Επιλογή τύπου εναλλακτικής θέρμανσης

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #31820 από john747
giorgosmosxou να σαι καλα για την απαντηση. Τους εχω υποψη τους ATMOS και ειναι μια απο τις αξιοπιστες και σχετικα νορμαλ στην τιμη επιλογες μου. Χαιρομαι που συμφωνουμε ολοι για το δοχειο αδρανειας. Ξυλα ευτυχως εδω που ζω εχω τη δυνατοτητα να εχω σε σχετικα καλη τιμη (Β. Ελλαδα) αλλα και απο τη γειτονικη Βουλγαρια. Χωρος στο πατρικο για 20 τονους στεγασμενους υπαρχει (ειναι πολυ κοντα στο σπιτι μου).
Αν εννοεις 4500 με ολα τα παρελκομενα και εγκατασταση ειναι καλο πακετο (φανταζομαι για συνδεση με το πετρελαιο με βανα, οχι αυτοματα το κοστος ειναι αμελητεο). Θα το εχω στα σοβαρα υποψη μου (μεχρι τελος του μηνα πρεπει να καταληξω)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #31838 από kosmidis80
Johny,

Καταρχας παρατα τους υδραυλικους που σου λενε οτι το δοχειο ειναι περιττο στον ξυλολεβητα, εχουν μαυρα μεσανυχτα! Το δοχειο αδρανειας ειναι αποθηκη της πλεοναζουσας ενεργειας που σου βγαζει ο οποιος ξυλολεβητας (ΦΥΣΙΚΑ θα πρεπει να μπορει να σε καλυψει πρωτα σε θερμανση - ΑΡΑ ΣΟΜΠΕΣ ΤΙΣ ΞΕΧΝΑΣ!!!). Οικονομια, ασφαλεια και λιγοτερη ενασχοληση = Δοχειο αδρανειας!

Σημαντικο επισης το οτι δεν εχεις ηδη την καυσιμη υλη!!! Ξυλα τωρα θα βρεις φρεσκοκομμενα και αυτα φιλε μου δεν καιγονται! Αργησες ηδη πολυ να κανεις την κινηση σου! ΑΡΑ τον πυρολυσης για φετος απλα τον ξεχνας γιατι δεν εχεις ξυλα...

Εγω θα σου προτεινα να βρεις στην Θεσσαλονικη καποιο μηχανημα και να σου αναλαβουν και την εγκατασταση! Μην μπλεκεις με εισαγωγη μηχανηματος τοσο ακριβο και χωρις να εχεις εγγυηση και καποιον να τρεξει αν παει κατι στραβα!

Δεδομενης οτι δεν εχεις ξυλα και δεν προκειται να βρεις ξερα, θα σου λεγα να προσανατολιστεις προς λεβητα πελλετ ή λεβητα ξυλου με καυστηρα πελλετ και φετος να καψεις πελλετ και του χρονου να οργανωθεις καλυτερα! Μια επισης λυση ειναι αν γινεται (εξαρταται απο τον λεβητα) να κανεις μετατροπη του λεβητα σου σε πελλετ.
Last edit: 11 Χρόνια 6 Μήνες πριν by kosmidis80.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": john747

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #31848 από john747
Φιλε kosmidis80, το πελλετ δεν το προτιμω γιετι θεωρω οτι δεν ειναι αμιγως πρωτη υλη αρα δεν μπορω να εχω τον ελεγχο τιμης (παντα σε σχεση με το ξυλο, γιατι και αυτου οι τιμες προφανως αυξανονται, αλλα ειναι πιο ευκολη η προμηθεια λογω των πολλων πηγων, εγκαιρα βεβαια). Μπορει και να ειμαι λαθος στο σκεπτικο αλλα ετσι αποφασισα με τα ξυλα.
Καποιοι λενε οτι η μετατροπη του πετρελαιου σε λεβητα ειναι ελληνικη πατεντα και μπορει να καταστρεψει το λεβητα...κι αυτο με επιφυλαξη το λεω γιατι ειναι ισως θεμα τεχνογνωσιας η μετατροπη, αρα καποιος που ξερει, το φερνει σε περας με επιτυχια, αν ειναι εφικτο.
Αν η διαφορα στην αποδοση ειναι σημαντικη προτιμω να βολευτω οπως να ναι και να παρω πυρολυτικο, αλλα ακομα δεν κατεληξα πανω σ αυτο.
Ο λεβητας μου ειναι STREBEL (αυστριακος), ανεβαζω φωτο σε αντιστοιχο site για να τις βαλω εδω να δειτε κι εσεις γιατι εχω σοβαρους λογους να εχω καχυποψια με καποιος ειδικους.
Τωρα με την εγγυηση εχεις ενα δικιο αλλα θα σου πω την περιπτωση μου με τον ηλιακο για να καταλαβεις. Για καποιους λογους που δε θελω να αναλυσω βαλαμε εναν ηλιακο πριν απο περιπου 3 χρονια απο τον ιδιο μαστορα που εκανε την αρχικη εγκατασταση του λεβητα πετρελαιου. Ιταλικοι συλλεκτες και κοστισε το πακετο 3000 ευρω γιατι ειχε καικαλα αυτοματισμους για να δουλευει αυτοματα με το υπαρχον μποιλερ που μεχρι τοτε ζεσταινοταν με το πετρελαιο.
Ο ηλιακος δεν δουλεψε ΟΥΤΕ μια μερα! Οι αυτοματισμοι απ οτι αντιλαμβανομαι ειναι ενα δοχειο διαστολης, ενας κυκλοφορητης και μια βαλβιδα ασφαλειας και πληρωσης (δεν καταλαβα τι εννοουσε εκτος αν εχει κατι πανω στους συλλεκτες και δεν το ξερω, δεν ανεβηκα στη σκεπη). Βαζουμε νερο απο το λαστιχο της αυλης! για να συμπληρωσουμε και μετα απο λιγο η πιεση πεφτει στη μιση ατμοσφαιρα.
3 χρονια ηρθε 2-3 φορες και δεν λυθηκε το προβλημα. Οταν εφερα αλλο μαστορα για το λεβητα και του ειπα για τον ηλιακο μου ειπε οτι δεν αναλαμβανει γιατι ειναι καινουργιος και αν κατι παει στραβα δε θελει να εχει την ευθυνη. Βεβαια τωρα (μετα απο 3 χρονια που εχω τον 2ο μαστορα) ειπε θα δει αν μπορει να κανει κατι.
Τρια χιλιαρικα πεταμενα!!! Και σε ρωταω ποια εγγυηση και ποιος μαστορας με προστατεψε εμενα εν προκειμενω;
Θα μου πεις φταις κι εσυ που δεν εκανες κατι....στον μαστορα γειτονα σου που καθε πρωι χαιρετιεσαι στο δρομο πριν πας για δουλεια. Ε, μαλλον εχω περισσοτερο φιλοτιμο απο οσο χρειαζεται (για να μην πω την πιο καταλληλη λεξη) και γι αυτο εχω ενα ηλαικο που δε δουλευει και ενα λεβητα που αγκομαχαει, βρωμαει ολο το σπιτι καυσαεριο και πετρελαιο μετα απο αλλαγες μπεκ, ηλεκτροβανων, κτλ κτλ.
Κι ομως αυτα που γραφω εχουν συμβει, κι ομως εδω μεσα διαβαζω πιο σοβαρα και σωστα πραγματα.
Συγνωμη για την αγανακτηση, αλλα εφτασα στο σημειο να σκεφτομαι οτι αν δεν κοιμομασταν στον 2ο οροφο με κλειστες πορτες θα ειμασταν μακαριτες (οικογενεια με 3 παιδια!)

Ετοιμαζω φωτο λεβητα B)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #31858 από stergiosbik
3000euro συνολο για ηλιακο? :woohoo: :woohoo: :woohoo:
Κ εσυ ρε John τα εδωσες?
Εδω ειναι που λενε "η επιστημη σηκωνει τα χερια ψηλα"!

Δεν είναι ότι δεν είμαστε επαναστάτες. Απλά είμαστε άτυχοι που δεν είναι όπλο ο καναπές!!!


Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #31866 από kostas.b
Οι πολλοι αυτοματισμοι στα χερια ασχετων ειναι το προβλημα.Δεν υπαρχει η απαραιτητη τεχνογνωσια και φυσικα η διαθεση για μαθηση απο τους εκαστοτε τεχνιτες.
Στις περιπτωσεις αυτες επιβαλλεται η λυση του απλου, εφικτου και φυσικα δοκιμασμενου τροπου λειτουργιας.

Βαλε για παραδειγμα εναν ηλιακο με δικο του καζανι κατεβασε δυο σωληνες και βαλε και δυο βανες για να τις γυριζεις μια στον ηλιακο και μια στο μποιλερ και εισαι ετοιμος.

Τωρα οσων αφορα την θερμανση στο σπιτι σου.
Αφου προσανατολιζεσαι στην χρηση ξυλου παρε εναν καλο ξυλολεβητα πυρολησης.Τα υγρα ξυλα ισως σε παιδεψουν για φετος ομως τις επομενες χρονιες θ' αποθηκευεις απο νωρις για να εισαι ετοιμος για τον επομενο χειμωνα.
Η αγορα εχει πολυ καλους ξυλολεβητες οπως οι ΑTMOS, VEGAS, VITOLINO και αλλους.Διαλεξε και μια εταιρεια που αναλαμβανει την τοποθετηση και την τεχνικη υποστηριξη και προχωρα.

Διαγράφηκε link που απαγορεύεται
Last edit: 11 Χρόνια 6 Μήνες πριν by kostas.b.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": stergiosbik

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #31870 από mastoras
Ο φίλος κύριοι από ότι έχετε αντιληφθεί, έχει χώσει του κόσμου τα λεφτά, και λόγω των χωριανών μαστόρων......που δεν φταίνε και αυτοί σε τελική ανάλυση, βρίσκεται σε απόγνωση, απογοήτευση, και πολύ προβληματισμένος στο τι θα κάνει από εδώ και πέρα.

Εδώ δεν χωρούν άλλου είδους συζητήσεις, θεωρίες, και απόψεις. Ο χειμώνας έφτασε ήδη...... :(

Αυτό που χρειάζεται εφόσον έχει καταλήξει σε ξυλολέβητα, να έρθει άμεσα σε επικοινωνία με τον egglezo[Σαμαράς Ξυλολέβητες] και αμέσως με τον Χρήστο [εγκαταστατης]...... για ένα ταξιδάκι στην Επαρχία.

Συμφωνείται ότι έτσι άμεσα θα λυθεί το πρόβλημα του, και σε 10 ημέρες από σήμερα, θα μας καλέσει για κέρασμα ? :)
Last edit: 11 Χρόνια 6 Μήνες πριν by mastoras.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": χρηστος8, john747

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.069 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ