Αντικατάσταση λέβητα πετρελαίου: με τι;

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #88447 από valsam
Κυκλοφορητης κανει ο παλιος οπως σου ειπα, εγω χρησιμοποιησα τον παλιο του πετρελαιου αλλα εβαλα και αλλον εναν απο το μπαφερ να δινει στα σωματα,επισης χρησιμοποιω την καμιναδα που ειχα για το πετρελαιο(φ 150 αμιαντοσωληνα),τι καμιναδα και τι διαμετρο εχει το σπιτι σου?
Ειναι πολλα τα υλικα που θα χρειαστεις και εναν ενα δυσκολα να στα αναφερω ολα αλλα τα βασικα ειναι αλλος ενας κυκλοφορητης 70-100 ευρω μια τριοδη αλλα 70-90 και ο χαλκοσωληνας με τα παρελκομενα του που ειναι ακριβουτσικος,μετα παιζει ρολο απο θεμα ασφαλειας τι θα κανεις, θα πας σε κλειστο κυκλωμα με θερμοστατικη βαλβιδα ασφαλειας(που κοστιζει και αυτη κανα 70-80) και ups κ.τ.λ η θα πας σε ανοιχτο δοχειο,χοντρικα να στο πω εγω που συνδεσα τον ξυλολεβητα παραληλα με τον λεβητα πετρελαιου και εβαλα αρκετα μετρα χαλκποσωληνα και πολλες βανες με ανοιχτο δοχειο εμενα τα υλικα και τα μαστορικα μου βγηκαν 900 ευρω κοντα(δεν υπολογιζω τα ηλεκρτρολογικα μιας και δεν θα χρειαστεις με τον απλο τον wbs ουτε την αποθηκη ππου εκανα),αν ψαχτεις μπορει και με 2500 χιλιαρικα να την κανεις κομπλε ολη την δουλεια με τον πιο πανω λεβητα που σου ειπα,λεβητας 950 ευρω,δοχειο 700 ευρω,και υλικα μαστορικα 800-900 ευρω!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #88451 από valsam

dimlyk έγραψε: χρειαζεσαι ακομα εναν απο τον λεβητα στο δοχειο γυρω στα 200 υπολογιζε αλλα τοσα η τριοδη 25 ευρω το μετρο η καμιναδα και 800 το δοχειο .... οι τιμες αυτες πολυ χοντρικα

η καμιναδα καλο ειναι ναναι ανοξειδωτη μια και χρειαζεται καθαρισμα ....σε αντιθεση με το πετρελαιο ...αυτο καλυτερα να το δεις και με καποιο τεχνικο που θα ερθει απο κοντα ποσο ευκολη ειναι η εγκατασταση της αν πχ περναει μεσα απ την παληα

Οπα ρε συ dimlyk 200 ευρω για κυκλοφορητη και 200 για τριοδη?
Απο που θα τα παρει ο ανθρωπος απο τον κλεφτη της γειτονιας του?
Γι'αυτο ειπα να ψαχτει,κυκλοφορητη dab και τριοδη esve και τα δυο μαζι με 150 ευρω παιρνει(και πλουσια τα εβαλα 150 ευρω,βαριεμε να ψαχνω τα τιμολογια αλλα λιγοτερο απο 150 τα πηρα) !
Last edit: 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν by valsam.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #88537 από xristosan1974
(Για τον φιλο που εχει τον burnit active wbs 30kw) Αν το βαλω σκετο χωρις δοχειο αδρανειας επειδη ξεφευγει το budget θα κανω δουλεια? Ποσα γεμισματα θα χρειαστουν την μερα χωρις το δοχειο?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #88541 από kosmidis80
φυσικα και θα κανεις δουλεια, απλα για τα γεμισματα δεν μπορουμε να σου πουμε καθως εξαρταται απο το τι ζηταει το σπιτι καθαρα!

Να σκεφτεις ο burnit σβηνει οταν εχεις φτασει την θερμοκρασια νερων ή αν συνδεσεις τον θερμοστατη και ξαναναβει οταν αυτα πεσουν. Το κοντρολερ ειναι ρυθμιζομενο και υπαρχει πλεον εμπειρια για να σε καθοφηγησουμε πως να το σεταρεις πολυ καλα!

Το δοχειο αδρανειας το βαζεις και την επομενη χρονια, απλα θα εχεις τις αναμονες ετοιμες απο τωρα για να μην κανεις διπλη δουλεια!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #88544 από xristosan1974
Για να καταλαβω αν εχω τον θερμοστατη στο 21 και τους πιασει θα σβησει? και μετα θα πρεπει να τον αναψω παλι?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #88554 από kosmidis80
Οχι δεν το ξαναναβεις! Θα δουλεψει παλι μονος του οταν πεσουν τα νερα. Κραταει θρακα ουσιαστικα και με το που πεσει η θερμοκρασια ανοιγει το βεντιλατερ και δινει φλογα.

Και στον δικο μου ετσι γινεται αν και δεν ειναι burnit, απλα εχω βαλει το ιδιο κοντρολερ εμενα ειναι PID ενω του burnit ειναι το απλο).

Εχει φοβερη οικονομια με το κοντρολερ αυτο. Να σκεφτεις στα πιο πολλα κρυα που εκανα και το πρωι γεμισμα και το σπιτι κρατουσε υψηλοτερη θερμοκρασια και ειχα πιο ζεστα τα νερα συνεχεια, εκανα ενα γεμισμα το απογευμα με το που γυρνουσα απο την δουλεια, ενα γεμισμα πριν τον υπνο και ξυπνουσα στις 7 το πρωι και τα σωματα μου εκαιγαν και ειχα καρβουνια ικανη να ριξω ξυλα και να παρουν παλι! Θερμοκρασιες στο σπιτι 20 ο κατω, 24 ο μεσαιος και 22 ο επανω.

Συνολικη καταναλωση ξυλων μεχρι τωρα για σπιτι 180 μ σε Β. Ελλαδα και περιοχη με μπολικη υγρασια και με μετρια μονωση, χωρις δοχειο αδρανειας 6 τονοι.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.160 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ