Πώς υπολογίζω τα kW για επιλογή λέβητα;

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #29985 από andysurg
Για σας παιδιά
Των τελευταίο καιρο έχω μπερδεύτει για ποσά ΚW πρεπει να εχει ο λεβητας που θέλω να αγοράσω. Πρώτων, ο μηχανικός που μέτρησε το σπίτι μου βγάζει (απο μετρηση σωματων) ότι έχω 40kw, και ότι στη χειρότερη κατάσταση, οι απώλειες μου είναι 56kw. Με λίγα λόγια έχω περισωτερες απώλειες (-16κw) . Για το σπίτι μου που είναι 330 τμ, είχα αρχικά ενα λεβητα Πετρελαιου 90kw, και δεν είχα πρόβλημα με τη θέρμανση χωρίς δοχείο αδράνειας, κλπ.. Μετά άλλαξα και έβαλα λεβητα απο kiturami (πετρέλαιο και ξυλο) με 70kw στο πετρέλαιο και 55κw στο ξυλο ( δεν έβαλα δοχείο αδράνεια). Πέρσι οταν δουλευα σκετο το πετρελαιο, ζεστενομουνα, αλλά οταν εβαζα ξυλο, όσο ξυλο και να εβαζα, το σπίτι ήταν κρύο. Άλλοι μου έλεγαν ότι παρολου που εχω περισωτερα kw απο το λεβητα kiturami (70 στο πετρέλαιο και 55 kw στο ξυλο) και τα σωματα μου ειναι μόνο 40kw) δεν πρόκειται να ζεσταθει το σπίτι με το ξυλο. Άλλοι μου έλεγαν να βάλω δοχεία αδράνειας και ότι αυτο μπορεί να βοηθήσει. Τώρα έτσι πως έχουν γίνει τα πράγματα θα βγάλω αυτόν το λεβητα και θέλω να βάλω λεβητα πελλετ η βιομαζα η πελλετ-ξυλου. Έχω παει σε διάφορους εμπορουσ για να αγοράσω των κατάλληλων λεβητα, αλλα ο κάθε ένας λέει τα δικά του.
Last edit: 11 Χρόνια 6 Μήνες πριν by KERBEROS.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #29987 από andysurg
Στη συνέχεια....
Θα ήθελα να μάθω βάση αυτών των στοιχείων, εάν πάρω λεβητα πελλετ, η βιομαζα, η πελλετ-ξυλου. Τη kw θα καλύψει τις ανάγκες μου με ασφάλεια. Επειδή θα κατάργησω το πετρέλαιο και θα έχω μόνο τον ενα λεβητα, θέλω να είμαι σίγουρος ότι δεν θα έχουμε προβλήματα το χειμώνα,
Δεύτερων, θα χρειαστεί δοχείο αδράνειας εάν βάλω σκετο πελλετ, η το δοχείο είναι απαρετητο μόνο σε ξυλο η βιομαζα.

Ευχαριστω....

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #29988 από Grecu_
Εχμ, αν ο λεβητας σου ειναι ο kiturami krm 70, εχει 70.000 θερμιδες στο πετρελαιο και 30.000-40.000 στο ξυλο, πως προεκυψαν τα 55kW?
Πρωτο και χειροτερο ομως, ο μηχανικος σου εβγαλε αναγκες θερμανσης απο τα υπαρχοντα σωματα?
Το δοχειο αδρανειας βοηθαει να αποθηκευσεις ενεργεια απο το ξυλο, εφοσον αυτη περισσευει. Στη δικη σου περιπτωση τωρα, αυτη δεν φτανει καν.
Το πρωτο πραγμα που πρεπει να γινει ειναι μια σωστη μελετη απωλειων και αξιολογηση του υπαρχοντος συστηματος.

Αυτο με τα 70kW στο πετρελαιο που φτανουν και τα 55 στο ξυλο που δεν φτανουν για τα ιδια σωματα των 40kW, δεν μου καθεται πολυ καλα. Εκτος αν στο πετρελαιο σου εδινε 85-90 βθμους στο νερο και στο ξυλο 70.
Last edit: 11 Χρόνια 6 Μήνες πριν by Grecu_.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #29996 από andysurg
Αγαπητε Grecu για σου

Πράγματι το λεβητα που έχω είναι αυτός το krm70. Θυμάμαι ξεκάθαρα ότι αυτός που μου το πούλησε είπε ότι είναι 70000 στο πετρέλαιο και 55000 στο ξυλο. Μάλιστα προχθές πήγα σε ενα μαγαζί που πουλάει λεβητες και μου είπε το ίδιο για το kiturami. Όμως στη καρτέλα επάνω ο λεβητας λέει heating -55000-70000kcal/h, hot water 30000-40000 kcal/h. Δεν πολύ το καταλαμβαινω αυτο. Δεν ελεγε ξεχωριστα ποσο βγαζει το ξυλο και ποσο τομπετρελαιο. Πέρσι έβαλα ακριβός πίσω απο τον λεβητα, στη εξαγωγή νερό ενα θερμοστατη το οποίο στη καλύτερες προσπάθειες μου με μπόλικο ξυλο, η θερμοκρασία δεν ανεβεναι πάνω απο 68. Ενώ με το πετρέλαιο ήταν μεταξύ 70-80, ο μηχανικός που ήρθε σπίτι και με μέτρησε τα σώματα και τις απώλειες βρήκα αυτά που σας ανέφερα προτού. Μετρησε τα υπαρχοντασ σωματα γιατι με αυτα στο πετρελαιο καλυπτομουνα. Ήρθε και μέτρησε τον κάθε χώρο, τους τοίχους, και τα σώματα,κλπ. Έχοντας αυτά τα νούμερα , τι πρεπει να κάνω για να αγοράσω τον κατάλληλο λεβητα με την σωστή ισχυ. Ψάχνω λεβητα πελλετ, πελλετ-ξυλου, η βιομαζας. Έχω δει αλλα με 65kw, 80kw, 90kw. Και ο κάθε εμπορίας μου λέει διάφορα. Άλλοι λένε ότι το 65ρη φτάνει εάν βάλεις δοχείο αδράνειας, άλλοι λένε το 80 φτάνει και δεν χρειάζεστε δοχείο, κλπ.. Δεν ξερό τη να κάνω....

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #30007 από Grecu_
Τα νευρα μου, μου εκανε refresh η κωλοταμπλετα κι εχασα την απαντηση...
Τα νουμερα που σου εδωσα ειναι απο το climacontrol.gr. Το site της kiturami ειναι μαλλον σε flash και δεν το ανοιγει η αξιολατρευτη ταμπλετα μου.
Οπως και να εχει, τοσο μικρη διαφορα μεταξυ πετρελαιου και ξυλου ειναι περιεργη. Η kombi για παραδειμα δινει για τον ΚΝ 30, 30kW σε ξυλο, 42 σε πελλετ και 58 σε πετρελαιο.
Τωρα για τους 68 βαθμους προσαγωγης... Αν τα 40kW που σου ειπε ο μηχανικος σου ειναι σε συνθηκες 90-70-20 (προσαγωγη-επιστροφη-θερμοκρασια χωρου) και συνηθως ετσι ειναι, τοτε στους 70 βαθμους προσαγωγης αποδιδουν 20-25% λιγοτερο, οποτε παμε σε max 32kW.
Το γιατι ο λεβητας δεν ανεβαζει παραπανω, ειτε ειναι λαθος εγκαταστασης/ρυθμισης, ειτε ειναι υπερβολικα μικρος και,δεν προλαβαινει να ανεβασει θερμοκρασιες.
Αν ισχυει η πρωτη υποθεση μου για τα 40kW, πρεπει οπωσδηποτε να προσθεσεις μερικα σωματα η να αλλαξεις τα υπαρχοντα με μεγαλυτερα (τριστηλα αντι για διστηλα για παραδειγμα) ενω παραλληλα θα βλεπεις αποδοσεις καλοριφερ σε μικροτερες θερμοκρασιες (συνηθως οι λεβητες στερεων καυσιμων δουλευουν σε λιγο μικροτερες θερμοκρασιες απο τους πετρελαιου/αεριου). Μετα βλεπουμε το συνολο μαζι και με το boiler των 200l (αν θυμαμαι καλα) και φτανουμε στην επλογη λεβητα. Το δοχειο αδρανειας βοηθαει στην αποθηκευση της ενεργειας και αργοτερη αξιοποιηση της. Το ξυλο δεν εχει ιδιαιτερα ελεγχομενη καυση οποτε για να παρεις εσυ π.χ. 20kW που χρειαζεσαι την ταδε στιγμη, μπορει να καψεις 40. Με το δοχειο, αυτη την περισσεια την αποθηκευεις και χρησιμοποιεις αργοτερα. Αυτο βεβαια με ενα αξιοσημειωτο εππλεον κοστος.

Τα ζεστα νερα χρησης μπορεις να τα ζεστανεις ειτε με προτεραιοτητα (κοβεις την θερμανση και δινεις στο boiler τους), ειτε με εναν αρκετα μεγαλο λεβητα για να το κανεις χωρις να επηρεασεις τη θερμανση. Τα 200 λιτρα απαιτουν 20-25kW χοντρικα. Στην πρωτη περιπτωση μπορει να μεινεις χωρις θερμανση οσο ζεσταινονται τα νερα χρησης, στη δευτερη κοιτας εναν λεβητα 40-50% μεγαλυτερο (στην περιπτωση σου).

Αν οι απωλειες σου ειναι οντως στα 56kW εγω θα συμπληρωνα τα σωματα και θα εβαζα εναν λεβητα στα 65-70kW (υπολογισμενα στο καυσιμο που θα χρησιμοποιω!!!) με δοχειο αδρανειας (αν το κραταει η τσεπη).

ΥΓ. Αν ζεσταθηκες καλα με τον πετρελαιου, αμφιβαλλω οτι οι απωλειες ειναι οντως 40% μεγαλυτερες απο τα σωματα...
ΥΓ2. Μπορεις να βαλεις και ξυλολεβητα 90kW, αν δεν ανεβασει σωστα θερμοκρασιες μπορει και παλι να κρυωνεις...
ΥΓ3. Ολα τα παραπανω χρειαζονται σωστη μηχανολογικη υποστηριξη.

Ουφ, καταφερα να τα πω ολα!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #30008 από kostantinos1
Πετρέλαιο Kcal/h (kW)


70,000 (81.4)




Ξύλο Kcal/h (kW)


30,000~40,000 (34.9~46.5) ο κιτουραμι εχει αυτα τα χαρακτηριστικα .Γνωμη μου οτι λεβητα διαλεξεις να τον βαλεις με τα κρυα και αν δεν ζεσταθεις μην το πληρωνεις τον κοπριτι που το ν εβαλε και κρατα και τον λεβητα

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.060 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ