Αντικατάσταση λέβητα πετρελαίου: με τι;

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #88565 από xristosan1974
Πολυ ενδιαφερον, το PID τι ειναι?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #88584 από kosmidis80
PID (Proportonial Integral Derivative)

Ένας αναλογικός - ολοκληρωτικός - παραγωγικός ελεγκτής (ελεγκτής PID) είναι ένας γενικός μηχανισμός με ανατροφοδότηση βρόχων ελέγχου που χρησιμοποιείται ευρέως στα βιομηχανικά συστήματα ελέγχου. Ένας ελεγκτής PID προσπαθεί να διορθώσει το λάθος μεταξύ μιας μετρημένης μεταβλητής διαδικασίας (ProcessValue) και ενός επιθυμητού σημείου λειτουργίας (setpoint) με τον υπολογισμό και έπειτα την έξοδο μιας διορθωτικής δράσης που μπορεί να ρυθμίσει τη διαδικασία αναλόγως.

Ο υπολογισμός της εξόδου του ελεγκτή PID (αλγόριθμος) περιλαμβάνει τρείς ξεχωριστούς όρους. Τον αναλογικό, ολοκληρωτικό και παραγωγικό ορό. Το αναλογικό κέρδος καθορίζει την αντίδραση στο τρέχον λάθος, το ολοκλήρωμα καθορίζει την αντίδραση βασισμένη στο άθροισμα των λαθών και η παράγωγος καθορίζει την αντίδραση βάση του ποσοστού στο οποίο το λάθος έχει αλλάξει. Το σταθμισμένο ποσό αυτών των τριών ενεργειών χρησιμοποιείται για να ρυθμίσει τη διαδικασία μέσω ενός στοιχείου ελέγχου όπως η θέση μιας βαλβίδας ελέγχου ή η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος ενός στοιχείου θέρμανσης, κινητήρα κτλ.

Με "το συντονισμό" των τριών σταθερών στον αλγόριθμο ελεγκτών PID το PID μπορεί να παρέχει τη δράση ελέγχου που χρειάζεται για τις συγκεκριμένες απαιτήσεις της διαδικασίας. Η έξοδος του ελεγκτή μπορεί να περιγραφή από τον τρόπο της απόκρισης του ελεγκτή σε ένα λάθος, ο βαθμός στον οποίο ο ελεγκτής κάνει υπερανύψωση από το setpoint και το βαθμό των ταλαντώσεων του συστήματος. Σημειώστε ότι η χρήση του αλγορίθμου PID για τον έλεγχο δεν εγγυάται το βέλτιστο έλεγχο του συστήματος.

Μερικές εφαρμογές μπορούν να απαιτήσουν μόνο έναν ή δύο όρους για να παρέχουν τον κατάλληλο έλεγχο συστημάτων. Αυτό επιτυγχάνεται με τον καθορισμό του κέρδους των ανεπιθύμητων όρων ελέγχου σε μηδέν.



Me λιγα δικα μου λογια... Χρησιμοποιει λογισμικο ελεγχοντας παραμετρους για να επιτυχει το βελτιστο αποτελεσμα και να συντονισει τις συσκευες οπως κυκλοφορητη, βεντιλατερ στον ξυλολεβητα. Αν το δεις σε γραφημα, θα παρατηρησεις οτι στο απλο κοντρολερ υπαρχουν μεγαλες διακυμανσεις στην αποκριση με αποτελεσμα ανεβοκατεβασματα στις θερμοκρασιες και φυσικα αυξημενη καταναλωση. Στο PID θα εβλεπες αντιστοιχα ενα ανεβασμα στην αρχη και μετα μια ευθεια σταθερη, οποτε ομαλη λειτουργια και σταθερα χαμηλοτερη καταναλωση. Πρακτικα το βεντιλατερ αυξομειωνει στροφες αρα και την παροχη αερα και ετσι ελεγχει την καυση και ριχνει την καταναλωση.

Παραδειγμα σε λειτουργια :

Το πρωτο μου γεμισμα και αφου εχει να δουλεψει ο ξυλολεβητας απο την προηγουμενη μερα για να ανεβασει την θερμοκρασια του νερου και αντιστοιχα του σπιτιου το τρωει ο λεβητας σε 3 ωρες περιπου, ομως μετα στο δευτερο μπορει να εχει διαρκεια και 6-7 ωρες, αφου υπαρχουν και διαστηματα αρκετα που η φλογα σβηνει και μενει καρβουνια μεχρι να ξαναζητήσει το σπιτι θερμανση. Ουσιαστικα με δυο γεμισματα στον ξυλολεβητα αυτη την στιγμη ζεσταινω το σπιτι (χωρις δοχειο αδρανειας ειπαμε). Στα πιο πολλα κρυα εκανα 3 γεμισματα και καλυπτα την θερμανση για ολο το 24 ωρο.
Last edit: 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν by kosmidis80.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #88587 από kosmidis80
Υποψιν φιλε μου οτι αυτα που σου γραφω, δεν τα γνωριζουν αρκετοι απο τους υδραυλικους, μαγαζατορες και εμπορους! Μην ρωτησεις κανεναν, γιατι βλεπω να σε κοιτανε σαν εξωγηινο :evil:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #88593 από xristosan1974
το φανταστηκα...Τιμη? Μαρκα που παει για τον burnit?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #88594 από kosmidis80
ο Burnit φοραει επανω controler της εταιριας TECH, ειναι απο Πολωνια.

Εγω εβαλα το ιδιο κοντρολερ της TECH αλλα το PID μοντελο.

Σε κοντρολερ ειναι τρεις αν θυμαμαι εταιριες εκει που ειναι κορυφαιες και τις χρησιμοποιουν πολλοι κατασκευαστες ξυλολεβητα και πελλετολεβητα.





Οι Πολωνοι εχουν φοβερα εργοστασια με αυτοματισμους γενικοτερα! Εμεις τα χαιβανια να τα βλεπουμε που ουτε βιδα δεν κανουμε!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #88595 από kosmidis80
O πιο φτηνος PID της TECH ειναι στα 80 Ευρω +23% και εκει φπα + μεταφορα με κουριερ κανα 20αρι.

Η παραπανω τιμη ειναι για αγορα απο εκει. Να μην παρεξηγηθω,ε!

Επισης αλλες εταιριες οταν το εψαχνα ειχαν και με αισθητηρα Λ, αλλα οι τιμες ξεφευγαν πολυ!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.075 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ