Λέβητας βιομάζας - pellet, αλλά ποιος;

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #37425 από pvelis
Καλησπέρα σε όλους σας,

Διαβάζω το φόρουμ καιρό τώρα, έχω μάθει πολλά πράγματα περι θέρμανσης και έχω ψάξει ακόμα περισσότερα. Το ζητούμενο όπως στους περισσότερους εδω μέσα είναι να γίνει πιο οικονομική η θερμανση αλλά ποιό είναι το ιδανικό σύστημα ή έστω το καλύτερο δυνατό για τη δική μου περίπτωση? :silly:
Σε αυτό το ερώτημα θέλω να με βοηθήσετε με τις γνώσεις σας ή όποιος έχει την εμπειρία.
Ξεκινάμε:
Το σπίτι είναι στην ανατολλική Αττική και συγκεκριμμένα Ανάβυσσο. Οι θερμοκρασίες εδω κάτω δεν πέφτουν πολύ, ο χειμώνας δεν είναι ιδιαίτερα βαρύς με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται από 5-14 Δεκέμβρη-Φλεβάρη και 10-20 Νοέμβρη κ Μάρτη-Απρίλη. Είναι μονοκατοικία και βάλεται από όλες τις πλευρές και κυρίως τη βορεινή που είναι όλα τα δωμάτια. Η κατασκευή είναι του '85 με διπλό τούβλο και ενδιάμεσα φελιζόλ (όχι dow) και στο τέλος κεραμοσκεπή.
Είναι 3 όροφοι σύνολο 300τμ ο κάθε όροφος με ξεχωριστό θερμοστάτη χώρου. Το 85 είχε γίνει μελέτεη από μηχανικό και είχε βγάλει ότι χρειάζονται 52.000 θερμίδες. Προσπάθησα βάσει ενός καταλόγου να υπολοίσω τις θερμίδες που έχουν εγκατασταθεί και είναι σύνολο 53.000 θερμίδες, τα σώματα είναι τύπου ΑΚΑΝ.
Η κατανομή των θερμίδων είναι :
1ο επίπεδο 17.000
2ο επίπεδο 28.000
3ο επίπεδο 8.000
Μπόιλερ 120λτ.
Αυτά βάσει μελέτης, στη πράξη βέβαια η κατανάλωση σε 1 χρόνο κυμαίνεται ανάμεσα σε 3500-4000λτ με θερμοκρασίες χώρου 18-20 που είναι και οι επιθυμητές. Βάσει μια μπακαλίστικης μεθόδου βγάζει γύρω στις 30.000 θερμίδες σαν απαιτήσεις που δεν είναι εντελώς παράλογο εξηγούμαι:
Οι θερμίδες των σωμάτων ΑΚΑΝ είναι στους 90 βαθμούς, εμείς τον λέβητα τον έχουμε στους 67 βαθμούς
Το σύνολο λέβητα-καυστήρα είναι του 85 οπότε εικάζω ότι θα υπάρχει πτώση απόδοσης.

Βάσει όλων των παραπάνω προορίζομαι για ένα σύστημα που θα καλύπτει περίπου 40.000 θερμίδες και έχω καταλήξει σε 3:
1) OPOP BlackStar 40/50
2) Fuzzylogic 50KW
3) PelleTech 15-50

Ψάχνω για κάτι που να μην με έχει στο λεβητοστάσιο να σκουπίζω κάθε 2 μέρες, να έχει πχ ένα σκαφάκι να μπαίνει η στάχτη και μια στο μηνα να καθαρίζω τον υπόλοιπο λέβητα (η και πιο αργά :) ).

Χαρακλτηριστικά των 3 λύσεων παρπάνω:
1) BlackStar 40/50: Δοκιμασμένη λύση, καυστήρας απλός με σχαρίτσα, ο πωλητής υποστηρίζει ότι κατα την έναυση φυσάει και διώχνει τη στάχτη που πέφτει σε ένα ταψί. Δέν έχει τούμπο αλλά κάθετες διαδρομές. Σύμφωνα με τον πωλητή χρειάζεται κάθε 7 μέρες καθάρισμα η στάχτη από το ταψί και ξεσκόνισμα τον καυστήρα και θεωρητικά μια φορά τη σεζόν καθάρισμα τις υπόλοιπες επιφάνειες. Όλη η συντήρηση γίνεται από τον χρήστη χωρίς εξειδίκευση. Συνοδεύεται από δεξαμενή 220k ξεχωριστη με αρίδα. Πάχος μετάλλων 4,5χιλ. Οικονομικά: Λέβητας 4950,τρίοδη βαλβίδα 95Ε, βαλβίδα εξισορόπησης 65, Υδραυλική εγκατάσταση φέρνω όποιον θέλω, Ηλεκτρολογική εγκατάσταση ιδανικά συνεργαζόμενο περίπου 150Ε, Πρώτο άναμα από τον αντιπρόσωπο χωρίς χρέωση.

2)FuzzyLogic 50KW: Πιό κομπακτ κατασκευή, καυστήρας volcano, θεωρητικά όπως τροφοδοτεί το καύσιμο σπρώχνει τη στάχτη η οποία πέφτει κάτω χωρίς να υπάρχει κάτι όμως να την μαζεύει που σημαίνει ότι θέλει σκούπα κατευθείαν. Θετικό ότι έχει δεξαμενή 450κ άρα μεγαλύτερη αυτονομία και ότι κάιει και άλλες μορφές βιομάζας και ξύλο. Έχει αντιστάθμιση και αισθητήρα λαμδα και μεταβάλει τη κάυση του από 20-100%. Κατανάλωση 3,48-11,6κ. Οικονομικά Λέβητας 5000Ε,τετράοδη βαλβίδα 300Ε, Υδραυλική εγκατάσταση φέρνω όποιον θέλω, Ηλεκτρολογική εγκατάσταση όποιον θέλω, Πρώτο άναμα από τον αντιπρόσωπο 120Ε, απαιτεί μονωμένη καμιναδα και ετήσια συντήρηση όσο διαρκεί η εγγύηση από τον αντιπρόσωπο.

3) PelleTech 15-50: Έλληνας κατασκευαστής, κόμπακτ κατασκευή που δεν περιμένεις ότι είναι ελληνική, καυστήρας τύπου volcano με 3 κοχλίες για την τροφοδοσία καυσίμου για αποφυγή φωτιάς, ταψάκι για τη στάχτη, εδώ έχουμε τούμπο οριζόντια όμως, προσβάσιμα από μπροστά για τον καθαρισμό και στο πίσω μέρος θυρίδα από το πλάι για συλλογή στάχτης από τον καθαρισμό. Θετικό ότι έχει ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενο ανεμιστήρα στην έξοδο καυασαερίων που βοηθά την καύση και την εξαγωγή των καυσαερίων. Χαμηλή κατανάλωση ρελυματος της αντίστασης έναυσης. Καίει και άλλα είδη βιομάζας. Πάχος μετάλλων 6χιλ. Σύμφωνα με τον αντιπρόσωπο αυτονομία 4-6 μέρες και περίπου μια φορά τη βδομάδα πέταμα η στάχτη. Μια φορά το μήνα καθαρισμός των τούμπο. Οικονομικά: Λέβητας 4400Ε,τρίοδη βαλβίδα 70Ε, Υδραυλική ηλεκτρολογική εγκατάσταση άναμα και ρύθμιση από συνεργείο του αντιπρόσωπου με εκτιμώμενο κόστος υπηρεσιών 300Ε +φπα + τα υλικά. Ετήσια συντήρηση όσο διαρκεί η εγγύηση από τον αντιπρόσωπο με κόστος 60Ε που περιλαμβάνει συντήρηση των κοχλίων και έλεγχο των μηχανικών μερών.

Ερωτήσεις:
1) Όσοι έχουν τον blackstar κάθε πότε χρειάζεται να καθαρίζετε τη σχαρίτσα? Με προβληματίζει ότι παρόλο που το πουλάει για 50αρι η μέγιστη κατανάλωση είναι 8,5κ και δεν μου βγαίνει και φοβάμαι μήπως πέσει μικρός. Επίσης με έχει ενοχλήσει που έιναι τόσο ακριβός και καίει μόνο πελετ. :evil:
2) Με αγχώνει ότι είναι πολύ ηλεκτρονικός και φοβάμαι για αποτυχίες. Αλλά παίζει δυνατά.
3) Εγώ κλίνω περισσότερο στον 3ο για διάφορους λόγους αλλά με κολάει λίγο η ύπαρξη των οριζόντιων τούμπο και κάθε πότε θα θέλει καθαρισμό.

Ευχαριστώ όλους όσους έκατσαν και το διάβασαν!!
Περιμένω τις απόψεις σας!
Last edit: 11 Χρόνια 6 Μήνες πριν by KERBEROS.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #37616 από DIMITRIS38
Δεν ξέρω να σου πω τι να πάρεις εγώ πήρα fuzzy logic άλλα τον πήρα πριν 3 εβδομάδες εκείνο που μου κίνησε την περιέργεια σε αυτά που είπες είναι ότι σου ζήτησε 120 ευρό ο αντιπρόσωπος για να το πρώτο ανάμα και την ρύθμιση του γενικός??
επίσης να πω ότι η διαφορά στο κόστος των τετραοδον είναι μεγάλη διότι ο fuzzy logic την ελέγχει ηλεκτρονικά ενώ οι άλλες είναι μηχανικές

fuzzy logic 2 p15kw

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #37625 από vag1234
Απαντήθηκε από vag1234 στο θέμα Λέβητας βιομάζας - pellet, αλλά ποιος;
Προσωπικά απέριψα τον pelletech και τον fuzzy logic αν και είναι πολύ καλά μηχανάκια, λόγω των χρήματων (νταβατζιλίκι το λένε στο χωριό μου) που ζήτούσαν οι αντιπρόσωποι για πρώτες εναύσεις-ρυθμίσεις και συντηρήσεις για να έχεις την εγγύηση.

Πες κανέναν ακόμα. Ο OPOP BlackStar 40/50 γενικά από ότι έχουν γράψει διάφορα μέλη toy forum έχει καλές κριτικές. Δεν τον έχω δει προσωπικά από κοντά..

Ομορφάντρα μου ΔΕΝ πειράζει, που πήρες τόσο ακριβό μηχάνημα, τώρα παρακάλα μην ακριβύνει και αλλό το καυσιμό σου!!!
Θέλουμε φθηνό Ελληνικό & ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ PELLET!!!!!!!!!...[IMG][/IMG][IMG]...[/IMG]
...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #37649 από kakos
Απαντήθηκε από kakos στο θέμα Λέβητας βιομάζας - pellet, αλλά ποιος;
Είστε σίγουροι γιατί ο OPOP όταν είχα ρωτήσει για τον 40/50 μου είπαν κόστος αγοράς 8000€!!!!! και καίει μόνο pellet.

ΚΑΒΑΛΑ - ΚΩΣΤΑΣ
Last edit: 11 Χρόνια 6 Μήνες πριν by kakos.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #37654 από kakos
Απαντήθηκε από kakos στο θέμα Λέβητας βιομάζας - pellet, αλλά ποιος;

kakos έγραψε: Είστε σίγουροι γιατί ο OPOP όταν είχα ρωτήσει για τον 40/50 μου είπαν κόστος αγοράς 8000€!!!!! και καίει μόνο pellet.


Γράψε λάθος. Τώρα τσέκαρα τιμές στο Internet. Είναι όσο λέει ο φίλος pvelis. :P

ΚΑΒΑΛΑ - ΚΩΣΤΑΣ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #37658 από Sp4wN
Απαντήθηκε από Sp4wN στο θέμα Λέβητας βιομάζας - pellet, αλλά ποιος;
Αυτο σου γραφα τωρα Κωστα , η τιμή του Opop εκει παιζει στα 4500 χιλιαρικα . Παντως ενδιαφερον θεμα και με χρησιμες κ ευστοχες θεσεις pvelis !!
Γνωμη μου Να κοιταξεις και αλλα μηχανηματα ... τα χρηματα που διαθετεις δε μπορει να πει κανεις οτι ειναι και λιγα !! Σιγουρα θα βρεις κατι αξιολογο ...

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.067 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ