ειναι λαθος? Ας πουμε οτι δε θελω να τις ανεβασω καθολου τις θερμοκρασιες εντος με τις δυο μερες λειτουργιας οπως ειναι τωρα, μολις κανω αποσβεση τον λεβητα δεν θα ζεσταινομαι τζαμπα (με τις θερμοκρασιες πανω και κατω που προειπα)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #88760 από valsam
xristosan1974 απ'οτι καταλαβα αφου λες οτι εκανες οικονομια στο πετρελαιο μαλλον φευγοντας απο το σπιτι τον εκλεινες τον θερμοστατη,ετσι ειναι?
Αν ειναι ετσι και τον αναβες οταν ξαναπηγαινες στο σπιτι και δηλ. ξεκινουσες ξανα μανα να ζεστανεις ενα κρυο παγωμενο σπιτι τοτε μια χαρα και ακομη καλυτερα θα εισαι με τον ξυλολεβητα και το μπαφερ που προτεινα και τον τροπο χρησιμοποιησης τους που επισης προτεινα!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #88761 από GT

GT έγραψε: ... μήπως υπάρχει φόβος να παγώσουν τα νερά και να γίνει καμιά ζημιά στο δίκτυο.

xristosan1974 έγραψε: ...αν δεν μπορει να κανει αυτη τη δουλεια και ζαιστενει απλως οταν εξω εχει 10 να μου το κανει μεσα 20 τοτε παρεξηγησα. Ισως χρειαστω πυρηνικη ενεργεια :)


Πιστεύω τώρα να κατάλαβες και να γλιτώσεις τα έξοδα για πυρηνικό αντιδραστήρα. :silly:


Ακόμα στα πετρέλαια...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.072 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ