Λέβητας pellet ή υδραυλικό τζάκι;

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #35586 από χρηστος8
Απαντήθηκε από χρηστος8 στο θέμα Λέβητας pellet ή υδραυλικό τζάκι;
[quote="valsam"
Η αναλογια σε σχεση με το πετρελαιο ειναι 1 προς 2,2 με πελλετ και 1 προς 2,9 με ξυλο (Ο υπολογισμός για το ξύλο γίνεται με υγρασία max=17%)την αναλογια 1 προς 7 ποιος τσομπανης στην εβγαλε ρε φιλε?????


Οσον αφορα το 1 προς 2,2 (πετρελαιο με πελλετ) ειμαι συμφωνος...

Δεν θυμαμαι ποσους ξυλολεβητες εχω βαλει, ομως το 1 προς 2,9 (πετρελαιο με ξυλο) δεν το ειδα πουθενα.

Φυσικα αναφερομαι σε καλους ξυλολεβητες πυρολυσης με μεγαλο βαθμο αποδοσης και δοχειο αδρανειας οπωσδηποτε.

Ακομη και πελατες μου που εβαλαν ξυλολεβητα καιγοντας αποθηκευμενα ξυλα δυο χρονων...αρα ελαχιστη υγρασια...ειχαν ετησια καταναλωση πετρελαιου 3 τονους και αυτη σε ξυλο εγινε στην καλυτερη περιπτωση 12 τονους...αρα 1 προς 4.

Φυσικα αυτο ειναι το καλο σεναριο...το κακο ειναι να καιει καποιος 3 τονους πετρελαιο και με ξυλο να παει πανω απο 15 τονους.

Αυτο ειναι το συνηθες...οι χρηστες ξυλολεβητα μπορουν να επιβεβαιωσουν αν ειναι ετσι.

Ο λογος που συμβαινει αυτο ειναι φυσικα η αυξημενη υγρασια των ξυλων, και βεβαια την μειωμενη αποδοση του λεβητα ξυλου λογω της σταδιακης συσωρευσης πισσας (ανεξαρτητως υγρασιας) στα τοιχωματα που κανει τον λεβητα αντι για πχ 75% αποδοση που εχει οταν ειναι καινουργιος...65% και λιγοτερο πολλες φορες.

Ενας αλλος λογος αυξημενης καταναλωσης ειναι η λαθος εκλογη μεγεθους λεβητα και δοχειου αδρανειας.
Ενας μεγαλος λεβητας καιει αναλογως των KW του τα αναλογα ξυλα...φυσικα κι ενας μικροτερος δεν μπορει να μας ζεστανει σωστα με αποτελεσμα να τον ταιζουμε συνεχεια.

Αρα το 1 προς 2,9 πετρελαιο με ξυλο θεωρω οτι ειναι ουτοπια ισως και αποτελεσμα συνθηκων εργαστηριου και μονο...αν και οταν το συναντησω θα σας το πω αμεσως.



Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ Θεού ελέησον με τον αμαρτωλό

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #36066 από valsam
Απαντήθηκε από valsam στο θέμα Λέβητας pellet ή υδραυλικό τζάκι;
Ρε Χρηστο το λεω ξεκαθαρα η αναλογια 2,9 προς 1 ειναι στα χαρτια παντα για ξυλα με 17% υγρασια και φυσικα με μηχανημα υψηλης αποδοσης γιαυτο βαζω και το εξωφρενικο 190 τον τονο που στοιχιζουν αυτα τα καταξερα ξυλα!

Οπως στα χαρτια ειναι και το 2,2 προς ενα με το πελλετ,γιατι με 270 ευρω φιλε τον τονο δεν παιρνεις πελλετ που θα σου βγαλει αυτη την αποδοση με το 320 και βαλε εισαι για RZ και GOLDEN ΑΠ'ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ!

Με αγχωσες τωρα,θα την βγαλουμε η δεν θα την βγαλουμε με τα ξυλα που πηραμε?
Τωρα ειναι αργα πια για αγορα ξυλων γιατι και πανακριβα εγιναν και μουσκεμα ειναι!
Συμφωνα με τα γραπτα και τις αποδοσεις εκανα την αγορα των ξυλων,αλλα απ'οτι βλεπω πολυ παπαρα κυκλοφορει στα χαρτια!
Εγω πηρα για την ακριβεια 8,3 τονους ξυλα με 30% υγρασια τον Απριλιο-Μαιο και Ιουλιο Αυγουστο,τα περισσοτερα τωρα εχουν 15% αφου τα σχισω στην μεση μετρημενα ,αυτα που πηρα τελη Ιουλιου και Αυγουστο εχουν εξωτερικη 12-15% και μεσα 22-25%,με μια σχετικα οικονομικη διαχειρηση αλλα καλουτσικη θερμοκρασια στο σπιτι με το πετρελαιο εκαιγα 2000 λιτρα π.χ την σαιζον και ειχα 21 βαθμους στο σπιτι,ας υποθεσω οτι οι 8,3 τονοι του ξυλου μου εχουν χασει το 15% του βαρους τους λογο της απωλειας της υγρασιας αρα μου μενουν 7 τονοι περιπου ξερο μεν ξυλο,με λιγα λογια καλυτερα να βγω στην πιατσα για κανα 2 τονακια ακομη!
Last edit: 11 Χρόνια 6 Μήνες πριν by valsam.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #36100 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα Λέβητας pellet ή υδραυλικό τζάκι;
Δυό τόνους παρά κάτι πετρέλαιο έκαιγα και γω το 2010 και πέρυσι με ξύλα 25-30-35% έκαψα 8 τόνους ακριβώς. Που ο χειμώνας ήταν για 2300+ λίτρα και το σπίτι ήταν και κάνα δυό βαθμούς πάνω από ότι με το πετρέλαιο. Άρα λεω ότι καλα είσαι. Φέτος με τα πιό ξερά ξύλα που έχω, αν ο χειμώνας είναι σαν του 2010, λέω ότι δεν θα περάσω τους 6-6.5 τόνους.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #36120 από valsam
Απαντήθηκε από valsam στο θέμα Λέβητας pellet ή υδραυλικό τζάκι;
Asteri το εχεις ξαναπει για την ποσοτητα που εκαψες και αυτο το ειχα παρει σοβαρα υποψην,η selenic σου ειναι αυτα που υποσχετε δηλ. το 73,4% αποδοση το θεμα ειναι οτι οι αποδοσεις που υποσχονται οι αλλοι κατασκευαστες (και μαλιστα ειναι χοντρο θεμα,θεμα το οποιο ειχα ανοιξει και κανεις δεν το τιμα πλεον)) για τις τεραστιες αποκλησεις,εγω ψωνισα τα ξυλα μου νωρις τα μετρησα την υγρασια ψωνισα και το μηχανημα εμπιστευτικα αυτα τα περι ΕΝ-303-5 CLASS3(δηλ. αποδοση πανω απο 73% οπως η selenic)με γνωμονα παντα την υγρασια των ξυλων κα την αποδοση του μηχανηματος μου,και τωρα ο Χρηστος που εχει περασει μπολικους λεβητες κ.τ.λ ερχετε και λεει με λιγα λογια οτι οι αποδοσεις ειναι φουμαρα και ουτε μια σομπα η λεβητας (για τζακια δεν ξερω,Χρηστο περασες κανενα?)δεν αποδηδει αυτα που υποσχετε!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #36378 από χρηστος8
Απαντήθηκε από χρηστος8 στο θέμα Λέβητας pellet ή υδραυλικό τζάκι;
Παιδια δεν ανεφερα καθολου τα αεροθερμα τζακια...καμια σχεση η διατηρηση του βαθμου αποδοσης ενος αεροθερμου ενεργειακου τζακιου σε σχεση με ενα νερου η ξυλολεβητα.

Στο τζακι νερου δεν μπορει να διατηρησει κανεις την αποδοση στο max λογω της πισσας που μειωνει την αποδοση του...λογικο ειναι να δημιουργει πισσα, αφου δουλευει με χαμηλοτερες θερμοκρασιες και ζεσταινει νερα.

Τα αεροθερμα δουλευουν πολυ καλυτερα γιατι αν εχεις ξερα ξυλα ουτε πισσα βλεπεις, ουτε μειωμενη αποδοση εν καιρω.

Ακομη και οι ξυλολεβητες πυρολυσης με ολους τους αυτοματισμους...laddomat, τριοδες και τα σχετικα ειναι καταδικασμενοι σταδιακα να πεφτουν σε αποδοση... εκτος αν ο θερμαστης του λεβητα τον ξυνει καθε μερα για να ειναι λαμπικος.

Συνηθως μετα απο κανα μηνα ολοι κουραζονται :P

valsam μια χαρα βγαινει το 1 προς 2,2 πετρελαιο με πελλετ...τριτη χρονια φετος που καιω πελλετ.

Το σπιτι μου εκαιγε σε πετρελαιο 3 με 3,5 τονους αναλογα τον χειμωνα. περσι εκαψα 6500 κιλα πελλετ αλφα γουντ και proggeto ecologia των 240 με 250 ευρω.

Προπερσι εκαψα 6400 κιλα μονο βουλγαρικο proggeto...με αρκετα πειραματα στον φτηνο μου ferroli.

Το ακριβο πελλετ δεν ειναι οικονομια στην καταναλωση...ειναι περισσοτερη ευκολια στον χρηστη (λιγοτερη σταχτη, καμια αλλαγη σε ρυθμισεις, και αλλα τετοια) μην πιστευεις ολα οσα ακους για τα ακριβα πελλετ.

Το φετινο πελλετ το αγορασα 235 ευρω τον τονο, παλι βουλγαρικο proggeto...δεν δινω 300 ευρω για ενα τονο πελλετ...δεν προσφερει παραπανω θερμανση το ακριβο.



Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ Θεού ελέησον με τον αμαρτωλό
Last edit: 11 Χρόνια 6 Μήνες πριν by χρηστος8.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #36607 από ALXIOA
Απαντήθηκε από ALXIOA στο θέμα Λέβητας pellet ή υδραυλικό τζάκι;
λοιπον για να καταλαβω...και γω...με το ξυλο θα καει καποιος λιγοτερο απο οτι με το πελετ?και απο το θεμα αποδοσης των δυο??δηλ την ιδια αποδοση εχει το πελετ με το ξυλο??και μην μου πειτε για ξερα ξυλα διοτι θελει πολυ ψαξιμο εδω και αν βρουμε..!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.064 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ